Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x12 - Stréberek

2009. november 04. 08:50 - Hoppancs

A reggel ezúttal a kórházban indul, mivel úgy tűnik, Cristina, Izzie és Alex is bent felejtették magukat éjszakára. Mialatt a narrátor - aki ismét a régi - ember és állat hasonló természetéről elmélkedik, hőseinket különféle fura helyeken és pózokban heverve láthatjuk, amint a pihenés utolsó másodperceit élvezik. Meredith azonban már ébren van, sőt, igazából öt hete nem is alszik, ahogy azt a vele szemben ülő pszichiáternek is elpanaszolja, bár az okokról még nem hajlandó beszélni. Az agyturkász finoman céloz arra, hogy hallott bizonyos pletykákat Meredith magánéletéről, mert ugye ő is a kórházban dolgozik, és akárcsak a Mátyás király téren, itt sem marad semmi titokban.

Mielőtt Meredith válaszolhatna a kérdésre, miszerint ha nem Derek, akkor vajon ki az oka zaklatott lelkiállapotának, megszólal a megváltó csipogó, a nő meg kiviharzik, hogy csatlakozhasson az időközben felébredt többiekhez. Mielőtt lerántanám a leplet a rejtélyről, hogy miért siet mindenki ennyire a munkába, érdemes szót ejteni a frissen összeköltözött George és Lexi jelenetéről, amely során kiderül, milyen az, amikor a szende O’Malley doktorból előtör a vadállat. Nem, tényleg nem szép. A csávó ordibál, és idétlenül csapkod, aminek eredménye egy-két méretes csótány halála, de mindez nem nyugtatja meg, tovább duzzog a lakás kétségkívül lepukkant volta miatt. Lexi jóval könnyebben veszi a dolgot, sőt, ahelyett, hogy elgondolkodna a hisztis lakótárs lecserélésén, inkább elhatározza, hogy csinos otthont varázsol a helyből.

Vissza a kórházba, ahol már összegyűlt a csapat, és erőltetett menetben (és jelenetben) masíroznak a cél felé. Ez pedig az aznap véget érő verseny megnyerése, amihez minél több esetet el kell látniuk, sőt, aki megold egy orvosi rejtélyt (á la Doktor House), az szinte behozhatatlan előnyt szerezhet a többiekkel szemben. Az egyelőre még ismeretlen díj elnyerésének gondolata egy időre mindenkit Cristinává változtat, talán csak Alex van egy kissé lemaradva a nagy pörgésben. A szokásosnál is stresszesebb helyzet láthatóan Izzie-nél okozta a legnagyobb agykárosodást, pedig azt hittük, az ő állapota már nem romolhat tovább. Az eszeveszett rohanást megszakítja egy apró intermezzo, mikor a lányok megpillantják a Rose-zal andalgó Dereket, de most még ez sem állhat Meredith útjába, hisz nyerni akar, de nagyon.

Sloane és Shep elbeszélget egy kicsit Rose-ról, meg arról, hogy merre is tartanak, ami nem túl érdekes. Lényeg, hogy előbbinek nem tetszik, hogy Shep ismét komoly kapcsolatot tervez, és nem tudnak majd együtt csajozgatni, ahogy ő azt korábban tervezte. Torres és Hahn – barátainak csak Erica – továbbra is együtt lógnak, ami némi késéssel Cristinának is feltűnik. Fáj is a kis stréber szíve, de nem állhat le keseregni, várja a mentő, ami reményei szerint nyerő esetet hozott. A remény szertefoszlani látszik, mikor kiderül, hogy csak egy idősödő pasi (jé, Cheech Marin!) ájult el az utcán, aminek bokaficam lett az eredménye. Izzie mégis eszelős tekintettel veti magát a betegre, megoldandó rejtélyt vizionálva.

Bailey már épp letolná a társaság ottmaradt tagjait, amiért kint álldogálva vesztegetik az idejüket ahelyett, dolgoznának, amikor befut egy kocsi, benne egy első látásra is szerencsétlennek tűnő társasággal. Hát még másodikra. Nem más, mint MEDVETÁMADÁS érte őket, miközben a hegyekben kempingeztek. Egy sérült kezű pasi, egy látszólag oké, bár kissé csapzott nő, meg egy valamilyen ruhadarabot a hasára szorító férfi az áldozat. Utóbbi láthatóan rosszul van, arra azonban mégsem számítunk, hogy a belei Yang kezébe omlanak. Pedig de.

A tényállás a következő: Phillip Robinson, akinek a kezén keresztül lehet látni, megérintett egy bocsot, ami megharapta, létrehozva az előbb említett folytonossági hiányt. Testvére, Scott a segítségére sietett, ám sajnos ehhez a medvemamának is volt némi hozzáfűznivalója. Izzie mindeközben elszántan küzd az általa kinézett páciens életéért, azaz inkább azért, hogy legyen már valami komoly baja, aminek felfedezéséért megkaphatná a mágikus 80 pontot. Jól ki is kérdezi, és sikerül is pár olyan választ kicsikarnia a rémült fickóból, ami miatt további vizsgálatokat rendelhet el. A férfi kezd komolyan pánikolni, mivel azt hiszi, a doktornő a javát akarja, és azért fordít rá akkora figyelmet, mert súlyos beteg. Szegény sajnos téved.

A beleit rossz helyen hordó Scott Robinson természetesen a műtőbe kerül, így Yang és Karev kihasználhatja az alkalmat egy őrült varró versenyre (minden öltés egy pontot ér ugyanis). Cristina dolga jóval nehezebb, hiszen nem hagyhatja abba Hahn hátsójának nyalását, így el kell vállalnia a nemes feladatot, hogy óránként tájékoztatja a doktornőt Scott állapotáról.

Bár a kórházban nincsenek csótányok, George továbbra is idegbeteg, hiába nyugtatgatja Lexi, aki közben súlyos kleptomániás tüneteket kezd produkálni. A raktárban található kellékekben közös otthonuk jövendő díszeit látja, rossz belegondolni, hogy ebből mi lesz. A helyiségbe beront a túlpörgött Izzie is, akit George sem tud leállítani, hiába tekinti feladatának a bölcs kívülálló szerepének eljátszását. Lyukaskezű Medvehergelőről kiderül, hogy szokatlan viselkedése nem csupán az állatkölykök fogdosásában nyilvánul meg. A feleségét is hirtelen elhatározásból vette el, igen rövid ismeretség után.

Az asszony – akit egyébként Clea DuVall játszik – még mindig nem tudja elhinni, hogy egy ilyen csodás ember őt választotta, ki is megy sírdogálni a folyosóra. Meredith miközben megértően nézi, felfedezi, hogy vérzik a feje, ezért megkéri, hogy vegye le a sapiját vizsgálat céljából. Na, ekkor már éreztem, hogy valami csúnyaság lesz ott, és tényleg, a nő fejbőre finoman oldalra liffen a fejfedő eltávolítása után. Úgy tűnik, macimama kicsit megskalpolta, ha már arra járt. Az első ijedtség után megállapítják, hogy nincs agykárosodás, és műteni sem kell, csak szépen visszavarrják a bőrt, és kész. Shep a vizsgálat közben rá sem néz Meredith-re, mert az biztos túlságosan fájna neki. Szipp.

Alex és Cristina bőszen varr, utóbbi még rohangál is Hahn-t informálni, Lexi vígan lopkod, Izzie pedig újabb és újabb tüneteket fedez fel szegény áldozatán. A férfi már minden bűnét megbánta, érzi a kaszás jelenlétét, félünk, hogy előbb meghal a riadalomtól, minthogy kiderülne, semmi baja. Meredith közben arra gyanakszik, hogy a Medvehergelőnek agytumora van, mert furán viselkedett az utóbbi időben, meg az írása is olvashatatlan. George őt is a mindent tudó öreg magabiztosságával oktatja ki, ilyenkor bezzeg nagy a pofája. Szerinte Meredith csak a verseny miatt akar daganatot találni, illetve azért, hogy beszélhessen Sheppel. Erre a nő bepipul, és a folyosón ordítozik George után, aminek sajna a dilidokija is tanúja lesz.

Ha ez még nem lenne elég, azt is meghallja, mikor Rose nővér elrebegi Lexinek, hogy szereti Dereket. Persze most is a húgon csattan az ostor, de ő nem törődik a durcás Meredithszel, mert nagyon lefoglalja egy virágcsokor meglovasítása. Izzie betege nem számított a spanyol inkvizícióra, mégis megkapja a neki járó kínzást, gerinccsapolás és egyéb finomságok formájában. Hogy ne adja fel, Izzie William Wallace-t megszégyenítő lelkesítő beszédet mond, ami azért elég vicces. Szerinte a sors akarta, hogy Mr. Sharon hozzá kerüljön, és kapjon még egy esélyt az élettől. No komment.

Meredith a betegnek is előadja elméletét az agytumorról, rádöbbentve a feleséget, hogy talán nem az igaz szerelem, hanem egy betegség vezette párját arra, hogy oly hirtelen elvegye. Csak az MRI mondhatja meg, tényleg oka van-e az aggodalomra. A tesót még mindig műtik, Yang pedig válaszút elé kerül: Visszamehet varrni, és akkor van esélye a győzelemre, vagy megnézheti, ahogy Hahn új szívbillentyűt ültet be, amiért csak 3 pont jár, de a jövője szempontjából némileg hasznosabb. Hahn mellett marad, mert azért van esze.

George továbbra sem hiszi, hogy Izzie-nek igaza van, pedig a lány kétségbeesetten be akarja bizonyítani, hogy az ösztönei néha jót is súghatnak. Egyre valószínűbb, hogy ez most nem fog menni. Meredith viszont megtalálja a tumort, aminek hírét George viszi el Dereknek. A Főnök – aki ebben a részben ismét semmilyen komoly funkcióval nem bírt – kifejezi abbéli csodálatát, hogy Karev milyen nagy harcos, amiért rendületlenül varr, akkor is ha nem győzhet. Erre Alex egy több sebből vérző hasonlatot ad elő az életéért küzdő kibelezett pasas és saját maga között, ami olyan gáz, hogy a beteg végszóra meg is hal.

Itt az ideje közölni a Medvehergelővel, hogy a bátyja halott, és ő is hamarosan utána mehet, ez bizony nem az ő napja. Némi kínos nevetgélés után felfogja a dolgot, és rezignáltan közli: „Megérdemlem, hogy meghaljak, mivel megöltem a testvéremet.” Persze ez hülyeség, hisz’ már eleve azért piszkálta a kis macit, mert halálos agytumor volt a fejében, de mindegy. Izzie a hosszas tortúra után közli saját betegével, hogy csak egy enyhe influenzája van, mire az egy kicsit ordítozik vele. Hamarosan kihirdetik a verseny győztesét, aki nem más, mint Meredith, aki meg is kapja a díjat, egy nagyon rusnya és giccses csipogót, ami rezidensről rezidensre száll, és marha nagy kincs. Innentől ha bárki egy érdekes operációval találkozik, köteles rácsipogni, és ha akarja a műtétet, akkor az övé lehet.

Izzie tudja, hogy rendesen elszúrt mindent, ezért a Főnöknek már le sem kell tolnia, de azért pár nyálas gondolatot hozzávág a harcról, meg az oroszlánüvöltésről.Yang arra ér haza, hogy Hahn és Torres együtt pletyiznek és iszogatnak, de őt sajnos nem vonják be, úgyhogy lógó orral bemegy a szobájába. Lexi szépen berendezte a lakást lopott kórházi cuccokkal, hogy George is szeressen ott lakni, mivel ő az egyetlen barátja. George és Lexi együtt üldögélnek a kanapén, mi meg reméljük, hogy nem fognak összejönni. Meredith nem elég, hogy megnyerte a versenyt, még egy új kutatást is talált, amit még nem próbáltak emberen, de talán segíteni lehetne vele gyógyíthatatlannak vélt agytumoros betegeken, amit el is mond Shepnek. Szinte látjuk a feje fölött kirajzolódó glóriát, miközben a narráció fellebbenti a fátylat ember és állat közti főbb különbségekről.

Címkék: grace klinika
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperlekvár 2009.11.04. 09:38:13

Egy kép azért dukált volna a Lexie által felturbózott lakásról :) Jááááj!!!!

Johnny336 2009.11.04. 10:36:52

Külön köszönet a BK-s átfedésért, végre valaki észrevette a párhuzamot.
Mindkét sorozatban ugyanolyan faszkalapok a karakterek :D

Acron 2009.11.04. 11:01:10

Nekem tetszett a HV, köszi!! :)
Kezd javulni a stílusod, szerintem:)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.04. 12:59:22

Sokkal jobb a HV, mint maga az aktuális epizód.
Ezen röhögtem, azon unatkoztam... :-D

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.11.04. 14:41:16

@eperlekvár: Olyat sajna nem találtam, ehhez az epizódhoz elég gyenge volt a képtermés.

mea 2009.11.06. 18:13:11

De hogy került George és Lexi egy lakásba? Végül nem sikerült Izzivel mégsem összejönnie? Tudom, hogy szenvedtek a szexen, de mintha végül sikerült volna nekik... Nem emlékszem már... oké-oké ... megnézem a régi hogyvoltokat
süti beállítások módosítása