Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x08 - Lucky /2

2009. október 24. 11:00 - hex.kelly

Második epizódfél következik, az ajánlás azonos a tegnapival. A 3x09 is két részben készül, keddi és szerdai megjelenéssel, de ebből nem csinálunk rendszert, csak annyira imádjuk Penelopét, hogy úgy érezzük, többet érdemel egyetlen hogyvoltnál.

Sötétben száguld egy autó az úton, egy járőr utána ered, meg is állítja (szól benne Armstrong trombitás száma), de ekkor a járőr rádión infót kap, hogy eltűnt Sheryl Timmons, indulnia kell, még odakiált az autó vezetőjének, hogy lassabban vezessen, aztán lelép. A zene szól, a csomagtartóból dörömbölés és kiabálás hallatszik.

 

Garcia hívja Emilyt, egyelőre semmi érdemleges nincs a listák alapján, Emily kéri, hogy vesse össze elmegyógyintézeti adatokkal is. Egyúttal megkérdi, miért nem Morgant hívta. Garcia elmondja, majd miután letették, Emily letolja Morgant. Aki csak pislog, aztán odamegy Marks atyához, épp a listát nézi, de senkiről nem tudja elképzelni, hogy ölne, mert bár a többség csak színleli a vallásosságot a többiek miatt, azért ilyet nem tennének. Morgan szerint a gyilkos neve igenis a listán van, úgyhogy olvasgassa csak, mert a sajnálkozás nem segít Sheryl Timmons családján, ha majd imát kell érte mondani. Az atya visszakérdez, hogy mi történt vele, hogy a vallásos neveltetés ellenére így tud gyűlölni egy alig ismert papot? Hát rossz dolgok történtek kiskorában, és hiába ment templomba minden nap Istent kérni, hogy állítsa le, az nem tett semmit. Az atya szerint csak annyi a teher, amennyit el tudunk viselni. Morgan azt mondja, Isten túl sokat vár el a 13 éves fiúktól. Később az őrs bejáratánál ácsorog, Rossi megy oda hozzá, kérdi, mi volt az atyával, és még mindig mérges-e, amiért előző nap kényszerítette az atyával való beszélgetésre.

Magyarázkodik, hogy esélyt akart adni Morgannek, hogy a személyisége fejlődhessen. Morgan felröhög, és elmondja Rossinak, hogy már kiismerte, hogy minden, amire mások azt hitték, nem képes, azt megteszi, és azért mondta neki, hogy nem akar az atyával beszélni, mert lehetőséget akart adni neki, hogy a személyisége fejlődhessen. Erre Rossi is felnevet, majd utánaszól, hogy hová készül, mire Morgan: bocsánatot kérni. A templom sötét, csak gyertyák égnek, egy sötét alak ül a hátsó padban, mikor Morgan belép. Odaszól neki, hogy az atyát keresi, mikor is az oltárnál a gyertyák hirtelen kialszanak. (Jááááááááááááááj!) Morgan ettől kis híján maga alá rondít, majd szólongatja az alakot, aki persze nem felel. Odamegy hozzá, megérinti a vállát, az meg eldől, mert nem is ül, hisz nincsenek lábai, csak oda van támasztva, persze hogy HALOTT, és ott a fordított pentagramma a mellkasán, EZ A GYILKOS NEM PISKÓTA, TEMPLOMBA VITTE A HULLÁT!!! Morgan előkapja a pisztolyát, de sehol senki.

Sheryl Timmons hason fekszik kikötözve, jön a gyilkos, feni a kését (brr!) A nő sírva könyörög, a pasas meg a késsel szétvágja a nő nadrágját, valamit önt a kezébe, azzal kezdi masszírozni a zokogó nő combjait.

Hotch és Prentiss a templomban talált nőt nézi a hullaházban. A nő se nem Tracy, se nem Sheryl, hanem egy harmadik, egy latin prosti, aki 9 hónapja tűnt el (Que?) A doki szerint akkor is csak 72 órája halott, és nem történt nemi erőszak. De akkor minek tartotta a gyilkos fogva 9 hónapon át, ha nem kínozta, nem erőszakolta meg? Hotch borús tekintettel megkéri az orvost, hogy nézze meg alaposabban a sejtszerkezeteket. Az orvos visszakérdez: Arra kíváncsi, hogy le volt-e a holttest fagyasztva? Hotch igennel válaszol, Emily miértjére pedig így: Azt hiszem, megeszi őket.

Az őrsön Prentiss hozza a hírt a többieknek, a doki megerősítette: Maria Lopezt a halála után lefagyasztották. Ezért nincs meg a többi holttest, és a kannibalizmus onnan jön, hogy nincs nemi erőszak, viszont a lábaikat levágja (ezt nem akarom érteni). Az Abbey torkán lenyomott ujjak is ezt hivatottak közölni: a "már öltem korábban is" csak az egyik része volt, a másik az, hogy "megeszem őket". Így már érthető a sátánizmus mögé bújás, hiszen a kannibalizmus az egyik legnagyobb tabu, muszáj kivetítenie az "éhségét".

JJ kérdi, hogy jut el valaki az emberhús evéséig? Reid válaszol: ez a szexuális késztetéshez hasonló, a két alapösztön összefonódása: táplálkozás és szaporodás. Garcia telefonál megint: az adatbázisban nincs egyezés sátánizmusra és kannibalizmusra, de az ilyen elvetemült betegeket Floridában egyetlen helyen szokták vendégül látni, a Hazelwood Intézetben, ahol egy 1998-as tűzvész elpusztította a teljes archívumot. Az intézet csak 70 mérföldnyire van Bridgewatertől, JJ hívja fel őket, Hotch és Reid odamegy. A nyitójelenetben látott másik orvos, Dr. Nash fogadja őket, de nem tud segíteni, mert az archívum megsemmisült, és a kamaszokkal Jim Lorenz doktor fogalkozott. Reid nem érti, hogyhogy kamaszokkal? Hát úgy, hogy ha kiskorúként követ el valaki olyasmit, amiért behozzák, amint betölti a 18-at, mehet Isten hírével. Dr. Lorenz pedig sajnos meghalt a tűzvészben: már távozóban volt, mikor a tűz kitört, de visszarohant az irodájába, csapdába esett, és meghalt. Reid megkérdi, lehetett-e valami Lorenz irodájában, amiért az életét kockáztatta? Dr. Nash sóhajt egy nagyot, és kivesz a fiókjából egy füzetet, amit a tűz után Lorenz irodájának ablaka alatt találtak, feltételezhetően kidobta, mielőtt meghalt. Azt mondja, elkezdte olvasni, de nem bírta.

Reid felüti valahol, és hangosan olvassa: "a páciens tünetei messze túlmutatnak a hétéves fiúk normális pszichoszexuális, orális harapás-kényszerén" - Hotch máris hívja Rossit, és Reidre szól, hogy mondjon egy nevet. De Reid csak lapoz, és folytatja az olvasást: "intézetbe felvéve miután kiharapott egy nagydarab húst a 9 hónapos kishúgából" - Hotch megint szól, hogy kell a név, de Reid tovább olvas: "azt hiszi, hogy hatalmába kerítette egy emberevő démon". Hotch újra rászól, Reid pedig végre megmondja: Floyd Feylinn Ferrel. Az őrsön a Rossi mellett ülő helyi szivaros erő nem akarja elhinni, ő ismeri Floyd Feylinn-t - tehát kicsit rövidebb névvel él, mint az intézetben. A nyomozó nem érti, de Rossi szerint nyilvánvalóan azt hiszi, hogy a sátán megvédi attól, hogy elkapják. Rendőrök és a csapat érkezik a pasas házához, sötét van, Morgan berúgja az ajtót, sehol senki, de a konyhában a mosogatóban és a tűzhelyen hatalmas fazekak, az asztalon jókora húsdaráló, minden használtan, mocskosan, Emily, JJ és Morgan csak bámulnak. A nyomozó a pincelejáróhoz lép, már hallatszik Armstrong trombitás lemeze, jelez Morgannek és Rossinak, akik jönnek is, Morgan kinyitja az ajtót, lemennek, öten három ajtón nyitnak be. JJ és a nyomozó a hűtőkamrába jut, aki Istent szólítja szinte sírva. Emily is berúg egy ajtót, ő és Rossi Sheryl-t találja meg, élve, és persze kiborulva, de legalább megmenekül a nő. Viszont Tracy Lambert nincs itt. JJ és a még mindig kiborult nyomozó a hűtőkamrában a fagyott női tetemeket nézi végig, de Tracy nincs ott sem. Rossi Morganhez siet, aki berúgja a harmadik ajtót, benyomulnak, ez a vérrel teleírt falú szoba (cella) a rémes képekkel, ahol a film elején ott ült a gyilkos - mint most is, egy szál alsónadrágban, ajtónak háttal ülve a kis gyertyás oltáránál. Ellenállás és szó nélkül adja meg magát, Morgan nem túl gyengéden megbilincseli, míg Rossi fegyvert fog Floydra. Rossi megkérdezi tőle, hol van Tracy, de Floyd nem felel. Morgan elvezeti, Rossi meg levesz a polcról egy vastag füzetet, belelapoz, és körülnéz a szobában.

Az őrsön Reidtől megtudjuk, hogy a szoba falain a képek Goya Fekete festményei közül valók, például a Saturnus felfalja gyermekét című, na remek. Lorenz doktor jegyzeteiből kiderül, hogy a képek az intézetben a terápia részei voltak, de most már biztos, hogy teljesen fölöslegesen. De mivel a nőket csak 72 óra fogva tartás után ölte meg, és Tracy még csak 24 órája tűnt el, van esély, hogy valahol életben van. Morgan megy be Floydhoz a kihallgató-szobába, a többiek a varázstükör mögül figyelik. Leül vele szemben, kinyitja a szobából elhozott vastag füzetet, és felolvassa az első címet: Kobe Girl Steak. (Anyád!!!) Ebben a füzetben sok szokatlan recept van, ki is próbálta belőle valamelyiket? Milyen volt? Floyd azt mondja, a címek mellett van mosolygós smiley meg szomorú is. Morgan kérdi, miért van szomorú? Hát, mert azokról kiderült, hogy nem olyan jók.

Morgan megköszöni az ajánlást, majd megkérdezi, hall-e Floyd hangokat. Floyd azt mondja, ő nem okos, de van egy okos barátja, aki mond dolgokat. Például miket? Hát, például azt, hogy Morgannek megállt az órája. A tükör mögött Rossi azt mondja, Floyd rá akarja hozni a frászt Morganre, de Hotch szerint úgysem tudja, és tényleg nem, mert Morgan azt mondja, hogy ja, elemet kellett volna cserélni már vagy egy hónapja. Feláll, majd közel hajolva mondja, hogy azt hitték, azért rabol Floyd sportos nőket, mert azok tetszenek neki, de ugye nem is ez az ok, hanem hogy a receptek miatt volt fontos? Hogy a csonton legyen fincsi husi, ugye? Floyd erre azt mondja, hogy a sovány nők drogoznak, az ő húsuknak furcsa íze van. Morgan tudni akarja, hol van Tracy, de Floyd nem árulja el, kizárólag csak Marks atyának. Aki érkezik is az őrsre, Morgan békejobbot nyújt neki, amit az atya persze elfogad (ez nála nyilván munkaköri kötelesség). Morgan arra kéri, hogy hagyja, hogy ő beszéljen Floyddal. Belépnek a kihallgatóba, csapat továbbra is feszülten figyel, ahogy az atya leül Floyddal szemben, Morgan pedig elmondja, hogy a főnökei szerint ez nem jó ötlet, de ő elintézte, hogy az atya itt lehessen, viszont hozzá kell beszélnie, nem az atyához. Floyd elkezd beszélni, rossz dolgokat tett, Morgan szerint, ha beszél róluk, akkor jobb lesz, de Floyd szerint nem. Eközben Rossi az erdei keresés névsorait nézi, és mondja Hotchnak, hogy nem érti, hogyan lehet az, hogy az önkéntesek között ott van Floyd neve, de a keresőpárok listáin nincs. Közben odabent Tracy holléte a kérdés tárgya, Rossi meg odakint azt mondja, valami nagy gáz van. Floyd az atyához szól: egyedül érzem magam, Isten elhagyott. Morgan int a kérdőn néző atyának, hogy válaszolhat. És miközben az atya odabent azt mondja, hogy Floyd nincs egyedül, mert Isten bennünk van, odakint Rossi azt mondja, hogy azonnal le kell állítani a kihallgatást. De már késő, mert odabent Floyd arca hatalmas vigyort ölt, és így felel az atyának: Mint ahogy Tracy Lambert is.

Az atyának elborul a tekintete, mi meg kapunk egy kis emlékképet, hogy az erdei keresésnél az önkénteseknek Floyd oszt kaját valami nagy fazékból. Az atya azt sziszegi, hogy a kurva anyád, majd nekiugrik az asztal fölött a röhögő állatnak. Rossi és Hotch rohan be, hárman szedik le az atyát Floydról. Emilynek is megmondják, hogy Floyd főzött az önkénteseknek.

Majd Feylinn Barbecue-sütödéjét látjuk, ahogy a rendőrök elkerítik, overálos helyszínelők átvizsgálják.

Csapat gépe száll a sötétben, Morgan idéz Thomas Deloney XVI. századi írótól: Isten küldi a húst, az Ördög pedig a szakácsokat. - God sends meat, and the devil sends cooks. Rossi azt mondja Morgannek, hogy Floydnak bűntudatának csökkentéséhez nem volt elég az ördögre fognia a kannibalizmusát, az egész közösséget tettestárssá tette, ugyanolyan bűnössé, mint ő maga. Morgan azt mondja, hogy de Floydnak minden lehetősége megvolt az egérúthoz: kiengedték az intézetből, elégett az archívum, megállította a járőr, mikor Sheryl a kocsiban volt, de elengedte, még sosem találkozott ekkora mázlistával. Azt kérdi, vajon lehetséges, hogy tényleg kapott valami segítséget valahonnan? Rossi szerint ez nem fontos, az ő munkájuk megtalálni és megállítani a gonoszt, nem pedig megérteni, honnan ered, az legyen más munkája, ez is éppen elég kemény. És Reidnek igaza volt: ha az egyikben hiszel, a másikban is muszáj.

Kicsit később Morgan lép be egy templomba, nézi az oltárt, aztán leül az egyik padba, felfelé néz, majd behunyja a szemét, és lehajtja a fejét.

Garciát pedig épp hazakíséri Colby, a lány azt mondja, nagyon jól érezte magát. Colby szerencsésnek érzi magát, hogy éppen ott volt Garcia a közelben, mikor elromlott a gépe, de Garcia szerint nem szerencse volt, mint ahogy nem is véletlen, mert szerinte minden okkal történik. Egy majdnempuszis ölelés és elköszönés után Garcia felmegy a lépcsőn a ház ajtajához, de hátrafordul, mikor Colby utánaszól: Hé, Garcia, egész este csak erre tudtam gondolni!

Majd pisztolyt emel, és mosolyogva lelövi a lányt.

Címkék: gyilkos elmék
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hex.kelly 2009.10.24. 13:40:43

Az AXN a harmadik évad befejezése után a negyedik évadot kezdi adni továbbra is hétköznap éjszakánként 1-1 epizóddal. Legalábbis a nov. 8-ig érvényes tévéműsor szerint. Szóval nem maradunk sorozatgyilkosok nélkül novemberben sem :-)))

Sol 2009.10.24. 21:04:37

Én imádom ezt a részt és a következőt is, hatalmas feszültség és az egyik történetből átcsúszunk a másikba...

hex.kelly 2009.10.24. 21:13:53

@Sol: Bizony, ezért is kellett kettészedni mind a két epizódot, mert minden szó számít.
Kedden jön a Penelope /1, szerdán a Penelope /2. Nagyon jó lesz, ígérem:-))) Az első már kész, végre nem a hányinger uralta a hogyvoltírást, hanem az izgalom. Most kénytelen voltam abbahagyni, mert a Csárdáskirálynőt nézem.
Van más élő ember, aki a Gyilkos elméket és a Csárdáskirálynőt is imádja?

piszy 2009.10.26. 08:56:36

@hex.kelly: Nem hinném...
Köszönjük a hv-t, már nagyon vártam!
Ez a rész tényleg az egyik legbrutálisabb.
Amikor a csávót elkapják, gondoltam, hogy lesz még itt valami gubanc, de azért ez nagyon durva, hogy megetette a többiekkel a nőt.
Kelly, próbáltam amazonról megrendelni az első három évadot, de mindegyik azzal jön, hogy Magyarországra egyik sem szállít (pedig fenn van, hogy international shipping).
Van bármi egyéb ötleted?

hex.kelly 2009.10.26. 09:11:16

@piszy: Hát, ha nincs az USA-ban egyetlen ismerősöd sem, akit megkérhetnél, hogy rendelje meg neked, és küldje/hozza haza, akkor maradnak azt európai csatornák. Az amazon.de, vagy amazon.co.uk szerintem innen lehet itthonra is rendelni. Ha mégsem, akkor ebay.de - egyébként meg szemét állat postai tolvajok, miattuk nem lehet semmit megrendelni, mert annyit lopnak, hogy Magyarország már feketelistán van.
Ha viszont semmiképpen sem sikerül megvenni, kénytelen leszel a tudodmelyik módszert megpróbálni...

hex.kelly 2009.10.26. 09:21:00

@hex.kelly: amazon.co.uk talán a legolcsóbb, ahogy nézem, 13-17 fontért már van teljes 1-2-3. évad, nemhasznált. A németek ezt ,majdnem 2x ennyiért adják.

Johnny336 2009.10.26. 09:58:38

"Egyúttal megkérdi, miért nem Morgant hívta. Garcia elmondja, majd miután letették, Emily letolja Morgant."

Szerintem jópofa volt, hogy a "miért nem Morgant hívtad, pedig őt szoktad"- kérdésre, Garcia egyből úgy reagál, hogy "de utállak titeket profilozókat!"

hex.kelly 2009.10.26. 10:07:45

@Johnny336: Igen, meg az is jó volt, ahogy Emily letolta Dereket: Ha egy nő egy pasiról beszél, nem azt akarja, hogy vegzáld, csak hallgasd meg. Morgan meg csak pillog, hogy miabúbánatvan. Annyira férfi :-D

piszy 2009.10.26. 10:53:10

@hex.kelly: Jajj, köszönöm szépen!
Megnéztem, és ezek elvileg tudnak ide szállítani. A németektől azért sem akarok, mert a német felirat idegesítene, inkább csak angol legyen. Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem kell hozzá az angol felirat, a sok rendőrségi szakszót nehezen értem ki a beszédükből.

hex.kelly 2009.10.26. 11:00:24

@piszy: örülök, ha sikerül. A feliratokat szerintem ki lehet kapcsolni, ezek műsoros dvd-k, olyanok, mint bármelyik film. Szerintem érdemes megvárnod a negyedik évad UK-változatát, mert most még csak az USA-ból importálva lehet megvenni, ahhoz meg vámot is kell fizetni a leírás szerint. Legkésőbb karácsonyra biztos az is megérkezik, és akkor azért még spórolsz is kicsit, addig meg elleszel az első 3 évaddal. Azt néztem, valami 43 fontért már lehet venni 1-2-3 évadot, tesók között is ajándék annyiért.

makepeace 2009.10.26. 17:34:32

Köszi a folytatást!
A végén,amikor mondja a csávó,hogy Tracy is bennük van,konkrétan hányinger.
Colbynak meg halnia kell,nincs mese:)
Penelope rulez!!!

hex.kelly 2009.10.26. 20:08:53

@makepeace: Holnap 11-kor olvashatjátok Penelope történetének első felét. Második fél 24 órával később érkezik, csak hogy minden részlet a helyén lehessen :-)

Szilvi90 2009.10.27. 00:01:37

Én az ilyen részek után szoktam arra gondolni, talán abba kéne hagynom a sorozat nézését. De persze, egy ilyen befejzés után az ember mindenképpen folytatja, hogy megtudja, mi lesz a kedvenc adatelemzőnkkel. Fogadni mernék, hogy a készítők is pont ezért csinálták így.:)

squeegy beckinheim 2009.11.02. 14:26:16

@hex.kelly: igen én is imádom mindkettőt

foxglove (törölt) 2009.12.20. 11:36:03

Ez a rész nagyon durva lehet, most így hónapokkal a hv olvasása után rémálmom lett tőle. És se az epizódot nem láttam, CM-t sem nézek egyáltalán, csak a hogyvoltot olvastam! O_O

hex.kelly 2009.12.20. 14:48:55

@foxglove: Bocs! :-D Akkor viszont tényleg semmi esetre se nézd meg... Mindenesetre jó olvasni, hogy így vissza tudtam adni a film hangulatát, de sajnálom, hogy rosszul aludtál tőle.

foxglove (törölt) 2009.12.20. 15:21:35

@hex.kelly: Nem is szemrehányásnak szántam;-)
süti beállítások módosítása