Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x09 - Penelope /2

2009. október 28. 11:00 - hex.kelly

Tegnap ott hagytuk abba, hogy Garcia gépén a kocka srác kódolt fájlt talált, emiatt felfüggesztés hírét hozta Hotch a kórházba a lánynak és a csapatnak.

Hotch távozása után Garcia felül, és elkezdi leszedegetni magáról a műszereket. Morgan próbálja visszafektetni, és megígéri Garciának, hogy kideríti (igen, ő egyedül), ki lőtte le, és tojik a belső ügyosztályra, de feküdjön vissza, mert pihennie kell. De Garcia azt mondja, hogy a lövés előtt azt mondta, hogy hisz abban, hogy minden okkal történik, és ha az ebbe vetett hitet elveszíti, akkor az egész élete értelmetlenné válik. Derek azt mondja, érti, de Garcia szerint nem.

Eközben Garcia irodájában a Belső Szemétember éppen minden posztert és mütyűrt bedobozol, Emily és JJ próbálják meggyőzni, hogy Garcia nem tett semmi rosszat, de a pasas hajthatatlan, és inkább elmeséli a lányoknak, hogyan is került Garcia az FBI-hoz. Garcia meg a kórházban meséli a fiúknak. A lány a szülei halála után depisen hekkerkedett, kódfejtett, aztán annyira penge volt, hogy az FBI inkább alkalmazta, csak ne okozzon több kárt a kormányhivataloknak. Derek megkérdi, mi van a kódolt fájlban. Garcia elmondja, hogy kötelező nyilvántartania mindent a csapatról, de miután a gépét feltörték, és Elle-t lelőtték, nem akarta, hogy valaki újra eljuthasson a csapat tagjaihoz.

Este Derek segíti ki Garciát a terepjáróból, jön egy járőr, és szól, hogy éjfélig ő fog a ház előtt őrködni. Garcia megtorpan a lépcsőnél, nézi a felsikált, de azért még látható vérfoltot, Derek ÍGÉRI, hogy el fog tűnni onnan idővel. Bemennek a lakásba, a pasi körülnéz. Hippi-barokk stílusú aprócska lakás, mütyűrökkel, csillogós csajos színekkel. Derek vigyorog, pont erre számított (ez most komoly, még sosem járt itt?), Garcia azt mondja, becsülje meg magát, mert ebbe a szentélybe alig valaki nyer bebocsáttatást.

Van egy szupernyolcas vetítő a kisasztalon, Garcia bekapcsolja, kiskorában az anyukájával látjuk, és elmondja Dereknek, hogy mindig is valami bűnüldözőként akart dolgozni, a szülei hippik voltak, szóval valószínűleg sokkolta őket ezzel. 18 éves volt, mikor egy ittas autóvezető miatt mindketten meghaltak. Derek egy polchoz lép, felemeli róla a naptárszerű papírokat. Garcia azt mondja, hogy önkéntesként emberölés áldozatainak családjait segíti. Morgan azt kérdi, nincs elég vér munka közben? Garcia azt feleli, épp azért csinálja, mert eleget lát meló közben, és segíteni akar a hátramaradottaknak. És igen, tudja, hogy marhaság volt kódolni azt a fájlt a gépben. De most megy aludni, menjen haza Derek is, jóccakát, és megöleli. De Dereknek esze ágában sincs itt hagyni egyedül, nem számít a járőr a ház előtt, amíg a Rohadékot el nem kapják, az a kanapé lesz az otthona. (És dúdolni kezdem: I need a herooooooooo!) A lány a hálószoba felé indul, és azt mondja, hogy ha esetleg Derek azt fontolgatná, hogy kihasználja a helyzetet, ugyan, engedje már meg, hogy előbb még felhívja az orvosát, mert UTÁNA biztos újra kell majd éleszteni. Derek röhög, és persze én is, imádom ezt a csajt, és nem vagyok egyedül, mert Derek utánaszól, hogy hé, csacsi lány, ugye tudod, hogy szeretlek? Garcia meghatódva bámul rá, és azt mondja, én is szeretlek. Majd aludni megy.

Lent a sötét utcán Rohadék tűnik fel. A járőr észreveszi, elébe megy, kérdi, mit akar, de a disznó csak belelő kettőt. A lövésekre felijed Morgan, és Garcia (külön, persze), Morgan gyorsan a sarokba tuszkolja a lányt, tiltakozása ellenére a kezébe erőlteti a bokapisztolyát, majd fogja a sajátját, és kirohan. Garcia teljes pánikban, naná, hogy nem marad a sarokban, hanem az ajtó felé megy, Morgan után, így hallja, ahogy a Rohadék és Morgan egymásra lövöldöznek a lépcsőházban. Rohadék kimenekül a házból, Morgan utána, de nem tud rálőni, mert autók jönnek-mennek, a pasas felszívódik. Morgan rohan vissza, a lelőtt járőr rádióján mentőt hív, majd fut vissza Garciához. Bekukucskál a lakásba, de a lány nincs abban a sarokban, ahol hagyta, fegyvert fel, lépés előre, fordulás jobbra, és! Szegény rémült lány áll vele szemben, Morgan meg kiabál, hogy ne lőjj, Garcia, én vagyok az, én, Morgan, bébi. Elveszi tőle a fegyvert és megöleli. Garcia kérdi, hogy miért történik ez vele, Derek nem tudja, de puszit nyom a zokogó lány fejére.

Az utca lezárva, a másik cukipár érkezik Garciához. JJ kérdi, mi folyik itt, Reid meg azt, talán Garcia tudhat valamit a Rohadékról, hogy ennyire meg akarja ölni? De Garciának gőze sincs, viszont nagyon fél. Lent az utcán már folyik a helyszínelés, Rohadék a közelben egy autóban ül, és lesi a történéseket. Rossi, Hotch és Emily is érkezik, egy nyomozó megy oda hozzájuk, és mondja, hogy az FBI hívta, hogy Hotchék nem nyomozhatnak, de mivel egy embere meghalt, tojik a hívásra, ha tudnak, segítsenek. Hotch köszöni, Rossi meg rühelli, hogy a Rohadék egy lépéssel előttük jár, és ezt most már tényleg meg kell állítani. Bemennek Garciához, Hotch vissza akarja vitetni a lányt a kórházba, de a lány a többiekkel érzi csak magát biztonságban. Hirtelen beugrik neki, hogy az étteremben a Rohadék az ablak melletti asztal helyett a legrosszabb asztalt kérte, és a sarokba ült. A többiek egymásra néznek, Hotch pedig kiküldi a beérkező nyomozókat pár percre. Újra a kocsiról kérdezik a lányt, aki felidézi, hogy a pasas nem volt becsatolva, hanem a bekötött övön ült. Emily felvilágosítja, hogy az ügynökök sosem kötik be magukat, mert gyorsan kell kiszállniuk, és az csak akadályozná őket. Rossi azt mondja, elég volt a félrebeszélésből, terítse ki most már a lány a lapjait, nézzen a szemébe, ne a többiekre, és beszéljen. Morgan rákiált, de Rossi folytatja, jelen pillanatban úgy néz ki, hogy egy FBI-ügynök vadászik rá, szóval mondja el, mit művel a számítógépén, hogy végre segíthessenek.

Morgan kiabál Rossival, de Garcia túlkiabálja: semmi rosszat nem csinálok!!! Csak..... önkéntesként segítek az áldozatok családjainak, néha ránézek a nyomozásokra, hogy állnak, és egyet-kettőt meg is jelölök, hogy a nyomozók lássák, az FBI is figyeli az ügyet. Hotch mérges, mert erre Garciának nincs jogosultsága. Garcia azt mondja, talán 7-8 ilyen ügy van, a gépén meg tudná nézni. De nem lehet, mert fel van függesztve. Morgan szerint viszont akkor is látni kellene az anyagokat, mert a randin a Rohadék arról faggatta, milyen gyilkossági ügyeken dolgozik. Morgan, Reid és Prentiss Garciával marad, a többiek visszamennek az irodába, és Garcia nem nyúlhat számítógéphez.

Kockasrác Garcia gépén ügyködik, mikor valami fura dolog töténik. Garcia otthon a laptopján zongorázik, a sráccal kergetőznek a benti rendszeren. Morgan kérdi Prentisst, mit művel Garcia, Emily egy képregényt lapozgat (osztályidegen látvány), és visszakérdez, hogy tényleg akarja-e tudni? A két cyberzseni még mindig egymást vadássza a rendszerben, nem is vadászat ez, inkább virtuális násztánc. Garcia végül kicselezi a srácot, és ki tudja nyomtatni az általa megjelölt aktákat. A srác meg elővesz egy pendrive-ot, és újraindítja a rendszert. Prentiss észreveszi, hogy 3 ügynél ugyanaz a zsaru ért először a helyszínre, Jason Clark Battle, kétszer kitüntetve hősiességért. Garcia kiteszi az aktáját a nagy képernyőre (mert van neki), és ott a rohadék, tényleg! Emily-ék elmondják, hogy nyilván afféle halálangyalként garázdálkodott a pasas, és mivel Garcia megjelölte az ügyeket, most azt hiszi, hogy rájött a titkára. Hős-gyilkos komplexusban szenved, és a kitüntetései ellenére azért nem léptették elő a seriff-helyettesi rangból, mert a főnökei is érezhetik, hogy valami nem okés vele kapcsolatban. Kevingyerek is látja a Rohadék aktáját a gépen, felpattan, és kirohan.

Morgan telefonon megtudja, hogy a pasas nem jelent meg egy helyszínen, éjfélig van szolgálatban. Úgy gondolják, ha nem tudja eltüntetni a nyomokat, valószínűleg lelöveti majd magát. Az FBI-nál a Belső Szemétember a Rohadékot fogadja, és biztosítja arról, hogy az FBI a jó oldalon áll. Az éppen siető Kevint megállítja, hogy kéne a segítsége, az lerázná, de meglátja a Rohadékot, és a Szemétember is erőszakos, így velük megy. Bemennek a nagy irodába, Kevin az egyik asztalhoz ül, belép a gépbe, amit talál. Rohadék faggatja a Szemétembert, mi ez az egész, az csak annyit mondj, hogy folyik az eljárás a szabálytalankodó nő ellen, nyugodjon meg, a nő kórházban van. A Rohadék kéri, hogy az ügyeit töröljék az FBI adatbázisából.

Szemétember szerint semmi akadálya, Kevin kicsit lassan halad, azt mondja, ez nem az ő gépe, azért, de mi látjuk, hogy éppen Garcia rendszerét hekkeli, és küld neki egy linket. Garcia habozik megnyitni, mert hátha csapda, de egy tisztességes hekker nem csalja tőrbe a másikat, tehát kattint. És az iroda biztonsági kamerájának képét kapják, rajta a Rohadék a Szemétemberrel meg Kevinnel! Morgan hívja Hotchot, aki az irodájából már látja is a pasast, azt mondja neki, legyenek óvatosak, mert hős-gyilkos komplexusos az arc, képes és elkezd lövöldözni. Hotch átsétál Rossihoz, kihívja, együtt mennek le a lépcsőn, közelebb Rohadékhoz. Rossi közben mondja, hogy Rohadék bizonyítani akarja, hogy okosabb, mint a profilozók, Hotch meg aggódik, mert túl sokan vannak a teremben, kockázatos lenne célba venni. Morgan azt mondja, valakit mögé kell küldeni. Reid kéri Garciát, hogy mutassa meg azoknak a kameráknak a képét, amik a termen kívül vannak. Sehol senki, vagyis van egy valaki: JJ. Morgan már hívja is, a többiek a monitor előtt drukkolnak, hogy vegye fel a telefont. Felveszi, és Morgan azt mondja: JJ, nagyon figyelj.....

Kevin szól a Rohadéknak, hogy kész van, törölte a fájljait a rendszerből. A Belső Szemétember azt mondja, hogy majd értesíti a vizsgálat eredményéről. Rossiék közelednek az asztalhoz, Prentiss szerint a Rohadék tudja, hogy Hotchék tudják, ki ő. Morgan felpattan, oda kell menni. Garcia kis vita után velük tart. Rohadék egy ugrással a Belső Szemétember mögé kerül, elkapja hátulról a nyakát az egyik karjával, a másik kezével pisztolyt szegez a pasas fejéhez, pajzsként használja a túszt.

Rossi és Hotch próbálják meggyőzni, hogy adja meg magát, mert elég rosszak az esélyei az FBI kellős közepén, de a barom azt mondja, ő bizony nem fél az FBI-tól. Rossi, Hotch, és az összes ügynök a teremben fegyvert fog rá (Kevin próbál az asztal alá csúszni ültében), de ő csak azt mondja, hogy ő egy kitüntetett tiszt, és a nagy FBI-os koponyák úgysem tudják elkapni. Látjuk, ahogy mögötte, túl az ajtón JJ érkezik, Rossi kicsit elnéz a Rohadék feje mellett, aki erre elfordítja a fejét, hogy megnézze, mi van ott. Hát JJ, és éppen lebontja az ajtóüveget, ahogy keresztülküld rajta egy golyót, egyenesen a Rohadék homlokába.

JJ áll, mint egy kőszikla, kiengedi a visszatartott levegőt, és leereszti a pisztolyát. Rossi rohan a lelőtt pasashoz, kiált, hogy tiszta, Hotch pedig JJ-re néz, és talán egy kis elismerés csillan meg a zord tekintetében (vagy egy Hú, jó lesz veled vigyázni!, esetleg egy Muszáj volt szétlőni az FBI-címert?).

Morgan takarja le a padlón fekvő hullát, és javasol egy kis kórházi pihenést Garciának, aki azt kérdi, hogy tényleg vége van-e az egésznek. Hát persze, és Prentiss szerint a felfüggesztést is visszavonja a Belső Szemétember, amint a keze már nem remeg, ugyanis nagyon kivan, épp a könnyeit törölgeti. Garcia odamegy JJ-hez, és azt mondja neki, hogy sosem akarta, hogy ilyet tegyen, de JJ azt feleli, hogy szeme se rebbent, hiszen az ember bármit megtesz a családjáért. Majd homlokráncolással próbálja visszatartani a könnyeit. Garcia megöleli.

Morgan megy Hotchhoz és Rossihoz, Hotch kérdi, hogy van Garcia. Morgan azt mondja, hogy túl lesz rajta. Rossi megkérdi, és a maga hite? Azzal mi van? (Bár ez a kérdés inkább azt jelenti, hogy elfogadsz már végre?) Hotch is érdeklődve várja a választ. Morgan kihúzza magát, és azt mondja: napról napra - aztán otthagyja őket, Rossi mosolyogva bólint párat. JJ még mindig a könnyeit visszatartva súgja Garciának, hogy van ott valaki, aki bámulja – tisztára, mint a gimiben. Kevin az, JJ kicsit nevet, Garcia azt kérdi, hogy ő is hisz-e abban, hogy minden okkal történik? JJ megvonja a vállát, és Kevin irányába taszajtja barátnőjét. Garcia odamegy, Kevin felpattan a székből. Dialógus:

- Te - kezdi a lány.

- Te - mondja a srác.

- Te jó vagy.

- Te jobb vagy - a srác kezet nyújt. - Kevin Lynch.

- Penelope.

Kevin hang nélkül ismétli meg hogy Penelope, és csak állnak kezet fogva, és szól a Heroes, naná, hogy David Bowie-tól.

Címkék: gyilkos elmék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszy 2009.10.28. 12:26:00

Ez igazán szuper volt, végigizgultam az egész hogyvoltot. :)
Viszont nem teljesen világos (amikor néztem, akkor sem volt világos), hogy Colbi miért vadászik Garciára. Mit jelent az, hogy halálangyalként viselkedett és félt, hogy Garcia rájön?
És a belső szemétember hogy jön a képbe és miért kell törölni azokat a file-okat?

Galádriel 2009.10.28. 12:37:37

@piszy: Colby lelőtt egy jópár embert azért, hogy mint hős megmenthesse őket. (ez a hős gyilkos - a halálangyala tipus egyik változat). Volt pár eset, amikor nem ért oda idejében, a megtámadott egyén meghalt. Ezek az esetek megoldatlan gyilkosságokként futnak, és ezeket az eseteket jelölte be Penelope, hogy jobban odafigyeljen rá a nyomozójuk. Aki jelen esetben a gyilkossal volt azonos és azt hitte, hogy Penelope figyeli ezeket az ügyeket és Pen volt az egyetlen aki rájöhetett volna, hogy ezek összefüggő esetek.

Belső vizsgálóember azért jött elő, mert titkosított fájl volt a gépen (Pen titkosította a Fisherkinges eset után első évad utolsó és második évad első rész) és ilyesminek nem szabad lennie az FBI szerverein.

piszy 2009.10.28. 12:41:51

@Chaina: Köszönöm, most már tényleg majdnem minden világos.

"Az FBI-nál a Belső Szemétember a Rohadékot fogadja, és biztosítja arról, hogy az FBI a jó oldalon áll."
Ez arra vonatkozik, hogy Colbi ideges volt , mert az FBI beleavatkozik az ő kis nyomozásába és ezért akarja, hogy töröljék őket?

Galádriel 2009.10.28. 12:48:04

@piszy: Amennyiben az ügyek az FBI-nál is szerepelnek és valakinek unalmas pillanatában eszébe jut átnézni őket, ugyanolyan gyorsan rájöhet az összefüggésre, mint ahoyg végül a csapat rájött, hogy sorozatgyilkossal van dolguk. Ezért akarta Colby eltüntetni a rendszerből az ügyeket, ha nincsenek ott, nem figyelhet fel rájuk az FBI.

hex.kelly 2009.10.28. 12:52:21

Először is, Colby azaz Battle azért támadott meg embereket (rájuk lőtt, revolverrel), hogy elsőként odaérkezve a nagy megmentő hős képében tetszeleghessen. Volt olyan, akit nem sikerült megmentenie, tehát meghalt. Ezért hős-gyilkos komplexus, és Reid mondta, hogy ez a Halálangyal-típus egyik fajtája.
Ahogy én értelmeztem az FBI belső rendszerében semmit nem lehet jelszóval védeni, legalábbis úgy nem, hogy a fájl létrehozóján kívül senkidesenki nem tudja a jelszót hozzá. Ezért függesztették fel Garciát, mert szabályt szegett, és a lelövése miatt feltételezhető volt, hogy a kettő összefügg. Természetesen a kettőnek semmi köze egymáshoz, de ez már csak utólag mondható, akkor még nem volt világos.
Amit Garcia csinált, vagyis hogy a rendőrségi adatbázisban FBI-pipát tett néhány ügyhöz, azzal az FBI adatbázisába is átemelte őket. Ezt akarta kitöröltetni Battle Kevinnel, ezért ment be.

hex.kelly 2009.10.28. 12:54:42

@Chaina: Na, ha a választ félbeszakító telefon közben frissítettem volna, nem lenne meg duplán a magyarázat :-)

nemrozsa 2009.10.28. 13:46:44

Annyira bosszant, hogy az AXN-en áttette késő estére, hogy sosem bírok fennmaradni és megnézni. Pedig imádom.
De a hogyvoltjaid iszonyat jók, még úgy is, hogy nem láttam ezeket a részeket. Jól követhető és izgalmas, gratula hozzá, csak így tovább.

makepeace 2009.10.28. 17:23:50

ÁÁÁÁ,ez is zseniális hv volt!!!Imádom mikor ilyen részletes.Újra "láttam" ezt a részt!Köszönöm!!!!

hex.kelly 2009.10.28. 17:51:24

@nemrozsa: Az a fura, hogy nálunk a legkorábbi időpont, amikor bármelyik csatorna el meri kezdeni (anno az RTLKlub, vagy mostanság a Cool meg az AXN) az az este 10 óra. Most ugye 11-kor van, de minden hétköznap. Kint az USA-ban meg, ahol húdenagyon kemények a tv-s szabályok, simán leadja a CBS este 9-kor, aztán kész. Örülök, hogy tetszik a hogyvolt, csinálni is jó, nemcsak olvasni.

hex.kelly 2009.10.28. 18:00:10

@makepeace: Szívesen Neked is, de azt nem ígérhetem, hogy mindegyik ilyen részletes lesz, mert a legtöbb esetben azért belefér ám a 2,5-3 oldalba. Csak úgy éreztem, hogy úgyis mindenki imádja Pénelopét, biztos senki nem bánja, ha részletesebb a beszámoló.

VISZONT SZERETNÉK EGY KIS SEGÍTSÉGET KÉRNI TŐLETEK! EGY KÉRDÉSEM VAN. Nem ordítok, csak szertném, ha minél többen elolvasnák és válaszolnának. Szóval van ez az izé a képekkel. Nyilván feltűnt, hogy néha, ha olyan a szitu, összegyógyítok 4 képet. A mostaniban néztem, hogy sötétebb lett, mint gondoltam, és talán jobban kell nézni. hogyan viszonyultok (általában) az összegyógyított hogyvolt-képekhez? Azt nem ígérem, hogy "leszokom" róla örökre, de ha azt mondjátok, nem kéritek, akkor visszafogom magam. Az igazság az, hogy találtam egy remek Criminal minds - screencap-es oldalt, ahol a bőség zavara olykor kétségbeejtő tud lenni. Meghát a hogyvolt lényege az, hogy megmutassuk, mi és hogyan történt. Na, nem akarom tovább ragozni, a kérdés tehát az, hogy mit szóltok a képösszegyógyításhoz.

A válaszaitokat előre is köszönöm.

ebilafan 2009.10.29. 21:55:34

@hex.kelly:

Nekem jó összegyógyítva is, bár tényleg, mintha egy kicsit sötétebb lenne. DE mehet. Bejönne pl. egy olyan, hogy egy szereplő reakciója négy képben, az arckifejezés változása egy adott jelenetben.

Egyébként nagyszerű hv volt, most megyek CM-et nézni. :D
süti beállítások módosítása