Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x08 - A hatodik kártya

2009. október 20. 14:00 - Freevo

Az előző részben búcsút intettünk a másolószerkentyűnek, ami kissé megnehezíti hőseink dolgát, de szerencsére már csak egyetlen kártya adatait kell megszerezniük. A probléma az, hogy ez a darab személyesen Palpatine császár tulajdonát képezi. Ezt a részt egy visszaemlékezéssel nyitjuk; tudniillik Lincoln bűnözőkorában, amikor még minden kék volt, úgy rabolt el egy aktatáskát, hogy belehajtott autóval az áldozata limuzinjába, és simán elvette a totálkárossá tett autóban ülő sérült utas öléből azt, ami kellett neki. 

Ugyanehhez a módszerhez fognak folyamodni, hogy a császártól elvegyék a kártyát. Sara és Michael beszélgetnek valamiről, de képtelen vagyok figyelni, mert azon jár az eszem, hogy egyáltalán mi a francot keres itt élve ez a kancsal picsa. A lényeg, hogy Michael elújságolja a nőnek, hogy Gretchen életben van, mire annak ébren rémálmai lesznek arról, hogy hogyan korbácsolta félholtra az a pszichopata Panamában.

Michael és Self ügynök egy templomban találkoznak Gretchennel, mert az megszentelt föld, és megbeszélik, hogy a nő pénzért odaadja nekik a madaraskönyv hiányzó oldalait, tehát társaknak kell lenniük. A többiek befenyítik a balfasz hekkert, hogy mostantól kuss a neve, különben mehet vissza a sittre. A srác máris menekülési terven agyal, valamit ügyködik a laptopján, aztán elküld egy titokzatos sms-t egy titokzatos címzettnek. Michael majdnem rajtakapja, de csak a gépet jött elkérni. 

Eközben valahol máshol Darth Vader egy pisztolyt szerel össze, mert a bérgyilkosok mindig ezzel vannak elfoglalva a szabadidejükben, és kap egy sms-t. Annak a kis köcsögnek volt pofája írni neki, hogy felnyomja nála a kopasztesókat jópénzért! Ennél még T-Bagben is több tartás van, öcsém. Apropó, a félkarú fazont épp most szándékozik lemészárolni a yakuzoid Mr. Feng, amiért nem szállította le időben a Scyllát, ám Gretchen megmenti a helyzetet, és kialkudnak egy 125 millió dolláros vételárat. 

Michael és Lincoln hit-and-run terve mozgásba lendül, egy használt autót preparálnak a célra, aztán Self segítségével szereznek egy hatóságilag lefoglalt mentőautót. Ebben majd Sara ül, hogy az ütközés után ellássa a kopaszembert, és egy adag morfiummal elkábítsa, amíg kirabolják. Bellick úgy készül az akcióra, hogy egyre többet próbál beszélgetni a szereplőkkel, mintha jó fej lenne, és megbízza Sucrét, hogy ha valami történne vele, hívja fel az anyját. Ej-ej, Bradley, csak az nem tudja, mi vár rád, aki nem látott még hollywoodi filmet.

Miközben a csapat az akcióra készül, a számítógépes mókus megadja a rajtaütés helyszínét a bérgyilkosnak sms-ben. Darth Vader ez után figyelmezteti a császárt, akinek a limuzinja így útvonalat változtat, és a nagy tervnek máris lőttek. Lincolnék az ütközésre szánt autóval meglépni készülnek, amikor felbukkan előttük Vader nagyúr, és hason lövi Sucrét, mielőtt elhajthatnának. 

Michael nem egy hülyegyerek, felfogja, hogy rajtuk kívül csak a hekkersrác tudhatta, hogy mire készülnek, és kérdőre is vonja, hogy nem ő adta-e föl őket. Mielőtt komolyabb balhé lenne, abbahagyja a vádaskodást, és visszaadja a gyereknek a laptopját. Közben Sara megműti Sucre lőtt sebét. Ekkor telefonál rájuk Self ügynök, hogy a japó geek GPS-adója kikapcsolt, nézzék meg, mi történhetett. 

A csapat felrohan a számítógépes kuckóba, de csak a köcsögképű hekker hűlt helyét, valamint egy metszőollót és a jeladót találják. Michael és Alex szerencsére túljártak az eszén, és amíg kölcsönben volt náluk a laptop, rászereltek egy helyzet-meghatározót, amit jól magával is vitt a srác. Az aljadék áruló valami raktárházak között találkozik a feka bérgyilkossal, hogy egy nagyobb pénzösszeg fejében megadja Scofield és Burrows pontos helyzetét. Arra a pontagyával persze nem gondolt, hogy bérgyilkoséknál nem így működnek a dolgok, így a fájdalmas üvöltözésébe némi meglepettség is vegyül, mikor a térdei találkoznak egy-egy pisztolygolyóval.

Scofieldék épp a harmadik, halálosnak szánt lövés után érkeznek meg, és Alex, a legtökösebb csávó evör, ütlegelni kezdi a zavarodott Darth Vadert, na most legyen nagy a pofád, kispajtás. Lincoln szedi le róla, hogy majd később befejezheti, amit elkezdett, csak lépjenek le innen kurvagyorsan. A félájult Vadert viszik magukkal, Scofield pedig, mintha nem is a világ leggecibb tenyérbemászó faszkalapja haldokolna előtte, érzelmes búcsút vesz a hekkertől, mielőtt az a másvilágra távozik (előtte azért kiveszi a srác hátizsákjából a laptopot, majd nyomban vissza is rakja, de legalább megtudjuk közben, hogy ő szerelte ám bele furfangosan a GPS-adót). 

Valamivel korábban Gretchen Selfen keresztül üzen Sarának, hogy az újsütetű szövetségük kedvéért félretehetnék a korábbi sérelmeiket, és megbeszélhetnék a dolgokat. Sara nem kíváncsi rá, úgyhogy lemondja a találkát. Self a Gate irodaházban találkozik a bérgyilkosnővel és T-Baggel, hogy átadja a rossz hírt, és elsüssön néhány üres fenyegetést Gretchennek. Közben Gigacsöcs kisasszony a recepcióról némi jutalék fejében konspirál a félkarúval, és megszerzik Gretchen ujjlenyomatát, arra az esetre, ha valami balul sülne el. 

Gretchen a lemondott találkozó ellenére elmegy abba a hotelszobába, ahova meghívta Sarát, hogy lerendezzék az ellentéteiket. Sara Sucre műtétét követően meg is gondolja magát, és elmegy a helyszínre, miközben folyamatosan visszaemlékszik a fogságban töltött időkre. Sarának úgy sikerült megszöknie, hogy a bérgyilkosnő egyik munkatársa az élete árán segített neki. A találkozón a bérgyilkosnő úgy akarja elásni a csatabárdot, hogy hagyja Sarának, hogy megkorbácsolja. A dokinő nem vesz elégtételt, ellenben megígéri, hogy az asszisztensnő halála miatt bűnhődni fog még Gretchen.

A Kompániánál érzik már, hogy kialakulóban van a szarvihar, mert Palpatine császárt nyilvánvalóan nem megölni akarták Scofieldék, hanem a kártyájára pályáztak. A vén békafejű parancsba adja, hogy a Scyllát át kell helyezni valahova máshova, ami innen nézve oltári nagy baromságnak tűnik, mert ha Máshol nagyobb biztonságban van, akkor miért nem eleve ott tárolták, különben meg szállítás közben nem könnyebb-e elrabolni, mint amikor hetedhét lakat alatt őrzik.

Címkék: a szökés
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallgato_k 2009.10.20. 16:16:52

"Ebben majd Sara ül, hogy az ütközés után ellássa a kopaszembert"
elsőre úgy olvastam,hogy ELÁSSA a kopaszembert... na ne basz gondoltam magamban, már sara is?! lol
a jakúza mekkora szart kavart már, megérdemelte a sorsát.
scofield továbbra is okos és most már mahone is egyre többet villant

goolky 2009.10.21. 11:09:00

hallgato: lehet valami a levegőben. elsőre én is úgy olvastam :-D

hallgato_k 2009.10.27. 15:12:06

@hellness.wellness:
hihihi a tudatalattink ezt akarta volna látni!? ez jó ;-D
süti beállítások módosítása