Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagközi szökevények 1x08 - A jó öreg feketemágia

2009. október 27. 15:00 - Tipca

Rygel már megint a halálán van, most éppen influenzás. A csapat landol egy kereskedőbolygón, hogy valami gyógyszert szerezzenek neki, nem hogy csak kitennék, aztán hagynák, hadd pusztuljon meg ott, ahol van. Egy Liko nevű árus, aki hallja Zhaan és a hajón maradt Rygel beszélgetését, azt állítja, nála rengeteg holmit találhatnak, többek között az influenza gyógyszerét is. Egy különös, udvari bohócra emlékeztető alak egy bizonyos Haloth-hoz csábítja Johnt, aki – miután a bohóc csupa olyan dolgot mond róla, amit egyébként nem tudhatna – belemegy. Haloth beteleportálja Crichtont egy nagy csarnokba, és mikor John megkérdi, hogy került oda, az öreg csak annyit felel: „egyszerűen ideáhította”.

Liko a boltban azonnal fűzni kezdi Zhaant, először csak megtisztelőnek tartja, hogy egy delviai papnő elégedett a portékájával, még ha csak kilences szintű is, mikor azonban Zhaan egy ajzószeres olajat nézeget, önként vállalkozik, hogy ha esetleg ki szeretné próbálni az árut. Eközben Crais békefenntartó cirkálója továbbra is a szökevényeket keresi, ám a parancsnokság megunta Crais kis magánakcióját, így azonnali hatállyal visszarendeli a hajót, és magyarázatot vár a kudarcra. Crais csöppet bepöccen, s miután végighallgatta az üzenetet, először megbizonyosodik róla, hogy rajta kívül csak a „végsőkig hűséges” másodtiszt látta, aztán megsemmisíti az adatlemezt. Mielőtt azonban további lépéseket tehetne, Haloth bukkan fel a kabinjában, és őt is a csarnokba teleportálja, mivel korábban John azt mondta neki, hogy másra sem vágyik, csak hogy megmondhassa Craisnek, az öccse halála baleset volt. Persze Crais előtt ezt máshogy tálalja: felajánlja neki, hogy ezüsttálcán nyújtja át neki Crichton fejét, ám ennek ára van.

Aeryn és D’Argo rábukkan az eszméletlen Johnra Haloth kapuja előtt. Elviszik Zhaanhoz, ahol Liko azonnal rájön, hogy alighanem Maldis keze van a dologban. S hogy ki az a Maldis? Haloth valódi neve, mint azt Crichtonnak is felfedi, mielőtt egymás torkának ugrasztaná a két ősellenséget. A legparább az egészben, hogy mikor Maldis csarnokában Crais megsebesíti Johnt, a fizikai testén is megjelenik a sérülés. Liko elmeséli, hogy amikor Maldis megérkezett a bolygóra, a lakosság csaknem felét kiirtotta. Képes kitépni a lelket a testből, és azt halálig kínozni. Liko akkoriban főpap volt, ám a szellemi energiája sem volt elegendő Maldis legyőzésére. Aerynból ismét előbújik a G.I. Jane, már indul is vissza a Moyára fegyverekért. Mit neki holmi lélekrabló Maldis, ha nála van a puskája!

Míg Crais és Crichton bújócskáznak, Maldis megpróbálja rávenni Johnt, hogy harcoljon, hiszen hiába bujkál, Crais akkor is megtalálja és legyilkolja. Aerynék visszaviszik John testét a Moyára, és valami idióta ötletnél fogva Rygel gondjaira bízzák, hogy ha megint vérezni kezd, ápolja. A törpe persze rögtön akadékoskodni kezd, de szerintem már azon jár az agya, hogy mennyiért adhatna el egy humán vesét íncsiklandó desszertként. Zhaan szerint, ha egyesülnének Likóval (nem úgy, hanem szellemileg), akkor elég erősek volnának, hogy legyőzzék Maldist. Piroska jóformán képen röhögi, egy kilences szintű paóban, ha az erő meg is van hozzá, hogy másoknak fájdalmat okozzon, a szándék nincsen. Aztán ő lepődik meg a legjobban, mikor a kékség hirtelen satuba fogja az arcát, és vérben forgó szemekkel, elhaló hangon azt hörgi: egyszer én is gonosz voltam. Liko belemegy, ám Zhaannak bizonyítania kell, fájdalmat kell okoznia egy aranyosan csicsergő, kétfejű madárszerűségnek. Először sikertelen a próba, ám Liko buzdítására Zhaan bevallja, hogy fél ismét szabadon ereszteni magában a pusztító erőt.

Crais és Crichton egymásra találnak, és a viszontlátás örömére egymás torkának esnek. Pontosabban csak Crais, John továbbra is próbálja elmagyarázni neki, hogy az öccse csak egy balesetben halt meg. Maldis, hogy egy kicsit felszítsa a tüzet, életre kelti Crais emlékeit, így Crichton is láthatja, hogy nem Crais akart békefenntartó lenni, hanem gyerekkorában őt és az öccsét besorozták, jóformán úgy hurcolták el otthonról. Az apjuk megígértette vele, hogy vigyázni fog a testvérére, ami egészen addig ment is, amíg be nem toppant a képbe John Crichton. Miközben Aeryn és D’Argo hasztalan lövöldözik Maldis kuckójának bejáratát, Zhaan pedig próbálja rávenni magát az elkerülhetetlen lépésre, John rájön, mire megy ki a játék. Próbálja Craisnek is elmagyarázni, hogy Maldis egy vámpír, az ő erejükből táplálkozik, ezért van, hogy amikor ők ketten harcolnak, az öreg fel van dobva, mikor pedig nem, fáradt. Crais már-már hisz Johnnak a balesetről, de ez nem számít, mert megesküdött az öccse emlékére, hogy a saját kezével végez Crichtonnal. A bejáratnál Maldis elintézi a két robbantgató kiskatonát is, és lebénítja őket. Gondolom, mennek a spájzba.

Zhaan visszatér Likóhoz, hogy megtegye, amit meg kell tennie, ám Piroskának jobb ötlete támad, és inkább az éppen ekkor jelentkező Rygelre uszítja rá Zhaant. A kékség először nemet mond, mivel a varangy a leviatánon van, és odáig nem képes elérni, ám Liko szívesen segít neki, pedig ő nem is ismeri Rygelt. Zhaan már-már örömmel kínozza meg őfelségeességét, szinte látni a boldog szikrákat a szemében. John eközben még mindig nem tett le arról, hogy rámutasson helyzetükre Crais előtt, ám az továbbra is csak támad, mialatt odahaza a testét a legtöbb katona már vinné is a krematóriumba, egyedül csak a szöszi másodtiszt tart ki a kómás parancsnoka mellett. John teste sincs sokkal jobb helyzetben, mert a többiek elmondásának dacára Rygel szerint a humán igenis halottnak tűnik, ezért szépen meg is kezdi rajta a hynériai gyászszertartást. A legutóbbi bunyó alatt kiment John válla, úgyhogy amolyan Martin Riggsesen kell helyreraknia azt.

Maldis új taktikába kezd, és arról győzködi Crichtont, hogy csak az egyiküknek kell meghalnia, a másik mehet tovább a saját útján. John egészen belelovallja magát, és harcra készen, mellkasát verve indul tovább, hogy megkeresse Craist. Mikor megtalálja, úgy kezdik kerülgetni egymást, mint két bagzó macska. John kerekedik felül, ám épp mielőtt bevinné a gyilkos tőrdöfést, Crais egyszer csak köddé válik. Zhaan és Liko megkezdik a „nyírjuk ki Maldist” akciót, és összekapaszkodva remegnek a transztól a sarokban. John felháborodott kitörésére Maldis csak vigyorog; ahogy mondta, az egyiküket hazaküldte, csak éppen Crais volt ez a valaki, mivel ő aztán idehozza az egész hajónyi békefenntartót, akikkel aztán Maldis tovább szórakozhat. Crichtonnak pedig meg kell halnia. Az öreg éppen belekezdene az erőelszívásba, mikor felbukkan Zhaan szellemi kivetülése, és megvuduzza őt. Odakint Aerynék magukhoz térnek, Maldis sebezhetősége pedig eltűnik, így John egy jobbegyenessel elporlasztja a fickót.

Maldis eltűnésével John teste magához tér, épp időben, hogy leállítsa Rygelt, akinek a bakancsára fájt a foga. Zhaan is magához tér, ám Likónak nincs ilyen szerencséje, ő minden erejét feláldozta az akciójuknak. Csak egyet bán, hogy nem tudta gerincre vágni a kékséget. Ezután a romantikus vallomás után meghal. Crais, aki pedig már éppen feladta volna a kutatást, a friss élmények hatására még beljebb akar hatolni a feltérképezetlen területekre. Ennek egyetlen buktatója van, a visszahívó üzenet. Crais még egyszer rákérdez a szöszinél, hogy biztosan csak ő tud-e róla, s mikor igenlő választ kap, nemes egyszerűséggel kitöri a csaj nyakát, aztán parancsot ad a keresés folytatására. A Moya is továbbindul, Zhaan elmondja, hogy egy Maldishoz hasonló erőt nem lehet elpusztítani, csak késleltetni, úgyhogy egyszer újra testet fog ölteni. Aeryn bocsánatot kér Zhaantól, amiért gyengének titulálta, és hozzáteszi, hogy már látja, egy igazi harcos lakozik a kék bőr mögött. Ezzel aztán még jobban sikerül megsértenie őt.

Végezetül John előveszi az érzelmesebb énjét, és lelkizni próbál Zhaannal, aki elpanaszolja neki, hogy egy olyan személyiség tört elő belőle, amit már jó ideje elfojtott, és már első alkalommal is sokáig tartott a háttérbe szorítani. Attól tart, most egyáltalán nem sikerül majd, ami akár igaz is lehet, mivel amikor Crichton vigasztalni próbálja, használja az erőt, és megfájdítja John simogatásra kinyújtott kezét, s hozzá eltorzult hangon felmordul: „Senki sem segíthet!”. Persze rögtön magához tér, rebegve bocsánatot kér, majd elszelel, de ami történt, megtörtént. A sötét oldal kiterjesztette hatalmát. Gonoszság homálya telepedett a Moyára. Kinyíltak a pokol kapui. Meg hasonlók.

 
Zhaan: Én delviai pap vagyok. Semmi nem ijeszt meg, ha nem akarom.
Liko: A félelmet nem tudod legyőzni. Nézz szembe vele! Határozd meg, hogy mitől félsz! Kitől félsz, Maldistól? El tudod pusztítani.
Zhaan: Éppen ettől félek.”
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.10.28. 11:39:53

Ez nagyon jó rész volt, ez az egyik kedvencem:D
Rygel és a hyneri gyászszertartás a legjobb:D
süti beállítások módosítása