Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x6 - Kilátás

2009. október 29. 16:00 - zenoli

AA gyűlés szünetében vagyunk, Mick és Tommy éppen a dohányzás oltárán áldoznak, fújják a füstöt ezerrel, legalább valami káros is maradt az életükben, ha már a gigájuk úgyis porzik. Tommy panaszkodik, hogy belőle ezek az összeröffenések pont az ellenkezőjét váltják ki, menne az első kocsmába lerészegedni disznómód, ahelyett, hogy itt vinnyog sok másik punci társaságában. Mick egy kis lelki támogatásért odahívja Derek-et is, hiába jön Tommy felől a kétségbeesett tiltakozás, hogy nem kell, Derek jön, és boldogan nyújtja át Tommy-nak az egy éves nemivós évfordulóra készült műanyag pénzérmeszerű izét. Mick kijelenti, hogy majd ez a cucc emlékezteti mindig arra, hogy mit ért el, mik a távolabbi céljai az életben, és majd ettől nem akar úgyse inni. Ami persze Tommy szerint hülyeség, mert ez a bizbaz csak egy módon tudná megakadályozni, hogy ne igyon, méghozzá úgy, ha beletömné a nyelőcsövébe. Mick csak legyint egyet eme kishitűség láttán, majd a szünetnek is szép lassan vége szakad, menni kell nyafogni tovább. Főcím.

Tommy érkezik a laktanyába, ahol Janet várja, jött beszélőre. Tommy kissé még mindig morcos amiatt, hogy a lánya az ő beleegyezése nélkül váltott iskolát és ezzel együtt államot is, hiába a töredelmes bocsánatkérés asszonypajtástól. Félrehúzódnak egy sarokba, aminek az lesz a vége, hogy kissé átmennek agresszívba, és lesz hajtépés, pofozás, jönnek is oldalról a tűzoltók aggodalmas kérdései, minden oké-e. Egy kis fazonigazítás után a jövetel okára is fény derül, Katy szerepel egy iskolai színdarabban, amire meghívta az anyját-apját együtt, nézzék meg. Tommy persze erre nem mondhat nemet, szép kis hétvége lesz ez.

Needles a konyhában dühöng éppen, ugyanis a tüntetésen felfedezték maguknak a netes újságírók is Franco-t, és cikkben leközölték, hogy némár, a tűzoltók is lázadnak a 9/11-es hivatalos verzió ellen, mik vannak. Franco válasza rövid és velős, szarja le, hogy mit írnak össze róla, neki van egy elképzelése, és hogy ő ezt odakinn a nagyvilágban hogyan éli meg, az magánügy. Tommy erre válaszul közli, hogy nem úgy van az kishaver, ha te innen kilépsz, minket képviselsz mindenhol, pont hogy nem beszélhetsz meggondolatlanul össze-vissza. Lesz nagy hangzavar, mindenki a saját igazát hangoztatja addig, amíg Sean nem kezd el üvölteni, hogy kuss legyen már, más szarságok is vannak az életben, nem csak ez, és amúgy is emberek halnak meg nap mint nap. Majd fogja magát, és kiviharzik, a többiek nem kis meglepetésére, akik nem igazán értik a kirohanás okát.

Genevieve érkezik balról, és Tommy-t nyaggatná újfent, hogy jó lenne már, ha mondana pár szót 9/11-ről és nem húzódozna annyira, mint amennyire de, ám Tommy-tól megint csak a szokásos fejrázás érkezik nagy adagban. Végül azért annyit sikerül kihozni a dologból Genevieve-nek, hogy együtt elmennek a Ground Zero-hoz elmélkedni majd az estében valamikor, hátha megnyílik ez a kis virágszál a látványtól. Fekete Shawn-t éppen más gondok foglalkoztatják, meséli Lou-nak, hogy bizony ez a Colleen lány elég lotyónak tűnik, mert olyanokat csinál az ágyban, hogy az már szégyen, és különben is, rég rossz, ha a nő többet tesz bele a szexbe, mint a pasi. Lou szerint inkább örülnie kellene, mert anno ő direkt vett olyan újságokat, amikben újfajta pózokról írtak, aztán kinyitva otthagyta a nappaliban, hogy hátha az asszony elolvassa. Persze a vége az lett a dolognak, hogy az exfeleség feltekerte, majd azzal verte fejbe Lou-t, de szerencsére ezek már csak a szép emlékek. Mindenesetre Fekete Shawn azon agyal, hogyan léphetne ki ebből a kapcsolatból, valamint Tommy-nak is el kellene mondani, hogy a lánya egy kurva. Lou tanácsa csak annyi, hogy mindezt legjobb, ha egy másik államból teszi meg, lehetőleg egy ablaktalan lakásból, de Tommy még így is megtalálja majd, nem kell aggódni.

Sean a kórházban van ismét, a dokival konzultál, aki közli, hogy ez a veserák olyan, amit nem érdemes megsugárkezelni, ugyanis köcsög, és ellenálló. Van egy gyógyszeres eljárás, amivel az immunrendszert lehetne megerősíteni, bár ennek meg annyi mellékhatása van, mint égen a csillag, szívroham, vesekárosodás, elmeállapotban bekövetkező változás ésatöbbi. Sean erre az utolsó mellékhatásra le is csap, és kezd el örülni, hogy akkor lehet, hogy okosabb leszek? Persze nem, a doki csak néz kissé zavarodottan, hogy honnan veszi ezt a betege, de hát nem ismeri eléggé Sean érdekes gondolkozását. Mindenesetre ő a műtétet javasolja, ami abból áll, hogy kimetszik a vesét, oszt jónapot. Sean már csak egyet szeretne kérdezni, mégpedig azt, hogy mennyibe fájna ez a műtét, mert ugye a tűzoltó-biztosítást nem használhatja. A mulatság nem olcsó, minimum 12.000 dollár, akad is fenn egyből a beteg szeme, és törheti egyből a fejét, honnan vesz annyi pénzt.

Tommy érkezik haza a Lou-val közös meleg otthonba, amiben alapvető változások történtek az elmúlt pár órában, például Lou kifejlesztett egy kupacbarakási technikát, amivel minden sokkal könnyebben fellelhető. Valamint előkerült a szemét alól egy kis asztalka is, azon majd lehet enni, vagy valami. De Tommy-nak nincs affinitása a takarításhoz, más böki a csőrét. Az zavarja, hogy Lou a 9/11-es felvételeket használja fel arra, hogy megfektesse Genevieve-t, amire akkor sem lenne sok esélye, ha ő lenne az egyetlen férfi a földön. Itt most kis adok-kapok következik, sértegetik egymást eléggé ahhoz, hogy végül Lou fogja magát, és lelépjen otthonról, magára hagyva Tommy-t, aki így a végén pár dolgot össze is tör, csak hogy a lelke megnyugodjon.

Másnap van, valahova robognak a srácok, mi pedig halljuk ám, hogy Lou és Tommy között még mindig tart a hidegháború, csak máson keresztül szólnak egymáshoz max, azt is csak különféle nem túl szép jelző kíséretében. A többiek persze röhögnek ezen a civódáson, majd Franco okosan megpendíti, hogy talán szét kellene költözni, ha ennyire nem megy együtt. Megérkeznek a laktanyába, aholis pár markos legény várakozik, Franco-t keresvén. Kiderül, hogy egy másik tűzoltóőrsről jöttek, és ők is hallották, miket konspirál ez a Franco gyerek, pár pofon van kilátásban. Tommy azonban beáll középre, és villámhárít, mond okosakat, és ezzel eléri, hogy a komák már éppen távoznának is dolgavégezetlenül, de jön Fekete Shawn a nagy mellényével, és nekiáll keménykedni, amit persze nem nézhetnek tétlenül az izmos fiúk, lesz nagy bunyó. Erre érkezik meg Needles, aki lefújja a társaságot poroltóval, aztán mindenkit jól hazazavar, a sajátjait meg be a konyhába. Ott lesz aztán egy jókora fejmosás, valamint Needles bemondja az unalmast is, mint haver, és megesküszik rá, hogy ezentúl keménykezű főnök lesz, rettegjen csak a sok mihaszna. Franco persze kicsit ég, hogy mindez miatta van, Tommy javasolja is neki, hogy pár összeesküvő havert kéne szerezni, mert este bajos lesz egyedül a kocsihoz bandukolni, lehet várni fog rá odakinn pár bosszúra éhes tűzoltó.

Mikey iszkol valahova kezében egy nagy táskával, állítja is meg Sean, hogy hova-hova kispajtás? Mikey suttogva válaszolja, hogy öcsém, ebben a táskában 24 lepedő van, azt viszem eldugni valami jó kis biztos helyre. Sean-nak a pénz hallatán összefut a szájában a nyál is, és persze meggyőzi Mikey-t, hogy majd inkább ő megkeresi a legbiztosabb búvóhelyet a zsák pénznek. Mikey először persze tiltakozik, de mikor Sean megpendíti annak lehetőségét, hogy te úgyis csak elköpnéd a rejtekhelyet, aztán meg bottal üthetnénk a nyomát, belemegy, hogy Sean legyen a titokgazda. Franco is már laktanyán kívül van, ahol pont Sheila-ba ütközik, aki nem túl boldog Franco netes szereplésétől, és hideg hangon közli vele, hogy nem a férje halálából kellene hobbit kreálni, menjen el inkább kosárfonni vagy valami, ha nagyon unatkozik.

Genevieve és Tommy az Ikertornyok helyét nézik, folyik a kulturális városnézés, Tommy pedig arról beszél, hogy ma már senki rá sem néz a lyukra, valahogy megszokták az emberek a látványt. Sean a kocsmában éppen a pénzt számolja, és elégedetten konstatálja, hogy a pénz több, mint elég a műtétjére. Azonban ezt a kényes műveletet Franco zavarja meg, aki dörömböl ezerrel az ajtón, mert kellenének a kulcsai, azok meg pont benn vannak Sean mellett. Sean jobb ötlet híján azt kiabálja vissza, hogy éppen kiveri a lompost, de mindjárt kész, egy kis türelmet. Majd nagy nyögések közepette sietve dobálja vissza a pénzt a táskába, és viszi ki a kulcsot, amit Franco kissé vonakodva vesz át, hiszen ugye ki tudja mi volt abban a kézben a kulcs előtt.

Tommy és Genevieve egy bárban vannak, ahonnan jól belátni az építkezés helyét, és végre Tommy láthatóan kicsit megnyílik, mesél a napról, amikor elvesztette Jimmy-t, mesél arról, hogy úgy gondolja, hogy a tűzoltóság történetének egyik legnagyobb mentési művelete volt az akkor és ott, valamint beszámol arról is, hogy mennyire megrázta a felvétel, amin viszontlátta a már halottnak hitt unokatestvért. Mikor Genevieve felteszi a kérdést, hogy mi lesz akkor, ha soha többé nem láthatja viszont Jimmy-t, Tommy fogja az alibi whiskey-t, és megtörvén az egy éves alkoholmentes életmódot, húzóra legurítja. Mikor már elmentek, jön a pincércsaj, és látja a pohár alján a rész elején kapott 1 éves érmét, most már nincs rá szükség, Tommy újra a lejtőn gurul lefele szélsebesen.

A bárban vagyunk, ahol éppen Damien rinyál Mikey-nak, hogy milyen szar már neki, mert az újoncképzőben mindenki nagyobb, erősebb, izmosabb, mint ő, és még a haját is le kell vágatnia. Mikey azonban jó tyúkapóhoz méltóan tanácsokat ad, támogat, ahogy azt kell. Egyszer csak Sean csörtet be feldúltan, hogy öcsém, te rosszul számoltad össze a zsét, az nem is 24, hanem csak 21 lepedő, jól beköplek Franco-nak. Persze ugye mi tudjuk, hogy ez nem igaz, de Mikey megint van olyan hülye, hogy elhiszi, hogy tényleg elcseszte a számolást, és szívja is a fogát, majd kegyelemért könyörög Sean-nak, hogy ne árulja már be, legközelebb jobban figyel. Sean nagyvonalúan most az egyszer átnéz a történtek felett, de rendes már tőle.

Genevieve és Tommy még mindig az emlékek országútján járnak, de már a nő szállása közelében, úgyhogy jöhet a végső konklúzió, ami annyi, hogy az amerikaiak a nagy bosszú nevében indítottak két háborút is, és hogy ez mekkora gyökérség volt már. Tommy ezzel nem ért egyet, lesz is kisebb vita, majd hideg búcsú egymástól, egyik balra, másik jobbra, lesz mit megemészteni az esti vacsora közben mindkettejüknek.

Címkék: ments meg
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.10.29. 17:56:41

Köszi a hv-t!!!Ez k. jó rész volt!
Egyik percben röhögök,aztán már nem.

zenoli 2009.10.29. 19:05:21

Szívesen!
Kb én is így vagyok vele, sosem tudom, mire számítsak. Ha nézem, néha hülyének is tűnök, mert csak úgy a semmibe vinnyogok bele:)
süti beállítások módosítása