Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x04 - Chris

2009. november 02. 11:00 - Hankasid

A már megszokott képpel kezdünk: az aktuális rész címadó szereplője, Chris, ébredezik a szobájában. A kamera lassan ráfordul az alsógatyájára, így láthatjuk, hogy ágaskodik szerszáma, érdekes, hogy ezt a témát minden eddigi részben érintettük már. Körülötte sok akvárium, benne halakkal. Egy kis kaját szór a kedvenc halának, úgy tűnik, hogy fű és egy szem tabletta a reggeliük szegény páráknak, valószínüleg nagy lehet a fluktuáció ebben a hal populációban. Talál egy üres gyógyszeres dobozt, rajta Erectagra felirattal, amit mosolyogva tűz fel a falra, ahol már egy kisebb gyógyszertár éves készlete megtalálható üres gyógyszeres dobozok formájában. Az Erectagra hatásának köszönhetően elég nehezen megy a reggeli pisilés, amit hősük végül a fürdőkádba állva, a zuhanyfüggöny segítségével old meg. Irány meztelenül a konyha, ahol egy boríték és benne 1000 font várja, rajta az üzenet: Pár napra elmegyek, légy jó. Anya.

Nagytanács a fiúk részvételével, a téma: mi legyen a pénzzel. Sid ötlete: prémium kötvénybe kell tenni, azonban Chris arcán az ekkor megjelenő mosoly mást sugall. Még nem említettem, de most eljött az ideje, hogy elmondjam, hogy itt a hogyvolton nem könnyű érzékeltetni, de a sorozat egyik nagy erőssége a megfelelő zenék alkalmazása a megfelelő pillanatban. Például most, amikor Chris elmosolyodik a konyhában, majd minden átmenet nélkül egy őrült buli közepén találjuk magunkat ahol Chris, már túl a sokadik pirulán, őrülten bulizik az üvöltő Adam & The Ants Prince Charmingjára, hát a legkevesebb amit mondhatok, hogy az ember hátán feláll a szőr.

Tehát eldőlt a pénz sorsa. Maxxie és Anwar a konyhában tárgyalják ki Chris 15 órája tartó erekcióját, hiába ez megunhatatlan téma. Sid eközben egy teljesen beszívott lányt próbál meg, a maga körülményes módján, rábeszélni arra, hogy szexeljen vele. Az odahajol Sidhez és lehányja. Később a konyhában Chris magyarázza el egy 8-9 éves forma kisfiúnak a spangli készítés rejtelmeit. Ekkor kapja a hírt, hogy Angie is megérkezett a buliba.

Gyorsan lecseréli az üvöltő zenét egy csendes, lassú számra. Majd megy Angiehez dumálni. A tanár néninek leesik, hogy ő az egyetlen tanár a buli, nyílván Chris erről az apróságról hallgatott a meghíváskor. Nem baj, egy kis lelkizős duma, ebben Chris nagy, megnyugtatja az izgatott tanerőt, aki rááll egy kis simulós táncra. Sajnos az Erectagra hatása hamar érezhetővé válik a tanár néni hasa alatti tájékon, aki erre felháborodva elrohan. Chris hiába fut utána és próbálja az utcán kiabálva megmagyarázni, hogy csak a gyógyszer miatt áll fenn a helyzet, már késő, a tanár néni elmegy. A párbeszédet az utcán halló idős házaspár férfitagja elérkezettnek látja az időt, hogy elmondja feleségének, hogy a látottak megerősítették abban, hogy a viagra szedésének több a kára, mint a haszna. Nyilvánvalóan itt egy régóta zajló vitába kapcsolódtunk be, amit a mamóka egy szóviccel zár le: csak a magad nevében beszélj te Casa-soha (Ééérted?).

Tony és Michelle készülődnek a szexhez Chris szobájában, de Tonyt inkább a halak érdeklik, majd megjegyzi, hogy Michelle egyik melle nagyobb mint a másik. Bejön Sid, mivel egy pólót keres a lehányt ruhája helyett. Michelle kihasználja az alkalmat és megkérdezi tőle, hogy tényleg nem egyformák a mellei. Sid zavartan hebeg-habog, majd elmegy. Michelle még egy kicsit duzzog a melleire tett megjegyzés miatt, de ezután Tonyval gyorsan a lényegre térnek.

Chris reggel várja a tejest az utcán, bevisz egy egész kartonnal a lakásba, hiába ezek az angol srácok tudnak bulit szervezni, minden apróságra gondolnak! Dumcsi Jallel a konyhában, megtudjuk, hogy Jal végül is nem nyerte meg az Év Ifjú Muzsikusa versenyt. Bakker, pedig annyira bíztam benne! Jal ezután a lényegre tapint kérdésével: Chris, hol a mamád?

Egy szoba Chrissék házában, kedvenceink pár ismeretlennel kiegészülve pihiznek az átmulatott éjszaka után. Sid és Cassie közös ágyon fekszenek! Nafene, megjött Sid esze!? Sajnos nem, éppen arról lelkizik, hogy vajon jól válaszolt-e tegnap Michellenek arra a kérdésére, hogy milyenek a mellei. Cassienek minden szó késszúrás a szívébe, ráadásul Sid cerkája föláll Michelle említésére. Szegény lány hiába céloz arra, hogy vannak más lányok is a világon, ez a szerencsétlenség még most sem kapcsol.
Megérkezik a pizzás fiú egy toronynyi pizzával, de Chrisnek nincs annyi pénzzel, hogy kifizesse, ezért felmegy az anyja szobájába, hogy ott keressen valami aprót. Kinyitja a fiókokat, amelyek teljesen üresek, ekkor rádöbben, hogy az anyja végleg elment és őt itt hagyta. Sokkot kap a felismeréstől, zavarodottan bemászik az üres ruhás szekrénybe. Éppen ekkor érkezik a szobába Sid és Tony, Chris szekrénye eldől, ő kimászik és elmondja nekik, hogy az anyja lelépett. Viszont a jó hír az, hogy elmúlt az erekciója, és hála isten nem maradt vissza semmi kék elszíneződés se, kicsit piros lett ugyan, viszont a mérete mintha nagyobb lenne. Igazi optimista hozzáállás az élet megpróbáltatásaihoz!

Chris nappalija, a csapat tagjai, kiegészülve a pizzás fiúval. Mindenki megdöbben azon, hogy az ezer font teljes egészében elment a bulira. Nem semmi összeg lehet, hiszen Sid a múlt részben csak 300 fonttal tartozott és mégis mekkora zűr lett belőle.
Sid és Chris egy hifit próbálnak visszavetetni a műszaki boltban, ahol előző nap vették azt, de az eladó, a koszos, ételmaradékkal teli berendezés iránt, nem mutat semmi érdeklődést, így a fiúk talicskástól eltolják. Próbálkoznak egy "Mindent veszünk!" feliratú boltban is, de csak a bejárati ajtóig jutnak, üvöltve elküldik őket. Végül egy roncstelepszerűségen találják magukat, kiderül, hogy Chris az itteni főnöktől szokta beszerezni a piruláit. Az érdeklődik tőle, hogy hogy ízlett-e a múltkori litván anyag. Ez egy utalás az első részre, amikor Chris Tonynak úgy érzékelteti, hogy rengeteg a drog a piacon, hogy "úgy látszik mintha egész Litvániát beültették volna fűvel". Sajnos a jó munkásember a hi-fit nem, csak a talicskát veszi meg tőlük. Chris rövid töprengés után pénz helyett inkább pirulában kéri a fizetséget.

Újabb reggel Chrissel, a lakás erősen leromlott állapotban van, már a WC kagyló is hiányzik. Pisilés a kádban, ahol a zuhanyfüggöny mögött egy dühös idegen alszik éppen. Chris el akarja küldeni, de az ellenáll. Egymásnak esnek, Chris próbálja kilökdösni, de végül az löki ki őt a lakásból az utcára. Chris az utcán meztelenül elindul valahova. 
Angie az iskolában vigasztalja az egy szál takaróba bugyolált Christ. Már éppen bizalmasabb hangot ütne meg vele Chris, amikor megérkeznek a fiúk, akik ruhát hoznak neki, oda a pillanat varázsa. Közben a fél iskola az ablak előtt tolong, hogy lássák a meztelen srácot. Jal sajnálja Christ, hogy már nincs anyja se apja, mire ő közbevág, hogy neki van apja.

Jal és Chris csengetnek egy ajtón, bár Chrisnek nincs nagy kedve a dologhoz. Egy nő nyit ajtót, aki lelkesen üdvözli Christ. A lakásban feszélyezett a hangulat, miközben várják Chris apját. A nő, aki nyílvánvalóan Chris apjának új felesége, Chris gyerekkori fényképeinek nézegetésével próbálja feldobni a hangulatot, de csak a testvéréről, Peterről, találnak fotót. Megjön az apja, de az ajtón át halljuk, hogy közli a nővel, hogy ő nem akar Chrissel találkozni. Közben felsír a kisbaba, akit Chris felvesz, aztán véletlenül leejt. Chris kirohan a lakásból, Jal utána. Sokáig futnak, majd Chris kifáradva leül és egy sírkőnek dől, mivel közben egy temetőbe jutottak. Itt Chris zaklatottan kiönti a lelkét Jalnek, a gyerekkoráról mesél. Peterről a testvéréről, akit szeretett a család, nem úgy mint őt. Elmeséli életének legboldogabb napját, amikor a testvére segített rajta. Arra kéri Jalt, hogy ne mondja el a történteket a többieknek. Jal megígéri. Chris megjegyzi, hogy a mamája nem lehet még távol, mivel virágot hozott a sírra, így tudjuk meg, hogy a testvérének a sírjánál ültek eddig. Búcsúzóul Chris egy csikket hagy a sírkövön. Ez volt a sorozat egyik legmegrázóbb jelenete. 

 
A csapat vidáman tévézget, azt játsszák, hogyha látnak egy mellbimbót vagy egy segget a tvben, akkor isznak egyet. Anwar látni vél egy mellbimbót. A szoba másik végében Chris ül magányosan, magába mélyedve, senki nem törődik vele, csak Jal vet rá egy meleg pillantást.
Cassie a folyosón becserkészi Sidet és felajánlja, hogy randizzanak. Sid belemegy, de nem igazán lelkesedik az ötletért.
 
 
Chris és Angie az iskola folyosóján beszélget, Angie közli, hogy egy tanár volt szállását megszerezte Chrisnek, aki még mindig az események hatása alatt van és emiatt igen fásult. A szoba mellé kap Angietől egy ajándék aranyhalat is egy nagy üvegpohárban. Chris szomorúan bemegy a szobába. Itt talál egy doboz gyógyszert az éjjeli szekrényben, biztosan az előtte itt lakó tanár hagyta itt, bevesz egy szemet belőle, hozzá abból a pohárból iszik vizet, amelyikben a hal úszkál. A gyógyszeres dobozt feltűzi a falra, most már sokkal vidámabb. Na ez már egy igazi skins epizód volt, a sűrűjéből!
 

 

Címkék: skins
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2009.11.04. 15:07:00

Az eddigi részek se rosszak, de ez azaz igazi amire már azt mondom ez a skins amibe beleestem

Hankasid 2009.11.05. 15:32:23

@KiWiSaGe: A hasonló véleményemet próbáltam meg érzékeltetni én is az utolsó mondatommal. Nekem az Oroszországos rész a nagy kedvencem, már alig várom, hogy odaérjek.
süti beállítások módosítása