Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harper-sziget 1x05 – Thwack

2009. október 22. 13:00 - foxglove (törölt)

Halottak száma: 7 fő. Az esküvői próba napja van. A szervezés és az előző esti medencés incidens miatt eléggé zaklatott Menyasszony fel-alá tipeg a kertben; egészen addig, amíg a Vőlegény fel nem ajánlja neki, hogy vegyen ki egy szabadnapot: majd ő foglalkozik az előkészületekkel. A Menyasszony kap az alkalmon, így végre eltölthet egy kis időt az apjával is. Abby a Halászfiú házában ébred (a kanapén, a tegnapi ruhájában, szóval elvileg semmi sem történt), valaki az ajtón dörömböl. A seriff az, és reggelizni jött a Halászfiúhoz. Persze arra nem számított, hogy a lányát is itt találja. Abby viszont azon akad fenn, hogy az apjának és a volt pasijának közös programjai vannak. A helyzet mindkét fél számára elég kínos, és még kínosabbá válik, mikor előlép a Halászfiú, egyenesen a zuhany alól (köszönjük C.J. Thomason). Egyértelműen az epizód csúcspontját láthattuk.

Abby így kénytelen csatlakozni hozzájuk – úgy látszik, ez az apa-lánya dolog a rész főtémája lesz. A seriff felajánlja Abbynek, hogy ha van kedve, ugorjon be hozzá, hátha szüksége van valamire a régi dolgai közül, vagy akár az édesanyja holmijából. Ennél a pontnál a kamera valamilyen oknál fogva a Halászfiú elgondolkodó arcára vált…

Miután a Menyasszony és az apja néhány perc erdei kerekezés alatt megoldják a köztük levő, hosszú évekre visszanyúló problémáikat (a figyelemre vágyó leánygyermek és az elfoglalt apa szindróma), a Menyasszony hirtelen megpillantja Gigi kutya elsuhanó árnyát. Csodálatos módon ez még nekik is gyanús, mert úgy tudják, hogy a Kutyás Lány fogta magát és lelépett. De nem fura egy kicsit, hogy mindenki búcsú nélkül eltűnik hirtelen? NEM.

Gigi kutya elsuhanó árnyának követése közben a Menyasszony ráhajt egy kifeszített húrra, aminek következtében egy újabb csapda aktiválódik. Egy hatalmas száguldó farönk telibe kapja a kerékpárt, Trish és apja pedig kirepülnek a nyeregből. A telefonnak annyi, de komolyabb sérülés nem történt, bár az agyfunkciókat azért bevizsgáltatnám, mert a.) a biciklik állapotát meg sem nézik b.) visszafordulhatnának és hazamehetnének azon az úton amerre jöttek; de nem, inkább begyalogolnak az ellenkező irányba, pedig még egy Tilos az Á táblát is kirakott valaki.

Ennél sokkal szórakoztatóbb dolgok történnek a szállóban, mert Öcsi és a Pszichokislány végre egymásra találnak (aki most rosszra gondol, az vagy nagyon perverz, vagy olvasott már fanfictiont): Madison szerint ijesztőek Öcsi tetoválásai, Öcsi szerint meg Madison az igazán ijesztő. Mondtam, hogy szórakoztatóbb. Káosz Professzor és Rettenet Tábornok első közös gonosztettükként petárdákat dobálnak a Vőlegény orra elé. Öcsi később a tükör előtt lelki önvizsgálatot tart (vagy csak arra volt kíváncsi, hogy mennyire nőtt le a fekete hajfesték, soha nem tudjuk meg). Mindenesetre úgy dönt, hogy véget vet a Madisonnal való rövid, de annál tartalmasabb együttműködésnek. Madison csalódott, mert ő már egy csomó új gonosztettet kieszelt. A tanítvány túlszárnyalja a mesterét? (Bár ebben az esetben nem tudjuk, ki a tanítvány és ki a mester).

A Maradék Fiúk a Szemüveges Srác eltűnésén merengenek, persze nem a körömtépős-aggódós módon, hanem az idáig megszokott könnyed társalgási stílusban. A Kövér Srác azt a teóriát forszírozza mindenáron, hogy a Szemüveges Srác meglépett a pénzzel. Abban egyeznek meg, hogy majd elindulnak külön-külön megkeresni. A Kövér Srác megnyugodhat, őt senki sem gyanúsítja, bár.. a szobájában földnyomokat talált, valaki talán sáros cipővel meglátogatta őt álmában? Még a végén kiderül, hogy a szemüveges véletlenül egy ősi indián temetőbe lett eltemetve, én már nem lepődöm meg semmin.

A Menyasszony és az apja még mindig az erdőben kóvályognak. Legalább van alkalmuk megbeszélni, hogy miért nem bírja Wellington a Vőlegényt. Az Após érdekes választ ad: nem azért, mert társadalmilag/anyagilag nem áll velük azonos szinten, hanem szimplán azért, mert nem bízik benne. Mindig is az jók voltak a megérzései, és az ösztönei most azt súgják neki, hogy a Vőlegénnyel nem stimmel valami. (Haha, ezek szerint a Halászfiúval még nem találkozott...) A Menyasszony válaszul azzal vág vissza, hogy ’bocsika, a te nejed meg megcsal téged. A másik vejeddel.’ Gyökér.

Wellington most nagyon hülyén érzi magát. Viszont elereszt egy sejtelmes kijelentést, mégpedig azt, hogy az ő házasságában azért van más tényező is a szerelmen kívül. Hogy mi, azt nincs idő kifejteni, mert a Menyasszonynak feltűnik, hogy egy furcsa alak figyeli őket, feltehetően ugyanaz a személy, akit az 1x01ben is láthattunk. (Vagy nem.) Segítség helyett egy rájuk uszított kutyát kapnak tőle, épphogy csak sikerül fedezékbe menekülniük előle. Wellingtont nem kell félteni, mert amint kicsit összeszedi magát, különösebb erőfeszítés nélkül halálra szúrja az állatot egy üvegdarabbal. Nem szép látvány. Miért gyűlölik ebben a sorozatban ennyire az állatokat? A furcsak alak úgy látszik, számolt ezzel és Gigi kutyát már előre bekészítette utánpótlásnak, tőle aztán biztos sokan meg fognak majd ijedni. A puskás ember arcán semmiféle érzelem nem tükröződik, se az ép felén, se azon, ami teljesen össze van égve.

Közben a szállóban a Vőlegény egyedül állja a sarat, hősiesen asszisztál az esküvőszervező hölgynek olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint például a szalvétaválasztás. A legutóbbi feladata az, hogy egyeztessen időpontot személyesen a telefonon nem elérhető tiszteletessel. A templomban sehol senki, csak egy bomlásban levő, kibelezett mosómedve az oltáron. (Valahol a PETA most adta fel.) A Vőlegény ingerküszöbét annyira ez sem lépi át. A biztosítékot az veri ki nála inkább, hogy petárda maradványokat talál a templomban, ez bizony akkor az öcsi műve lesz. Ez az utolsó csepp a pohárba, Öcsi mostantól nem szívesen látott vendég: mehet amerre lát, és lehetőleg minél előbb. Így is lesz, viszont előtte még beígér a bátyjának egy utolsó meglepetést, ami szerinte nagyon fog tetszeni neki.

Mialatt a Seriff a Vőlegénynek segít eltakarítani a maradványokat, Abby úgy dönt, hogy elfogadja a meghívást, és beengedi magát a házukba. Nyilván arra azért számított, hogy a régi ruhadarabok és fényképek némileg felelevenítik majd benne az emlékeket, de arra egészen biztosan nem készült fel, ami a padláson várja. A Seriff egy titkos szentélyt rendezett be Wakefieldnek, már kerek 7 éven át tartó folyamatos nyomozásának eredményeiből. Minden létező anyag itt van a gyilkosról, köztük egészen friss megfigyelési képek. Seriff hazaérkezik, Abby pedig szabályosan elmenekül a házból. Egyenesen a Halászfiúhoz szalad, mert szerinte ott biztonságosabb, és elpanaszolja neki a felfedezését: az apja bekattant, Wakefield megszállottja lett. A Halászfiú azt állítja, nem tudott erről, de azért elég furán meresztgeti a szemeit.

Mivel a Menyasszonynak és Wellingtonnak sikerült épségben hazaérnie, elvileg semmi akadálya, hogy megtartsák az esküvői próbát. Olyan semmiségek, hogy például maga a tiszteletes nem vesz részt rajta, nem jelentenek nekik problémát. A névsorolvasásnál kezd lehervadni a mosoly az egybegyűltek arcáról: hiányoznak a Szőkék, a Kutyás Lány, és a Szemüveges Srác is.

A Seriff és a helyettese ezalatt megtalálják a tiszteletes hallókészülékét, majd nem sokkal arrébb egy damil végét. A seriff rosszat sejtve elkezdi kihúzni a zsinórt a tóból, és ez bizony most nem egy red hering lesz, hanem a néhai tiszteletes maradványai.

Közben folyik a próba a templomban. Az eskütétel már megvolt, most az Apóson a sor, hogy meggyújtsa az esküvő gyertyát. Abby az esküvőszervező hölgy kérésére leoltja a villanyt. Ebben a pillanatban a Wellington fölött levő csillár megremeg, és egy éles tárgy (nevezzük mondjuk… bálnadarabolónak) zuhan ki belőle, és szabályosan kettészeli Wellington fejét.

Címkék: harper sziget
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.22. 13:19:31

Az eddigiekből kiindulva azt, hogy Weelington fejét két méterre tőlük kettészakította egy bálnadaraboló

- észre sem veszik,
- vagy észreveszik, de nem vesznek róla tudomást,
- vagy tudomást vesznek róla, de ettől még "semmi sem állhat a boldogságunk útjába trish drágám", és összeházasodnak. pap nélkül.

A lagziban pedig, amikor egy feketeruhás alak katanával darabolja szét a szemük láttára a maradék vendégeket, jókat kacagnak, és azt mondják: de hisz ez csak cgi...

edike80 2009.10.22. 13:20:33

A biciklis baromság nekem is feltűnt két ilyen nagy marhát, pár perc alatt haza is kúszhattak volna, olcsón megúszták.
Amúgy Abby jól felháborodott az apja fanatizmusán, olyannyira, hogy az anyja hullájáról készült szuperközeli felvételek láttán szinte a szeme sem rebbent...gáz...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.10.22. 14:13:59

"A lagziban pedig, amikor egy feketeruhás alak katanával darabolja szét a szemük láttára a maradék vendégeket, jókat kacagnak, és azt mondják: de hisz ez csak cgi..."

Eddig amilyen lagymatagon vették a dolgokat lazán el tudom képzelni. :)

Biztos sok angol van felmenőik között és ez a híres angol hidegvér. :)

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.22. 14:36:05

1. angol hidegvér: még sosem láttam. csak asztal tetején örjöngő angolokat. a többit csak filmben.
2. a tévé meg hagyhatna pár másodpercet a film végén, mert észbe sem lehet kapni, mi történik, és máris az arcodba nyomják a reklámot.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.10.22. 14:41:34

És mi történt Gigi kutyával? Életben van még? :)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.10.22. 16:12:06

Biztos hogy él még ráadásul sztem ő a gyilkos. :)

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.22. 16:14:46

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: szerintem még fel fog tűnni párszor, főleg a vége felé fogja a "bozótba csábítani" a szereplőket, amikorra az írók már kifogynak az ötletekből.
Ha útközben mégiscsak elmurdelne a dög, majd valaki paintben odarajzolja az aktuálisan frissített tablóra.

WhiteFalcon 2009.10.22. 16:54:11

@terasz9: az az érzésem, te vagy a sorozatírók ötletgazdája, de ha nem akkor is valami közöd van hozzá. :) (esetleg sorozatfüggő?)

Aragorn831109 2009.10.22. 18:29:05

foxglove: Jókat vigyorogtam a beszólásaidon. :D

foxglove (törölt) 2009.10.22. 18:46:02

@Aragorn831109: Hát, néha nehéz komolyan venni ezt a sorozatot!:) Bár a vége felé azért komorul az alaphang, ez tény.

Aragorn831109 2009.10.22. 21:48:33

Egyébként én is jelentkeztem ezen sorozat hogyvoltjára, csak te beelőztél :D

vorti 2009.10.22. 22:25:24

Hát, a múltkori rész marhára nem tetszett, de hallottam, hogy innentől felpörög, hát, már majdnem nem úgy lett.

"szabályosan kettészeli Wellington fejét."
Ezt kivágták volna? Mer nem láttam tisztán, olyan hamar levágták (a végét, de akkor ezekszerint a fejét is XD). De neked elhiszem. :)
Eddig attól tartottam, hogy a következőben kiderül, hogy félreugrott, és megfogadtam, ha ez bejön, nem nézem tovább. :) De akkor maradok.

A biciklis kirándulás abszolút kiábrándító volt, Szemüveges Srác láblövése után a második nagy mélypont.

Mostmár tényleg remélem, hogy végre komolyabbra fordul.

@foxglove: Az epizódcímeket ugye csak te adod nekik? :D A komolytalanság netovábbja. :D

foxglove (törölt) 2009.10.22. 23:31:38

@DON GATTO: ezt a kettészelést egy kicsit megelőlegeztem.

A láblövés nem is mélypont!! Az egy klasszikus!

Ezek az epizódok hivatalos címei. De a comment:comon lehet pályázni a magyar változatokkal! Ez a kedvencem (az első részé): Marty bácsi I-II.

Aragorn831109 2009.10.22. 23:40:57

@DON GATTO: Ahogy már írták előttem, ezek a hivatalos címek, és mind-mind (ahogy az gondolom már feltünt neked hangutánzó szavak. Azoké a hangoké, amelyek kíséretében egyes szereplők kilehelik a lelküket.

Jól láttad, nem mutatták. De biztosak lehetünk a végkimenetben, hiszen halottuk azt a hátborzongató hangot és Madison sikítását. Azért tűnnek ennyire cenzúrázottak a gyilkosságok, mert az az amerikai adó, ahol a sorozatot eredetileg vetítették másképp nem engedte volna tv képernyőre kerülni. Állítólag a DVD verzión már a vágatlan és jóval véresebb és csúfabb halálukat lehet látni.

@foxglove: Én meg írtam választ. :)

vorti 2009.10.23. 12:45:36

@foxglove: @Aragorn831109: Megnéztem a pályázatot, nagyon beteg. :D A kirakott videón megnéztem újra a jelenetet, eléggé úgy tűnt, hogy Wellington fejét halálos mértékben megközelítette a "tréfás" csillár, hacsak nem egy Superman, innentől elkerlhetetlen a thwack. :D

fatetű 2009.10.23. 15:14:47

Gigi kutya is felkerülhetne a tablóra :)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.10.24. 00:42:16

De ha ezt a kis "malőrt" úgy könyveli el a násznép mint szerencsétlen balesetet, szóval nem kell agódni semmi baj akkor az lesz a mélypont. :)

sawyer85 2009.10.24. 02:31:33

@Prof. William: Ne izgulj azért nem nagy titok ha azt mondom hogy Trishnek (menyasszony) egész jól fog állni a kisírt szem :)

Emanuelle 2009.10.28. 18:56:29

Jajj, ez a Jimmy gyerek...naggyon
szexi - remélem nem lesz kiirtva.

candyperfumegirl 2009.11.07. 13:51:17

Akármennyire is guilty pleasure, én szerettem ezt a sorozatot, kellemes szórakozás volt nyáron. És most nagy lekesedéssel olvasom a hogyvoltjaidat, mert baromi jók, Káosz Professzor és Rettenet Tábornok betett, na meg az első screencap Jimmyről, hmm köszi. ;)

foxglove (törölt) 2009.11.07. 14:55:37

@candyperfumegirl: Köszi, ennek most nagyon örülök! Jimmy meg igencsak hmm:)
süti beállítások módosítása