Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 2x4 - Három vasárnap

2009. október 16. 15:05 - wizdog

Első Vasárnap: Délelőtt Peggy a templomban van, az anyjával és a nővérével, a pap éppen a bujaság ellen szónokol, amitől Peggy egyből kikészül, meg hát persze másnapos is, a nővére meg is szólja a lehellete miatt. Peggy kimenekül, de már két másik tévelygő megelőzte: őket dorgálja Gill atya, aki átutazóban van itt. Bemutatkoznak, Peggy ekkor tudja meg, hogy az atya hivatalos hozzájuk vacsorára. Ahogy a Maffiózókban is, itt is szeretjük, mikor Donék az ágyban vannak, most éppen alszanak, mikor a telefon ébreszti őket: az egyik szomszéd szeretné pontosítani a délutáni grillsütést. Don gyöngéden rámászik Bettyre, ezzel veszi rá, hogy mondja le a partit. Éppen belemelegednének a dologba, mire rájuk nyitnak a gyerekek.

 

Később Sally megint pincérkedik, egy italt kever Donnak, aki Betty ölében nyugtatja a lábait a díványon, és alig néz fel az újságjából. Bobby a lemezjátszót piszkálja, és mikor rászólnak, nyávogva letagadja. Betty elandalodik Perry Como hangjától, és táncolni kezd Donnal. Peggy anyjánál készülnek a vacsorára, kivéve Peggy sógora, akit kínoz a lumbágó. Megérkezik Gill atya, nyomában egy másik hívő hölgy, egy tortát hozott, és szabódik, amiért nem volt ma misén. A vacsora közben Gill atya a Vatikáni élményeiről mesél, Peggy anyja pedig a lánya meglepetésére elbüszkélkedik a lánya szövegírói munkájáról. Peggynek mennie kell, de azért készít egy fotót a bazsalygó vénasszonyokról, akik boldogan fogják körül a fiatal férfit.

A Sterling család is vacsorázni készül egy vendéglőben, Roger és Mona a lányuk, Margaret esküvőjéről beszélnek. A lány nem akar felhajtást, a tutyimutyi vőlegény, Brooks, pedig ráhagyja. Mona visszaemlékszik a saját nagyszabású esküvőjére. Brooks ezután szerelmesen felajánlja, Margaretnek, hogy egyenek együtt kagylót. Rogernek pedig majd elhányná magát az egésztől. Gill atya hazavitte Peggyt, és a tanácsát kéri a húsvéti beszédével kapcsolatban, elvégre már prezentált dolgokat. Peggy zavarban van, kicsit tetszik neki a pap, de hát nem hisz igazán. Azt javasolja: létesítsen szemkontaktust, és csak ahhoz beszéljen, egyébként meg próbáljon érthetőbb prédikációkat tartani, elvégre az a legfontosabb rész a hívők számára.

Odahaza Draperék együtt mókáznak a szülők ágyán, Bobby is lelkesen ugrálni kezd, mire leszakad az ágy. Bobby ismét mentegetőzik, Betty pedig az ágyba küldené őket, de kisül, hogy még nem kaptak vacsorát. Másnap Pete és Ken egy ügyféllel van, mikor bekapcsolódik Vicky, aki egyből bókolni kezd a kövér és kopasz fickónak, majd pedig annak feleségeként mutatkozik be a utánuk érkező Rogernek. Ken és Pete sokatmondóan néznek össze. A csaj profi. Don irodájába megjelenik Bobbie Barrett, így nehéz fenntartani a hivatalosság látszatát. A nő nagyon nyomulós: rá akarja venni Dont, hogy segítsen nyélbe ütni egy kandi kamerás tv-műsort, amit Jimmy vezethetne. Majd feláll, bezárja az irodaajtót, és ráveti magát Donra.

Roger bemegy Pete-ékhez, és játssza a hülyét, mikor a tegnap megismert nő után érdeklődik, és Ken egyből meg is adná a számát, de persze Roger ezt magától is meg tudja szerezni. Don hazaér, Sally a nyakába ugrik, Bobby viszont szobafogságban van, mert tönkretette a lemez-játszót, „és még le is tagadta.” Don gépiesen megfeddi a fiát, de Betty nem elégszik meg ennyivel: szerinte Donnak meg kéne vernie a fiát. „Szerinted az lennél, aki most vagy, ha apád nem ütött volna meg?” – kérdezi Betty, de erre Don persze nem akar válaszolni, inkább vacsorát kér. Elég eltérő nézeteket vallanak a nevelésről, pedig csak jobban kéne figyelni rájuk. Persze, van olyan mikor nem sikerül maximálisan odafigyelni...

A második vasárnap: máris itt a jó példa. Don éppen waffle-t készít reggelire, Bobby pedig mellette áll és figyeli a forró sütőlapon fortyogó tésztát. Don közben kap egy hívást Ducktól: az AA előrehozatta nagypéntekre a prezentációt. A következő pillanatban Don már csak Bobby visítását hallja, mert a gyerek megégette az állát. Be kéne vinni a sürgősségire, de Donnak sürgősen be kell mennie az irodába, úgyhogy Bobbyt Bettynek kell bevinnie. A nő kijelenti: egy gyerek elég neki a kórházba, úgyhogy Don vigye be Sallyt az irodába. Don egyből azt mondja, vigyék át Francine-hez, mire Betty rávágja, hogy Virágvasárnap van, ilyenkor nem zavarhatnak. Marad az iroda. Sally boldogan tapsikolva fogadja az eredményt.

Olsenék újabb vendégekkel ülnek az ebédlőasztalnál, és Gill atyát várják, aki megérkezik, de nem tud ebédre maradni, mivel az egyik környékbeli hölgy haldoklik. Gill atya Peggyt keresi, de az nem tudott eljönni, mivel ő is be lett rángatva. Az atya erre Anitának Peggy nővérének adja át a prédikációját, megkérve, hogy jutassa el majd azt a húgának átnézésre. Anitát persze eszi az irigység, az anyjuk meg boldog, hogy „milyen remek ember érdeklődik a lánya iránt.” Don beérkezik az irodába Bettyvel, és Joanra bízza Sallyt, majd bemegy a konferenciaterembe, ahol már zajlik a kreatív megbeszélés az AA új arculatáról. Mindenki hétvégiesen van öltözve, Pete láthatóan egy teniszmeccsről jött.

Duck lázasan magyarázza a pénteki menetrendet, Pete-et Shel Kenneally majdani helye mellé ülteti, és rábízza a prezentációt. Duck ezek után Don felé fordul, hogy ha minden összeállt, akkor majd Don tegye azt, amit ilyenkor tesz: elvarázsolja az ügyfeleket. Ám Don még nem áll készen. Duck mind a három kampánytervüket meg akarja mutatni, de Donnak nem ez nem tetszik, és az irodájába parancsolja a kreatív csapatát. Odabent már mindenki tart már valahol, de ahogy Don mondja, „a téglák megvannak, de az épület még nem látszik.” Sally eközben Joan melleit figyeli és kijelenti, hogy a mamájának is nagy van, sőt, ha felnő, akkor neki is. Roger eközben becserkészte Vickyt, akivel egy szállodában készülnek hancúrozni.

Roger romantikus alkat, bevallja, hogy a tengerészet óta nem volt örömlánynál, (elvégre jóval könnyebben szerez manapság nőt.) Csókolódzni akar, de Vicky közli, hogy a csók feláras. Sally most Paul irodájában ül, és a barátnője a képét nézi. Mikor a szexuális életükről kezdi faggatni, „Szoktál rajta feküdni?”) a férfi elzavarja. Vacsoraidőben a titkárnők várnak a sorukra, amíg a vezetőség kiszolgálja magát a svédasztalnál, mikor az öreg Cooper zoknijára rátapad egy rágó (sejthetjük, kitől.) Az öreg dühében kirúgja, az egyik ártatlanul rágózó titkárnőt, majd eltűnik a szobájában. Duck hálás a nőnek, hogy az öreg nem rontja tovább a levegőt, és szól, hogy nyugodtan jöjjön csak dolgozni, holnapra már el is lesz felejtve az ügy.

Don jön ki az irodájából, megvilágosodása támadt: az AA csakis a jövőbe tekinthet. A múlt (mármint a zuhanás) nem számít. „Tegyünk úgy, mintha tudnánk, milyen lesz 1963.” úgyhogy kezdjék újra. Mindenki morog, Sally elcsaklizza az egyik félig kiivott whiskys poharat. Roger öltözködik, és vacsorázni akarja vinni Vickyt, aki végül beadja a derekát. Sally elaludt az egyik díványon, Don felveszi, akinek kihull a kezéből az üres pohár, amit Don, és Joan is észrevesz. Don megköszöni a nőknek, hogy figyeltek a gyerekre. Peggy felhívja Anitáékat, aki elmondja, hogy az atya kereste őt. Az anyuk örül hogy a pap nem tud Peggy múltjáról, mire Anita ráförmed, hogy az anyjuk túl engedékeny Peggyvel, aki ezt meg se hallja.

Nagypénteken a csapat lázasan várja az America Airlinest. Nyilik az ajtó, belép Duck, és közli a hírt: a kontaktjukat, Shel Keneallyt kirúgták a AA-tól, úgyhogy nincs aki hatna rájuk. Anita gyónni megy Gill atyához, és bevallja: gyűlöli a húgát, amiért lemondott a gyerekéről, és úgy tesz, mintha meg sem történt volna, és közben rá nem figyel senki sem. Az irodában lezajlott a színjáték az illem kedvéért az AA meghallgatta Donékat, de a dologból nem lesz semmi. Don dühös, és utálkozva néz Duckra, elvégre ő hozta Dont abba a helyzetbe, hogy kirúgja a Mohawkot. „Azért vettük fel, hogy új üzletet hozzon és ne a régit tegye tönkre.” Roger próbálja vigasztalni, hogy inkább fogja fel kalandként a dolgot, a többi meg…

Otthon Don morogva ül le a vacsoraasztalhoz, ahol Bobby ezúttal egy robottal játszik evés helyett. Betty érdeklődik, de Don nem akar beszélni. Bobby felborít egy poharat, Betty kiabál, és szól Donnak, hogy „tegyen valamit” mire Don a gyerek helyett a roboton tölti ki a dühét. Betty azzal vádolja Dont, hogy semmiért nem vállalja (itthon) a felelősséget, Don pedig figyelmezteti Bettyt, hogy örüljön, hogy nem hozza haza a munkahelyi stresszt. A vita dulakodásba vált(!) át. Megjelenik Bobby, hogy bocsánatot kérjen, és seperc alatt eloltja az apja mérgét. Éjjel Betty megtudja, hogy azzal, hogy Dont verte az apja, „Csak azt érte, el, hogy arról álmodoztam, mikor ölhetem meg.” Betty elképed és átöleli a férjét.

A harmadik vasárnap: húsvétkor Peggy ismét találkozik Gill atyával, és megdicséri a prédikációját. Körülöttük a gyerekek éppen tojásokra vadásznak, Gill atya is átnyújt egy kék tojást Peggynek ajándékba. A kicsinek.
 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása