Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x05 - Seven Seconds

2009. október 13. 11:00 - hex.kelly

Megrázó epizód következik, remek színészi alakításokkal és meglepő mennyiségű papírzsepi-szükséglettel.

Plázában nyitunk, a virginiai Potomac Millsben, shoppingol a nép, egy szőke nő idegesen nézelődik, majd halljuk, ahogy egy női hang a 911-et hívja, hogy elveszett a hatéves unokahúga, Katie Jacobs. Egy pasas küzdi át magát a mozgólépcső tömegén, a szőke nővel együtt keresgélnek, ők Katie szülei. Rendőrök jönnek, a pláza hangosbemondója azt ismételgeti, hogy vészhelyzet miatt az épületet lezárták, mindenki kövesse a rendőrség és a biztonsági szolgálat utasításait. A kiborult szülőkhöz érkezik James Franklin FBI ügynök, fotót kér a kislányról.

Az anya kétségbe van esve, mert a múlt héten is eltűnt egy kislány a plázából, és megölték. Franklin azt mondja, hogy éppen ezért idehívta a Viselkedéselemző Egységet, ha valaki, hát ők megtalálhatják Katie-t, de kell egy fotó. A nő átadja a mobilját, Franklin el.

Egész csapat érkezik, Franklin referál: a bejáratok kameráin látszik, hogy Katie belép, de az nem, hogy távozna, valószínűleg még az épületben van. Az előző esetben a tettes nem azonnal ölte meg a kislányt, és ha megint itt rabolt gyereket, nem valószínű, hogy megváltoztatta az elkövetés módját, szóval Katie-nek életben kell lennie az épületben valahol. Hotch már osztja is a munkát, sietni kell. Reid és Morgan megkapja az épület szintenkénti rajzait Samuels biztonsági főnöknőtől, JJ és Emily mennek a szülőkhöz, Garcia a biztonságiak monitorszobájába, Hotch pedig Franklinnel Katie eltűnésének helyére. Franklin ideges, mert az előző heti kislány olyan brutálisan lett megölve, hogy olyat ő még nem is látott, és ő nem akar újra egy halott kislány fölött állni tehetetlenül. (Esetleg lehetne menni zöldségesnek.) Reid és Morgan Samuelsnek magyarázza, hogy nincs 3 óra átvizsgálni az egész épületet, mert az elrabolt gyerekek közel fele az első órában meghal. Garcia mutatja Morgannak az egyik kamera gyenge minőségű felvételét, Katie távolodik, de nem látják, hová és kivel. Főcím és idézet Hotchtól: Semmi sem egyszerűbb, mint elítélni a gonosztevőt, és semmi sem nehezebb, mint megérteni őt. - Nothing is easier than to denounce the evildoer; nothing is more difficult than to understand him. Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Kommandósok felfegyverkezve vizsgálják át az üzleteket, ami üres, azt zárják is be. JJ, Garcia és Hotch mutatja a kamera felvételét a szülőknek, de nem ismernek fel rajta senkit. Katie anyja aggódik, mert Katie asztmás, és nem volt nála inhalátor. (Még ez is!) Ezután a szülőket külön kérdezik ki, az apát Hotch, az anyát JJ. Katie-nek nem volt semmi köze a múlt héten eltűnt kislányhoz. Morgan és Reid Samuels-szel mennek a játékteremhez, ahol Katie eltűnt a kamerák szerint. Reid azt mondja, hogy az előző eset alapján a cselekmény kitervelt, és nem alkalom szülte, tehát az elkövetés helye is fontos, mert a tettes ismeri a környezetet és biztonságban érzi magát. Emily Katie unokabátyját, Jeremyt kérdezi ki, a srác túl fiatal még emósnak, de a haja már megvan hozzá. Meg a bűntudata is, mert a cipője orrán kívül semmit nem hajlandó nézni. Nem nagyon emlékszik semmire, az apja ettől ideges, az anyja meg az a tipikus egyfiús anyuka, brrrr. A pasi letolja a fiát, hogy biztos a hülye videójáték miatt nem figyelt Katie-re, az anyja meg szabadkozik Prentissnek, hogy ő volt a kölkökkel, de el kellett mennie hogy szülinapi ajándékot vegyen a férjének, bárcsak el se indultak volna reggel otthonról. A pasi azt mondja, hogy nyilván a tesója (ritka dolog: ikerszínészek egy sorozatban - Emmanuel és Salvator Xuereb) is ezt kívánja most.

Hotch az apa kérdésére elmondja, hogy Katie vagy ismerte az elrablóját, vagy megbízott benne, és azért ment el vele. A rendőrök eközben átkutatnak, garázst, tetőt, raktárakat, sehol semmi. Jeremy apja szerint Katie talán csak elcsámborgott és most öltözködőset játszik vagy könyvet olvas valamelyik üzletben. Ezalatt Prentiss Jeremyt nézi, akit nem hatnak meg a történtek, az anyja meg némán egymagában sírdogál, nem egy összetartó család, az biztos. Reid és Morgan egyedül kérdezi ki a fiút, aki azt mondja, hogy apja őt okolja. Reid tompít, hogy csak nagyon szomorú, de csak ő segíthet, mondja el, mi történt. A fiú pánikrohamot kap, Reid és Morgan összenéznek. JJ elkéri Katie kardigánját, a keresőkutyák miatt, és Kati anyját kéri, hogy a hangosbemondóban beszéljen Katie-ről, hogy a tettes ne csak egy tárgyként tekintsen a kislányra, mert akkor talán nem bántja. Morgan szól Hotchnak, hogy Jeremy tudhat valamit, de blokkolta a memóriáját, mi legyen. Hát vissza kell vinni a játékteremhez, és előhívni az emlékeit. Katie anyja, Beth a mikrofonhoz lép, szavai visszhangoznak a plázában, én meg most először sírok Gyilkos elméken. Hotch és Franklin az emeletről figyeli a földszinten összeterelt emberek reakcióit a hallottakra, de együttérzésen kívül nem látnak semmit.

Garcia mutatja Hotchnak a felvételt, Katie 7 másodpercig látszik az egyik kamerán, aztán a másikon már nem is látszik, ennyi van, 7 másodperc. Kutyás kereső mozgásban, Morgan és Reid Jeremyvel a játékteremben. Morgan kérdezi, melyik a kedvenc játéka, Jeremy válasza: a DOA. Reid tolmácsol: a Dead Or Alive - vajon honnan tudja?! Jeremy anyja oda akar menni hozzájuk, de Prentiss elmagyarázza, hogy az nem lenne hasznos. Morgan és Reid felidéztetik a fiúval a történteket: a gépek és a gyerekek is hangosak voltak, Katie el akart menni, mert félt, de Jeremy azt mondta neki, játsszon valamit. Aztán jött egy szép nagylány, figyelte, ahogy játszott, Katie pedig azt mondta, fagyit akar enni. A keresőkutya jelez az egyik szemetesnél, kiborítják, és megtalálják Katie nyakláncát: a tettes kitépte a nyakából és kidobta. Beth elmondja, hogy Katie kb. egy éve találta a láncot a suli udvarán, JJ-nek feltűnik, hogy ez egy 24 karátos aranylánc, itt valami nem stimmel, a szülők engedélyt kérik, hogy átvizsgálják a házukat, mondván ez része az eljárásnak. Hotchék rájönnek, hogy ez személyes indulat műve, valaki konkrétan Katie-re haragudott, nemcsak egy random áldozat a kislány. Morgan és Reid a házban idilli otthont találnak, eközben JJ Betht faggatja, van-e valaki, akinek személyes gondja lehet velük. Beth nem érti a kérdést, a férje sem, akit Hotch kérdez. Egy válasz miatt Hotch megkérdezi, csalja-e a feleségét, erre a pasi ordibálni kezd, hogy a lányát keresse, ne vájkáljon. Hotch lehűti, mindent tudni kell, hogy megtalálhassák a kislányt. Pasi lecsillapodik, és válaszol, miszerint egyikőjüknek sincs viszonya senkivel.

Reid és Morgan Katie szobájában nézelődik, a kislány néha bepisilt éjjel, ebben a korban előfordul. De az már kevésbé, hogy a babáját elcsúfítsa, hiszen a babákat a kislányok a saját énképükre szokták alakítani. (Az jelent valamit, hogy a lányom egyik Barbie-jának nincsenek meg a lábai?) Ennek a nyakláncnak más története van, és Jeremy sem mondott el mindent.

Morgan szól Hotchnak, hogy a kislányt valaki molesztálta, ő az apára tippel, de Hotchnak más a véleménye, és szól Emilynek, hogy különítsék ez Jeremyt és az apját MOST. Reid kérdezi ki Jeremyt. A fiú 13 éves, Reid ebben a korban nagyon frusztrált volt a lányok ügyében (és azóta?), de ez természetes, a férfivé válás kíváncsisággal párosul, meg ott vannak az erőszakos videójátékok, talán a valóságban is kedve támadt kipróbálni ezt-azt? Jeremy nem közlékeny. Az apja sem nagyon, Jeremy mindig a számítógépen játszik, órákon át, nem ismeri a barátait, pedig egy fedél alatt élnek. Hotch megkérdezi, miért volt rendőrségi ügye Jeremynek. Hát, fél éve valami lány miatt lopott egy pár fülbevalót. És ez nem volt furcsa? Hát, ha nem tartóztatják le, azt se tudtam volna, hogy tetszik neki egy lány. Akit hogy is hívnak? Mittudomén. Erre Prentiss kiakad: letartóztatják a fiát egy lány miatt, és azt sem tudja, ki az a lány? Hát, nem.

Jeremynek Reid elmondja, hogy a viselkedése alapján szerinte nem mondott el mindent. Hotch és Emily pedig az apját kérdik, hogy lehet az, hogy tudja, Katie szeret öltözködőset játszani és könyveket olvasni, de nem tudja, ki miatt lopott ékszert a saját fia? Itt ez a nyaklánc. Katie azért viselte, mert maga arra kérte, azt mondta, ő egy különleges kislány. Mert a molesztálás már nem volt elég. Mikor kezdődőtt? Mennyivel az előtt, hogy Katie éjjelente elkezdett bepisilni? Hogy a testvéréék tanácsot kértek maguktól, mert Katie folyton bezárkózott a szobájába? Szóval mikor kezdődött a szexuális bántalmazás? Mert nem tudott ellenállni, mint korábban annyi más kislánynak sem, ugye? Hotch ordít: Mert maga is tudja jól, milyen beteg dolog a saját testvére gyerekét kívánni, ugye? Talán már túl idős lett Katie magához, igen? Pasas visszaordít, hogy NEM!!!

Majd megtörten azt mondja, hogy olyan dolgok történtek, amiket Hotchék talán nem tudnak megérteni, de soha, soha nem lenne képes bántani Katie-t. Hotch kimegy, Prentissnek meg beugrik, hogy a pasi felesége azt mondta, hogy azért hagyta ott a kölköket, mert a férjének szánt ajándék öngyújtóba ment gravíroztatni. Odaszól a pasasnak: Hogy lehet az, hogy ez élete legstresszesebb napja, és rá se gyújtott még? A pasas azt feleli, hogy már több mint egy hónapja leszokott. Hoppá! Prentiss odamegy JJ-hez és Morganhez, és kéri, hogy segítsenek, mert ez most kemény lesz, Katie nagynénje nem mondott el mindent. Meg is kérdezi tőle, hogy ugye azt mondta, itt dolgozott régebben? Úgy ismeri az épületet, mint a tenyerét, igaz? Katie szülei kiborulnak, Morgan és JJ fogja le őket, míg Prentiss 2 méterrel odább cibálja a nőt. A szülők sírva kiabálnak, hogy mondja meg, ha tudja, hol van Katie, de Prentiss elvezeti a nőt. Megkérdezi tőle, hogyhogy nem tudta, hogy a férje leszokott a cigiről? Csak nem azért, mert eltávolodtak egymástól? Hol van Katie? Nő adja az értetlent, erre Prentiss megkérdezi tőle, hogy tényleg azt hitte, ha Katie-t eltünteti a képből, akkor majd eltűnik a férje betegsége is? Mikor találta ki, hogy ez lesz? Amikor hallotta a híreket az előző héten eltűnt és megölt kislányról? Katie-nek is be lett ragasztva a szája? Abba egy asztmás simán belehalhat. A nő azt mondja, nem kellene ennek történnie a családjával. Prentiss felemeli a hangját, márpedig ez történik, és maga vitte el, maguk tették ezt Katie-vel, aki bízott magában és a maga férjében is. Hol van tehát Katie? A nő azt mondja, nem tudja, Prentiss miről beszél. Prentiss megfogja Katie elcsúfított babáját és a nő arcához emeli: ilyennek látja önmagát Katie a maga férje miatt, undorodott önmagától, mocskosnak és gusztustalannak érezte magát.

Van fogalma arról, hogy amikor a maguk házában éjszakázik, és a férje bemegy a szobájába, és azt kéri, maradjon csöndben, mennyire meg van rémülve, mennyire össze van zavarodva? Maga pedig ébren fekszik az ágyában, és falaz ennek a beteg állatnak, aki mindig is ilyen volt, és mindig ilyen is lesz! De már nincs kit védeni, Susan, és ahelyett, hogy megvédte volna Katie-t a fájdalomtól, inkább őt kezdte hibáztatni a saját fájdalmáért! A nő zokogva tagad. Prentiss tovább kiabál: Maga lopta el Katie gyermekkorát, most a hátralévő életétől is meg akarja fosztani? A nő zokogva kiáltja, hogy ELÉG! Majd Morganék rohannak egy raktárba, Hotch irányítja a rendőröket, hogy ki melyik részen keresgéljen, közben mindenki Katie-t szólongatja. Hotch találja meg egy szekrényben, megkötözve. Ájultan vagy holtan? Morgan segít neki kiszedni, leveszik a tapaszt a szájáról, nincs pulzusa, Hotch kezdi a szívmasszázst. JJ odamegy a szülőkhöz, és együtt rohannak a raktárba. Ahol már mentős is segít újraéleszteni: ő pumpálja a levegőt, Morgan tarja az infúziót, Hotch csinálja a szívmasszázst, de a csík a gépen nem mozdul. Franklin és a kolléganője kétségbeesetten állnak mögöttük. Megérkeznek Katie szülei, akik hangosan szólongatják a kislányt, közben Imogen Heap The moment I said it című száma szól. Egy rendőr elviszi Susan elől Katie elcsúfított babáját, Prentiss felállítja a nőt, megbilincseli és elvezeti. A raktárban zokognak a szülők.

Katie nagybátyja elől elviszik az arany nyakláncot, és őt is bilincsben viszik ki. Katie szíve újraindul, köhögve tér magához, vihetik végre. Prentiss kivezeti az épületből Susant egy rendőrautóhoz, Reid és Morgan között áll Jeremy, bámulja az anyját, és kérdi, Katie rendbejön-e. Morgan azt mondja, igen. Jeremy nézi, ahogy az anyját beültetik a kocsiba, és azt mondja: Hallottam Katie-t, ahogy az anyukám nevét mondja, mielőtt eltűnt. Ezt nem mondtam meg. Morgan azt mondja: Persze, hogy nem mondtad, hiszen ő az anyukád. A fiú megkérdezi: velem most akkor mi lesz? Reid azt mondja, nem tudja, de biztos minden rendben lesz, indulás. JJ és Garcia is távozik, JJ-t még sokáig fogja kísérteni a kép, ahogy Susan Beth-t vigasztalta, de Garcia szerint rosszabbul is végződhetett volna. Hordágyon érkezik Katie, szülei kísérik, az apja lemarad, és bénultan nézi, ahogy a rendőr beülteti a tesóját a járőrkocsiba, még mindig nem tudja elhinni, mit művelt az ikertestvére.

Franklin és Hotch is kijön, Franklin azt mondja, hogy a másik kislány gyilkosa még szabadlábon van. Hotch azt mondja, mindig lesz olyan, aki szabadlábon lesz. Franklin azt mondja, ha neki lenne gyereke, ő már itt se lenne. Elköszönnek. Hotch kopog egy ajtón, egy nő nyit ajtót, majd Haley is jön, és azt mondja, Jack már alszik. Hotch csak 5 percet kér. Haley beengedi. Hotch belép a szobába, Jack alszik az ágyban. Idézetet hallunk Hotchtól, miközben a fiát nézi: A gyerekek nem a mesékből tudják meg, hogy a sárkányok léteznek. A gyerekek jól tudják, hogy a sárkányok léteznek. A mesékből azt tanulják meg, hogy le lehet őket győzni. - Fairy tales do not tell children the dragons exist. Children already know that dragons exist. Fairy tales tell children the dragons can be killed. G.K. Chesterton

Címkék: gyilkos elmék
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.10.13. 13:56:14

Jó rész volt, de a csapaton kívül mennyire idegesítően viselkedett benne mindenki. Akármit kérdeztek szerencsétlenek, senki nem válaszolt, csak sikogatott, hogy engeme hibáztat. Nem könnyítették meg túlzottan a munkát, persze biztos érthető mert pánik és kétségbeesés, de ugyanennyire érthetetlen is.

hex.kelly 2009.10.13. 14:10:22

@lunanyuszi: Igazad van, a bénázásuk rám is átragadt, nekem ebből az epizódból anno első nézésre alig esett le valami, pl. harmadik nézésre jöttem rá, hogy a két pasi ikertesó.
Viszont mentségükre szolgáljon, hogy csak pár óra alatt játszódott le az egész, ez szerintem a "fel se fogom"-határidőn belül van. Ráadásul a sztori végét tudva már értem azt is, hogy miért viselkedett Jeremy, az apja meg az anyja úgy, ahogy. A szülők bénultsága érthető. Meg hát az is igaz, hogy nem sok szöveget írtak nekik, Reid, Hotch és Prentiss viszont sokat beszélt. Paget Brewsternek részemről egy csillagos ötös kijár: attól az ordítozástól még én is majdnem bevallottam a gyerekrablást :-)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.10.13. 16:25:55

@hex.kelly: Az tuti, nagyon ügyes volt. És ha jól emlékszem még Hotch is váltott egyszer arckifejezést. :D

hex.kelly 2009.10.13. 18:36:18

@lunanyuszi: igen, jól láttad, és az arckifejezést a következő 2 epizódra is megtartotta :-))))))

Szilvi90 2009.10.14. 00:19:06

Nekem ez az egyik kedvenc részem, majdnem sírtam is rajta... Paget Brewster tényleg nagyon jó, azért az előző csaj ilyet nem volna szerintem.
Reid onnan tudta játék nevéz, hogy Vegas - ban nőtt fel, ez kiderült a negyedik évadból, nem emlékszel?:) A lányod Barbie - jának lába meg azért hiányzk, mert rossz a minőségük, nekem régen volt, amelyiknek a feje is hiányzott.:D

hex.kelly 2009.10.14. 07:56:14

@Szilvi90: Hát, én nemcsak majdnem, hanem tényleg :-D Nyilván azért, mert a lányom 5 éves, eléggé át tudtam érezni a szülők pánikját.
Na, rágugliztam, mert nem hagyott nyugodni. A DOA egy számítógépes játék. Ezt sejtettem, és a kérdés voltaképpen csak költői volt, mert tudom, hogy Dr. Reid nem játszik ilyen butaságokat, csak nyilván az Interneten olvasott róla.

Az a Barbie tényleg elég hitvány, de nem bántom, mert nem kerültek elő a lábai, ezért schwerbehinderte Barbie-nak hívom. :-))))))

don rafael 2009.10.14. 09:46:38

Ej, de jó, hogy van CM hogyvolt!Erre a részre jól emlékszem, bár már jó rég láttam. Kemény, de ezért imádom ezt a sorozatot.
P. Brewster meg már a Friendsben is tetszett :) és milyen jó, hogy lecserélték a régi csajt, gyenge és unalmas szinésznő volt.

Megy amúgy most valami adón, és aszerint írod vagy csak úgy?
mert szivesen olvasnám a régebbieket is :)

piszy 2009.10.14. 10:04:05

Köszönöm a részletes hogyvoltot, még régebben láttam ezt a részt (tegnap nem), és szinte az egész újra visszajött, főleg Paget fantasztikus alakítása a barbie-babával. Az ikertesók pedig tényleg nem tűntek fel.
Kelly, remélem tudsz nekem segíteni, de tudod esetleg, hogy honnan lehetne megszerezni dvd-n az első évadtól kezdve? Jobban szeretném én is eredeti nyelven.
Ha valaki, hát te biztos tudsz segíteni.

hex.kelly 2009.10.14. 10:16:04

@don rafael: Az AXN-en megy minden hétköznap este 11-kor a harmadik évad, ezt okt. 7-én indították el, tehát ma kerül adásba a 3x06 epizód (hogyvoltját pénteken olvashatod)
Mivel a cél az, hogy meglegyen az egész sorozat, most a harmadik évadot írom (ha már egyszer az megy a tévében), minden kedden és pénteken délelőtt 11-kor kerül fel egy újabb epizód. Ahogy számolom, az AXN november 4-ig leadja a harmadik évadot, én meg egy hónappal későbbig a hogyvoltját. Hogy utána mi lesz, nem tudom. Ez függ az AXN-től is: a negyedik évadot tavasszal kezdte vetíteni, ha az ötödikkel is addig vár, akkor tavaszig elkészülhetne a negyedik évad hogyvolt, meg az első kettő évadból valamennyi.

hex.kelly 2009.10.14. 10:23:39

@piszy: Szívesen! :-)

Nos, sajnos itthon nem igyekeznek a kiadással, nyilván azért, mert az RTL Klub még csak két évadot adott le, és a Cool is úgy valahogy.
A hogyvoltíráshoz én online nézem, szóval nekem sincs meg egyetlen epizód sem. De kacérkodom: az ebay.de-n lehet licitáálni "használt" és új dvd-kre is. Évadonként 6 dvd, ha jól emlékszem, már a negyedik is kapható, mert szeptemberben kiadták azt is. Az Amazon-on is láttam az egészet valami 120 USD-ért (4 évad, 24 lemez talán), gyakorlatilag 3 évad áráért adják a 4 évadot.
Meg hát vannak furfangos népek, akik letöltögetik, de ahhoz nem értek, ha ismersz valakit, esetleg kérdezd meg, leszedné-e Neked.

don rafael 2009.10.14. 10:30:36

@hex.kelly: köszi a választ, tvben csak dr houset nézek, de lehet akkor utána meg cm-et is fogok :) ráadásul úgy rémlik, nem is rossz a szinkronja.

hex.kelly 2009.10.14. 10:33:22

@don rafael: nem rossz a szinkron, de azért eltérő. Pl. Shemar Moore eredetiben mélyebb, dögösebb, és Gubleré sem olyan cérnavékony, mint a magyar. De azért magyarul is egészen fogyasztható :-)

piszy 2009.10.14. 11:03:19

@hex.kelly: Nem nagyon csípem a furfangos népeket, a CM-on meg végképp nem fogok spórolni. Nekem is az amazon jutott egyetlen opcióként eszembe, csak reménykedtem benne, hátha te tudsz valamiről, amiről én nem.
Shemar Moore hangja baromi dögös!!!! :)

hex.kelly 2009.10.14. 11:11:52

Hát, akkor próbálj meg használtat, van olyan, amire azt írja, hogy egyszer nézte meg, és valami 10-12 euró az egész évad (ebay).

Csípem nagyon, főleg, mikor búg a telefonba Garciának :-) A 2. évad 5. epizódjában van egy nagyon vicces jelenet. Youtube, kereső: Morgan/García - 2x05, "Look up for sexy and brilliant"
:-DDDDDDDDDDDDDDDD

piszy 2009.10.14. 11:30:26

@hex.kelly: Megnéztem, a végén teljesen kifeküdtem. :))))))
"it was uh it was a work call..."
De még ajánl egy rakat hasonló derek-garciás videót, vannak köztük igazi gyöngyszemek.
Amerikában hol tartanak? Mert eddig csak a 5.01-et rakták fel teljes egészében, az szuper rész volt.

hex.kelly 2009.10.14. 12:27:32

@piszy: Az ötödik évadból 3 epizód ment le a CBS-en szept. 23. óta szerdánként. google: Project Free TV - első találat oldalán fönt van minden, kiválasztod a Criminal minds - Season 5, és nézheted.
A második rész is üt, "unsub" szerepében Sean Patrick Flannery egykori Ifjú Indiana Jones sorozat címszereplője.

ebilafan 2009.10.14. 17:06:48

A House-on kívül ez az egyetlen hogyvolt, amit izgatottan várok. :)Köszönjük, hex.kelly!

Eddig ugyan még nem kommenteltem, de ez az epizód tényleg nagyon jól sikerült, egy pillanatra se jutott eszembe a hűtőhöz vándorolni alatta.
Pedig elég új CM fan vagyok, konkrétan két hét alatt daráltam le éjjelente (I have no life:) a Project Free TV (nem vagyok egyedül evvel?! :)) segítségével - egyszerűen csak utálok letölteni, minőségileg meg elég a megavideo. Néha rá lehet futni jó Tudou-s linkekre is, az első két évadot azzal néztem.

Szerintem az egész gárda színészi teljesítményére elmondható, hogy hozzák a kötelezőt, itt-ott annál jobbat, néha sokkal jobbat. Nekem egyébként mindkét csere bejött, Joe Mantegna szimpatikusabb (úgy színészileg, mint karakterileg), mint Mandy Patinkin volt, Paget Brewsterről nem is szólva, vele jól jártunk. (Halkan jegyzem meg, hogy teljesen egyéni szempontjaim szerint MGG rajongó lettem, khm, asszem mindenki ki tudja találni, mik a szempontok XD) Kedvenc avatarom szerint: Nerd, now available in Sexy.

Ugyan inkább Reid vidiket nézegetek a YT-on, de az kétségtelen, hogy a Garcia-Morgan interakció egyszerűen elképesztő :)

hex.kelly 2009.10.14. 20:43:32

@ebilafan: Szívesen! Nem baj, hogy új fan vagy, jobb későn, mint soha, bár nem vagy elkésve cseppet sem :-)
Kommentelj nyugodtan, meg mindenki más is, mert a visszajelzésekből látom, hogy van értelme csinálni.

Mantegna-t én is jobban kedvelem, a Keresztapa III. óta kapom fel a fejem a neve hallatán. Mind Mantegna-ról, mind Brewsterről elmondható, hogy valószínűleg azért kedvelik többen az elődeiknél, mert kidolgozottabb a szerepük személyisége. Bár Brewster nehezen illeszkedett be, a 2x16-ban összepajtizott a lányokkal, onnan már én is jobban kedveltem.

Az első 3 évadban nekem Moore volt a szívem csücske (van szemem, na), aztán valahogy rátaláltam MGG weboldalára, megnéztem az Unauthorized Documentaries-t, és már hónapok óta várom, hogy itthon is meg lehessen nézni a 500 days of Summer-t meg a How to be a serial killer-t, mert vásznon akarom látni ezt a zsenit.
Garcia és Morgan között bámulatos a kémia, és ez remek színészi alakítás eredménye. Kirsten Vangsness ugyanis leszbikus, Shemar meg a cicababákért van oda (bár kétévenként meggyanúsítják azzal ,hogy meleg).
Egyébként kétségkívül remek társaság, és mindig nagy szeretettel beszélnek a közös munkáról és egymásról is.

Szilvi90 2009.10.14. 23:54:03

@hex.kelly: Nahát, milyen új infó, én ezt nem is tudtam Kirsten - ről. Egyébként én ezt a sorozatot többek között a remek színészi alakítások miatt szeretem, a nyomozós sorozatokra ez sajnos nem mindig jellemző.

hex.kelly 2009.10.15. 07:53:54

@Szilvi90: Kisdten hosszú ideje együtt van Melanie Goldsteinnel, aki a 24 c. sorozat egyik vágója (többek között). Sőt, egy februári interjú szerint tavasszal össze is házasodtak, "tojok rá, hogy a törvény tiltja" méghozzá talán Texasban. Egyébiránt a 3x17-ben be is szólt Texasnak, amikor valakinek az adatait olvasta, azt mondta: "...szeméremsértő magatartás, ami azt hiszem a MELEG szinonímája Texasban"

Igen, nagyon jók a karakterek, kidolgozottak, és ahogy alakul a sorozat, egyre többször köszön vissza a színész a szerepből. Pl. MGG tősgyökeres vegasi, Dr. Reid is Vegasból származik, meg ez a halloween-es izé is. Garcia éppolyan bohém, mint Vangsness, AJ pedig gond és kiírás nélkül szülhetett, sőt, ahogy kiderült, hogy babát vár, azonnal beírták a sorozatba a terhességet. Meg persze az ötödik évad elején MGG mankós-botos sántikálását is láthatjuk majd.

hex.kelly 2009.10.15. 07:54:36

@hex.kelly: na, elírtam, Kisdten = Kirsten

piszy 2009.10.15. 09:11:43

Kelly, csak annyit áruljál el, hogy honnan ugrik be az, hogy az egyik részben Garcia milyen félmondatot mondott?
Elképesztő, hogy hogyan tudsz ennyi mindent.

hex.kelly 2009.10.15. 09:50:51

@piszy: :-DDDDDDDDDDDDDDDDD

Jaj, hát most előadhatnám, hogy olyan a memóriám, mint Dr. Reid-nek, de azért nem. Ez az idézet speciel azért van meg, mert amikor megkértem Sixx-et, hogy hadd folytassam a sorozat hogyvoltját, akkor a 3x17 volt a próbamunkám. Majd pár hét múlva el is olvashatjátok, mert felteszem, ha az következik.
Persze ez nem változtat a tényen, hogy aggasztóan jó a memóriám, ami érdekel, vagy tetszik, az beleég az agyamba. Pl. 15 évvel ezelőtt hallott rádiókabarés poénok, vagy a sok infó a kedvenc sorozatomról :-) Más dolgok meg egyszerűen csak megmaradnak. Olykor azért próbálok törölgetni, hogy legyen hely az új információknak, de a Lomtár Ürítése nem egyszerű :-DDDDDDDD

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.07.01. 15:35:22

így olvasva, és (a megnézéshez képest) több év múltán is elszorult közben a torkom...

az epizódvégi idézet a kedvencem e nemben a sorozatból
süti beállítások módosítása