Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x06 - About Face

2009. október 16. 11:00 - hex.kelly

Kristálytiszta vizű tavacskák körül zöldellnek a fák, röpülnek a vadkacsák, és lövés dördül. Egy ötvenesforma pasas leereszti a vadászpuskáját (a feltámadott és megöregedett Joey Zasa az: a new york-i maffiafőnök, akinek kavics ment a cipőjébe), és a zsákmányért küldi a kutyáját a vízbe. Mobil csörög, felveszi, köszön Strauss-nak. És még ma délután odamegy, mondja csak le a programját. Snitt. Pacák öltözködik az otthonában: a falon díszoklevél, majd drága órát, díszes gyűrűt vesz föl, szétnyit egy igazolványt, amin piros Nyugdíjazva felirat kiabál, aztán fegyvert vesz elő, és rak a derékszíj-tokba (van ennek valami spéci neve?). Megfog egy aranyláncocskát, amin három medál van valami gravírozással, és ránéz a falon egy másik bekeretezett oklevélre, ami a Fehér Ház elismerése az FBI Különleges Ügynökének, David Rossinak. Majd zsebreteszi a láncocskát és elszánt arcot vág.

Délután már az igazgatónőnél ül, Strauss nem érti, miért akar visszajönni a Céghez. Hát, a BAU emberhiányban szenved, azért - mondja Rossi. De hiszen már 10 éve nyugdíjba vonult, kiadott megannyi könyvet, világszerte turnézott is velük, tanácsadóként hülyére kereste magát - érvel Strauss - És különben is, Hotchner a csapat vezetője, tényleg egy régi emberének a beosztottja akar lenni, de miért? Rossi rövidre zárja az unalmas diskurzust: HÁT SEGÍTENI AKAROK. Strauss erre feláll, és átadja Rossinak az új igazolványt, holnap találkozhat is a csapattal.

Szőke nő pakol ki a kocsijából, megy a házához, az ajtón egy plakáton az arca, alatta a felirat: Látott engem? Nő lezsibbad, elrohan, a rendőrségen a barátnője férje, a helyi parancsnok nyugtatja, hogy biztos csak valami Halloween-tréfa, menjen haza, majd este beugrik és körülnéz. Mikor este odaér a sötét házhoz, az ajtón újabb plakát. Belép a nyitva talált ajtón, a nő sehol, hiába szólongatja. Tovább nézelődik, majd ezúttal ő zsibbad le: egy íróasztal és mögötte az egész fal ki van tapétázva a délután látott plakát másolataival, és az asztalon egy fehér porcelánmaszk, rajta piros betűkkel a felirat: EGY.

Főcím és idézet Hotchtól: Mi más is az emberi élet, mint egy nagy színdarab, melyben mindenki önmagától elütő álarcot borít magára, jár-kel, s játssza mind a maga szerepét, mígnem a rendező leparancsolja a színpadról? - What else is the whole life of mortals but a sort of comedy, in which the various actors, disguised by various costumes and masks, walk on and play each one his part, until the manager waves them off the stage? – Desiderius Erasmus

Quanticoban a Teremtmény személyesen parolál a névtelen kollégákkal, majd az asztalánál ülő Morgan mögé ér, hörögve hozza a frászt a keményfiúra, hiába no, a liftes malőr óta kicsit érzékenyebb a szentem. De legalább láthatjuk Prentisst egy nagyot kacagni. Reid van a maszk alatt, és lelkesen boldog Mindenszentek iccakáját kíván, Morgan meg őt a sunyiba. Reid kiselőadást tart az ünnep eredetéről, de Morgannek ez az egész hagyomány hidegrázós. Reid persze imádja Halloweent (köszönet az íróknak, amiért beleírták a sorozatba Matthew Gray Gubler Halloween-mániáját). A hidegrázás Prentisst is utoléri, mikor Morgan összefüggésbe hozza a félős filmeket a csajozással. Reid észreveszi a közeledő Strausst és Rossit, le is rántja a fejéről a maszkot, Rossi vigyorogva sétál el mellettük. Hotch szobájába mennek, akivel Rossi nagy ölelkezős köszönést hajt végre, Strauss hirtelen fölöslegesnek érzi magát, le is lép gyorsan. JJ viszont érkezik, Hotch bemutatja, JJ-nek nagy megtiszteltetés találkozni a nagy David Rossival, aki kérdi, ő mit dolgozik, JJ mondja, hogy kommunikáció. És a tárgyalóban minden készen áll – mondja, majd távozik. Rossi utána néz, és azt mondja, hát, tíz éve itt nem volt ilyen. Hotch kérdi, micsoda? Rossi azt feleli: hát kommunikációs koordinátor. Hotch meg mosolyog: ja, igen. (Hahahaha!) Kimennek a többiekhez, Prentiss lelkesen fog kezet Rossival, Morgannek is megtiszteltetés a találkozás, Reid pedig szokás szerint nem fog kezet, viszont lerohanja: a pszicholingvisztika dinamikusan fejlődik, és Rossinak a scarsdale-i nyúzó profiljához való hozzájárulása lenyűgöző...

Rossi megnyúlt arccal nézi a DOKTOR-t, Hotch meg lehűti, hogy ráér még beszélgetni később, mondjuk a gépen. Rossi meglepődik, hogy van gépe a csapatnak, ami Hotch szerint egy nagyon praktikus közlekedési eszköz. A tárgyalóban JJ beszámol az esetről, amelyet már láthattunk, a nő - Michelle Colucci - az eltűnése után 2 nappal lett meg, megerőszakolva, vízbe fúlva, lenyúzott arccal. Brrr. Garcia jön be, a lenyúzott arcú hulla miatti aprócska hisztijét ámulva nézi Rossi, mikor a lány kivágtat, meg is jegyzi, hogy Ő teljesen más - mire Hotch az mondja: nem is tudod, mennyire. A csapat egyetért abban, hogy különösen kegyetlen az elkövető, Hotch szerint mielőbb meg kell állítani, irány Texas. JJ még szól, hogy a sajtó már csámcsog az ügyön. Hotch felajánlja Rossinak, hogy ráér még munkába állni a következő ügynél is, de Rossi ég a tettvágytól.

Dallasban egy nő este a kutyáját sétáltatja, és a tojásdobáló kölköket fegyelmezi, mikor meglát egy plakátot a saját arcképével és a felirattal: Látott engem? Aztán befordul a sarkon és az egész kerítés végig van plakátolva, rémülten kapja fel a kutyáját, és futásnak ered.

Csapat gépe száll a pirkadatban, Rossi egy aktát tart az ölében, jobb kezében a hárommedálos láncocskát fogja, és valami emlékképet lát: három rémült kicsi gyerek bújik a sarokba, valami őrjöngő hang és sikolyok keverednek, vér spriccel a falra, mindenhová, a láncocskán a medálok gyermekfej-formájúak, mindegyiken gravírozás Georgie - Alicia - Connie. Hotch invitálja Rossit a viktimológiához. Odaül hozzájuk, hallgatja, ahogy sorolják az infókat Michelle Colucci-ról: egyedülálló, munkamániás otthonülő nő volt. Morgan szerint szép nő volt, talán valami imádó lehet az elkövető. De az arc eltávolítása már haragra utalhat. Reid szerint talán követte a nőt a gyilkos. Rossi a noteszébe jegyzetel. Garcia érkezik a laptopképernyőre, Michelle irodaépületek áttervezésével foglalkozott, magánügyfele nem volt. Ez is zsákutca.

Csapat érkezik Carrolltonba Yarbrough nyomozóhoz, aki épp most kapta meg az előző esti dallasi nő plakátját faxon. Enid White eltűnését a lakótársa jelentette, a környék ki volt plakátolva. Hotch osztja a melót: Morgan és Prentiss megy Michelle házához, Reid és Rossi a nyomozóval Michelle holttestének megtalálási helyére, Hotch és JJ pedig Enid lakótársával beszél. Morganék körülnéznek Michelle házánál, nyílt utca, itt nehezen leselkedhet észrevétlenül a tettes. Hotchék a dallasi nyomozóval Enid eltűnésének helyén vannak, a sajtó már itt is megjelent. Hotch kérdi a nyomozótól, hogy a sajtó tud-e a maszkról. De még a nyomozó sem, ez remek hír, Hotch szól JJ-nek, hogy ez maradjon is így. És egyúttal hiányolja Enid kutyáját. Váltunk a vízparti helyszínre, Reid lelkesen válaszol Rossi kérdésére az archívumról, és közli, hogy már több mint 1000 bűnöző profilja van rögzítve a hajdani 45-höz képest. Reid rájön, hogy ez a gyilkos más, mint pl. a green river-i sorozatgyilkos volt, aki csak szimplán a vízbe dobta az áldozatokat, nem bánta, ha valaki megtalálja őket, mert nem kötődött hozzájuk - ezért nem kötött rájuk súlyokat. Ez a gyilkos viszont igen, tehát nem akarta, hogy megtalálják a nőt. Morgan és Prentiss eközben Michelle kertjének végében a bokrok között megtalálják a letaposott helyet, ahonnan a gyilkos Michelle után leskelődött - a jelek szerint hosszasan.

A csapat újra az őrsön van, Garcia telefonál, Enid White hitelkártyával fizetett egy vadászpuskáért reggel egy fegyverboltban. És már látjuk is: egy szobában ül, a fegyver a kezében, másik kezével a telefonján tárcsáz, az őrsön pedig Hotchnak szólnak, hogy Enid White jelentkezett. A nő fél és fáradt, már nem tud sokáig ébren maradni. Hotch biztosítja arról, hogy komolyan veszik az ügyet, a nő megmondja, hol van. Rendőrök rontanak be a motelszobába, de már nincs ott senki, csak a plakátok az ágyon és rajta egy újabb fehér maszk, homlokán a piros betűkkel: KETTŐ. Enid kutyáját kihozza egy rendőr, Yarbrough tombol: 20 perc alatt értek ide, ennyi idő alatt vitte el a gyilkos Enidet. De nyilván sietett, mert most nem tapétázta ki a szobát, csak szétszórta a plakátokat.

 

Profil kész, az őrsön kezdi is Morgan: a megtalált cipőnyomok alapján átlagos magasságú és testalkatú fehér férfit kell keresni. Rossi áll a faxgép mellett, az első maszk fotóját ereszti át rajta. Majd telefonál Garciának, hogy egy régi ügy anyagait szedje össze az archívumból, de csak egy mappába kéri az egészet, meg lakatot Garcia szájára. Eközben a csapat folytatja a profil leírását: az elkövető 35-40 év körüli, kifinomult módszerességgel hajtja végre a bűncselekményeket. Michelle Coluccit 3 napig tartotta fogva, mielőtt megölte, tehát van egy hely, ahol zavartalanul megteheti ezt. Külseje teljesen átlagos és felejthető, ezért nem tudtak Enid White szomszédai személyleírást adni róla, pedig látták plakátolás közben. A mellőzöttség frusztrálhatja, főleg ahogy a nők átnéznek rajta. Csak az álarcok szólnak a nőkről, a Látott engem?-felirat inkább saját magáról szól: hogy azt szeretné, ha észrevennék. A nők arcának eltávolításának az elutasítottság az oka, ettől hatalmat érez. De észre még ettől nem veszik, ehhez kell a maszk, és a helyszín: ezzel a rendőrség figyelmét akarja felhívni magára.

Hotch a tévére pillant, és elakad a szava: a hírolvasó mellett feltűnik egy maszk képe. JJ-t kérdezi, ez hogyan történhetett. JJ nem tudja, Rossi megszólal: én hívtam fel őket. A csapat tagjai döbbenten bámulnak rá, miközben azt mondja: Azt mondtam, hogy az FBI szerint maszkok azt jelentik, hogy az elkövető impotens. Hotch félrehívja: mire volt ez jó? Hát, hogy kiugrasszam a nyulat a bokorból, ez a pacák az FBI figyelmére vágyik. Hotch nagyon pipa, Rossi azt feleli, hogy ura a helyzetnek, Hotch azt mondja, hogy ez az, nem NEKED kell uralni a szitut, hanem NEKÜNK, mert ez egy csapat, és együtt dolgozunk. Rossi előjön az én már akkor is profilozó voltam, amikor ti még pelusban totyogtatok-dumával, amire Hotch azt mondja, hogy azóta sok minden megváltozott. JJ nyit rájuk, Garcia talált valamit. Éspedig azt, hogy Michelle Colucci egy nagy cég irodaházának átalakításán dolgozott nemrégiben, Enid White pedig két hónappal ezelőttig ennél a cégnél dolgozott. Yarbrough érkezik: a tettes vár a vonal túlsó végén, az FBI-jal akar beszélni. Rossi megnyomja a kihangosítót, és bemutatkozik. A tettes bepöccenve kérdezi, hogy ő nevezte-e impotensnek? Mert ő nem is az! Rossi meg visszakérdez, hogy de miért suttog, tán van ott valaki, talán a munkahelyéről telefonál? Tettes idegesen mondogatja, hogy Rossi hazudott, és helyesbítést követel. Rossi azt mondja, menjen el ő a híradóba, és mondja el az igazságot. És hogy biztos követte Michelle-t, akár még a rendőrségre is az eltűnése előtt, valamelyik biztonsági kamera felvételén ott lesz az ő arca is, és akkor majd azzal fogja ő személyesen kitapétázni az egész város. S ezzel megkapja ugyan a hőn áhított figyelmet, de ehhez csak félelmet, gyűlöletet kap, és nevetségessé válik. Mert az egyetlen, ami felett hatalma van, az a maszk, de ha az lekerül, nyilvánvalóvá válik, hogy mi is ő valójában: EGY LÚZER!!!

Rövid csönd után a tettes megszólal: Most írta alá Enid White halálos ítéletét. És leteszi a telefont. Csapattagok némán bámulnak. Mindenki az irodaház felé száguld, Hotch és Morgan kérdezik Rossit, miből gondolja, hogy a tettes még ott lesz? Hát azért, mert olyan béna, hogy ha nem saját terepen van, akkor hibát vét, mint ahogy Michelle testét sem sikerült elsüllyeszteni, ja és a kamerákról csak blöffölt. Hotch azért szóvá teszi, hogy nem kellett volna a csapatra erőltetni a stratégiáját. A lezárt irodaházban a dolgozók az előcsarnokban gyűlnek. A Michelle által áttervezett három emeletre megy Prentiss, Morgan és Reid, utóbbi meg is talál egy rumlis íróasztalt, a képernyőn pedig megtalálja az Enid White-os szórólap képét. Drót megy Hotchnak, aki ezalatt az előcsarnokban Rossival sasolta a tömeget, látnak is egy férfit, aki a többiekkel ellentétben a liftek irányába tart. Szólnak neki, hogy álljon meg, Max Pool. Erre a pasas megáll, de nem fordul meg. A liftajtó ebben a pillanatban kinyílik, Morgan lép ki rajta, látjuk, hogy Pool fegyvert ránt, Hotch ordít Morgannek, hogy LE! Rossi pedig nagyjából Morgan feje fölött lövi le Poolt.

Enid White-ot megtalálják Pool házában, és miközben hordágyon viszik a mentőhöz, Reid, Prentiss és Morgan csokit oszt a környékbeli Halloween-ező kölköknek. Quantico-ban Rossi bemegy Hotch irodájába, és megkérdezi, hogy is van ez a nincs ÉN csak MI vagyunk-dolog? Hotch nem érti, Rossi meg azt mondja, hogy észrevette, hogy Hotch és Haley külön vannak. Hotch azt mondja, hogy a magánélete az más tészta. Rossi meg azt, hogy az infók megosztás tanulható. És hogy réges-rég még nem volt csapat, csak néhány ember, aki tette a dolgát. Hotch azt feleli, hogy igen, és az ő érdemük az, hogy a profilozásnak van létjogosultsága, de most már csapatmunka van, Rossi érdemei nyilvánvalóak, nem kell bizonyítania, nem kell visszajönnie. De Rossi szerint hátha mégis, mondjuk egy befejezetlen ügy miatt. Kimegy, a szomszédos iroda ajtajában megáll, kiveszi a láncocskát a zsebéből, megnézi, majd az ajtóhoz nyúl, és leveszi Jason Gideon névtábláját róla.

Címkék: gyilkos elmék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.10.16. 11:51:03

Én annyira sajnáltam, hogy elment Gideon, hogy "maffiózómúltja" (aminek megemlítéséért köszi)ellenére nagyon nehezen szoktam meg Rossit. De a sármos és emellett mindenki apukája karakter még mindig hiányzik.

ebilafan 2009.10.16. 18:18:47

Meg kell mondjam, nekem ebből a részből az a tasli tetszett legjobban, amit Reid kapott Morgantől a bemutatkozásért. :)))

Egyébként a cseréről már írtam, végeredményben Rossi karaktere afféle nagyapa/nagybácsi lett a csapat számára, míg Hotch nyilvánvalóan az apuka. Erről jut eszembe, talán egy fanfictionben olvastam egy nagyon aranyos jellemzést, miszerint Hotch átmenet egy tyúkanyó és egy kiképző őrmester között. XD

Gideon karaktere egy jóval elvontabb, nehezebben megközelíthető és szinte kiismerhetetlen személyiség volt. És itt most nem Mandy színészi játékára utalok, mert ő nagyszerűen játszik (istenem, anno hogy imádtam a Chicago Hope-ban, miatta néztem, és emlékszem, még dühös is voltam Thomas Gibson karakterére, asszem ő volt a fiatal szívsebész, amikor egyszer össszekülönböztek:), csak soha nem marad meg egy helyben, egy stábban sokáig.

Köszi a HV-t, hex.kelly, mint mindig. :)

Ja, ez az egész "a gyilkos impotens"- terv, ami bejött Rossinak, én emlékszem rosszul, vagy tényleg egy az egyben Douglas is leírt ilyesmit a könyvében? (Régen olvastam már a trilógiát, mert némileg paranoiás leszek tőle.)

hex.kelly 2009.10.16. 21:26:31

@ebilafan: Nem tudom, Douglas könyvei még beszerzés alatt vannak, talán karácsonyra meglesznek (angolul vadászom), de tény, hogy ez egy "régi" de azért mégis hatékony trükk.

A cseréről még szerintem fogunk diskurálni, nem hiszem, hogy baj. Én szeretem mindkettőt. Másmilyenek, és ha ezt elfogadom, és nem hasonlítgatok, akkor igenis szerethetőek. Láttam egy interjút Ed Bernero-val (a sorozat főhajjakendje, egyébként zsaruból lett író-producer, az ő műve volt a Harmadik műszak c. sorozat is) a váltásról. Azt mondta, hogy nem Gideon HELYETT akartak valakit. Akartak valakit, aki legalább annyira tapasztalt, mint Gideon, de teljesen más. (Gondoljunk csak bele: minek egy erős apafigura, mikor a csapat már 3 éve éjjel-nappal együtt van?) És ennek az epizódnak éppen azért az az eleje, ami: Rossi lelő egy madarat. Gideon csak nézte a madarakat, meg rajzolgatta. Micsoda különbség! ÉS míg Gideon óriási lexikális tudással rendelkezett, addig Rossinak a szakma egyik űttörőjeként a gyakorlati tapasztalata hatalmas.
Ami meg a másik: Hotchnak meggyűlt a baja az igazgatónővel - éppen azért, mert ő csak papíron volt főnök, a nagy Gideoné volt mindig az Ámen joga. De Hotch figurájának fejlődésében is elérkezett a pont, amikortól már családfőként kell viselkednie. Rossi meg a maga tapasztalatával már igazán nem kell bizonyítson, voltaképpen hobbiból van itt, meg hogy "kilegyen a csapat", hagyja a fiatalokat érvényesülni. Reid is felnőtt, és Morgan is magára talált - ha csak a ruházatukat megnézitek az első évadhoz képest akár a harmadik, akár a negyedik, vagy most az ötödik évadban, már abból látszik, hogy fejlődnek a karakterek. Szerintem, ha Patinkin nem szállt volna ki, az ötödik évadban már akkor sem lenne helye.
És talán nem számít spoilerezésnek, ha megemlítem, hogy az új évad első részében Morgan úgy érdeklődik Hotch és Rossi hollétéről, hogy: Hol van Anyu és Apu?

A hogyvoltot szívesen (Joey Zasa-t is), kedden jön a következő :-)

ebilafan 2009.10.16. 22:58:48

Én anno magyarul vettem meg mindhármat, anyu ki is akadt, hogy ilyenekre költöm a pénzt, de aztán ő is elolvasta, sőt, az egész család. Mondjuk pont akkor költöztem koliba, apu meg kórházban volt, és olvasnivalónak vittem be neki a három könyvet, na meg beszámoltam a koliról, meg hogy milyen rossz a késő esti buszközlekedés arrafelé, így múltkor is gyalog kellett sétálnom a vaksötétben - legközelebbi látogatásomkor azzal fogadott, hogy ilyet még egyszer ne merészeljek tenni vele! :)

Imádtam a Harmadik műszakot, csak én mindig mindenről lekések. Azt is akkor néztem meg egy huzamban, amikor itthon éppen nem is adták. :)

Ez a madarakkal kapcsolatos kis "különbség" nekem nem esett le, de most, hogy mondod... az viszont tökéletesen igaz, hogy felnőtt a csapat. Pont tegnap értem végére a CM maratonnak (hüpp), innen már csak az új részekre várhatok, de sebaj, majd átrágom mégegyszer. Érdekes lesz elölről kezdeni, ezúttal apró nüansznyi dolgokra is odafigyelve.
Az mennyire számít spoilernek, ha annyit mondok, hogy nem beszélt a levegőbe Kirsten, amikor azt ígérte, hogy többet fogunk megtudni Morganről? Előre várom, a múltján kívül is jó lenne mélyebb betekintést nyerni "Erő" motivációiba. Kíváncsi vagyok, merre viszik a karaktert.
Bár azért remélem, hogy nem fejezték be Reid jellemének boncolgatását sem. :)) Nem is szólva a Hotch körül alakulgató storyline-ról.
(Vajon azért érdekel a két nő sorsa kevésbé(Garcia kivétel), mert magam is nő vagyok? XD)

hex.kelly 2009.10.17. 14:36:16

@ebilafan: Az szép, elintézted apukád gyógyulását :-DDD
Én a Harmadik műszakot nem annyira szerettem. Persze azért néztem :-) Amikor a tűzoltólány (Alex) olyan csúnyán meghalt, az nekem sok volt. Egyébként Bernero előszeretettel hoz át a Gyilkos elmékbe színészeket a Harmadik műszakból: Eddie Cibrian (3x02), Michael Beach (3x07), Tia Texada (3x17), Amy Carlson (3x19) - lehet, hogy van még más is, most ők ugrottak be hirtelen.

Én a 100-dik epizódot várom nagyon (5x09), abban állítólag nagyon izgalmas dolgok fognak történni, és felbukkan majd megint Kevin (Garcia pasija) és JJ kisfia is.

Hát, JJ már révbe ért, nyilván azért nem találod annyira érdekesnek. Emily (én nagyon megszerettem) múltjába a negyedik évadban bepillanthattunk, ha Morgan a helyére kerül, majd talán ő következik. Egyébiránt sejtem, miről beszélsz: én nagyon nem akarom, hogy Morgan pl. becsajozzon, mert ő nekem attól ő, hogy nem enged magához érzelmileg Garcián kívül senkit. Amellett, hogy nagyon szereti a többieket is. Reidet például eredetiben rendszerint KID-nek hívja. Ha még nem láttátok a youtube-on Matthew Gray Gubler New York Story-ját, akkor nézzétek meg: ott látszik Shemar-on, Thomas-on és Paget-en (meg voltaképpen mindenkin), milyen nagy szeretettel hallgatják pl. Matthew-t. A színészek között is van kötődés, pl. olvastam valahol, hogy Kirsten egy olvasópróbán jelentette be a kollégáknak, hogy megházasodik, és a gratulációk mellett Paget rögtön szólt, hogy neki van engedélye esketésre, Shemar meg mindenféle szervezési tippekkel traktálta Kirsten-t.

ebilafan 2009.10.17. 20:41:58

Igen, nekem is feltűnt a Harmadik műszakosok inváziója... :) Anno Alex halála tényleg sokkoló volt, főleg az az utolsó üzenet az édesanyjának... erről persze egy másik ilyen üzenet ugrik be, szóval az én fejemben minden szál összefut - egy irányba.

Morganben én éppen azt szeretem leginkább, hogy ő a legstabilabb érzelmileg, még akkor is, ha ez a stabilitás esetleg nem egyéb, mint a problémák eltakarása, eltagadása. Ugyebár a saját múltjával sem volt hajlandó szembenézni nagyon sokáig, arról nem is szólva, hogy senkivel sem osztotta meg a dolgot. (Belátom, ha velem történt volna, én is "tagadnék".) Ezért lesz nehéz, ha esetleg állandó nőt írnak az életébe - Morgan tényleg nem az a típus, aki leülepszik bárhol is, azt pedig nagyon helyesen szűrte le magamagának, hogy ez a munka nem kedvez a stabil kapcsolatoknak.

Ami a szakítást illeti, na engem meg az izgat nagyon. Ahogy írtad, JJ. révben van, így remélem, nem ő, de akkor... túl sok alternatíva nincs, sajnos. Nagyon nem szeretném, ha az lenne, amire gondolok!

MGG New York története - életem egyik legszebb pár perce volt, míg végignéztem - aztán még vagy hat-hétszer egymás után. XD De abban is van valami, hogy Matthew arcával valóban nagyszerűen alakíthat akár sorozatgyilkost is, mindig ott bujkál bennem, hogy szőke hajjal egy az egyben játszhatott volna a Schindler listájában. Ne érts félre, imádom a vonásait (khm)!

Na megyek elölről nézni az első évadot. (Ez az egyetlen előnye az influenzának, van időm CM-et nézni. :P, bár az orvosom fekvést írt elő, na mindegy.)

A vicc az, hogy magyarul még egy részt sem láttam. Kicsit félek a szinkronhangoktól, a magyar szinkron már nem világszínvonalú. Többször jobban járnánk, ha feliratoznának. (Régi vita, tudom:)

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.10.18. 19:42:16

@hex.kelly: Bobby Caffey, mentős, sokkolóbban halt meg...:S másért lehet azt szeretni, mint a Gyilkos elméket (megjegyzem naggggyon örültem, mikor felbukkantak az epizódokban :D) A Harmadik műszak szerintem ebben a kategóriában alapsorozat, aki tartósan nézte, az tudja miről beszélek....a szövegek szinte beleégnek a fejbe a képekkel együtt...
(a Gyilkos elmékben is ezt szeretem pl)

Szilvi90 2009.10.18. 23:54:00

@hex.kelly: A madaras dolog nekem sem tűnt fel, de még egy dolog, ami miatt
Gideon mellé teszem le a voksom, nem szeretem az állatok értelmetlen megölését.
Egyébként, én nem az elején, hanem a másodiké vasnál kezdtem néznia sorozatot, és először azt gondoltam, Gideon a főnök, nem is tudtam, hogy Hotch az.:D
Igaz, hogy felnőteek atöbbiek, de a legszembeszökőbb változáson Reid ment keresztül, amikor elkeztdetem az elejéről a sorozatot, kicsit meg is döbbentem, hogy milyen volt az elejében.

Szilvi90 2009.10.19. 00:00:54

@ebilafan: "...Matthew arcával valóban nagyszerűen alakíthat akár sorozatgyilkost is,..."
Erről eszembe jutott, hogy a negyedik vadban volt egy rész, mikor Reid meg Morgan valami diszkóban körbeérdeklődtek, hogy ki látta az aktuális sorozatgyilkost. Reid - től meg volt, aki megkérdezte, hogy ő - e az.:D

Galádriel 2009.10.19. 12:52:40

@hex.kelly: "És talán nem számít spoilerezésnek, ha megemlítem, hogy az új évad első részében Morgan úgy érdeklődik Hotch és Rossi hollétéről, hogy: Hol van Anyu és Apu?"

Mármint az 5*01-ben?

hex.kelly 2009.10.20. 07:45:39

@Chaina: Igen :-)

@Szilvi90: Én azt várom, hogy mikor kap egy olyan szerepet, amiben nem zsenit/pszichopatát/lúzert kell játszania. Mondjuk szívesen megnézném egy magabiztos üzletemberként, vagy egy romantikus vígjátékban, ahol nem a férfi bénázik, hanem a nő. Nagyon szeretem a Gyilkos elmékben azokat a részeket, amikben Jane Lynch-csel játszik (Reid és az anyukája). Ott látszik igazán, milyen jó színészek mind a ketten: sok szörnyű dolgot átéltek, mégis ahogy egy légtérben vannak, érezni lehet a szimbiózis, még ha nem is érnek egymáshoz.

És ez az a pont, ahol egy könnyedebb műfajt ajánlok a figyelmetekbe: a Glee című musicales vígjáték-sorozatot. Ezt itthon még nem játsszák, de az online sorozatos oldalakon már lehet nézni, az is nézheti, aki nem tud angolul, mert úgy is élvezhető. Jane Lynch játssza a szurkolókórus edzőjét, ha tudni akarjátok, milyen lenne Dr. House középiskolai tornatanárnőként, feltétlenül nézzétek!

ebilafan 2009.10.20. 10:46:35

@Szilvi90: Igen, az a részlet tényleg aranyos volt - és ha jól emlékszem, utána következett az a trükk a papírral és a tollal, aminek a vége egy megadott telószám volt. Az egész jelenettől szélesen vigyorogtam, Reid tényleg sokat fejlődött (bár még itt is csak Morgan tanácsára dobta be a "varázslatot".)

hex.kelly 2009.10.20. 12:48:28

@ebilafan: van még egy kedves jelenet, amit kivágtak a második évadból, tehát nem került adásba. Nagyon vicces. Youtube-on keresőbe: CM S2 Deleted Scene

ebilafan 2009.10.21. 03:27:14

@hex.kelly: arra gondolsz, amit azért töröltek, mert a csúszás miatt a jelenetben Reid egész egyszerűen túl boldog volt és relaxált? Hát igen, amíg élek, nem felejtem el azt az apró kis kacsintást, amit a végén Morgan vissza is adott!
"When are you people gonna learn, never to play cards with a magician?"
"What do you mean, you people?" XDDD

(Gondolom nem látszik :P, hogy az elmúlt egy-két hetet CM bódulatban éltem meg?:)

hex.kelly 2009.10.21. 07:35:27

@ebilafan: Á, nem látszik, egyáltalán nem. Az influenzavírussal együtt elkaptad a Gublerflu-t is? :-D

Láttad a werkfilmet, amit még az első évadban csináltak Matthew Gubler élete első csókjelenetéről? Az 1x18-ban egy védett áldozatjelölt lesmárolta Dr. Reid-et egy medencében. Nagyon bájos kis werkfilm, és a vége tüneményes: After that day I became a MAN. :-)

ebilafan 2009.10.21. 11:18:55

@hex.kelly:
Naggyon valószínű. Fontolgatom, hogy "bevándorló" leszek, egyelőre fennakadtam az útlevélkészítésen. XD

Hát peeersze, hogy láttam... XD. (Nekem az tetszett legjobban, hogy elfelejtette a mondókáját első alkalommal :DDD)
Istenem, szóval, ahogy követem a ténykedéseit (Unauthorized és később az Authorized..., meg a többi), egyre inkább az az érzésem, hogy soha nem fog felnőni - ami nem is baj, mostanában úgyis mindenki olyan komoly a környezetemben, épp ideje volt egy kis lazaságnak. A Twitteren viszont olyan képet láttam a térdéről, hogy még az én ízületeim is belesajdultak. Hanem a bot, ami hamarosan színrelép, az tényleg bitchin' lesz! :)

Szilvi90 2009.10.24. 00:06:12

@ebilafan: Miért, neki is lángolni fog?:D

hex.kelly 2009.10.26. 07:39:08

@Szilvi90: twitterre feltett egy képet nemrégiben, a JJ-t játszó AJ Cook bohóckodott MGG botjával. Itt megnézheted:
img62.yfrog.com/i/ena.jpg/

Ez a bot annyira MGG, mint amennyire a lángnyelves House-os volt :-)))
süti beállítások módosítása