Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 5x10 - Miért nem esznek kalácsot? (Let Them Eat Cake)

2009. november 04. 11:00 - candyperfumegirl

Határozottan „game on” –hangulatban zárult az előző epizód House és Cuddy között, nagyon úgy tűnik, hogy a csók miatt kialakult feszültséget azzal próbálják oldani, amihez a legjobban értenek: egymás határainak pofátlan feszegetésével. Lássuk, most mire jutnak egymással, a kezdeti szituáció kimondottan izgalmas, Cuddy irodája a túszejtő akció során lakhatatlan lett (persze nem a túszejtő, hanem House hathatós közreműködésének köszönhetően), így most kénytelen valamelyik alkalmazottja irodáját igénybe venni. Vajon, hova költözik be? Talált, süllyedt. House nem győz nagy szemeket mereszteni, amikor a szokásos reggeli liftes szópárbaj/flörtölés után Cuddy magabiztos léptekkel követi őt a diagnosztikai osztályra, mondván addig osztoznak az irodán, amíg az ő irodájának rekonstruálása tart. Ez jó bulinak ígérkezik.

Közben megjött az aktuális hetibeteg is, egy sztár-fitnesszedző hölgy, aki az aktuális „hogyan adjunk le 85 kilót 14 nap alatt mindenféle mesterséges segédanyag bevitele nélkül” videója felvétele közben lesz rosszul. Csapat első tippje természetesen a szteroidok, mindenki hazudik, nem létezik, hogy ő pusztán a sok testmozgástól és az egészséges életmódtól van ilyen bombajó formában (izmok ÉS domborulatok, House azt se tudja, melyikre izguljon rá előbb). Pedig betegünk nem csaló, Kutner szokta nézni a hirdetéseit tévében, meg minden, és ott ugye hazudni nem lehet. Taub szkeptikus, Cuddy meg minduntalan beleszól a differenciál diagnózisba a szomszédos helyiségből, csak hogy House idegein táncoljon. Sikerrel, de közben nem is mond hülyeségeket, lehet, hogy terheléses asztmája van a betegnek, mert hidegben fut, kezdhetik is kivizsgálni, hátha attól Főnöknéni elhallgat egy időre.

13 közben megkezdte a klinikai kísérleteket Foreman új rezidenciáján, de nem túl vidám a légkör, mert előrehaladott állapotú Huntington betegek veszik körül (Huntington kísérleteknél az ilyesmi előfordul), akik másra sem emlékeztetik, csak hogy mi lesz belőle pár év múlva, illetve milyen volt az anyja az utolsó éveiben. A sorozat most megajándékoz minket pár 13 flashbackkel, ami persze valahol biztosan érdekes, csak éppen House és Cuddy egyetemi éveit vagy House és Jimmy ifjúkori csínytevéseit szászszor szívesebben néznénk. Lényeg, hogy 13-at rém frusztrálja ez az egész.

Beteggel közben Taub (és Kutner) van, mert alapszabály ebben a sorozatban, hogy mindig annak kell a hetibeteggel a legtöbbet fogalkozni, aki a legjobban rühelli. Rohamot rekonstruálják (a hullaházban – nincs még egy ilyen sorozat), amiből rövid úton kiderül, hogy ez nem asztma, és a beteg úgy lett rosszul, hogy azt sem érzékelte, hogy roham következik.

Közben Foreman mímel valami kezelést 13-mal, de 13-nak be nem áll a szája, pedig Foreman világosan és érthetően elmagyarázta, hogy az eredményes vizsgálathoz kussolni kell, ez most direkt szabotál? Pedig nem túl jó a helyzet, a vizsgálat azt mutatja, hogy az idegsejtjei már megkezdték a leépülést.

Cuddy éppen House labdájával (mármint a nagy pirossal) játszadozik az önkényesen elfoglalt irodában, House nem bírja sokáig a nyomást, visszakövetel legalább valamit a saját felségterületéből, konkrétan az íróasztal felét. Legyen, mondja Cuddy, majd kihívóan megbámulják egymást. Komoly hatalmi harc folyik, megy a taktikázás jobbról és balról. Taub és Kutner érkezik, jelentik, hogy betegünk szíve leállt, de az EKG teljesen normális volt, akkor most mi van? Tumort kell keresni, az van, közben még Kutner beavathatja Taubot, hogy mellékállásban online praktizál – House nevében. Hoppá, a kis cseles, ha erre nem jött már rá a mester kb. két epizóddal ezelőtt, nagyon meg leszek lepve. Taub nem nagyon akad fenn apró-cseprő orvosi etikai finomságokon, hanem felajánlja a segítségét ÉS a hallgatását 30%-os részesedésért cserébe. Közben meg felfedeznek valami érdekeset a hetibetegen is, konkrétan úgy össze van zsugorítva a gyomra, hogy nagyítóval kell keresni a CT-n. A mocskos csaló!

És már meg is van róla az előtte/utána képsorozat „előtte” darabja, Lady XXXXXL, ez nagyon kellemetlen. Ez most egészen más irányba tereli a differenciál diganózist, Kutner cukorbetegségre voksol, de a differenciált túl hangosan végzik, zavarja Cuddy magántelefonjait, ez nem állapot. Ráadásul Cuddy House golyóit is eltűntette valahova, és annyiszor alkalmazzák a „golyó szó, mint kétértelműség kiapadhatatlan forrása” komikai elemet ebben a jelentben, amennyiszer az emberi mérték szerint lehetséges. Cuddy ezek után kegyesen kifárad a szobából, de a rezgések még mindig nem alkalmasak a normális differenciáláshoz, mennyivel hatékonyabban lehet mindezt csinálni mondjuk…egy klinikai kísérlet alatt!

Üdv Foreman és 13, ne is zavartassátok magatokat, végezzétek tovább a tesztelést a halálos beteg kolleginán, nekünk csak pár friss ötletre lenne szükségünk, és már itt sem vagyunk. Lássuk csak. Mondjuk a bypass műtét mellékhatása? Baktériumok a belekben? Nem is rossz, Kutner és Taub mehetnek is a székletmintáért, kimondottan hasznos volt ez a kis beugró, kösz 13.

Taub azt mondja a betegnek, hogy amivel eddig etette őket, azt tegye most az edénybe, milyen kis szellemes. Még cseszegeti egy kicsit a képmutatás miatt, amivel milliókat hülyít, de a beteg csak tartja magát ahhoz, hogy ő ettől a műtéttől egészséges és boldog lett, így könnyebben át tudja adni az embereknek, hogy az egészség milyen fontos. Aha, hagyjuk a szart inkább az ágytálban, mondja Taub, és lelép.

Jimmy közben Cuddyt egrecízoztaja, hogy mi ez az önkényes irodafoglalás House-nál, valami újszerű udvarlási rituálé? De attól, hogy bevette magát az irodába még nem fog megtörténni az, amire már 4 és fél évad óta vár mindenki, aki látta már ezt a két embert együtt, azért tenni is kell valamit. Húzz el Jimmy, utasítja Főnöknéni, vagy a te irodádat veszem be legközelebb. Nem hiszem, mondja Jimmy, és milyen igaza van.

Taub és Kutner ahelyett, hogy tesztelnének, konzultálnak, Kutner bögyös pácienséről, vagyis a nőről, aki a Gregory House online klinikán írogat neki, az elfertőződött mellimplantátumait okolja minden bajáért, és ha Kutner nem gyógyítja meg, elperli az engedélyét. House közben már ott is van a hátuk mögött, és a székletteszt felől érdeklődik, egyelőre semmit nem sikerült kimutatni. Nem fertőzés lesz, úgyhogy most alvásteszt következik, de addig is folytathatják a differenciál diagnózist a szilikonos betegről. Ebbe olyan szinten belemerülnek, hogy észre sem veszik, hogy hetibeteg közben kiszökött, hogy eddzen egy kicsit a futópadon – törött bokával, gratulálok. Sőt, azt sem vette észre, hogy vérzik a lába, mert érzéketlen lett a bal lábára, új tünet!

Eközben Cuddy egész véletlenül hidrogénszulfátot locsol szét House irodájában (bárkivel megeshet), de még szerencse, hogy nincs komolyabb baja a betegnek, pl. részleges bénulás, hogy House-nak egész éjjel maradnia kelljen. Sátáni nőszemély. Betegen elektromos impulzus tesztet kell végezni, Taub közben baszogathatja tovább, mekkora szemét egy képmutató, mire a nő visszakérdez, ki nem az? Taub plasztikai sebész, a képmutatásból élt évekig, ezen a téren neki nem lehet újat mondani. Ami igazán érdekes, hogy a beteg már a kezét sem tudja felemelni, tehát az izmaival is baj van, össze kell dugni megint a fejeket, mert ez most valami új.

13 nem jelent meg a Huntington vizsgálaton, Kutner és Taub meg abba a kellemetlen helyzetbe kerülnek, hogy Kutner internetes páciensével utaznak egy liftben, aki House-t keresi, mert nem segített rajta, és már a haja is csomókban hullik. Ajaj, mielőtt a nő meglátná House-t, Kutner és Taub némi fizikai erőt bevetve letusztkolják a balesetire, majd jól telenyomják antibiotikummal, és elkezdenek imádkozni. House-hoz pár röpke óra után vissza is térnek, és folytatják a hetibeteg diagnosztizálását, miközben House véglegesíti Cuddy irodájának tökéletes leamortizálását, és tönkrevágja az egyetlen dolgot, ami még ép volt az irodában: a vécét, egy bazinagy kalapáccsal.

Eközben Foreman pszichopata besurranót játszik 13-nál, többéves rutinját hasznosítva betört hozzá, így megtudta, hogy 13 szedi az előírt gyógyszereket, tehát pontosan követi a kísérletet, éppen csak a vizsgálati időpontokra nem megy el, miért? Azért, mert nem bírja nézni a huntingtonos betegeket, jól tudja anélkül is, mi fog történni vele pár éven belül. OK, ez tökéletesen érthető, mondja Foreman, de vagy ott vagy a következő kezelésen, vagy ne is gyere többet. Kemény.

Hetibeteg izmai közben tovább romlottak, semmi nem használt. És már nem diagnosztizálhatnak az irodában, mert Cuddy túlreagálva House túlreagálását eltávolíttatta az ÖSSZES bútort a diagnosztikai osztályról, ha harc, hát legyen. Csapat mindenféle ostoba ál-ötletekkel próbálja House figyelmét elterelni arról, hogy minden más jobban érdekli őket, mint ez az eset. Taub és Kutner esetében szilikonmaca, 13 és Foreman esetében a vizsgálatokon való megjelenés, és ennek hiányosságai. Használható gondolat egy hangzik csak el: az izomgyengeség lehet, hogy teljes paralízishez vezet, és az rossz.

Közben szilikonmaca tombol a balesetin, énekel, she put the lime int he coconut and drank it all up, sőt már a füle is vérzik. Ennek fele sem tréfa, mondja drámai hangon Cameron, itt az idő, hogy a kisfiúk elhúzzanak a játszótérről, ide igazi orvos kell, szóljanak House-nak. Taub és Kutner nem kimondottan lelkesedik a javaslatért. Azért előtte még KisHouse-t (=Chase-t) is beavatják, mert ha valaki House-on kívül esélyes itt valami okosat mondani, az csak ő lehet. Sőt, még el is végzi Kutner helyett a szükséges teszteket, mert ő ilyen segítőkész, keresztényi lélek, meg persze igényt tart Kutner bevételének 25%-ára.

House közben megszerezte Cuddy irodájának az átépítési tervrajzait, hogy tovább szabotálja, Jimmy nem győzi forgatni a szemeit ezen a manőveren. Most komolyan House, tovább szabotálod, vagyis tovább marad az irodádban, amitől ÁLLÍTÓLAG már a falat kaparod, hogy is van ez? „Széttörtem a vécéjét egy kalapáccsal” – mondja jelentőségteljesen House, mire Jimmy megjegyzi, hogy az egyes kultúrákban házassági ajánlatnak minősül. Ezután a mondat után pedig mennem kell, hogy széttörjem Jimmy vécéjét egy kalapáccsal.

Hetibeteg eközben rémálmodik, konkrétan azt, hogy a kövér tanítványai agyonnyomják! De fog ez tetszeni Taubnak. House szerint ez most agyi baj, ami azt jelenti, hogy biopsziát kell végezni. Csakhogy Cuddy szerint még sok más is lehet, márpedig előbb azokat kell kizárni, mielőtt ilyen invazív beavatkozást végeznek. „Nem is tudtam, hogy az invazív dolgok ellenedre vannak„–kezdi House, és Kutnernek meg Taubnak ezen a ponton sürgős tesztelnivalója akad, jobb is lesz, ha átengedik most a pályát a profiknak. És a játszma kezdődik, House támad, miért vagy még itt? Cuddy visszatámad, te akarod, hogy itt legyek, majd csípős megjegyzés Cuddy teljesen professzionális, főorvosokhoz illő öltözetére (ceruzaszoknya, derékig érő dekoltázs, 20 centis tűsarkak), majd rátérnek arra, hogy itt most ki is szórakozik kivel. Cuddy taktikát vált, és a légkör azonnal megváltozik, azt mondja, ez a dolog egyértelműen tart valahova, és itt az ideje, hogy megtegyék a következő lépsét, ami egy csók (és persze 2 centire állnak most is egymástól). Err House MEGFOGJA A MELLÉT. Mert a csókon már túl vannak, a következő logikus lépés pedig igenis ez. House, te állat. Egyszer kéne kivételesen komolyan venni valamit. Cuddyra rá van írva, mekkorát csalódott, és lelép, hiába kéri House, hogy legalább a mellit hagyja ott. A marhája.

13 elment a megbeszélt időpontra, és Foreman javaslatára úgy dönt, megismerkedik a huntingtonos beteggel, ha már az anyjától el sem köszönt annak idején – ahogy azt egy újabb flashbackben láthatjuk. Hetibetegnél közben kizárták a limfómát, most már az agybiopszia kéne, ehhez képest elég meglepő fordulat, hogy a beteg jobban van. Pedig egyedül csokitortát kapott, az gyógyította meg? Ironikus, de igen, ugyanis egy örökölt betegségben szenved, a gyomra nem termel elég enzimet, amire egy magas szénhidráttartalmú étrend megoldást jelent, így amíg kövér volt, önmagát gyógyította. Most a teendő csak annyi, hogy el kell távolítani a gyomorbypasst, és emberesen be kell zabálni csokitortából, nem is hangzik rosszul. De nem, a beteg a gyógyszeres kezelést választja, ami csak tüneti kezelés ugyan, de nem hízik el tőle. És House ebbe rögtön belemgy, mert őszinte döntés, a beteg inkább szép akar lenni, mint egsészséges, és ezt nem is tagadja.

Kutner és Taub ezek után a klinikára mennek, hogy ellenőrizzék a szilikonos betegüket, de a nő nincs sehol, mert időközben leállt a légzése és meghalt! Aztakurva, ez sokkal komolyabb volt, mint gondolták. Ezalatt Cuddy irodája elkészült, és miközben arról tart kiselőadást Jimmynek, hogy egy életre végzett House-zal, mert House érzelmileg soha nem lesz képes felnőni, felfedezi az Asztalt. Nem az az asztal, amit ő rendelt, hanem a régi asztala az orvosi egyetemről, -nyílván kellemes emlékei kötődnek hozzá -amit VALAKI meglepetésként ide hozatott. Cuddy arcán olyan érzelmi vihar vonul át ezek után, hogy az valami varázslatos.

De ez még semmi ahhoz képest, amit Kutner és Taub élnek át mindjárt. Mennek a hullaházba azon bánkódni, hogy mi mindent vehettek volna még számításba, amikor jön House és látványosan lecseszi őket, mekkora idióta csaló GYILKOSOK (főleg Kutner), az inkompetenciájukkal megültek egy embert, akin pedig lehetett volna segíteni. Sőt, talán még most sem késő, és ezzel House elkezdi újraéleszteni a hullát, Kutner és Taub nem nagyon tudják mire vélni a dolgok, de ekkor a nő FELÉBRED, mire mindketten a gatyájukba rottyantanak, és teszik ezt olyan lányos sikítások kíséretében, hogy azt öröm nézni. House és színésznője dőlnek a röhögéstől, mert persze, hogy színjáték volt az egész, és persze, hogy tudta, mégis hogy lehetne ilyesmit eltitkolni a mester elől? House csak jól meg akarta szívatni őket (Chase és Cameron lelkes asszisztálásval), amiért az ő nevében praktizáltak. Kutner szánja-bánja a bűneit, leveszi a weboldalt, de ezt House egyenesen megtiltja, az oldal marad, hiszen rengeteg pénzt hoz –neki és Chase-nek. A nőt pedig 2 napra bérelte fel, amiből még három óra hátra van, lássuk, mihez kezd vele.

A következő jelentben Cuddy lép ki a liftből, és indul el House irodája felé, de úgy, mintha felhőkön járna, sokat ígérő mosollyal az arcán. Valakinek itt mindjárt a nyakába ugranak. De sajnos azt látja, hogy House éppen búcsúzkodik a tetszhalott prostijától (francba, francba, francba!), és hogy mivel telt az a három óra, nem is számít, a lényeg az, hogy Cuddy sarkon fordul, és elmegy, hogy ismét teljes legyen a két lépés előre- három lépés hátra tánc, amit csak ők tudnak ilyen idegtépően zseniálisan művelni.

Címkék: house
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperlekvár 2009.11.04. 11:33:48

Nagggyon jóóóóó!!!! A rész is, meg a hogyvolt is :) !!!!!!!!

Neoprimitív 2009.11.04. 12:25:46

Wellcome back, már hiányoltam a hogyvoltjaidat, remélem gyorsan utoléred TV2-t!

keljfeljancsi 2009.11.04. 12:46:54

Az a két fej az utolsó előtti képen!!!

MadelineBasset 2009.11.04. 13:17:55

V É G R E ! ! !

Vico... azaz House HV elvonási tüneteim voltak! :)

Jó volt olvasni és újra átélni a részt!
LE fantasztikus, csakúgy mint HL.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.04. 13:36:20

Szeretem a csipkelődéseiket.

makepeace 2009.11.04. 14:04:50

Végre,de hiányzott már a hv!!!!
Köszi Candy!!!!!!

Ronald 2009.11.04. 14:33:21

Mikóó vót ez a rész, ámberek?
Mert nekem új.

Ronald 2009.11.04. 14:42:27

Aha, kössz.
Csodálom, hogy kimaradt nekem - biztos komoly oka lehetett - mert szorgalmasan nézem, egyébként.

sunshine66 2009.11.04. 14:52:01

Köszi a HV-t, nagyon jó rész volt, főleg a hullaházas jelenet ütött :))

mea 2009.11.04. 15:35:56

Éljen, éljen, hurrá, hurrá!!! Kösziiiii

candyperfumegirl 2009.11.04. 18:03:32

Akinek kimaradt ez az epizód, pótolja valahogy, mert nagyon nagy. :)

És itt van egy kis bonus is nektek, 5. évados blpoperekhez előzetes, avagy CSI. Prinecton:
www.youtube.com/watch?v=NwvsT-ElEYc
(nyugodtan megnézheti az is, aki nem látta még végig az 5. évadot, nem spoileres)

Lacóka 2009.11.04. 19:58:39

@candyperfumegirl: ez hatalmas :)

Candy, ne vedd zaklatásnak, de csak felteszem: van vmi esély, h az elmaradt epizódok is hogyvoltolódjanak a közeljövőben, vagy marad a mostani, 1 hv/hónapos adag?

Elloth 2009.11.04. 20:18:18

Én Ausszi wcjét töröm szét! :D
Tényleg zseniális volt ez a rész, House és Cuddy játékait nézni tiszta élvezet. :D

candyperfumegirl 2009.11.04. 20:30:40

Perszem jön a többi hv is, de nem egy hónap múlva. Reményeim szerint most begyorsítok, remélem, nem szól közbe semmi.

nemvagyokmatyohimzes 2009.11.04. 21:50:41

Gyűjteni kellene Wilson ezen "ez egyes kultúrákban házassági ajánlatnak minősül" beszólásait, mert volt már ez a szerezzék meg Cuddy tangáját részben is, de nekem mintha más is rémlene.... Valaki emlékszik?

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.11.05. 13:46:13

@kedvencdokim: Sajnos nem emlékszem pontosan, miket mondott, de tényleg több volt már, az biztos.:)

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.11.06. 20:21:29

köszi a hv-t!

nekem egyre szimpatikusabb Headley, akármennyire is szürkének indult a karaktere. House viselkedése meg....kapartam a falat:S dehát sokszor volt már ilyen, meg a rajongók megtanulták ezt lenyelni, no. :P

impressivestick 2009.11.07. 12:08:06

Na, ennél a résznél csúszott vissza Hugh Laurie a HQP-n, csakhogy én is bebizonyítsam mennyire gyerekesen tudok viselkedni.
Lassan már szimplán IDEGTÉPŐ, amit művelnek ezek.
De imádtam ezt a részt persze.
Valamivel meg muszáj tartani/turbózni a sorozat nézettségét.
A hogyvolt is jó hogy ittvan, sőt, a következő részt is nagyon szerettem, úgyhogy hushhush daaaarling

Sólyomszem 2009.11.20. 09:48:58

Bazz, candy, így nem fogod utolérni magad... Szerintem amíg nem lesz nagyon sok időd, addig is inkább hagyd ki a régebbieket (majd bepótolod) és gyorsan írd meg a legutóbbit. Valahogy spoilernek érezném, ha a tegnapelőttivel kapcsolatban kérdeznék, de ki tudja, mikor lesz hogyvoltja?
Látod, ez a baj, ha felkeltesz egy igényt és az éhes olvasók a sarkadban lihegve követelik a jussukat. :p

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.12.01. 16:23:54

House a legnagyooobbbb, nem hittem volna de a 6ik évad még lehet h jobb mint eddigiek

Sólyomszem 2009.12.10. 10:30:22

Na, erről ennyit.
Pont az egyetlen nézhető sorozat HV-ja pusztult ki... :((
Sajnálom, mert jó volt. Nagyon csalódott vagyok!

candyperfumegirl 2009.12.10. 19:18:01

Mi ez a múlt idő? :/ Ebben a pillanatban is írok.

Sólyomszem 2009.12.14. 13:19:58

Bocs, candy, de nem látszott, hogy írsz...
Nem akarok pikírt lenni, mert örülök, hogy végre megjött a következő hogyvoltod, de fél év után már nehezebb visszaemlékezni az epizódra.
És a legutóbbi részt nem is láttam :(((.

/Az előző kommentem meg most nem is látszik/
süti beállítások módosítása