Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 2x06 A melltartó-kampány

2009. november 02. 14:42 - wizdog

Ismét öltözködős montázzsal nyitunk: elsőként Betty (az a test!), majd Joan (az a haj!) és végül… Peggy! (Hűha… tényleg jól néz ki. Úgy tűnik, Bobbie jótanácsa tényleg hatott.) Az iroda szinte teljes férfigárdája (Fred, Ken, Sal, Roger, Duck) Don-nál a konkurens Maidenform melltartó cég álomszerű hirdetését nézik, (ez a mostani epizód eredeti címe, egyben utalás) amin egy melltartós nő feltartóztat egy vonatot. Donék ügyfele, a Playtex is ilyet akar, szemben az addigi szürke és szimpla reklámjukkal. Ken Peggynek szegezi a kérdést: ő a kettő közül melyiket viseli? Ken és Roger gyakorló szoknyavadászként mindkét márkával meg vannak elégedve, és Peggy is „95 nő nevében” a Playtexet ajánlja.

Don leginkább azt nem szereti, hogy Duck parancsol neki de azt sem érti, miért kell eltérniük a megszokott kampánytól, elvégre a cég sikeres.. Roger és Duck mindketten azt mondják, csak álljanak elő valamivel, Duck be is nyög egy ötletet,(„A melltartómban aludtam, és azt hittem, én vagyok XY” – vicces, hogy ez adja az inspirációt.) amit a Roger és Don nem nagyon értékel. Megismerjük Duck családját, a volt felesége jött, hogy lepasszolja a két gyereküket, és Chaucey-t, a kutyáját. Duck a kutyának örül legjobban, legkevésbé pedig a feleségnek. A gyerekei is elhidegültek tőle, Duck nem tud a kedvükre tenni. Egy finom poén oldja fel a jelenetet, ahogy Fred kénytelen Duck lánya előtt kérni „még egy doboz melltartót”

Peggy és Sal Pete apósának Clearasil reklámján agyalnak. Pete bunkó Peggyvel, és Peggy összes ötletére rá akarja erőltetni a „Köszi, Clearasil” szlogent. Don a családjával elmegy a helyi klub Memorial Day ünnepségére, (Május utolsó hétfője, az ütközetben elhunyt katonák ünnepe), ahol Don egy PR-os ismerőssel beszélget, aki elmeséli, hogy korábban a CIA alkalmazásában kellett volna fellázítania kubaiakat, („Azt te csináltad? Nem olyan rosszul, mint ők”.) ezért ő most inkább óvóhelyet épít. Betty pedig Arthur Case-zel fut össze, aki közben ráébredt, Betty kerüli őt a lovardában, mert átrakatta az óráit, hogy ne találkozzanak. Betty most felajánlja, hogy legyenek barátok, közben izgalmában megint rágyújt egy cigire.

A klubban emlékműsor is van, ott van a legidősebb veterán, és felállítják azokat is, akik visszatértek a háborúból. Don rettenetesen feszeng, ahogy Betty és Sally áhítattal tapsolnak neki, mivel tudjuk, ő nem tett semmi hősies dolgot a háborúban. Hagyományos módon az amerikaiak ilyenkor grillpartikat csapnak: Pete az erkélyükön állított fel egy sütőt, hogy megvendégeljék Bud-ot, Pete bátyját, és annak feleségét. Kiderül, hogy Bud sem tartja sokra az öccse munkáját. Pete pedig azzal próbál bizonyítani, hogy azért nem megy nyaralni, mert ahhoz túl fontos ember a cégnél. Sülthús szeletről vágunk egy pocakra: A klubban eközben már tart a bikiniszépségverseny. Don nem is bírja tovább, és azt hazudva, hogy dolgoznia kell, lelép.

Felhívja Bobbie-t, aki nem ér rá, ugyanis mint kiderül, van egy fia, akivel lemegy a strandra. Milyen jó, hogy ebben sorozatban van idő megmutatni Don reakcióját! Bobbie belengeti, hogy Jimmy egy hétre elmegy, lemehetnének a tengerre, ha már a múltkor nem sikerült. Don rászól, ne beszéljen erről. Bobbie meglepődik: „Te sosem gondolsz rá?”, amire a válasz egy határozott „Nem”. Végül Don hazamegy, a hűtőn egy nagy zacskó UTZ chips éktelekedik. Pete bemegy Peggyhez, csevegne, elmondja, hogy a kampányterv tetszik az apósának. Pete jelzi: tudja, hogy Peggynek nem tetszett a szlogen, mire Peggy azt mondja, „A lényeg, hogy az apósod boldog legyen!” Majd hozzáteszi: „Én a saját munkámat végzem, és te is a tiédet!”

A hétvégéjén Jane, Don új titkárnője is a strandra ment, ahol szó szerint pecsenye vörös lett, (amit szépen ki is hangsúlyoz a vörös szoknyájával!) Don és Roger nagy örömére. Hogyvolt közben apró elemzés: itt mutatkozik meg a sorozat zsenialitása íróilag: Roger arra kéri Dont, ebédeljen Duckkal, hogy elássák a csatabárdot az AA fiaskó miatt. Roger kijelenti, ő 20 éve házas, úgyhogy tudja hogy mi a különbség egy civódás és egy kanapén töltött hónap között. A hasonlatot követően Duckot látjuk, aki a gyerekeivel van az irodában. A lánya közli vele, hogy az anyjuk hamarosan hozzámegy egy másik férfihoz, viszont a kutya marad Ducknál, mivel az új férj allergiás a kutyaszőrre. Egy tönkrement házasság utolsó vonaglásai.

A következő Playtex megbeszélésre Kinsey is becsatlakozik, mert van egy ötlete: a mai nők vagy Marilyn Monroe-ra, vagy Jackie Kennedy-re akarnak hasonlítani. Meg is mutatja az irodában dolgozó nőkön. (Az egyetlen kivétel Joan, mivel Marilyn akar Joan-re hasonlítani…) Az öntudatos Peggy vitatkozna ezzel, ezért Ken azonnal Gertrude Steinhoz hasonlítja, Sal szerint görögös, végül Don Irene Dunn-hoz, egy régi filmszínésznőhöz hasonlítja, ami Fred és Peggy tetszését is elnyeri. Viszont annak nem örül, hogy Don beteszi Kinseyt is melléje. Peggy próbál beszélni Freddy-vel, aki először kedvesemnek szólítja, majd a lány fenekére csap: ne aggódjon annyit, amiért kihagyják őt a az esti ivászatokból, ahol szintén agyalnak.

Don átmegy Duckhoz, de nem akar ebédelni. Donnak feltűnik, hogy Ducknál az ügyfelek ajándékain kívül semmi nincs az irodában. Annak ellenére, hogy anno ő hozta Duckot a céghez, Donnak elég rossz véleménye van most Duckról, úgy gondolja, ahelyett, hogy Don ötleteit adta volna el, Duck inkább az ügyfelekkel, és azok ötleteivel törődött. Mire leég Don cigije, Duck teljesen lealázza magát Don előtt, de szerinte megérte bepróbálkozni az AA-nél, mert azóta másképp tekintenek a cégre. Később Don Bobbie-val pihegnek egy kiadós menet után a nő lakásán. Bobbie indulna, mivel van egy lánya is, aki egy darabban szerepel. Donnak ez már kezd egy kicsit sok lenni. Don kijelenti: „Én sosem hagynálak egyedül a szobámban.”

Peggy felháborodva keresi a férfikollegákat, főleg Kinseyt, mert neki megint nem szóltak: most válogatják a lányokat a Jackie/ Marilyn reklámhoz. Duck Pete-tel beszélget: hogy mentse magát Duck azt állítja Petenek, ő kérte vissza Chaunceyt. Pete azon filózik, hogy ő is hozhatna egy kutyát az irodába, de Duck lebeszéli erről. Este Pete a liftben találkozik egy vonzó lánnyal a válogatásról, akivel végül a lány lakásán kötnek ki. Másnap reggel Betty Dont egy rikító sárga bikiniben üdvözli, amit a hétvégi parti árverésén vett. Don félrehívja, és közli vele, hogy olyan, mintha Betty kétségbeesetten próbálná felhívni magára a figyelmet. Betty azt válaszolja, nem tudta, hogy ez annak tűnik, és leforrázottan áll, ahogy Don elmegy.

Az irodában Peggy Joannek panaszolja, hogy mindenből kihagyják, még a munkahelyi feljegyzésekből is. Peggy azt szeretné tudni Joantől, hogy tudná elérni, hogy komolyan vegyék, és persze, hogy befogadják maguk közé a többiek. Joan két jó tanáccsal látja el: „Az ő országukban vagy. Tanuld meg a nyelvüket.” És „Ne öltözz úgy, mint egy kislány.” Don bemutatja a Playtex embereinek a Jackie / Marilyn reklámot, ahol a két női ént ugyanaz modell alakítja. A megrendelőknek tetszik, de az eladási mutatók jók, ezért inkább maradnának a konzervatív megoldásnál. Kinsey dühös, mert kárba veszett az ötlete, Duck is morog, hogy már idejövet eldőlt a dolog. Don szerint ezzel be vannak biztosítva a jövőben.

Kifelé menet a Playtexesek kárpótlásul felajánlják a fiúknak: csapjanak egy görbe estét a cég számlájára. Freddy javasol egy sztriptízbárt, közben Peggy szomorúan nézi, ahogy a férfiak kezet ráznak. Később Duck letámadja az egyik asszisztenst, azzal az ürüggyel, hogy még nem látta a esti lapot amiben benne van a hirdetésük. A srác elrohan, Duck beleszagol egy üvegbe, de a kutyája megzavarja, ettől nem képes inni, de végül kicsukja a Chauncey-t az utcára, a tekintetéből pedig sok minden kiolvasható. Don ismét Bobbie-nál van, a férfi arra kéri, hogy ne beszéljen, de Bobbie nem tudja befogni, és a végén azt is ikotyogja, hogy egy másik nővel megbeszélték Don ágybéli teljesítményét, ezért Don kikötözi Bobbie-t az ágyhoz és otthagyja.

Este a fiúk javában kacagnak a Playtex főnökeivel a sztriptízbárban, mikor belép egy vadító nő leengedett hajjal és mély dekoltázzsal: Peggy! Az egyik Playtexes főnök egyből az ölébe is ülteti. Peggy először együtt nevet a többiekkel, ahogy Pete is, de Peggy végül észreveszi Pete rosszalló tekintetét. Ő mindig is annak a szende (szűz)leánynak szereti őt, akit ő tett magáévá. Reggel Don borotválkozni kezd, mikor bejön Sally, felhuppan vécé támlára, és mosolyogva nézi az apját. Majdnem úgy, ahogy az Emléknapi Ünnepségen felnézett rá. Don nézi magát a tükörben, de annyira nem tetszik neki amit lát, hogy kiküldi a lányát, hadd maradjon egyedül a saját bűneivel, titkaival és a két énjével, amit a végén a tükörben is láthatunk.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evicska 2009.11.03. 09:51:20

Monjuk, Peggy-t nem mondanám vadítónak, még kicsinosítva sem... :) Viszont nem értettem, hogy Don-nak mi baja volt a bikinis Betty-vel. Vagy inkább saját magával volt gondja, csak a feleségén vezette le a dühét? Néha úgy felpofoznám ezt a pasast!!! Az utolsó kockák pedig egyszerűen zseniálisak voltak!
süti beállítások módosítása