Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x14 - A pénz beszél

2009. október 12. 09:00 - Tm

A környék által gyújtogatónak tartott gyerek perköltsége meg a gazdasági válság betesz Lynette-ék pizzabizniszének. Eljön a nap, amikor kénytelenek eladni Tom liblingjét, a Foxynak keresztelt piros Ford Mustangot. Sajnálatos módon ez ugyanaz a nap, amikor Bree egy vadiúj Lexusszal gratulál magának a bestsellerek közé emelkedett könyvéhez, és áthívja a barátnőit, hogy megcsodálhassák a kicsikét. Lynette kissé savanyú pofával ugyan, de bírja egy ideig. A hűtött pezsgőnek és két pohárnak kialakított dugihely azonban kiveri a biztosítékot, és valami teljesen béna ürüggyel lelép, mielőtt Bree bemutathatná a magától parkoló funkciót. A kocsitulajdonos értetlenkedik, Katherine felvilágosítja.

Bree, hogy segítsen barátánőjén kis borítékban nagy összegű csekket visz ajándékba neki. Lynette a barátságukat féltve nem akarja elfogadni se kölcsönbe, se szülinapra, végül abban egyeznek meg, hogy Bree cserében résztulajdont kap a pizzériában. Deal. Lynette az új partnernek rendezett kis bulival szeretné kifejezni hálájukat. A "kösz, de jó!" helyett azonban az elfoglalt Bree "Megtöltjük végre a helyet" felkiáltással azt javasolja, hogy inkább akkor már szervezzék oda a könyvbemutatóját. Aha, jó - döbben rá Lynette, hogy ez a partnerség nem lesz olyan egyszerű dolog.

Könyvbemutató a Scavo pizzériában. Sürgés-forgás, jó sok ember, mindenki teszi a dolgát: Bree dedikál, Lynette pizzát csinál. Négysajtost, szárított parmezánnal. Mi is érezzük, hogy ez szentségtörés. Később amíg Lynette az eldugult lefolyóval bajlódik Bree háromsajtos pizzára módosítja a kínálatot, a szárított parmezános négyeseket meg undorodva helyükre, a kukába hajítja. Lynette-ben persze felmegy a pumpa látva a szemetes tetején szomorkodó pizzáit, számon is kéri az újdonsült partneren a dolgot.

Bree azzal érvel, hogy a 15% tulajdonjog alapján 15%-nyi dolgot önhatalmúlag is megváltoztathat, és ő akkor a parmezánt választja. Lynette szerint ez akkor is pazarlás, ráadásul az emberek tökre komálták volna az ő pizzáját is... aztán már nem is a pizzán folyik a vita, hanem a pénzen és a barátságon, az arrogancián és a szerencsén, az igényességen és a lehetőségeken. Lynette sértődötten távozik, de még előtte tolatás közben - idegességében - szétzúzza Bree vadiúj Lexusát. Másnap csekket visz a lökhárító javítására, plusz a hírt, hogy amilyen gyorsan tudják, visszavásárolják Bree részét a cégből. Na, ennek a barátságnak lőttek egy időre.

Mellesleg a dedikálós est más érdekességgel is szolgál. Lee még délután megtudta a rendőrségi iratokból tájékozódó Bobtól, hogy csak - a Tommal amúgy feltűnően nyájas - Dave hamis vallomása alapján vádolták Portert a gyújtogatással. Lee beköpi a hirtelenszőke szomszédot Tomnál, aki azonnal átrohan az aljas hazughoz. Indításnak egy óriásit bepancsol neki ajtónyitáskor, majd leordítja a fejét, közli, ha Lynette tudná, amit ő, már nem élne, majd búcsúzóul még egyszer nekiugrana az esdeklő Dave ellenszenves fejének. Dave azonban erre már számít, és egy remekül kivitelezett kulcscsont-csukló fogással ártalmatlanná teszi Tommyt. Aztán hiába kér bocsánatot meg ígér fűt-fát, Tom láthatóan egy életre letudta Dave Williamset. (Ami ugye nem sok jóval kecsegtet, ha az embernek még fontos dolga van az utcában.)

Susannek is anyagi gondjai támadnak, a környék szuperiskolájában ugyanis végre van hely MJ-nek - feltéve, hogy szülei ki tudják perkálni a csak egy jézusisten! kíséretében kimondható összegű tandíjat. Susan szerint a gyerek jövője érdekében nem olyan nagy cucc lemondani néhány luxusdologról. Mike egyetért, de felhívja a figyelmet rá, hogy az étel és a fűtés, amiről ő még lemondhatna, nem tartozik ebbe a kategóriába. Susie szerint azért tenniük kell valamit - amit úgy ért, hogy Mike-nak kellene tennie valamit. Extraműszak? - ötletel. És a nyári különmunka díja hol van? A már így is állandóan túlórázó Mike ezen a ponton hagyja faképnél volt feleségét.

Másnap a kavarógép Leenek köszönhetően Susan megtudja, hogy Katherine nemrég gyöngysort kapott Mike-tól. Áhá! Szóval az új nő hordja a nyakában MJ tandíját! - vadul meg Susan, és belopódzik Katherine házába, hogy visszavegye, ami nekik jár. Az ékszer keresése közben kis időre beszorul az ágy alá, de végül megszerzi a gyöngyöt, és megpróbál hazaszaladni az őt egy szál türcsiben üldöző Katherine elől - nagy örömet okozva ezzel az utca serdülő ifjainak. Susan végül elmagyarázza miért is tette amit tett. Így történik, hogy a hullafáradtan hazatérő Mike-ot egy egységfrontba tömörült női különítmény várja a lépcsőn, a közösen megfogalmazott Miért költöd gyöngysorra a gyereked tandíját? kérdéssel.

Az igazi ciki most jön. A felháborodott Susan által 4-500 dollárosra becsült cuccról ugyanis kiderül, hogy kb. 129-be került, mert csak egy jól sikerült hamisítvány. Mike-nak ugyanis baromira volt pénze valódira. Susannek nagy égés, Mike-nak csak kicsi, Katherine ugyanis a gyöngyön kívül most már annak is örül, hogy mégse pernahajder a csávója. Búcsúzóul Mike még letolja Susant, amiért egyáltalán azt feltételezte, amit, mellesleg felhívja a figyelmét, hogy talán közelebb jutnának a tandíjhoz, ha a méltóságos Mayer kisasszony is dolgozna. Így jelentkezik aztán Susan tanárnak, konyhásnak, karbantartónak vagy bárminek a szuperiskolába, csak, hogy megkapja a dolgozóknak járó félárú tandíjkedvezményt. Mákja van, a pedellus állás foglalt, így a következő résztől kezdve rajztanári asszisztens lesz.

Soliséknál végre jól fut a szekér, így az évfordulójukat Carlos egy bazi puccos éttermi vacsival akarja megünnepelni. Gaby meg azzal, hogy abban a ruhában feszít mellette, ami a lánykérés estéjén volt rajta anno. A bibi csak annyi, hogy néhány centi híján ugyan, de az átkozott ruha nem akar felmenni rá. A kétségbeesett Gaby bekuncsorogja magát abba az extrakemény edzőtáborba, ahova Edie jár. Nem tudja mit vállal. Az edző az izraeli hadsereg különleges osztagánál szerezte pedagógiai és tréneri ismereteit. Irtó nagy seggfejnek tűnik. Ordítozással motivál, verbálisan aláz, listája van a kiejtésükkel büntetőkört maguk után vonó szavakról, (például fánk, például elfáradtam, nem mintha nem lenne eleve tilos a beszéd vagy a lazsálás), és úgy tudja a szemöldökét összehúzni, hogy Hulk is egy nyomorult kis pondónak érezné magát előtte. Gaby az első edzést túléli valahogy, aztán részéről egy életre letudta a kommandós kiképzést.

Csakhogy ebből az edzőcsoportból nem olyan könnyű megszabadulni. Másnap hajnalban a teljes csapat ott négyüteműzik Gabyék gondozott előkertjében arra várva, hogy a ház gazdája végre belebújjon a terepszínű tornagöncébe és beálljon a sorba. Gaby magasról tesz rá, és ezt a szigorú kiképző arcába vágott "most visszafekszem, mert álmos vagyok, de később majd eszem egy kis sütit" mondattal deklarálja is. De az ágyig végül nem jut el, mert az utána szalajtott Edie alaposan kiosztja. Hogy önző, hogy nagyképű, hogy undok, hogy elkényeztetett, hogy bunkó, pedig ő meg a csipetcsapat csak azért jött, hogy támogassa azzal a bizonyos ruhával kapcsolatos tervei megvalósításában. Ja, és a szegény, pocakos Gaby sokkal jobb fej volt. Gabrielle magábanéz, és pár perc múlva beáll súlyzózni a többiek közé. Végül belefér a dögös ruciba, ráadásul hosszú évek óta előszö emberszámba veszi a varrónőjét.

20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickimacko 2009.10.12. 10:00:46

Ezek szerint Tom kocsiját, amit a szinkronban "Babának" fordítottak, Foxynak hívta. Az ilyen fordításokat soha nem értettem

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.12. 11:55:11

kár hogy lemaradtam róla:S
tök izgi!

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.10.12. 12:12:15

Áh, izginek nem mondanám.

Ez a rész is, mint mondjuk a legutóbbi, de lehet hogy már az egész évad,
vagy kiszámítható, vagy kiszámítható és unalmas.
Tényleg e kettőt keveri a SzülFel.
Kár érte.
Mindig megnézek még egy részt, hátha jobb lesz, de nem.
Nem tudom ez meddig tartható?

csorsza 2009.10.12. 13:15:48

Közös lónak TÚROS a háta.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.12. 13:28:50

Ha ilyen részletesen leírod, kár az időt fecsérelni a tévé előtt.

Quicksilver 2009.10.12. 13:46:14

Egyébként is kár...

eperlekvár 2009.10.12. 15:16:50

Valahogy én sem vagyok mostanában oda ezekért a részekért, messze nem olyan izgalmas, mint az előző évadok, ráadásul a hosszú szünet miatt elvesztettem a fonalat és már azt sem tudom miért kéne izgulni, borzongani, félni.... vagy csak kiváncsinak lenni?
Kéne bele vmi kis sziporka!

filleamant 2009.10.12. 19:29:28

szerintem jó rész volt (legalábbis angolul amikor láttam,higgyétek el sokkal élvezhetőbb) nekem most a gaby-szál tetszett,az edző eredeti hangja nagyon durván jó :D amikor leordítja,hogy "do it!do it!do it!do it!" nagyon röhögtem :D
nézzétek csak tovább,lesznek még meglepő részek ;) főleg az évadzáró

Aragorn831109 2009.10.12. 20:40:02

Jé Quicksilver, te ide is szoktál írni? :D

Az 5. évad összeségében harmat gyenge volt. Legalábbis szerintem. De majd ha eljő a 6. évad. Ismét a régi fényében tündököl majd SzülFel. ;-)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.10.12. 22:19:28

Nekem most Lee a kedvencem. Baromi mókás karakter.

Szilvi90 2009.10.12. 23:59:33

@lunanyuszi: Nekem is!:) Amúgy a színészt már láttam másik sorozatban, ott is bírtam, úgyhogy örültem nagyon, mikor megláttam a Született feleségekben is.:)

eperlekvár 2009.10.13. 09:56:54

Tényleg! Lee-t én is szeretem!!! Mókás :)

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.10.13. 15:34:29

Született Feleségek függő vagyok, és ez az évad különösen jó!
És jó a blogod is!

~Moi~ 2009.10.13. 16:39:53

Nemtom..talán téleg izgibbek voltak a régi évadok,de én mindig a poénok miatt néztem és azok még mindig megvannak!:D Most pl az egész rész az volt,mikor Lynette beletolatott Bree kocsijába: "Ügye tudod hogy az balasetvolt xD" áááh jóvolt ez! :D
^^

bee1005 2009.10.14. 16:48:01

@csorsza: Közös lónak tényleg túros a háta, de ez hogy jön ide? :))
Hát nemtom, szerintem az 5. évad is nagyon erős, bár én megszállott vagyok. Nem is tudnám úgy nézni, hogy nem vagyok tisztában azzal, mi miért történik, és mi történt eddig. Ezért nézem meg újra és újra a régebbi részeket. Igaz, nálam a tévénézés ezzel ki is fújt. :D

Alexa81 2009.10.15. 13:51:07

Akárki akármit mond, szerintem nagyon jó ez az évad is.

Aragorn831109 2009.10.15. 19:36:02

Érdekes, hogy itt ennyi embernek tetszik. Viszont rengeteg embert ismerek, akik velem együtt végig unatkozták, ásítozták a tv-ben most vetített 5. évadot...

~Moi~ 2009.10.15. 20:37:34

@bee1005: sztem a közös lónak... úgy jön ide hogy bree pénzt adott lynettenek és ....vágod xd

bee1005 2009.10.16. 20:53:13

@irkalofirkalo: Azt értem, csak kiemelted a TÚROS szót. Azt hittem, valaki túrósat írt, és kijavítottad. :)
Emberek! Péntek van, és nincs Szülifeli. Tud erről valaki valamit??
süti beállítások módosítása