Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x07 - Az ötödik elem

2009. október 12. 13:00 - Freevo

Szóval, ott tartottunk, hogy a Csipet Csapat újból összeállt, miután Mahone-t majdnem lesittelték, és a cím szerint az ötödik kártyát vadásszák éppen, én bevallom, már nem tudom számon tartani. T-Bag, aki mostanában Kúl Fejfa néven fut, majdnem lebukott az alibimunkahelyén, de mielőtt megpattanhatott volna, számolnia kellett egy újabb nehézséggel, Gretchennel. Persze nem kell féltenünk Teddyt, tudja ő, hogy mindenki a Scyllát vadássza, nemrég világosította fel őt erről néhány wannabe jakuza. 

A vidám fiúk már azt tervezik, hogy hogyan környékezzék meg a következő áldozatot. A felállás a szokásos: Mahone és Michael okosak, a hekkergyerek azért van, hogy legyen akit elkussoltatnak, Don Self pedig rajoskodik, hogy ha éjfélre nincs kártya, akkor mehetnek a börtönbe. Megszólal Bellick telefonja, a hívó Gigacsöcs kisasszony, a recepciós T-Bag gate-es alibiirodájából. Bellickék nemrég jártak ott, és Teddyt keresték, csak akkor a csaj falazott az emberünknek. Úgy tűnik, meggondolta magát.

A fejlemények borítják a tervet, a csapatnak kétfelé kell oszlania. Az egyik társaság elmegy Las Vegasba, hogy legvadásszák az egyik idős kártyahordozótól az adatokat, Michael, Bellick és Mahone pedig kiokosítják, mit tud Gigacsöcs kisasszony. Sajnos jól át lettek verve, mert a recepciós már rég T-Bag túsza, aki összekonspirált Gretchennel, hogy csapdába csalják őket. Bellick és Michael megadják magukat, de Alex sokkal nagyobb király náluk, és még időben meglép. 

T-Bag elviszi a foglyait Kúl Fejfa házába, és egy pisztoly közreműködésével meggyőzi Pánsíp Misit, hogy rakja össze a brilliáns agyával a Whistlertől örökölt madárhatározó könyv rejtjeleit. Misit sem ejtették a feje lágyára, suttyomban megmutatja a kamerának, hogy van ám a lábán egy helymeghatározó, semmi ok az aggodalomra. Alex sem rest, rohanvást rohan Self ügynökhöz a Nemzetbiztonsági Hivatalba, és megkapja tőle a GPS-vevőt, hogy egy szál maga szabadítsa ki a fiúkat.

Gretchen is T-Bag lakásán van, és kiszúrja a Bellick lábán lévő nyomkövetőt. Gyorsan megszabadulnak a kütyüktől, és meglépnek, így Alex csak a hűlt helyüket találja már, plusz egy elejtett könyvlapot, amin a Gate felirat áll, Michael küldi mindenkinek, aki szereti. Gretchen ezután villámgyorsan foglyul ejti azt a tenyérbemászó irodistát, aki majdnem felnyomta T-Baget a Gate-nél. Aláírat vele egy felmondási levelet, majd hidegvérrel kivégzi, egy gonddal kevesebb. T-Bag és Scofield a kihalt irodaépületben keresik az utat a Scylla felé, és egész jól haladnak, köszönhetően a térképnek (milyen eredeti), amit Michael összerakott a madaraskönyvből.

Theodore jó helyen kapiskált, amikor az irodája mögötti raktárban kereste a megoldást, de nyilván csak Szkófild van annyira zseniális, hogy benézzen a kibaszott szőnyeg alá, és észrevegye, hogy ott van egy titkos ajtó. Lemennek az alagsorba, ahol van egy átvezető út a Cég komplexumához, azon belül is a Scyllához. Mahone ekkor tökéletes dramaturgiai időzítéssel felbukkan, és leüti T-Baget. Becsukják egy rács mögé, aztán odahívják Selfet, hogy megbeszéljék a folytatást.

Gretchen számított ám arra, hogy nem fognak olyan simán menni a dolgok, és elrakott egy pár oldalt a madaraskönyvből, hogy Michael ne tudja teljesen kirakni a térképet. Amikor előjönnek a fiúk az irodaházból T-Bag nélkül, felhívja őket, hogy csak akkor adja át a hiányzó oldalakat, ha együttműködnek vele és Teddyvel.

A Cég épületében Darth Vader és Palpatine császár beszélik meg a teendőket, és arra a következtetésre jutnak, hogy Don Self túl sok borsot tört az orruk alá, ezért mennie kell, de lehetőleg úgy, hogy balesetnek tűnjön. Így aztán Vader nagyúr behatol Self házába, de ott az égvilágon semmit nem talál. Az ügynök már így is teljesen összeszarta magát tőlük, és míg ők a halálán morfondíroztak, ő fogta magát, és összeszedett minden kompromittáló anyagot a Cégről, és elküldte öt különböző ügyvédnek, hogy hozzák nyilvánosságra, ha neki bármi baja esik.

Ezzel a jó hírrel látogatja meg Self ügynök Palpatine császárt, miközben a bérgyilkos nála kutakodik, de az vén kopaszembert nem nagyon hatják meg a fenyegetőzések. Megpróbálja átállítani az ifjú ügynököt a Sötét oldalra, de nem jár sikerrel; Self vagy túlságosan elszánt, vagy nagyon hülye. Folytatódik a boszorkányüldözés, csak a mi NBH-s barátunk már kvázi immunitást élvez, kérdés, meddig.

Sucre, Sara, Lincoln és a hekker nem sokáig fogják magukat jól érezni Vegasban, az egyik kaszinó biztonsági őreinek máris szemet szúrt az ázsiai gyerek, mert valahonnan ismerős nekik. Linc eleve el van kenve, meg is mondja Sarának, hogy miért: az öccse orra sűrűn vérzik, és az anyjukkal is pont ez történt, mielőtt elvitte valami agytumor 31 éves korában. A durva az, hogy Michael is ennyi idős, és köztudomású, hogy a tumorok mindig egy meghatározott életkorban csapnak le, úgyhogy ideje lenne összerulettezni a pénzt a sírkőre, ha már itt vannak.

Kártyaügyben szopás van, mert a lemásolókészülék túlterhelődik a játékgépek környezetében (na vajon miért volt ismerős a biztonságiaknak a hekker?). A kártyahordozó lakosztályában kéne elintézni a dolgot, mert ott nyugi van, de a faszikámnak nem jön be, amikor Sara nyomulni kezd rá, sokkal inkább keresi Sucre társaságát. A mexikói Marlboro Mannek így elő kell adnia, hogy buzzancs, amíg szobára nem mennek az öreggel, és le tudja nyúlni az adatokat. Itt kiderül, hogy az vén kujon nem is akkora kujon: egy háborús sérülés miatt nem tudja megdugni az überszexi feleségét, így inkább felhoz neki überszexi faszikat. 

Amíg Sucre elvan az asszonnyal, a kártyát lekoppintják a fiúk, és már húznak is Vegasból. A barom hekkergyerek megérdemelné már, hogy valaki jól pofánvágja, mert van esze leállni játékgépezni indulás előtt. A kártyás kütyüvel megüti a jackpotot, de a biztonságiak egyből lebuktatják, és elveszik tőle a szerkezetet. Viszlát, másolószerkentyű, mit csinálunk most nélküled.

Címkék: a szökés
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GJ1 2009.10.13. 22:13:23

hát a Sucrés jelenet nagy volt :)

Matteo_B 2009.10.15. 19:41:38

Közben persze biztos Keresztes Máriára gondolt!!!

Gabba 2009.10.19. 23:17:14

Világosítsatok fel, l.sz: most az RTL tényleg levette a műsorról pár résszel a vége előtt vagy mi történt?

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.10.19. 23:26:11

Hoppá, de jó, hogy szóltál. Nem vették le a műsorról, csak eltolták egy kicsit. Október 30-tól péntekenként folytatódik A szökés, amennyire én tudom.
süti beállítások módosítása