Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x11 - Birthright

2009. november 03. 15:00 - hex.kelly

(Íme, egy epizód, amiben a gyilkos a legkevésbé fontos szereplő.)

A virginiai Fredericksburg-ben este helyi fiatalok adnak az érzésnek: egy mezőn platós terepjárókról csapolják a sört és beszélnek valami lány eltűnéséről, de az egyik lány, Molly szerint csak lelépett valami izgibb helyre, hisz egy kretén az anyja. Egy srác meg seggfejkedik egy kis művérrel. A bandától kicsit távolabb Molly a pasijával kezd a papás-mamásba (nem a havi kosztpénzen veszekedős részébe), amikor megint a seggfej bohóckodásának hiszik a hangeffektusokat, és a srác elindul, hogy megruházza. Megszámoltam, tíz lépést tesz a fák közé, majd visszafordul, de a lánynak hűlt helye, csak az imént ledobált cuccai hevernek az avarban. Érkezik Danny, a seggfej, és hamar rájönnek, hogy Molly eltűnt.

Quanticoban JJ elkésik a gyűlésről, mert épp telefonon beszél valakivel, aki az FBI segítségét kéri, és JJ azt ígéri, hogy másnap odautaznak. De hová is? Fredericksburg-be. Az elmúlt 6 hét alatt 3 fiatal nő tűnt el ott nyilvános helyekről.

Pár napja az első eltűnt lány testrészeit (cigarettaégésekkel és szerszámnyomokkal) meg is találták a chancellorsville-i csata helyén létrehozott nemzeti park területén. Reidnek eszébe jut, hogy olvasott már korábban egy ugyanilyen ügyről arrafelé. JJ mondja is, hogy 1980 telén valóban volt 5 drogfüggő, vagy hajléktalan lány, 16-24 év közöttiek, és az ügyet nem zárták le. Szóval valaki ugyanott, ugyanúgy, ugyanabban az évszakban ugyanúgy öl, mi ez, évfordulós újrajátszás? Ugyanaz az elkövető, vagy egy másoló gyilkos? De másolni egy gyilkosság olyan részleteit, amiket nem is hoztak nyilvánosságra?! JJ csak áll, és bámulja a kijelzőn a három lány fotóját, talán nem is hallja, hogy Rossi azt kérdi: ha ez mégis ugyanaz a gyilkos, mégis mit csinált az elmúlt 27 évben???

Egy csűr közepén Molly áll, kezei magasan a feje fölött valami bilincsszerűségben, amikor nyílik az ajtó, és egy letakart fejű lányt lök be egy alak. Felállítja, közelebb löki Mollyhoz, leveszi a zsákot a fejéről, és kiderül, hogy Julie az, a lány, akiről Molly azt hitte, lelépett a kretén anyjától. Azt mondja Mollynak, hogy ha csöndben marad, akkor nem fogja a pasas megégetni. A pasas (arcát továbbra sem látjuk) hangos magnót kapcsol, bömböl a Honky Tonk Woman (ha én írtam volna a filmet, most oldalról beriszálna a veresegyházi asszonykórus, a legújabb szilaj-topogós koreográfiával). Julie közli a kétségbeesett Mollyval, hogy ez most egy buli, és táncot imitál a lábaival. Pasas kezében piás üveg, Molly arcán halálfélelem. Főcím és idézet Hotchtól: Nem az számít, ki volt az apám, az számít, akire emlékszem belőle. – It doesn't matter who my father was, it matters who I remember he was. Anne Saxton

JJ Hotch mellett ül szótlanul a terepjáróban, miközben Reid és Hotch arról beszél, hogy a hely, ahol kidobja a nők hulláit, fontos a gyilkos számára. Molly és Julie ülnek valami helyen, Julie kérdésére Molly elmondja, hogy már 3 hete keresi az egész város. Hotchék közben megérkeznek a testrészek megtalálási helyére, ahol Ballantyne sheriff elmeséli, hogy a korábbi sheriff, John Caulfield életét és karrierjét kettétörte a 27 évvel korábbi nyomozás sikertelensége. Az öreg és bottaljáró Caulfield a városban a sheriff őrsén találkozik a csapat többi tagjával. Név szerint és részletesen emlékszik az áldozatokra, nehéz kereszt lehet. Rossi az 1980-as helyi viszonyokról kérdi, semmi különös nem volt, senki nem zárta az ajtókat, mindenki ismert mindenkit. Morganék azt mondják neki, hogy a gyilkos az elmúlt 27 évben lehetett börtönben, vagy beteg volt, vagy máshol élt.

Ballantyne Hotchéknak mutatja, honnan tűnt el Molly, és mondja, hogy Molly fiúja kb. egy percre hagyta magára a lányt (10 lépés oda, 10 vissza ugyebár). Szóval a gyilkos precíz és türelmes (naná, 27 évet várt). JJ csak les kifelé a fejéből, Hotch rápillant, majd folytatja: kb. 60 éves lehet, állati jó kondiban és itt lakik, az tuti. Hotch előre küldi Reidet meg a sheriffet, és JJ-hez lép. Azt mondja neki, hogy nyugodtan boruljon ki, hiszen minden felkérés JJ kezén megy keresztül, az áldozatok nagy része JJ-korabeli nő. Hotch elmondja, hogy mióta Jack megszületett, ő is másképp látja a gyermek áldozatokat, kiborulnia meg lehet, hogy néha nem ártana.

Julie a csűrben arra kéri Molly-t, hogy ígérje meg, ha ő meghal, nem mondja el a szüleinek, hogy mit művelt velük a pasas. Aki rájuk ordít, hogy kuss legyen, majd megint bekapcsolja a zenét, eloldozza Julie-t, de szegény csaj összeesik, nem tud lábra állni, pasasnak nem kell olyan lány, aki nem táncol. Fejsze pengéje csillan, Julie az életéért könyörög, Molly sírva kiabálja neki, hogy MEGÍGÉREM! Suhintás, sötétség, csend. Majd segítségért kiabáló Mollyt látjuk valami falhoz láncolva, egy barlangban, az erdő mélyén. Rossinak Caulfield lelkizik a hajdani kudarcán. Rossi vigasztalná, méghozzá úgy, hogy megmutatja neki a kis láncocskát a három medállal. Nem, ezek nem az ő gyerekei, hanem egy réges-régi karácsony estén lemészárolt házaspár három túlélő gyereke, akiknek megígérte, hogy elkapja a gyilkost, de azóta sem sikerült. Mikor bemennek, Garcia telefonál: az 1979-ben egy lányt elrabolt, és fogva tartott egy itt pacák, talán ő volt az első áldozat.

Karen Foley száll ki kocsijából egy farmon, Prentiss és Morgan repül rá, egyből a lényegre térnek: szerintünk egy sorozatgyilkos rabolta el és tartotta fogva magát. A nő hárít, terel és tagad, és még Prentiss névjegyét sem fogadja el, csak reméli, hogy az FBI megtalálja, akit keres. Emily azért a becsukott ajtóba dugja a kártyát, és az őrsre visszaérve elmondja a többieknek, hogy ez a nő cseppet sem segítőkész. Rossi rájön, hogy a nőt azért nem izgatja a gyilkos, mert a saját támadójától nem fél, tehát az már nem árthat neki, de az meg csak úgy lehet, hogy a pasas vagy elköltözött, vagy inkább MEGHALT!!! Rossi profillal bombázza az öreg Caulfield-et: maga ismerte ezt az alakot, huszonéves helyi férfi, aki az után távozott, hogy maga megtalálta az utolsó áldozatot 1980. december 13-án.

Talán börtönbe ment, talán a seregbe, elköltözött, és mindenét eladta. Egy részeges alak, akinek volt egy helye, ahol tartotta a lányokat, és egy másik, ahol kínozta őket, gondolkozzon! Az öreg hirtelen felkiált: Robert Wilkinson! Prentiss már sorolja is a priuszát (ittas vezetések), 28 évesen meghalt, egy kombájn-balesetben, 1980 decemberében BINGO! Wilkinson özvegyénél kopogtatnak, Caulfield és Rossi elmondja neki, hogy úgy vélik, a néhai férje volt az 5 lány gyilkosa. A nő nem tud semmit a dologról, meg különben is már tovább lépett, felnevelte a fiát, aztán annyi. És még terhesen elhagyta a férjét, mert iszákos volt, de aztán csak visszament hozzá, de még aznap meghalt. Távozásuk után Rossi, Prentiss és Morgan összerakja, hogy a nő nyilván maga is gyanakodott a férjére anno, ugyanis most meg sem kérdezte, hogy milyen alapon gyanúsítják a pasast az akkori gyilkosságokkal. A pasas nem bírta bántani a terhes nejét, hát eldobható csajokat szerzett, hogy az elutasítottság-érzését kompenzálja. De ha meghalt, akkor ki a bánat csinálja most ezt az ámokfutást???

Nem tudom, mert még mindig csak a lábait meg a kezét látjuk, amikor egy fiatal lányt a zőccségesnél nyakon ragad. Olyan ez a faszi, mint a Simabőrű a Vukban, annak is csak a lábát látni mindig. Az őrsre ér a hír, hogy Tara Rickert elrabolták.

Sietni kell a profillal, nézzük, mink van: ugyanaz az elkövetési mód, ugyanaz a helyszín, de a részleteket a sajtó anno nem kapta meg. Talán egy rokon, vagy egy barát tudhatta. Wilkinson fia most 27 éves, épp, mint az apja, mikor ölni kezdett. Caulfield azt kérdi, hogy a sorozatgyilkosság öröklődhet genetikailag? Hotch szerint a genetika, és egy apa nélkül felnövekvő fiú, aki keresi önmagát, együtt lehet kiváltó ok. Az öreg felidézi, hogy Charlie Wilkinson 15 évesen brutálisan kinyírta a szomszéd macskáját. Garcia telefonál, ő is nyomon van, így Prentiss megint Karen Foley-nál nyomul: tudjuk, hogy Robert Wilkinson megégette magát, tudjuk, hogy meg is erőszakolta, és tudjuk, hogy emiatt terhes lett. Váltunk, Tara kérdi Molly-t, hogy volt-e itt más lány is. Molly azt kéri, nagyon figyeljen. A másik lány neve Julie Stanton volt, és megígértem neki, hogy a szülei sosem fogják megtudni, mi történt itt velünk. Tara azt kérdi, miért mondja el ezt neki. Molly pedig így felel: Azért, mert engem fog előbb megölni.

Karen Foley elmondja Prentisséknek, hogy a fia, Stephen nem tudja, ki volt az apja, valami motorbalesetes halált hazudott a nő neki. Helyi erők másnap megtalálják Tara kocsiját, JJ ki van akadva, hogy 4 lány eltűnik, és senki nem furcsáll egy elhagyott kocsit. Reid telefonál, hogy Charlie Wilkinson ma nem ment be dolgozni. Stephen Foley ér haza, Emily és Rossi fogadja. Az eltűnt lányokról kérdezik, de nem tud sokat, csak hallotta, hogy eltűnt néhány. Wilkinsonról kérdezik, az anyja nem örül, de a srác tudja, mert jó 10 éve tudja már, mi történt az anyjával. Kiakad, mikor rájön, hogy az anyja szerint köze van a mostani eltűnésekhez, mert ő nem ölt meg senkit. Prentiss kérdi Karent, mit tett vele Wilkinson. Hát, bedrogozta, bevitte a csűrbe, levette a zsákot a fejéről, táncolnia kellett, a pasas szerint ebből állt a bulizás (micsoda partiarc), és persze megerőszakolta. Aztán egyszer sikerült megszöknie. De a rendőrség nem hitt neki, csak egy drogos kiscsajnak gondolták, aki nemi erőszakkal próbálja fedezni a szülei előtt a ribancoskodását. Az egyetlen, amire a helyből emlékszik, hogy egy apró békejelet vésett a falba. JJ és Morgan kopog be Charlie Wilkinson házába, de csak a terhes felesége van otthon. Elmondják neki, hogy az eltűnt lányok ügyében jöttek, és szeretnének körülnézni, talán ha megengedné. Szegény csaj csak a hasát fogja, de nem a nevetéstől. Hotch és Reid lép be a csűrbe, néznek körül, üres, bár nem eléggé, mert Reid szörnyülködve nézi a lelógó láncos bilincset, Hotch meg egy ajtó mögé hívja. Ott a fejsze meg egy véres tuskó. Szóval ez a kínzások helyszíne. De hol tartja fogva a lányokat?

Hotch meglátja az érkező Mrs. Wilkinsont, odamegy hozzá, és kérdésekkel bombázza. A nő tudta, mit művel a férje, de nem tett semmit, a fiának pedig mindent elnézett, holott agresszív gyerek volt. Elköltözött vele, mert azt hitte, az elég lesz, de sajnos a Charlie-féle fiúk válaszokat keresnek. És ő meg is találta. Már csak Charlie-t és a lányokat kéne megtalálni. A házban Chrissy bebizonyítja, hogy nem kell sokat tudnia egy férfiről ahhoz, hogy a terhes felesége legyen.

Még jó, hogy JJ-ék megtalálják a Charlie által elrejtett feljegyzéseit az apjának, szóval innen tudta, mit hogyan kell csinálni. Charlie apafigurát keresett, és ezt találta. Gyilkos hajlamaihoz ez olyan megerősítés volt, hogy azt gondolhatta, a születés jogán tehet meg bármit.

A csűrben nincs ott a békejel a falon, Karen Foley-t ide kell hozni, kellenek az emlékei. A fia kíséri, elég rosszul van, már a csűr szagától is, aztán megpillantja Mary Wilkinsont, és ordítva odarohan, és kérdi, hogy ugye hallotta éjszakánként a sikoltozását, mikor a férje a csűrben őt kínozta? Megkérdezte valaha, mit művel odakint minden éjjel? Miért, miért nem segített, miért nem állította meg? Mire a nő visszaordít: DE HISZEN MEGÖLTEM!!! - Micsoda? - Még mielőtt Charlie megszületett. Visszajöttem ide, láttam ezt a helyet, és tudtam, mit művel. Nem hagyhattam, hogy az ártatlan gyermekem ebbe szülessen bele. (Libabőr.)

Aztán csűrben Karen becsukott szemmel próbálja felidézni, milyen terepen keresztül vezette ide éjjelente Robert a rejtekhelyről. Mary odaszól, hogy a birtok északi végénél van olyan hely. Hotch, Morgan és a sheriff rohan az erdőben, az egyik domboldalban megtalálják a barlangot a vasráccsal, lakattal. Kinyitják, bemennek, Tara sír, Molly eszméletlenül fekszik. Kiviszik őket, Hotch kérdi Marytől, hol lehet Charlie. Passz. Megkérdi, hol lenne a férje? A csatatéren, az emlékműnél. És tényleg, egy padon ül Charlie, és végre nem háttal. Az arcán látszik, hogy mást nem is nagyon vett magához mostanság a pián kívül. Mögötte érkezik a terhes felesége. A lányokról kérdezi, és kérdi, mit csinált a csűrben egész éjjel? Mit tett a lányokkal? Megerőszakolta őket? De hiszen most alapítanak családot! A pasas azt mondja, ő nem akarta. A nő meg, hogy ez hazugság, hazug vagy, beteg rohadék, pont, mint az apád volt! A férfi erre felpattan, megfordul, és végre szembenéz a feleségével. Hotchék az erdőben lövés hangját hallják, rohannak az emlékműhöz, ahol Chrissy áll a férje holtteste fölött, és a hasát fogja. Morgan megerősíti, hogy Charlie meghalt, Hotch meg felveszi a pisztolyt a földről. Chrissy azt mondja, Charlie rátámadt, Mary ránéz, de Chrissy állja a tekintetét, megsimítja a hasát, és azt mondja neki: meg kellett tennem. (Istenem, egy férfi meghalt és élete női egy könnycseppet sem hullatnak.)

Hotch odamegy JJ-hez, és azt mondja neki, hogy ez egy ilyen meló, kell hozzá a szerencse is, de inkább érintse meg a dolog, minthogy ne. De JJ-nek ez nem sok segítség, úgy nézem, Reid megkínzása óta nem volt így kikészülve. Caulfieldet meg Rossi vigasztalja, hogy azért nem tudta elkapni 1980-ban a gyilkost, mert meghalt. De az öreg azt mondja, neki nem halt meg, ő azt hitte, 27 éven át, hogy él és virul. Majd megkérdi Rossitól, hogy mióta nem tudta megoldani annak a családnak az ügyét. Huszonegy éve. Az öreg erre azt mondja: ne hagyja, hogy 22 legyen belőle. Mindenki kocsikba száll, szól a (valóban megrendítő) Decoration Day a Drive-by Truckerstől, és JJ idéz: Egy egyszerű gyermek, aki könnyedén vesz levegőt és minden porcikájában érzi az életet, mit is tudhatna a halálról? - A simple child that lightly draws its breath and feels its life in every limb, what should it know of death? William Wordsworth

Csapat az irodában készülődik egy feszültségoldó sörözésre, mikor belép egy kézbesítő, Hotchnak hozott egy levelet. Mindenki figyel, Emily kérdi, mi az. Hotch azt mondja: Haley beadta a válókeresetet. Megkaptam az idézést.

Címkék: gyilkos elmék
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.11.03. 16:26:17

Az elég erős jelenet volt, amikor az anya és a feleség egymára néz. Ez volt az egyik kedvenc részem (meg a Fisher Kingek azt hiszem), ha lehet így fogalmazni.
Köszi a hv-ot.

Johnny336 2009.11.03. 17:56:59

Nekem a "kedvencem" a Mitch Pileggi-s (gy.k. Skinner FBI ig.h.) rész volt, aminek a vége egyáltalán nem az volt, mint ahogy előre várhattuk.
Remélem nem spoilerkedtem el semmit, nem tudom hanyadik évad hanyadik rész... :D

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.11.03. 18:16:14

Ebben nem volt semmi spoileres, de már le sem írom, hogy melyik Micheal Douglas-karakterre emlékeztetett a Pileggi által megformált fickó. Igen meglepő vége volt annak a résznek, izgalmas volt és szomorú.
Jaj, ez nagyon jó sorozat.

hex.kelly 2009.11.03. 19:20:12

@Johnny336: Na látjátok, nekem meg gőzöm sincs, melyikről beszéltek! :-D
Nekem a második évadban az a duplarész a kedvencem, amelyikben Reidet elkapja Rafael. Méghozzá azért, mert James van der Beek kitörhetett a nyálasfiú-szerepből (Dawson és a haverok ugyebár), és Swayze bátyja hatalmas volt fagyott hullaként a jégveremben.

@lunanyuszi: Igen, ebben a részben a nőké volt a főszerep, az anyéá, a feleségé, a talpraállt áldozaté, a lányoké, akik tudták, hogy a halál vár rájuk, mégis amiatt aggódtak, hogy mit tudnak meg a családjaik majd róluk. JJ-nek pedig nem sokkal azután, hogy Garciáért (a "családjáért") embert ölt, most azt kellett látnia, hogy ennek sosem lesz vége. És persze a kérdés, hogy ha Isten nem tesz semmit, akkor a NŐ kézbe veheti-e a dolgokat. A két nő jelenete volt az epizód koronája, bár a Karen-Mary ordibálás is hatalmas volt, összeszorult a szívem, mikor néztem. Itt a férfiak tényleg csak asszisztáltak. És kicsit a 3x02 jutott eszembe, amikor a pasas azt mondja a kocsiban a fiának, hogy MINDIG EGYEDÜL VAGY. És tényleg, itt a súlyos döntéseket a nők mind egyedül hozták meg.

Galádriel 2009.11.03. 22:18:39

@Johnny336: Védelemnek fordították? :-o (nem láttam szinkronosan azt a részt sem)
Egyik kedvenc idézetem van abban a részben:
"Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats." H. L. Mencken

Galádriel 2009.11.03. 22:26:44

Ja és csak annyi megjegyzés, hogy Hotch nem az idézést kapta meg, hanem a válási papírokat. Majd a 3*14-ben térnek rá vissza.

hex.kelly 2009.11.03. 22:38:28

Hotch ezt mondta: "Haley's filing for
divorce. I've been served." - én sem voltam biztos benne, de utánanéztem netes Hogyanváljunk?-oldalon (mert az USA-ban van ilyen), és ott azt írják, hogy ha válni akarsz, akkor be kell adni egy keresetet a bíróságra, ez a "filing for divorce", ezután a bíróság a kereset másolatát eljuttatja a házastársnak, ez a "beeing served". És majd aztán lesz egyezkedés ügyvédekkel, tárgyalás, stb.

hex.kelly 2009.11.03. 22:40:13

@hex.kelly: na, a lényeg valahogy lemaradt. szóval azért írtam az idézést, mert ez egyértelműbbnek tűnt, meg itthon az a szokás, hogy a keresetlevél másolatának megküldésekor az első tárgyalásra szóló idézést is küldik. Legalábbis, mikor én váltam, akkor így volt.

Galádriel 2009.11.03. 22:45:38

Kétségtelen csak nem felel meg az idézésnek, nem kap dátumot, hanem mellékelve az egyezségi papírokat, amit ha nem ír alá, akkor kap dátumot tárgyalásra. A jogi terminológiák nem fedik egymást, onnan a különbség.

hex.kelly 2009.11.03. 22:57:05

@Chaina: ja, értelek. A terminológia fontos, elvégre Hotch maga is ügyész volt, precizitás mindenek felett :-D
Mentségemre szóljon, hogy 5 napja németül dolgozom, és a hogyvoltot ma hajnalban írtam.

Erről jut eszembe: Sixx Főnökkel egyeztetve a 3x12 hogyvoltja nem pénteken, hanem jövő kedden, NOVEMBER 10-ÉN érkezik, mert ez a németes meló leszívja az agyamat, így nem könnyű angolul filmet nézni és magyarul hogyvoltolni. Szóval bocsi, hogy nem lesz pénteken hogyvolt, kárpótlásul a 3x12-t a hétvégén alaposan megírom, és ügyelni fogok a jogi terminológiára is :-D

Galádriel 2009.11.03. 23:00:16

@hex.kelly: Jajj, bocsánat, nem akartalak megbántani, késő van, figyelmetlenül fogalmaztam. Csak jogászként megakadt a szemem a szóhasználaton. És nagyon jók ám a hogyvoltjaid :-)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.11.03. 23:02:36

@Chaina: Nem, "Védelem" az a Douglas-karakter neve. Az epizód magyar címét én sem tudom.
@hex.kelly: Az az epizód, amit Johnny336 mondott a Normal címre hallgat negyedik évados az tuti, de foglmam sincs hányadik. Amúgy én is a kedvenceim közé sorolom a Reides részeket, csak annyira nagyon sajnáltam szegényt, hogy nem tudok elvonatkoztatni. Eszembe jutott aztán arról, amit mondták,hogy volt már ilyen "női" rész az első évadban a Machismo, persze az nem ilyen hangsólyosan, de mégiscsak erőre kaptak a lányok, akik szégyenkeztek, és nekiálltak megoldani a problémát.

hex.kelly 2009.11.03. 23:06:25

@Chaina: nem bántottál meg, de ha már jogász vagy, megtennéd, hogy elárulod, hogy a szolgáltatási szerződésekben használatos-e magyarul a Megszűnés, amikor azt írják le, hogy milyen módokon szabályozzák a szolgáltatási tevékenység befejezését (normál lejárat, lejárati időpont közelebb hozása, stornózás, ilyenek)? Van itt egy hülye mondat, amiben csak simán a Kürzung, mint rövidülés szerepel, de magyarul ez hülyén hangzik.

hex.kelly 2009.11.03. 23:07:48

@lunanyuszi: első évadból csak arra emlékszem, hogy az a hüpi lesmárolta Reidet a medencében :-)))

Galádriel 2009.11.03. 23:21:08

@hex.kelly: a 'szerződés megszűnésének esetei' az jó lesz szerintem, bár a német jogi nyelv az nem tartozik az erősségeim közé :-)

A Machismo a mexikóban játszódó rész volt, amikor végül is a megerőszakolt nők "fogták el" a tettest és herélték ki.

hex.kelly 2009.11.03. 23:23:33

@Chaina: Köszönöm!

Az volt az a rész, aminek a végén Lola azt mondja a spanyolul szamárságot mondó Reidnek, hogy "Face it, Chicco, you're only a genious in English" ? Mekkora poén! :-DDDDDDDDDD

Galádriel 2009.11.03. 23:27:38

@hex.kelly: Nem a végén, hanem az elején a repülőn, de igen, az :-)

piszy 2009.11.04. 09:34:59

Kelly, csak meg akarlak dícsérni az utolsó négy kép összeállításáért, nagyon-nagyon jól sikerült!!!

hex.kelly 2009.11.04. 10:19:45

@piszy: Szívesen! Mikor néztem a filmet, már eszembe jutott, hogy ezt meg kell csinálni, nagyon izgultam, hogy találjak hozzá képeket. Mázlim volt. :-)

makepeace 2009.11.04. 14:28:39

Ez jó kis rész volt.Az osztott kép meg nagyon tetszik,tartsd meg :)
Köszi az hv-t!
süti beállítások módosítása