Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x11 - Elvarratlan szálak, első rész

2009. október 14. 11:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Egy fél év kemény melója úgy tűnik, meghozza gyümölcsét: Michael Westen végre találkozhat Philip Cowan-nel, Az Emberrel Aki Megégette Őt. Mike láthatóan izgatottan készül a randira, még kondizás közben is pisztolyt tud rántani az ajtó nyitására. Persze csak Sam ballag be egy vödör rántott csirkével, és egy melólehetőséggel: hölgy bajban. Mike-nak kicsit tömve van az élete, úgyhogy passzol. Cowan jelentkezik is, randi a parkban. Mike sajnos Sam-mel megy, úgyhogy a beszélgetés helyett csak egy képeslapot kap a kissé túl óvatos kémfőnöktől, benne egy új, már lehetőleg csak kétfős találkozó rejtjelezett ígéretével.

Sam beszél az új ügyféllel, Gilliannel. A barátnője felszedett egy fickót, Dave-et, és ő segített nekik bemenni a munkahelyükre egy kis privát időtöltésre. Sajnos a munkahely egy, a biztonságra nagyon adó fegyvertechnológiai cég, és a fickó most azzal zsarolja a nőt, hogy ha nem hoz ki neki időnként egy-egy csomagot ami a török leányvállalattól jött, lebuktatja őt a főnökség előtt. Sam egyből tudja, hogy a csomagok heroint rejtenek. Meglátogatják hát Melissát, a barátnőt, aki csak szeretné elfelejteni az egész ügyet Dave-vel, főleg hogy a férje, aki ex-zöldsapkás kinyírná őket, ha bármit megtudna. Ideje megkeresni Dave-et.

Mike-nak is van programja, Madeline kétségbeesve rángatta őt haza, mivel Mike egy 'barátja' felhívta őt, és egy utcanevet üzent neki. Westen anyu dühös, mivel a családot nem kellene belekeverni az ügyeibe. Megjelenik Nate is, akit kémünk megajándékoz egy fegyverrel, és megkéri, hogy tartsa nyitva a szemét. Sam eközben ebédre hívja Fionát, hogy jobb híján ő legyen a partnere a nyomozásban. Fi szép kerek árat kér, mivel más tarifákkal dolgozik neki, mint Mike-nak - Sam kényszeredetten, de belemegy. Mike ezalatt meglátogatja az utcát, amit Cowan üzent neki, és egy újabb találkozó helyét és idejét tudja meg. Sam és Fi pedig egy melegbárban kiderítették, hogy Dave valójában a Ray névre hallgat.

Fel is keresik őt, először kicsit ellenséges, de aztán kiderül, hogy Melissa nem mondott igazat a kapcsolatukról: csak adott neki egy kis pénzt, és megkérte, hogy a férje hadd csináljon róluk néhány közös fotót. Dupla zsarolás, Melissa megjátszotta a megzsaroltat, hogy megzsarolhassa Gilliant. Sam ötlete a visszazsarolás, amihez némi bizonyítékot kell szerezni a heroinüzletről. Így hát Mike-nak mégiscsak be kell ugrania a buliba, eljátszva egy ex-zöldsapkást, aki a új üzleti ajánlattal környékezi meg Melissa férjét, Kent-et. Kent egy kissé ideges lesz a dologtól, de hát pont ez volt a terv - no meg az, hogy kicseréljék a telefonját egy lehallgatóval felszerelt modellre, amit Sam és Fi meg is oldanak.

A lehallgatásból kiderül, hogy Kent tényleg megijedt, és egy szót sem szól jelenlegi megbízóinak a Mike-kal való találkáról. Kémünk épp Sam-mel beszélget erről, mikor Westen anyu betöri az ajtót, és leüvölti a haját, hogy hogy mert pisztolyt adni az öccsének, meg különben is elege van ebből a titkolózásból. Némi beszélgetés után, mindenféle bizalmi problémákról, Madeline és Nate végre hagyják Mike-ot szervezkedni. Ő pedig el is megy egy másik találkozóra Kent-tel, aki viszont sajnos fegyvert fog rá, és elég dühödten kérdezgeti, hogy honnan a francból tud róla bármit is. Mike természetesen kiszabadul, mondjuk Sam és hű távcsöves puskája is sokat segítenek ebben.

A trió megint hallgatja egy kicsit Kent-et, és megtudják, hogy a) egy kicsit feszült, és b) még egy csomagot kihoznak, és megölik Gilliant. Nincs nagyon más kiút, akkor kell elkapni őket, amikor átveszik a heroint. Sam tehát őrségben áll egész nap, figyelve, hogy mikor hozza ki Gillian a csomagot, Fi figyeli a poloskázott telefonon zajló beszélgetéseket, Mike pedig a Cowan által üzent helyszínen vár. Hirtelen pörögnek fel az események: Fi meghallja, hogy Kenték ma este, az átvétel után akarják megölni Gilliant, egy, a kocsija alá rejtett bombával. Mivel Sam őrhelyén nincs térerő, Mike hagy egy bibliai utalást Cowan-nek, hogy szervezzenek új találkát, és megy megoldani a helyzetet. Amíg Sam-ék elterelik a parkoló biztonsági őrének figyelmét, Mike az utolsó pillanatban kiiktatja a bombát, anélkül, hogy Kent-ék észrevennék, hogy közbeléptek.

A trió kettéválik hát: míg Mike végre tényleg találkozhat Cowan-nel, Sam és Fi elmennek dokumentálni a csomag heroin átadását Kent titokzatos megbízóinak. Cowan persze csak úgy nem találkozik hősünkkel: az új találkahely egy mérföldnyire van, és tíz percen belül kellene találkozniuk. Mike tehát rohan. És amíg ő rohan, a dolgok hirtelen baromi rosszra fordulnak: valaki egy rakétavetővel felrobbantja Kent kocsiját, benne Kent-tel és Melissával; valakik elkapják és elhurcolják Sam-et; és valakik megpróbálják elkapni Fionát, aki leugrik a hídról a folyóba, hogy megmeneküljön.

Mike erről mit sem tudva sprinteli az utolsó métereket, hogy végre szemtől szemben állhasson Philip Cowan-nel. A főkém meglepő kijelentést tesz: ő csak egy ügyintéző, nem ő tehet az egész kiiktatásról. Ez sokemberes meló. És ennek a sok embernek tervei vannak Michael Westennel. Ja, és ez a sok ember épp baromi ideges Michael Westen különleges módszerei miatt. Eddig jutunk, mikor is Cowan kap egy golyót a mellkasába, és megszűnik fontos embernek lenni. Mike elmenekül, és felhívja Nate-et, hogy azonnal jöjjön érte. Öccse kérdésére pedig, hogy mi a franc folyik, nem tud mit válaszolni.

Nate megjön, faggatja egy kicsit hősünket, de az össze következtetés, amire jutnak, annyi, hogy Mike-ot valószínűleg le akarták buktatni Cowan megöléséért. Eközben hazaérnek Mike lakásához, ahol is kémünk épp elküldené Nate-et, hogy azonnal vigye el Madeline-t a városból, mikor kiszúrja, hogy egy kisebb, járókelőnek és melósnak öltözött osztag figyeli őt. És ha ez nem volna elég, Fi is telefonál: Kent főnökének az emberei baromi jók, és lelkesen takarítanának, úgyhogy nagy a baj.

Tartsanak velünk az akcióval dúsan fűszerezett, gyomorszorító izgalmakat tartogató finálé második részében is! Nem fogják megbánni! A hogyvoltot pedig minél gyorsabban megpróbálom majd publikálni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása