Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x11 - Status Quo

2009. október 28. 08:38 - zaphodbb

Senki sem emlékszik már mi volt a 10. részben, de van róla  hogyvolt, úgyhogy itt most nem pazarlok rá szót. Az egyetlen igazán lényeges momentum az volt, hogy Pratt koppant egyet, mert a szőke dokinőt nevezték ki főnöknek helyette.

Neelánál kezdünk, reggel van, unokatestvér van nála, aki partizni akar, mert nemsokára  hozzáadják egy indiai orvoshoz és még előtte kitombolná magát Neelával. Váltunk Samre és a fekete pasira, akivel randizott a múltkor: futnak csoportosan a kórház felé, köpik ki a tüdejüket. Sam oxigénért kiált. Pratt is arrafelé jön a nőjével, izgul mert ma reggel megy az igazgatóság elé. Kifelé tart Tony és az gyakornok, aki szerelmes volt Abby-be és most nem emlékszem a nevére. Mentővel hoznak egy nőt, aki leesett a lépcsőn és most a bokája meg a hasa fáj. Bebiceg Sam, még mindig alig kap levegőt, veszélyes dolog a sport, én mindig mondtam.

Pratt az igazgatóság előtt fényezi magát, hogy mennyire alkalmas vezetni a sürgősségit. Dr. Anspaugh közli, hogy mindez szép és jó és tényleg alkalmas lenne, de eddig mindig csak azt csinálta, amit Kovac mondott neki, úgyhogy szerinte nem lenne jó vezető. Pratt felhúzza az orrát és hirtelen beadja a felmondását. Ez pont olyan, mint amikor az én 3 éves lányom közli, ha nem azt teszem, amit ő akar, hogy akkor nem lesz a barátom. Pratt száguld a folyosón, nyomában Morris, aki szerint ezt egy csöppet túlreagálja Pratt. Franknek is be kell szólnia, közli, hogy ez a fekete öntudat.

Tornaórán fejreesett kölköt tolnak be, Pratt el fogja látni. A bokatörött nőhöz megyünk, Tony és Sam vizsgálják a gyakornokkal. Ott van a vizsgálóban a pasija is, kiderül, hogy mindketten katonák, a nő két hete jött haza Irakból. Elhívják a pasit, ekkor jön Csuni az eredménnyel: a nő terhes. Nem felhőtlen az öröm a nő arcán. Ugrunk Neelára, unokatestvér épp fényképezi a kórházban őt és a kiskopaszt. Közbejön Harold, aki a kiskopaszt zaklatja, aztán bemutatják neki unokatesót, aki Jazz névre hallgat és akitől Harold asztmás rohamot kap.

Pratt a fejreesett kölköt varrja össze, közben Morris kérdezgeti, hogy hogyan tovább, Pratt a Northwesternbe akar menni. Kiderül, hogy a kiskölök HIV gyógyszereken van. Harold inhalál, közben Neela vigyáz rá és megmondja neki, hogy felejtse el Jazzt, mert amellett, hogy most adják épp férjhez még szexőrült is. Harold arca felragyog. A terhes nőhöz megyünk, a pasija örömködik egy sort, hogy gyerekük lesz. Sam benyögi, hogy nyolc hetes a baba, amire pasi látványosan hátralép kettőt. Merthogy két hete van itthon ugye.

Pratt és a nője lelkiznek Pratt lebőgésén egy sort, de szerencsére nem hosszan. Ugrunk az utcára, ahol két fiatal lánnyal beszélget egy felnőtt nő, hogy meg kell mondaniuk annak, akivel szexelni akarnak, hogy HIV pozitívak. Aztán elhívják, hogy a fia kórházban van, nyilván a HIV-es gyerekről van szó. Összeraktuk. A kórházban le akarják ültetni anyát, hogy várjon, de persze ő nem, inkább beszalad, szerencséjére arra jön Csuni és felismeri, hogy régen itt dolgozott. Odakísérik a fiához, akit épp Pratt vinne fel CT-re, de anya beleköt, hogy ő tapasztaltabb orvost akar meg szakorvost. Nem is értem, mi baja van ennek a nőnek.

A terhes nőhöz megyünk, Neela és kiskopasz a bokájánál ügyködnek, a pasija idegesen mászkál. Bejön még az ortopédus is, aki lebaszarintja Neelát, hogy nem várta meg őt a boka helyretételével, de aztán megállapítja, hogy egész jó munkát végzett. A CT-ben Pratt és a nője meggyőzik anyát, hogy egy gyerek se halt még bele egy CT-be. Bokás terheshez vissza, pasi felteszi neki a nagy kérdést, hogy kitől van a gyerek. A nő elkezd sírni és azt mondja, hogy megerőszakolta az őrmestere. Pasi nem hisz neki, mert ő látta, hogy nevetgélve szálltak le a gépről, majd mikor Tony megfogja a vállát, mert ki akarja küldeni, egybeépíti a mosdóval és kiviharzik.

Morris és Pratt a folyosón haladnak, Morris győzködi Prattet, hogy maradjon, haladjunk. Harold jön arra Jazzel, akire Morris persze rögtön rácuppan, és simán ellopja a csajt. A bokás terheshez megyünk, Samnek és a szőke dokinőnek meséli el, hogy hogyan erőszakolta meg az őrmester, és hogy nem szólhatott róla, mert kellett, hogy védjék a többiek a bevetésen utána. Sam elmondja neki, hogy őt is megerőszakolták, ha utólag is, de tegyen valamit a nő, mert ő belebetegedett az elfojtásba. A szőke dokinő meg néz rettentően meglepődött arccal.

Haleh kiabál be a HIV-es gyerek ajtaján, anyához jött. Elsztorizgatnak a régi szép időkről, hogy Doug és Carol Seattle-ben él és már harmadikosak az ikreik, no meg Carterről, aki Afrikában van. Közben Prattet keresik a CT eredményekért, de Pratt épp kávézik, úgyhogy a szőke dokinő ajánlja fel helyette, hogy felmegy és megnézi a radiológián. Pratt a kávézóban ücsörög egy öltönyös faszival az igazgatóságból, aki azt tanácsolja neki, hogy menjen el egy vezetői képzésre és ne adja fel ezt a dolgott ebben a kórházban. Pratt közli, hogy osztályvezető-helyettest keresnek a Northwesternbe, ahova már be is adta a jelentkezését. Pratt telefonja csörög, majd elviharzik.

A pultnál Sam Tony-t próbálja rábeszélni a futásra és elemzi, hogy miket változtat az életén, amire Tony kuncog magában, hogy ő Samről álmodott az éjszaka. Pratt jön öles léptekkel és lekapja a szőke dokinőt, hogy mit intézkedik az ő nevében, majd ott a folyosón nézi meg a leletet és ott kénytelen elmondani anyának is, hogy a fia AIDS-es. Ezek után összebalhéznak a szőke dokinővel, hogy máskor ilyet ne már és különben is, ha unatkozik, a saját betegeivel törődjön. Persze alapjában véve az a problémája, hogy a szőke dokinő a főnök, nem pedig ő.

Az orvosiban Carlos anyja szomorkodik Haleh-nek, Pratt vígasztalni akarja, de anya ideges. Esélylatolgatás van, arra jutnak, hogy agybiopsziát kell csinálni. Megérkezik Carlos apja is. A kórház előtt Harold szórakozik azzal, hogy labdajáték ürügyén fejen dobál mindenféle gyerekeket, közbelép Neela, hogy kösz, de nem kér több összevarrnivalót mára. Harold ideges, mert Jazzt lenyúlta Morris, aki persze pont ekkor lejt el karján a nővel a szemközti kávézóba és szól oda Neelának, hogy meló után beülnek-e együtt valahova. Neela nem tud válaszolni, mert Harold megelőzi és közli, hogy mennek, mármint ő és Neela, mint egy duplarandi, juhé. Neela erre fejbe dobja, mert megérdemli.

Pratt Carlos apja és anyja tartanak kupaktancsot a folyosón, hogy akkor most elmondják avagy sem Carlosnak, hogy AIDS-es. Apa szerint Carlosnál jobban nem tudja senki, hogy mi is az az AIDS, mert hallja, látja anyját, ahogy az AIDS-esekkel foglalkozik, úgyhogy el kell neki mondani, de anya szerint persze nem. Jóvan, haladjunk. A szőke dokinő megy oda Samhez, hogy szomorú ami vele történt, mármint a megerőszakolás, de nem kéne ilyen személyes dolgokkal terhelnie a betegeket. Sam álla a padlón.

Tony szalad ki a boltba, a bokatöréses terhes pasija megy utána és kérdezgeti, hogy szerinte igazat mondott-e a nő. Tony közli vele, hogy ő hisz neki, de a nőnek nem rá, hanem a pasijára lenne szüksége. Carloshoz ugrás: Pratt, apa és anya is bent van nála, anya persze nem mondta el, hogy mi van. Carlos hirtelen rosszul lesz, szőke dokinő és Pratt nem értenek egyet, hogy mit kéne csinálni, végül Pratt leszájkaratézza a szőkét és végigviszi amit akar, amivel megmenti Carlost. Tony és Sam haladnak a bokás felé, mikor meglátják, hogy a pasi is bent van és turbék van, örömködnek egy sort. Bent a nő közli, hogy ne hívják a nőgyógyászt, nem veteti el a babát, mert a terhes katonákat nem küldik bevetésre. Mindenki felvont szemöldökkel néz.

Ugrunk a kocsmába, ahol a duplarandi Morris és Harold módra épp folyamatban van. Kiderül, hogy Morris hiába akar villogni frissen szerzett bollywoody ismereteivel a csaj előtt, ugyanis a nő még sosem járt Indiában. Erre Harold beleköt persze Morrisba, aminek beszólogatás a vége. Megérkezik a csehóba az ortopédus is, aki az előzőekben lekapta Neelát a tíz körméről. Neela odamegy hozzá, hogy ugye nem haragszik, de az ortopédus nemhogy nem haragszik, de meghívja ortopédiai gyakorlatra.

A bokás terhest közben kollektíve próbálják meggyőzni, hogy vetesse el a babáját és jelentse fel az őrmestert. Pasi biztosítja róla, hogy mellette áll és megvédi, sírás, ölelés. A nő beleegyezik a műtétbe. A pultnál Frank nézegeti azokat a képeket, amiket Neela unokatesója kattintgatott a nap folyamán. Csatlakozik Pratt is és könnybelábad, mmikor látja, milyen jófej csapat is ez. Felmegy Carlost csekkolni, a srác még a biopszián van, de apa kint ül a váróban, így lelkiznek egyet, hogy anya mennyire elhivatott és mennyire csak a fiának és klinikának él, amit létrehozott.

Váltunk Samre és a pasijára, pasi elhívja vacsorázni meg moziba, Sam nagy nehezen rááll. Tony cinkeli utána, hogy most akkor mi van a zsaruval, akivel szintén randizgat. Sam szerint ez jól van így, a palik is mindig ezt csinálják. Ennek fájdalmas lesz a vége. Tony elárulja, hogy álmában Sam könyörgött neki, no nem szexért, hanem hogy moshasson rá. Nyolcszor mosta ki ugyanazt az adagot. Na, ehhez mit szólna Freud atyánk, vajh?

Ugrunk biopsziára, anya nézi az ablakon át, Pratt csatlakozik. Pratt biztatni próbálja, amire anya elmeséli, hogy amikor kiderült, hogy HIV pozitív, mennyire rosszul fogadták itt a munkahelyén és a családjában is. Most már emlékszem erre a nőre, Weaver rakta ki. Anya sír, hogy ő feladja, ha Carlos meghal, de Pratt lelket önt belé, hogy harcolni kell. Majd mikor kimegy a helységből, felhívja az igazgatósági faszit, akivel kávézott, hogy igaza volt, nem adja fel és visszaszáll a ringbe a főnökségért.

Címkék: vészhelyzet
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.10.28. 09:10:22

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem úgy volt, hogy Jeanie(az AIDS-es anya) férje is AIDSes volt, és mikor örökbe fogadták a gyereküket róla is mondták, hogy lehet hogy fertőzött?

Johnny336 2009.10.28. 09:29:29

Még Al Boulet, ex-férj (Michael Beach) fertőzte meg Jeanie-t, sok évvel ezelőtt, a nagydarab néger (bérgyilkos a Szökésből, és Bailey férje GA-ból :D) csak el kezdett udvarolni a nőnek, és kitalálták, hogy kéne gyerek, akkor fogadták örökbe, a jelenlegi férj nem beteg.

piszy 2009.10.28. 09:40:55

Jeanie története a következő:
Az első férje (Al Boulet) szépen megfertőzte AIDS-el, elváltak, utána Jeanie sokáig dolgozott még a kórházban, titkolta a betegségét, aztán amikor kiderült, Weaver őt akarta kitenni a kórházból létszámleépítéskor, de Jeanie perrel fenyegetőzött és maradt.
Közben megismerkedett Reggie-vel, a rendőrrel, akivel örökbe akarták fogadni Carlost, ezért összeházasodtak. Carlos pici babaként került a megyeibe, már akkor AIDS-es volt és mivel senki nem akart egy fekete bőrű HIV-vel fertőzött gyereket örökbe fogadni, Jeanie boldogan megtette és ezzel ki is lépett a sorozatból, mert Carlos mellett nem tudott rendesen dolgozni járni.
A 6.-ik évad környékén hagyta ott a kórházat.
Amúgy nagyon csodálkozom, hogy ennyire nem emlékeztek rá, ővele nagyon sokat foglalkozott a sorozat, nem mellékszereplő volt!

evicska 2009.10.28. 09:48:58

@piszy: pontosan így volt. végül weaver visszavette, de jeanie egy idő után mondta, h nagyon boldog a férjével meg a picivel a gondok ellenére is, úgyhogy csak velük akar foglalkozni, ezért lelépett.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.10.28. 09:52:47

Nem szeretem nézni a vészhelyzetet.

Dorina26 2009.10.28. 11:59:33

valaki nem tudja mi a szám címe ami ennek a résznek a végén szól?

eperlekvár 2009.10.28. 14:43:34

Én emlékeztem Jeanie-re, csodálkoztam is, hogy a postban név szerint nem említi zaphod mert ő azért régi motoros (mármint Jeanie :) )
bár részletesen nem jutott eszembe hogy ment el, valószínűleg akkor éppen nem néztem a sorozatot.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.10.28. 14:51:01

@eperlekvár: én is régi motoros vagyok már:)) direkt nem írtam bele a nevét, addig nem írok már neveket, amíg ki nem derül, hogy állandó szereplővel van dolgunk, vagy legalább visszatérővel. Rossz a névmemóriám, a szerencsétlen gyakornok neve még mindig nem jutott eszembe:)

Így csak azokra a nevekre pazarlom a tárhelyet agyam neveknek fenntartott zugában, amelyeket tényleg mindig használni kell.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.10.28. 16:05:26

Azt észrevettétek, hogy azt mondta az rtl klub, hogy új évaddal jön a vészhelyzet?:D

~Moi~ 2009.10.31. 23:10:27

@PuffCinq: köszönömkösznömköszönöm!! Azt hittem,hogy én vagyok a hülye! :D Ki is akadtam rajta ilyetszolnak a bemutatóba: Vadontúj évaddal a vészhelyzet..*mondom foggalmam sincs hol hagyták abba,de gondolom a 15.lesz, ha vadonatúj* Erre kedden este a 14.évad KÖZEPÉTŐL folytatják! PFFF ennyit az rtlről én mindig mondtam szaRTL xD

Amm elég jóó rséz volt!(:

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.11.10. 13:34:00

a múlt év decemberéből idéznék:
"Köszi az eddigi figyelmet, február környékén találkozunk megint Vészhelyzetileg."

Aha, február...

Ha azt mondom, rohadjon meg az RTL Klub, nem túloztam, ugye? ;-)
süti beállítások módosítása