Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x03 - A személyiségek

2009. október 14. 14:00 - leeann

Buffy, Anya, Xander és Riley éppen mozizik Xander pincelakásában, de amíg ők békésen filmet néznek, a földalatti lények nem alszanak. Sőt, egy nagyon ronda és biztos gonosz lény éppen a vadász halálát akarja. Melyik hülye lény nem? Újabb vállalkozó szellem, és meglátjuk, mire jut. Xander megpróbál emberhez méltóan élni és kivesz egy egész normális lakást, persze Anya nyomására. A lakásnéző után a csapat a varázsboltba megy, ahol Giles elmeséli, hogy amíg a csapat Xander új lakását vette szemügyre, a ronda gonosz lény a vadászt kereste, és dolgavégezetlenül ment el, ami azt jelenti, hogy még találkozni fognak vele.

Egy könyvben meg is találják a démont, úgyhogy este ideje egy kis csoportos körútnak. A szeméttelepen Spike mellett a démonba is belefutnak. A démonnak van egy fura szerszáma, ami valami fényes csóvát bocsát ki magából, és Xandert el is találja vele, majd eltűnik. A csapat felsegíti Xandert és elindulnak haza, de valakit csak ott hagytak. Nem is mást, mint Xandert. Na, itt a furcsaság a dologban. A harc után felsegítették Xandert és elvitték, de a szemétdombon is maradt egy ájult Xander. Ez azt jelenti, hogy két Xander lett. Oké, szerintem egy is elég volt belőle, de most kettő van, és a csapat még nem is tudja.

Ájult Xander hazamegy, de nem jut be a pincelakásba, és amikor benéz a pinceablakon, meglátja saját magát. Nem érti a helyzetet, de más sem, úgyhogy ideje felhívni Buffyt. Csakhogy másik Xander elindul otthonról, tehát ájult Xander telefonálás helyett inkább követi az alteregóját. Közben Buffy és Dawn éppen az anyjuk agyára mennek, amitől Joycenak fáj a feje. Közben Spikenak is megvan a maga baja, amit a „nem tudok magammal mit kezdeni” kifejezéssel határozhatnánk meg.

Az hagyján, hogy beszerzett egy próbababát, de még fel is öltöztette, parókát adott rá és azt képzeli, hogy az a vadász. De hagyjuk is Spike-ot babázni, mert Xander most nagyobb bajban van. Az alteregó dolgozni megy, és nem kirúgják őt, hanem előléptetik, majd később a kinézett lakást is simán megkapja, pedig ezelőtt még az sem volt biztos, hogy a küszöb bérleti díjára fedezetet nyújtana a hitelkerete. Miközben új Xander mindenkit lenyűgöz, régi Xander folyamatosan követi őt, majd egy óvatlan pillanatban meg is támadja új önmagát.

Régi Xander elmegy Gileshoz, ahol a csapatnak új Xander éppen azt mondja el, amit régi Xander akart volna mondani, vagyis, hogy van belőle még egy, és biztos gonosz, és meg kell ölni. Régi Xander azt reméli, hogy Buffy látni fogja, hogy az nem ő, de a vadász a segítségét ajánlja az új Xandernek a régi Xander elpusztítására. Sunnydale-ben esik az eső, és régi Xander elmegy ahhoz a személyhez, akinek azonnal tudnia kéne, hogy melyik az igazi és melyik a hamis Xander, vagyis Willow-hoz.

Willnek meg se fordult a fejében, hogy aki most azt próbálja bizonygatni, hogy ő ő, az nem Xander. A fiú pár keresztkérdés után kinyögi, hogy a démon eltalálta őt, és aki most Gilesnál van, az egy másik, egy rossz Xander. Miközben Xander Willt győzködi, Buffy rájön, hogy a démon pálcája lehet a ludas, ugyanis Xandert eltalálta, és lehet, hogy így fel tudja venni az alakját. Közben Will is rájön, hogy a démon lehet a felelős a 2db Xander-ért. Most kétfelé szakadt a csapat. Buffy a démon Xandert keresi, Will pedig bűbájt keres a problémára.

Közben az igazi Xander rájön, hogy a démon Xander sokkal jobban éli az életét, mint ő maga, de mikor Anyára terelődik a téma, régi Xander tettre késszé válik. Most mind a két Xander Anyához tart, miközben a csapat a démon Xandert keresi. Anya már az új lakásban van a démon Xanderrel, amíg az igazi Xander valamit nagyon keres Anya lakásában. Anya és démon Xander meghitten beszélgetnek és a jövőt tervezik, amikor igazi Xander rájuk ront, és Anya a démon Xandernek hisz.

A csapat újra Gilesnál van, és most már Will is csatlakozik hozzájuk, majd beszámol arról, hogy nála járt az igazi Xander. Közben Giles rájön a dolog nyitjára. A démon nem saját magát tette Xanderré, hanem 2db Xandert csinált az egyből. Az egyik Xander a béna én, a másik Xander a talpraesettebb én. Ezt akarta a vadásszal is csinálni, vagyis Buffy-ra és a vadászra szakítani a Buffyt, és ha a vadász megölte volna Buffyt, meghalt volna ő is, hiszen egyik én sem élhet a másik nélkül.

Miközben erre rájön a csapat, béna Xander és erős Xander összecsapásra készül, és ha az egyik meghal, mindkettő meghal. Buffy és Riley pont időben érkeznek, mielőtt Xandert kárt tenne magában, így most ideje rendet tenni. Amikor már a 2db Xander elhiszi, amit Buffy mond, a fura csapat indulna Giles-hoz, de pálcás démon rájuk tör, és most már csak Buffyra lődöz a botjával. Riley megpróbálja leteperni, de csak annyit ér el, hogy a pálca kiesik a kezéből, majd jön Buffy, és némi harc után kardot döf a démonba.

A démonnak annyi, de a Xanderekből egyet kéne fabrikálni, ami a varázsboltban történik meg némi varázslattal. Persze Anyának azonnal a két Xanderrel való szex jut eszébe, de erről most lemaradt az exdémon. Az egész rész fura volt, de Rileynak van egy megjegyzése a végén, ami elgondolkodtatja Xandert. A katona ugyanis elmondja, hogy neki a nagy ő Buffy, de a lány nem szerelmes. Nem tudom miből szűrte ezt le Riley, de majd meglátjuk. Lehet, hogy lesz ennek a kijelentésnek még aktualitása.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása