Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x05 - Otthon csak egy van

2009. október 28. 14:00 - leeann

Némi előzmény után visszamegyünk 2 hónappal ezelőttre, ahol 2 szerzetes menekül valaki vagy valami elől, és nagyon félnek attól, hogy megölik őket. Hamarosan egy harmadik társukkal kiegészülve gyertyákat gyújtanak és rituálét tartanak. Az üldözők már döngetik a kaput, viszont mielőtt azok betörnének, sikerül a varázslat. A szerzetesek tehát megúszták, de jelenleg azon a területen (föld fölött), ahol mindezt végrehajtották (föld alatt), Buffy verekszik egy böszme nagy jószággal. Miután sikerül a nagy vámpírból porfelhőt csinálni, egy fényes labda akad Buffy kezébe, amiről nem tudni, micsoda.

Másnap reggel a Summers család éppen azt próbálja kitalálni, hogy Joycenak miért fáj még mindig a feje. Az orvosok nem látnak semmi rendellenest, de Buffymama továbbra sincs jól. Buffy és Dawn elmennek a varázsboltba, aminek ma van az újranyitása, de mondanom se kell, hogy nem tapossák halálra az emberek egymást a megnyitón. Így Buffy meg tudja mutatni a fénygömböt, amit előző éjjel talált. Később, mikor a lányok hazaérnek, Joyce egyre rosszabbul van. Buffy elszalad a kórházba az anyja gyógyszeréért, ahol egy fickó fura dolgokat mond neki, és aki szerint Buffy családja is veszélyben van.

Ez a fickó egy éjjeliőr volt azon a helyen, ahol Buffy a fénygömböt találta, és akkor még teljesen normális volt. Mindeközben az egyik szerzetes a háromból próbálja megtalálni azt a helyet, ahova küldték a fénygömböt, hiszen ők küldték. Buffy azt gondolja, hogy az anyja betegsége egy természetfeletti ténykedés miatt van, úgyhogy a csapatnak megint van melója. Közben egy igen dekoratív piros ruhás nő megkötözte a szerzetest, és próbálja kiszedni belőle egy bizonyos kulcs hollétét.

A szerzetes nem mond semmit, még akkor sem, ha megöli őt a nő. Közben a nappalos biztonsági őr is fogoly, és a dekoratív teremtés a kezeivel valamit kiszív a biztonsági őr fejéből, valószínűleg az éjszakás őr elméje is valami ilyentől bomlott meg. Az események közepette azért csak beindult a varázsbolt, mert azért már vannak vevők rendesen, amibe Giles majdnem elveszik egy pillanatra, de Xander jókor érkezik, így Giles pánikja csak átmeneti volt. Miközben mindenki próbál eladót játszani - ami meglepő módon Anyának megy a legjobban - Buffy azután kutat, hogy mitől lehet beteg a mamája.

Anya hallva a beszélgetést ajánl egy varázslatot, amivel azt lehet meglátni, hogy ki az, akit egy démon vagy valami gonosz sanyargat. Később Buffy megcsinálja a rituálét. Az előkészületekben Riley is segített, aki még nehezen emészti meg, hogy őt már elhagyta a szuperereje, de még nem ment rá erre a kapcsolatuk a vadásszal, ami a jobbik eset. Buffy a rituálé alatt meglátja, hogy az anyját nem bántja semmi, de Dawn folyamatosan villog minden képen. Minden fényképen Buffy és a mama rendben van, de Dawn eltűnik, majd ott van, megint eltűnik, és megint ott van. 

Ez azért több mint fura, és Buffy ennek azonnal utána akar járni, amit azzal kezd, hogy bemegy Dawn szobájába, ami ugyanúgy villog, mint a lány villogott a képeken. Egyszer Dawn szobája, majd lomtár szoba, ahogy Dawn feltűnése előtt volt. Dawn hamarosan meg is jegyzi, hogy a nővére húzzon el a szobájából, de Buffy közli a tinivel, hogy nem vagy a testvérem. Buffy visszatér a megigézésből és azonnal Dawn-ra támad, majd a falnak löki a kislányt, aki nem nagyon érti, miért kapja ezt a bánásmódot.

A telefon csörgése megmenti Dawnt, de Buffy marha dühös, és nem lesz benne köszönet, amikor leteszi a telefont. A hívó Giles, aki elmondja, hogy a fénygömb egy védőegység, és a gonoszt tartja távol, de arról nincs feljegyzés, hogy a gonosz milyen formában van jelen közöttük. Buffy úgy dönt, hogy visszamegy a gyárba, ahol a gömböt találta, és megnézi, van-e ott bármi nyom a gonoszról, de előtte összefut Spike-kal, aki egy fa mögött bujkál a Summers ház előtt. Spike egy nagyon béna előadást nyom le arról, hogy mit keres ott, de Buffy elengedi, mert most más dolga van.

Buffy bemegy a gyárba és lát olyan nyomokat, ami egy nagyon erős gonoszra utal, ám közben Joyce hazaér, ahol csak Dawnt találja és az ő kiléte még kérdéses, úgyhogy Joyce akár veszélyben is lehet. Buffy megtalálja a szerzetest, de ott van a piros ruhás csaj is, akivel most lesz egy kis csihi-puhi. Közben a csapat ki van dögölve, mert a végére annyi vevő rohamozta meg a boltocskát, mint egy szupermarketet egy háromnapos ünnep előtt. Egyedül Anya nem fáradt, és már az árukészlet bővítésén is gondolkodik. Giles azonnal neki is adja a bolt vezetését.

Időközben Buffy rájön, hogy ezzel a csajjal nem lesz könnyű meccse, így a szerzetest megragadva a szégyen a futás, de hasznos elvet követi. Miután Buffy elmenekült a szerzetessel egyetemben, a gonosz majdnem lerombolja a fél gyárat. Sajnos a szerzetes nincs jó állapotban, így nem tud menekülni, viszont el tudja mondani, hogy miért áldozta az életét. Elmondja Buffynak, hogy meg kell védenie a kulcsot, ami egy átjárót, egy portált nyit, és évszázadokig nem is volt alakja, de most már van. A kulcsot emeberré tették a szerzetesek és elküldték a vadásznak, aki most jön rá, hogy Dawn a kulcs.

A Dawn-ról szóló emlékeket is a szerzetesek kreálták, de Buffy nem kér ebből, a régi életét akarja visszakapni. Ezt viszont már nem lehet, a kulcs ugyanis jelenleg ember, ártatlan és fogalma sincs arról, hogy ő nem Buffy testvére, sőt arról sincs fogalma, hogy mi ő valójában. A szerzetes élete utolsó leheletével elmondja Buffynak, hogy a kulcsot védelmezni kell, és erre csak a vadász képes, így nem mondhat le erről a feladatról. Miután meghal a szerzetes, Buffy hazamegy és megpróbál kibékülni a kvázi testvérével, aki legalább olyan makacs, mint az időközben tényleg nővérévé vált vadász. Sok dolog kiderült, de azt, hogy Joycenak mi baja van, sajnos még nem tudjuk.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grafithuszar 2009.10.28. 15:58:37

Eben a részben volt az egyik legjobb párbeszéd Buffy és Spike közt:
B: Mit csinálsz itt?
S: Én csak..öööö....én erre jártam és...
B: 5 szóban ha kérhetném
S: Egy kis esti séta....ribanc!

mariannnn 2009.10.30. 14:28:27

Az ilyen párbeszédek miatt imádom ezt a sorozatot.
süti beállítások módosítása