Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x03 - Észvesztő

2009. október 16. 14:00 - leeann

Egy lány beszélget a semmivel, miközben buszon utazik. Egy kiránduló csoporttal érkezik a lány, és besétál Melinda boltjába, ahol a mosdót keresi. Miközben a lány a mosdóban van, Melinda egy szellemet is lát, aki az imént betért lánynak a kiköpött mása. Miközben a szellem és Melinda elcsevegnek, a kiránduló csoport vezetője pont a mosdós lányt keresi, ugyanis ez nem egy egyszerű kiránduló csoport, hanem egy pszichiátria intézet lakóinak szervezett A-ból B-be utazása. A csoport felügyelő azonnal megjelenik a boltban, és máris kirángatja a lányt a mosdóból, amit a szellem ikertestvér nem néz jó szemmel.

A fura események után Melinda elindul a tűzoltóság elé, mint aki jól végezte dolgát, mert a férjével ebédelne, de a szellem követi őt és nagyon dühös. Melt hibáztatja, hogy a húgát visszavitték az intézetbe. Amikor Mel végre lerázná őt, a szellem közli, hogy a testvére ellopott egy papírvágó kést a boltból. Melinda le is mondja az ebédet a kés miatt, de Jim nem hagyja, hogy a neje egyedül menjen a Zöldliget klinikára, így a házaspár együtt megy a késért. Mire Melinda beér a klinikára, Natalie-tól már elvették a kést, és az orvos sűrű elnézések mellett megkéri őt, hogy a lopós lány maga kérhessen bocsánatot tőle.

Mel úgy dönt, hogy legyen, de a szellemtestvér is ott van, és Natalie ki is szúrja, hogy Melinda látja azt, amit ő csak érez. Natalie és Melinda beszélgetnek egy kicsit, és a lány elmondja neki, hogyan halt meg a testvére. Zoe, a testvér továbbra sem akar átkelni, és beledumál mindenbe. Natalie-t az anyja záratta be, amikor arról kezdett beszélni, hogy érzi Zoe-t. A szülők elváltak, és a lányt már a fiúja sem látogatja, ezért segítséget kér Meltől, akinek eszébe jut a szintén látó nagymamája, akinek hamarosan szülinapja lesz, és ő is bentlakásos volt egy öregek otthonában.

Melinda megsajnálja a lányt és megkeresi a pasit, aki némi rábeszélés után elmegy az intézetbe. A lány szülei odavannak a fiúért és hallgatnak rá, de Zoe ismeri a gazdag fiú rondábbik oldalát is, és az energiájával, érzéseivel kétségeket ébreszt Natalie-ban a fiú hűségességét illetően. A dilis lány ki is borul annak rendje-módja szerint, és egy ápolónak kell lefognia, nehogy a fiúnak ugorjon. Másnap Natalie szülei az intézetben beszélni akarnak Melindával, de az anya egy sznob kretén, és erre nincs jobb kifejezés, majd „megkéri” az orvost, hogy az önjelölt pszichiáter ne látogassa többé a lányát.

Amikor vége a megbeszélésnek, Zoe az apja után megy és bebizonyítja, hogy még nem ment el. Később Jim próbál lelket verni az asszonyba, akinek nem csak a szellem ikerrel kell megküzdenie, hanem szerelmi közvetítőt is játszik Andrea és Jim egyik kollégája között. Mire Mel visszaér a boltba, az ikrek apja már ott várja őt. Az apa elmondja, hogy Zoe üzenete után visszament a még élő lányához, aki beszámolt neki arról, hogy Mel bizonyíthatja, hogy nem bolond. Melinda elmondja az apának az igazat arról, hogy miért látja a halott lányát.

Az apa kételkedik Melinda szavaiban, de Zoe megjelenik és igazolja a látó szavait az apja előtt a maga módján. Az apa most már hisz Melnek, és próbál beszélgetni közvetve a lányával, de nem tudja megnyugtatni a szellemlány tomboló lelkét. A beszélgetés után Melindának szabad bejárása van Natalie-hoz, és ezt a kretén anya sem vétózhatja meg. Miközben Mel újra a lány szobája felé tart, felrémlenek benne az emlékek arról a napról, amikor a nagymamája volt kórházban, ahonnan már csak szellemként távozott. Natalie még mindig abban bízik, hogy a fiúja akarja őt, de Mel elmondja, hogy Zoe a halála napján lefeküdt a fiúval.

Este Mel és Jim elmennek a négyes randira, ami egészen aranyosan indul, de messze van még az este vége. Natalie sem tétlenkedik, és megtámadja a barátját, mintha ő lenne Zoe. A fiú majd összecsinálja magát, és Natalie elviszi a srác autóját. A furikázás célja az a hely, ahol Zoe meghalt, és Natalie valószínűleg arra készül, ami a testvére halálát okozta. A családnak van egy vidéki háza egy tóparton, ahol a lányok minden nyáron azon versenyeznek, hogy melyikük ér el a bójáig és csap rá hármat. A célbója viszont elég messze volt, így még egyiküknek sem sikerült.

Zoe is ezt próbálta megtenni a halála napján, persze ittasan, és nem sült el jól a dolog. Most Natalie is az úszásra készül, de neki annyi előnye lesz, hogy józan és elszánt. Zoe szalad is Melindáért, aki Jimet felmarkolva indul is a tóhoz, hátrahagyva Andreát és Jim tűzoltó kollégáját. Mel riasztja a lányok apját is, de mindenki késésben van, mivel Natalie már úszik ezerrel. Mindenki a parton van már, és Zoe nem engedi, hogy bemenjenek a testvéréért, mert Natalie megcsinálta - elúszott a bójáig, rá is csapott hármat, majd diadalittasan belekiabálja az éjszakába, hogy megcsinálta kettőjükért.

Miközben egy meghatódott csapat áll a tóparton, az összeboronált párosról kiderül, hogy mégsem ez a megfelelő időpont arra, egy párrá váljanak. De vissza az éjszakai fürdőzéshez, ami visszahozza a Délegyháza-bányató fílinget. Natalie kikászálódik a vízből, és a parton mindenki bocsánatot kér mindenkitől, mindenki megbocsát mindenkinek, majd mindenki elköszön mindenkitől. Zoe szépen lassan átlép a fénybe. Miután Zoe elment, apuci és élő lányka is elmegy, és most már hazafelé tartanak, nem az intézetbe. Melinda és Jim még ácsorognak egy kicsit a tóparton, és miután most múlt éjfél, Mel boldog szülinapot kíván a nagyinak.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2009.10.17. 14:51:18

szerettem ezt a részt! :)
süti beállítások módosítása