Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x04 - Rémálmok

2009. október 21. 14:00 - leeann

Buffy szokásos módon vadászik éjszaka, de mivel Riley is vele van, nem olyan jó mulatság, mint ha egyedül ölné meg mindegyik vámpírt. Hamarosan Spike is csatlakozik a duóhoz, úgyhogy van itt segítség dögivel. Amikor minden erre járó vámpír porrá lesz, a páros elindul hazafelé Spike-ot hátrahagyva, aki már megint jön ezzel a megölöm a vadászt szöveggel. Most éppen a vadász vérére fáj a foga, de könyörgöm, jelenleg olyan, mint egy fogatlan oroszlán. Úgyse tehet kárt élő emberben, mit tud ez a nagyon szőke, amitől most hirtelen ekkora mellénye lett?

 

Másnap a csapat nagyrésze a varázsboltban szorgoskodik, de Will és Buffy csak suli után tudnak játszani a többiekkel. Will leragad Tara közelében, amíg a vadász megcsodálhatja az új edzőtermet, amit Giles, Xander és Riley álmodott meg neki. Este Harmony – aki Buffy elől menekül – Spike-tól kér segítséget, ugyanis retteg és el akar bújni. Harmony meg van róla győződve, hogy jelenleg ő a vadász fő ellensége, és könyörög Spike-nak, hogy hadd maradjon nála.

Spike szerint Harmony csak úgy menekülhet meg, ha megöli a vadászt, de a szőke lány nem egy nagy észlény, úgyhogy ez egyedül nem fog menni. Spike fizikailag nem képes ezt megtenni, Harmony meg agyilag, úgyhogy szövetséget kötnek az eredményesség érdekében. Miközben a két vámpír terveket szövöget, Buffy az ágyban tölti az éjszakát Riley mellett. Reggel Dawn iskolába készül, és éppen reggelizne, amikor Joyce megszédül, megkérdezi Dawnt, hogy ki ő, majd összeesik a konyha közepén.

Dawn azonnal hívja a mentőket és hamarosan már a kórházban van, ahova megérkezik Buffy és Riley is. Miközben Buffy az orvossal beszél, kiderül, hogy Rileyval sincs minden rendben, hisz olyan gyorsan dobog a szíve, hogy majdnem kiszakad a mellkasából. Joyce rendbe jön és már haza is engedik, és Riley sem akar befeküdni a kórházba, úgyhogy a család elindul haza. Buffy pihenésre inti az anyját, de azt nem érti, hogy a pasija miért nem akarja, hogy meggyógyítsák, amikor minden jel arra utal, hogy szívrohama volt.

A testvérek és Will Buffy szobájában beszélik meg a történteket, és a vadász nagyon aggódik Rileyért. Dawn - nem is tudva, mit mond - ad egy ötletet Buffynak, amivel lehet, hogy meg tudja menteni a barátja életét. Buffy tudva azt, hogy úgy is nyomon követi a katonaság Rileyt, bemegy a fiú szobájába, és tárcsázás nélkül belemondja a telefonba, hogy az egyik emberük bajban van. Másnap, amikor Riley kosarazik, megjelenik Graham harmadmagával és beszélni szeretne egykori bajtársával.

Graham segíteni jött, de Riley nem hisz neki, és kiüti a katonai triót, majd elszalad. Graham elmondja Buffynak, hogy Riley nem kért az orvosokból, pedig ha nem kap segítséget, meg fog halni. Buffy megígéri Grahamnek, hogy odaviszi Rileyt, ahova kell, csak álljanak készen. Buffy még este sem találja Rileyt, aki szinte eltűnt a föld felszínéről, és a szó szoros értelmében így van, mert valami barlangban bolyong. A csapatnak most Riley előkerítésére kell tervet kitalálni, ami nem is olyan egyszerű dolog.

Miközben Spike és Harmony szójátékot játszik, valaki erősen veri a kripta ajtaját. Csak Buffy jött, de nem Harmonyért, hanem azért, hogy Spike segítsen neki megtalálni Rileyt. Némi pénzügyi egyeztetés után Spike rááll arra, hogy segít. Spike kihasználva az orvosi készenlétet nem Rileyt keresgéli, hanem Harmony segítségével rátör az Iniciatíva orvosára. Miközben Buffy a barlangokban keresi Rileyt, Spike a chip-től próbál megszabadulni az orvos segítségével, aki nem tudja, hogy képes-e kiszedni azt a nyavalyát a vámpír fejéből.

Spike bízik abban, hogy a doki annyira be van tojva, hogy mindenképp segít rajta, még ha nehéz is kiszabadítani a chip-et Spike agyából. Közben Will és Tara a romos suliban keresgélik a volt katonát. Buffynak sikerül megtalálni a fiút, aki már pontosan tisztában van azzal, hogy nagyon beteg. Riley erősebb, mint valaha és nem érez fájdalmat, de a szervezete nem fogja bírni ezt a terhelést, aminek halál lesz a vége. Csakhogy Riley jobban tart az Iniciatíva orvosától, mint a haláltól.

Azért hamarosan kiderül, hogy Rileynak mi a frász baja van, elkezdi ugyanis Buffyt azzal vádolni, hogy a lánynak csak a szupererővel rendelkező srácok elég jók, ami persze egy nagy marhaság. Buffy elmondja Rileynak, hogy neki nem erőbajnok kell, hanem egy egészséges helyes fiú. Riley nagy nehezen hisz a lánynak és beleegyezik az orvosi kezelésbe. Miközben a páros már úton van, a doki Spike agyában matat, Harmony meg folyamatosan beszél, ami elég rendesen hátráltatja a műtétet.

Riley és Buffy megtalálja az ájult Grahamet, aki elmondja, hogy a 17-es és egy szőke csaj jártak itt. Buffy hamarosan rájön Spike tervére, úgyhogy több okból is gyorsan meg kell találni a vámpírokat és a dokit. A doki kiszedte a chipet Spike agyából, úgyhogy a hidrogénfej nagyon odavan, hogy végre megölheti a vadászt. A vadász és az exkatona pont jókor érkezik, majd megindul a harc a vámpír párossal. A harc közben kiderül, hogy a doki hazudott, és Spikenak még mindig megvan a chip-je, Riley pedig összeesik, mert a szíve eddig bírta a terhelést.

A vámpírok elszaladnak, a doki pedig Rileyt veszi kezelésbe. A fiú jobban lesz, és Graham megpróbálja visszacsábítani őt, de eredménytelenül. Reggel Buffy beugrik Spikehoz, hogy kitapossa a belét, de amikor Spike szinte kérleli, hogy ölje meg őt, Buffy nem teszi meg. Sőt Spike és Buffy csókolózni kezdenek harc helyett. Ez még semmi, mikor Buffy rájön, mit tett, még folytatja tovább, Spike pedig szerelmet vall neki. Ó hála az égnek, ezt csak Spike álmodta, de a vágyálmok igazak, ami nem jelent jót a vámpír számára.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása