Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x11 - Evolúció 1. rész

2009. október 24. 16:00 - the black ball

Teal’c és Bra’tac egy állítólagos találkozót igyekszik lefülelni, ugyanis két noname kukac, Tilgath és Ramius szövetségre akart lépni Anubisz ellen. Múlt idő, mert mindenki lyukakkal a hátán heverészik, még Tilgath is halott. Ramius első harcosa még annyit ki tud nyögni, hogy Ramius elmenekült, de ez nem az ő műve. Ekkor viszont feltűnik egy fekete páncélos valami, és kivégzi a csávót. Teal’cék megszórják a botfegyverekkel, de még csak le sem pattan róla a lövedék. Ellenben tucatnyi lövedékkel válaszol csuklóból, és láthatóan nem bukik az öregekre, mert csak Teal’cre fáj a foga. Ha van neki.

Teal’c még bepróbálja a zatet is, aztán 8 lövés és egy hétre való adrenalin után a cool harcos kidől a fenébe. (Amúgy minek van neki szuszpenzora? Nem hinném, hogy bárki is megpróbálná tökön rúgni.) Hazavisszük, Sam és Jacob meg nekiáll boncolni. A páncél alatt egy színtelen, szagtalan, zseléfejű valaki van. Kiderül, hogy goa’uld, de ez a gazdatest nem természetes, úgy hozták létre. A tüdeje és a szíve gigászi méretű, és ebből következően nem bírják sokáig szuflával, még egy kukac se bír vele hosszabb ideig. A tökéletes, egyszer használatos fegyver. Sam szerint a páncélja rendkívül ellenálló, így nem Teal’c nyírta ki, hanem a második legveszélyesebb dolog a Földön: a szívroham.

Jacob szerint a cool harcost csak kifejlett állapotban keltették életre, és valószínűleg ez a kukacok reakciója a jaffalázadásra. Olyan energia-lenyomatot talált a testen, amilyet a szarkofágok szoktak okozni. Csakhogy a szarkofág nem képes életet adni élettelen anyagnak. Akkor mi volt? Nos, több ezer éve egy Telchak nevű kukac talált egy gépet, amit az ősök kreáltak, és gyógyítani volt hivatott. De olyan erős volt, hogy az emberi test nem bírta ki, ezért addig módosítgatta, míg végül megalkotta általa az első szarkofágot. A tok’rák régóta keresik ezt a gépet, mert kiküszöbölhetők vele a szarkofág negatív hatásai, így ők is használhatnák. Ha megtalálnánk, fel is használhatnánk a cool harcosok ellen.

Daniel előkeresi a nagyapja, Nicholas Ballard jegyzeteit, akiről fogalmunk sincs, hogy éppen mit csinál Quetzelcoatl pajtással. Tehát Ballard odavolt a fiatalság forrásának mítoszáért, és azt állította, hogy a maják egy idegen technológia segítségével hozták létre. És mily meglepő, a maják esőistene egy bizonyos Chaac, aki Daniel szerint maga Telchak. A jegyzet szerint a gép egy vízesés és egy folyó közelében van Közép-Amerikában. Selmak megfejti a goa’uldul írt szöveget, máris megvan a helyszín: Dél-Honduras. Újabb sztorizás: Anubisz harcolt Telchakkal ezért a gépért, le is győzte, de sosem találta meg. Aztán amikor felemelkedett, szert tett a tudásra, így építhetett egy sajátot. Persze csak találgatunk.

Jackson megy dr. Lee-vel Hondurasba. Egy idegenvezetőre várnak, aki ha nem jön, akkor jól berúgnak, és életre szóló barátságot kötnek a helyiekkel. Micsoda optimizmus, kérem szépen. Feltűnik a fickó, aki rögtön el is szedi Lee fél fizetését benzinpénz címén, aztán mehetnek. Egy rosszarcú helyi meg jól kinézi őket magának. Otthon ezalatt B-tervet is kreálunk, mert ugye a tok’rák szoktak bénázni. Megállapodunk, hogy mi sokkal könnyebb feladatot tűzünk magunk elé: elfogunk egy élő cool harcost. Már megint ez az optimizmus. Carter szentül hiszi, hogy egy hegyes triniumlövedék átviszi a kevlárhoz hasonló ruháját. Ja és egy erőtérrel fogjuk el Ramius bolygóján, mivel feltételezzük, hogy Anubisz nem hagyja futni a kukacot.

Daniel tanácstalanul nézelődik a gép feltételezett helyszínén, sehol egy templom vagy egy rom. Állítólag minden víz a gép felé folyik, de ezzel nem mennek sokra. Végül Lee hízókúrájának köszönhetően sikerül beszakítani a templom plafonját. A járat elég alacsony és szűk, Daniel erre régészhez méltó magyarázatot ad: biztos sovány, alacsony emberek építették. Végül egy kamrába érnek, ahol felirat híján Daniel a „minden víz feléje folyik” elvet alkalmazva kiönti a földre Lee összes vizét. Ez nem az ő napja. A módszer működik, találunk egy üreget a padlóban, benne a géppel, ami egy kocka. Négy ujjal kiemelik, erre az üreg teteje lecsapódik, elkezd beömleni a víz. Ramius bolygóján nagy a csend, sehol egy cool harcos, Jack strandolna inkább. Végül persze feltűnik, Carter aktiválja az erőteret, O’Neill belelő pár triniumlövedéket, de a cool harcos lesöpri magáról, és átrezonál az erőtéren is.

Ezután kilövünk mindent, amink van, de belül elásítja magát, amit Jack sértésnek vesz, és robbantja a C4-et – szintén hatástalanul. Bra’tacra megint rá se néz, csak megy tovább az erdőbe. Ramius jaffái meg felfedeznek minket, eddig Daniel és tok’rák vezetnek. Miután cellába kerültünk megint, Ramius dumálna egy kicsit, de Jack veszi kezébe a diplomáciát, és közli, hogy nyugi, nem megölni akarják. Ramius csúnyán néz. Jack közli, hogy igazából őt akarják megmenteni. Ramius csúnyán néz. Jack elmondja, hogy van odakint egy fekete páncélos fickó, aki ki fogja nyírni őt és a jaffáit. Ramius csúnyán néz. Jack szerint nyugodtan engedje el őket, csak begyűjtik a cool harcost, és már mennek is megmenteni a világot. Ramius dzsaffakrízik, és elvonul. Hát ez jól ment.

Ezután beszédbe elegyedik az őket őrző jaffával is, de az egy határozott kuss-sal hárít, így jöhet a titkos fegyver, Teal’c. Teal’c nem szarozik, előadja a „Ramius hamis isten, ki fogják nyírni, te még szabadon élhetsz” instant térítést, de csak a cool harcos segítségével sikerül meggyőznie. Ugyanis megérkezett, és kinyírta Ramiust. (Ja, amúgy Reynolds haldoklik egy fél órája, de ez nem releváns.) A jaffa meggyőződik, kienged minket. Danielék ezalatt vesznek egy remek fürdőt, mire sikerül kiúszniuk a templomból. De most jön csak a hidegzuhany, amikor megjelenik a rosszarcú helyi pár gépfegyveres haverjával. Az idegenvezető elrohan, de a golyó gyorsabb.

Az emberrablók tábora elég érdekes, pláne, hogy odaépítettek egy faházat, de a fű nincs is kitaposva. Daniel mentegetőzik, hogy nem érnek semmit, de az emberrabló szerint ez nem olyan jó hír, mert akkor meg kell ölnie őket. Jackék ezalatt elkötnek egy tel’takot, amivel felgyűrűzik a menekülő cool harcost. Kikapcsolják a létfenntartást a raktérben, de még így is 10 percen át dörömböl az ajtón. Otthon magához tér, és morog össze-vissza, amikor Teal’c és Bra’tac elkezdik a vallatást. Kiderül, hogy Anubiszt szolgálja, mintha nem lett volna nyilvánvaló, de egyebet nem tud elmondani, kérem kapcsolja ki. Jacob hoz egy olyan tok’ra emlékizét, amivel láthatjuk a cool harcos emlékeit.

Megkérdezzük, honnan származik, és a gép kidobja a bolygója helyét egy csillagtérképen. Danielék ezalatt kapnak reggelire egy csótányt meg egy kis saras vizet. A rabló közli, hogy talán kinyírja az egyiküket, hogy az USA odabagózzon, de Daniel szerint ez óriási hiba lenne. Ugyanis eljönne értük egy komolytalan pecás, egy szőke asztrofizikus, egy csendes néger és Hammond Texasból. Nem megy vele sokra, mert a rabló most már csak úgy poénból is kinyírná őket. Odahaza megtaláljuk a cool harcos otthonát, ami egy Tartarus nevű bolygó. Ekkor besétál Hammond, és közli, hogy kaptak egy üzenetet, miszerint Jacksont és Lee-t elrabolták. És fogalmunk sincs hol lehetnek. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeugma 2009.10.24. 17:14:59

"eddig Daniel és tok’rák vezetnek."

Na hiszen... :-)))

Sephinroth 2009.10.24. 19:48:26

Ez igen vagány rész volt, a szuperharcos a legjobb:D

the black ball 2009.10.25. 13:51:49

@zeugma: az epizódban akkor még nem voltak víz alatt, csak a hogyvoltban előrébb vettem, hogy ne kelljen annyit ugrálni a két helyszín között.

Llew 2009.10.26. 08:40:23

Jack és az ő diplomáciai "képességei".
Teal'c és Bra'tac elég gyengén nyomja a rossz zsaru még rosszabb zsarut.

"egy komolytalan pecás, egy szőke asztrofizikus, egy csendes néger és Hammond Texasból"
Egyszerű, de nagyszerű.

korxi 2009.10.27. 21:59:08

"Amúgy minek van neki szuszpenzora? Nem hinném, hogy bárki is megpróbálná tökön rúgni"
:))

Hát macsósabb kinézetért, ha másért nem. Bár nem tudom, hogy Anubisz ezt miért tartotta fontosnak. Amikor átment az erőtéren meg a C4 robbanáson, már az is meggyőző volt, önmagában.
süti beállítások módosítása