Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x4 - Jimmy

2009. október 15. 16:00 - zenoli

Tommy érkezik Lou-hoz lakásra, mától ők ketten együtt fognak élni nagy boldog családként, amivel együtt jár a sok sör és foci kifulladásig, és remélhetőleg pár nőnemű is olykor-olykor. A kupi és a mocsok már megvan ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát, szétdobált ruhák mindenfele, Lou még a kanapét sem leli először, amikor Tommy kérdezi, merre is fog akkor aludni. Az ágy keresése közben a szeme elé kerül egy doboz, amiben mint kiderül, 9/11-es felvételek vannak, amit Genevieve azért adott Lou-nak, hogy azokat megnézve írja le a dolgokkal kapcsolatos érzéseit. Kiderül, hogy még csak 3 percet sikerült magáévá tenni a többórás felvételekből, de írni máris 36 oldalt, ami igen szép teljesítmény főleg annak tükrében, hogy az iromány nem titkolt célja egy bizonyos francia nő megfektetése. Mindenesetre a kanapé még mindig nincs meg, talán takarítani kéne egy kicsinyt. Főcím.

Mentés színhelyére rohanunk, közben Sean meséli, hogy még mindig rohadtul fáj a háta, lehet elmegy egy akupunktúrás kezelése, mert az állítólag segít. Fekete Shawn tudatlan, és el kell neki magyarázni, hogy az az, amikor tűket döfködnek a fájós részeidbe, és az jó esetben meggyógyul. Lou megjegyzi, hogy ez neki is megvolt, csak a tűket a szemgolyójába kapta, és akupunktúra helyett házasság volt a dolog neve. Mindenki nevet egészen addig, amíg meg nem érkeznek, akkor már nem annyira, ugyanis úgy néz ki, hogy robbanás történt, kimondatlanul mindenki 9/11-re gondol, de Lou ismét okosabb, mint egy ötödikes, mert megállapítja, hogy ez nem bomba volt, nem kell befosni, csak egy gőzvezeték. És valóban, még egy kis ízelítőt is kapnak a srácok, mert pont mellettük is felrobban egy ilyen izé, ledobva magáról egy járdadarabot, majdnem a tűzoltók nyakába, akik iszkolnak is egyből fedezékbe, nem jól fizet valószínűleg a biztosító a munkahelyi balesetre. Ekkor pillantanak meg egy autót, amiben egy eszméletlen koma fekszik, mennek is oda, hogy segítsenek, végülis nem nézelődni jöttek, vagy mi. A kocsi pont egy gödör szélén áll, mert miért ne. Lou mászik be, hogy kihozza a pasit, az autó meg szépen megindul lefele a gőzölgő, vizzel teli lyukba. Természetesen az utolsó pillanatban mindenki épségben megússza, ezen mi nem csodálkozunk.

Érkezünk vissza a laktanyába, Genevieve már ott vár, és Lou irományáról akar társalogni, aki így büdösen annyira nem, de egy másik napon szívesen, most inkább fürödni vágyna. Lou balra el, Genevieve így Tommy-val marad kettesben, és kéri meg őt is, hogy nézze már meg azokat a videókat, amik Lou-nál vannak 9/11-ről, szeretné hallani a véleményét. Tommy erősen rázza a fejét, így Genevieve inkább a magánélet irányába tereli a szót, és elmondja, hogy hallotta, hogy szakított a barátnőjével, de no para, ahol egy ajtó becsukódik, ott kinyílik egy másik, magyarán itt vagyok én, döntsél már meg végre. Sajnálatosan Lou is látja ezt a bizalmas sustorgást, lesz még ebből balhé.

Sheila ismét pszichológusnál kuksol, aki most éppen rendes orvos, és nem szerepjátszik ezerrel. Komoly beszélgetés folyik arról, hogy Sheila miért is ilyen dühös, amilyen. Az orvos kianalizálván a helyzetet arra a következtetésre jut, hogy Sheila igazából azért mérges, mert Jimmy meghalt, és ezáltal kénytelen volt minden érzelmét átvinni Tommy-ra, akit hibáztat valahol tudat alatt a férje halála miatt. Sheila erősen hallgat, és láthatóan megdöbbentik a fent vázoltak. A doki azt javasolja, tisztítsa meg magát Tommy-tól, és koncentráljon Damien-re, aki mint kiderül szintén tűzoltó akar lenni, mert az egyetlen apafigura számára az a macsó vagány, aki törvényen kívül éli az életét, a férfiak tisztelik, a nők imádják, legyőz minden veszélyt, vagyis Tommy, a lánglovag. Sheila szíve azt súgja, hogy el kellene tiltani a gyereket ettől a hivatástól, de a pszichológus szerint az nem megoldás, inkább támogassa, mert ebben a helyzetben az a helyes döntés.

Tommy mégis rávetemedik, hogy megnézze a 9/11-es felvételeket, nagy úr a kiváncsiság ugye. Először nem tűnik túl lelkesnek a látottaktól egészen addig, amíg kábé az ötödik dvd-n meg nem pillantja Jimmy Keefe-t, aki elvileg az Egyes Toronyban lelte a halálát, mindeközben pedig a felvétel szerint akkor még élt és virult. Ez kissé nagyon megrázza, hívja is Mick-et, hogy láttam öcsém Jimmy-t, nem is halt meg akkor és ott, amikor mi gondoltuk, most mi legyen. Mick azt javasolja, jobb, ha a tévét kikapcsolja, és elmegy egy gyűlésre, mert ennek bizony ivás lesz a vége, már megint megjelentek a szellemek. Tommy megígéri, hogy az lesz az első dolga, csak előbb még vagy százszor megnézi újra a felvételt persze.

A bárban vagyunk, éppen folyik a még mindig marhamód esedékes felújítás, a fekete festék jön lefele, mégsem vált be ugye, hiszen majdnem mindenki lerokkant csak attól, hogy a villanyt megtalálják. Mindenesetre az a legújabb ötlet, hogy nincs ötlet, marad minden úgy, ahogy van, és ez láthatólag mindenkinek megfelel. Mikey közben meséli, hogy jár egy médiumhoz, aki által beszélget a nemrég elhalálozott anyjával. A srácok elég furcsán néznek rá, de nincs idő a kicikizésére, mert egy öltönyös lép be az ajtón, és néz körbe érdeklődő szemmel. Kiderül, hogy azért jött, mivel a helynek nincs érvényes alkoholárusítási engedélye, mivel azt vagy két tulajjal ezelőtt visszavonták. A srácok letörnek ettől a nem várt fordulattól, hiszen mit ér egy bár pia nélkül, de a koma sietve közli, hogy meg lehet oldani, csak egy zsíros csekk kell hozzá, és folyhat a sör-bor-pálinka. Mikey fizethet erre is pluszban, csóválja is a fejét, mit fog anyu szólni, ha ezt megtudja.

Sean ül a laktanya konyhájában maga alá roskadva, Lou érkezik, és érdeklődik, mi a probléma. Kiderül, hogy Sean-nak reggel nem állt fel, ami most először történt meg vele a pályafutása alatt. Már orvoshoz is bejelentkezett, annyira beparázott az esetleges betegségektől, mert mi van, ha ez így marad. Lassan mindenki beszálingózik, és persze egyből beszédtéma is lesz Sean fel nem álló pöcse. Mikey eközben kimarad a buliból, mert az öltözőben ül, és valamit bőszen körmöl. Tommy érkezik, és kérdezi, mijaz. Kiderül, hogy Mikey leírja azokat a dolgokat, amiket anyunak szeretne majd mondani, amikor megy legközelebb a médiumhoz. Tommy-t is érdekelni kezdi a dolog, és megkéri Mikey-t, hogy jelentse már be őt is ehhez a csodadokihoz, csak hallgasson erősen róla a többiek előtt, nem szeretne hülyének tűnni, hogy ilyen helyekre jár.

Tommy ahogy jött, úgy távozna is, de odakinn Janet-be ütközik, aki Colleen szexuális életéről, illetve annak nemlététről akar beszélgetni. Kiderül, hogy igencsak támogatja Tommy titkos ördögi tervét, ami ugye arra irányul, hogy a leány mielőbb végigpróbálja Fekete Shawn-nal a Káma Szutra összest. Ő is úgy látja, hogy amint szexre kerül a sor úgyis minden bonyolult lesz, és így persze házasság sem lesz a dologból, valamint semmiképpen nem támogatná egy tűzoltóval való esküvőt, volt benne része neki is elég, szóval csak így tovább aptyuk.

Lou a konyhában dolgozik valamin, amikoris Genevieve érkezik teljesen felhevülve attól az irománytól, amit Lou adott neki a minap. Annyira felhevült azoktól a mély érzelmektől, amelyek csak úgy sütöttek a firkálmányból, hogy szeretne elmenni innya valamit a szavak gazdájával. Lou megadja a bár címét, ami éppen este nyit meg, és már előre dörzsöli a tenyerét, lesz itt szex, dejó. Közben Tommy is befut, és próbálja égetni Lou-t, aki viszont nem reagál, csak akkor, amikor Genevieve már távozik. Akkor viszont kiakad marhamód, hogy Tommy mit ugat bele mindenbe, és különben sem kell fikázódni, hogy ő 3 másodperces videófelvételről bírt írni 46 oldalt, mivel neki nem kell ahhoz ennyi sem, hogy emlékezzen arra a napra. És különben is Tommy köcsög, mert időnként elfelejti, hogy nem csak egyedül küzdött akkor és ott az elemekkel, hanem voltak rajta kívül sokan mások is.

Tommy már a médiumnál ücsörög, aki meglepően konszolidált, és valóban nincs se üveggömb, se kártya, csak egy sima iroda, benne a kiskosztümös halottlátóval. A nő már az első percben arról beszél, hogy tudja, hogy Tommy-t is látogatják olykor-olykor a szellemek, és ez nem is annyira gáz, csak tudni kellene kezelni a dolgokat. Beszél Jimmy-ről és Damien-ről, de kifejteni már nem sikerül a mondandóját, mert Tommy felpattan, és kiviharzik, nem hajlandó tovább hallgatni a nőt, pedig aztán minden szó igaz volt, amit hallott tőle. Taxiba ül, ám itt sincs nyugta, mert szól a telefon, Derek hívja, a támogatottja. Tommy a bárban szerzett neki munkát, és kissé aggódik a koma a sok pia láttán, mivel erős az inger arra, hogy az első sörcsap alá feküdjön tátott szájjal. Tommy megígéri, hogy benéz, és lőn, valóban így is tesz.

Ám mielőtt bemenne a csodakocsmába, a bejárat előtt a kidobót játszó Franco-ba ütközik, aki taktikusan lefizetett pár tűzoltót, hogy ácsorogjanak a bár előtt, mintha teltház lenne. Így aki arra jár, egyből vonzó célpontot lát a helyben, és mindent megtenne, hogy bejusson. Ezt demonstrálandó három jócsaj jelenik meg, hogy bebocsátást nyerjen, ám ez nem megy egyszerűen, ugyanis Franco először erősen rázza a fejét, aztán mikor az egyik leányka fellibenti a topot, így láthatóvá tévén a melleit, máris meggondolja magát, milyen meglepő. Tommy is bejut végül, és a bár valóban nem kong az ürességtől, vannak szép számmal, pörög a biznisz. Sean még mindig a hátát fájlalja, nehéz neki a ládacipelés, mintha Vili bácsit látnám a Barátok Köztből. Kiderül, hogy volt dokinál, de meg kell várni az MRI eredményeit, addig legfeljebb kíméli magát, és csak a pénzt számolja. Tommy egyből Derek-et keresi, meg is találja, szerencsére nem ittas állapotban, kiderül, elillant az inger, csak amolyan hirtelen felindulás volt. Mick is befut, mivel Derek úgy kétségbe volt esve, hogy őt is felhívta. Mick feje lila a haragtól, hívja is ki Tommy-t a hóra, bunyó lesz itt, mindenki meglátja. De nem, csak fejmosás, mert miazhogy egy alkoholistának bárban szereztél munkát ecsém, elment a józan eszed? Tommy védekezik, hogy ő a támogató, az ő dolga, hogy mit miért tesz, de hogy Mick-nek befogja a száját azért, telefonon kirúgja Derek-et, nehogymár őt baszogassák mindenért.

Miután visszamegy a bárba, az éppen távozó Derek-be ütközik, akivel közli, hogy mégsincs kirúgva, csak vicc volt, irány vissza a bányába, inni viszont ne merészeljen, mert megbánja. Majd megfáradtan rogyik a pulthoz, pont Mikey elé, és meséli, hogy hát neki nem igazán jött be az egész médiumos bizbaz. Mikey közli, hogy pedig a nő már nagyon várta a találkozót, ugyanis beszélt már neki Tommy-ról, az életéről, Connor-ról, Jimmy-ről, az alkoholizmusról. Tommy ettől kissé megvilágosul, megvan, a nő honnan is tudott róla annyi mindent. Mivel feldúlt állapotba kerül, elszáguld a médiumhoz, és hívja ki kiabálva az irodájából. A nő ki is jön, kisebb jelenet következik szitok áradattal körítve, majd Tommy távozna, amikoris a nő utána szól, hogy a felvétel nem hazudik, Jimmy üzenni akar arról, hogyan halt meg. Erre Tommy már nem tud mit mondani, bár az kiderül számára, hogy a nő talán mégsem akkora kuruzsló, mint először gondolta volna, inkább jobbnak látja kereket oldani.

Legvégül egy kis zenei betét következik, a The Clash-tól szól a Guns on Brixton, ami tök jó szám, mi pedig azt látjuk, hogy Sheila szedi össze az összes képet, amin Tommy-t látja, és gyújtja fel mindahányat megkönnyebbült mosollyal az arcán, látjuk, hogy Lou és Genevieve flörtöl a bárban, Sean és Needles is nőkkel tölti az időt végre, Colleen erőteljesen azon van, hogy Fekete Shawn és ő mielőbb ágyban kössenek ki, valamint Tommy újfent a videót bámulja, és Jimmy-t, a titokzatos szellemet.

Címkék: ments meg
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása