Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x20 - Qallupilluit

2009. október 11. 09:00 - missparker

Parker-apuban felébredt az atyai érzelem, szegény kicsi leánykáját - aki 'min mehetett mostanában keresztül' - hívja ebédelni. Az ebédből nem lesz semmi, mert Raines ront az irodába Szöszivel, Lyle-lal a nyomában, sürgősen beszélniük kell, nem Miss előtt. Apu enged, még Szöszi domborodó hasát is megsimogatja, erre Miss étvágya elmegy, ezt közölvén kilibben az irodából. A Rém okkal aggódik: Charles őrnagy - Jarod apja - veszélyezteti az Alfa Projektet, bejutott az Ellesmere-i kutatóbázis biztonsági rendszerébe. Ha ezt megtudja a Triumvirátus...! Az hagyján, de Angelo is dolgozik, az iroda szellőzőrácsán jól átlát a webkamera, Jarod élőben értesül mindenről. Tudja végre, hogy hol keresse az apját!

Jarod Meade klimatológus Ellesmere szigete felé tart egy helikopteren. Már a gépen dolgozik, Charles őrnagy képét mutatja a pilótának, de erre ugyan nem járt senki hónapok óta. Sötétedésig két óra van hátra, és vihar készül, a pilóta leteszi Jarodot a bázis előtt, és elhúz, mielőtt késő lenne, ő nem akar itt ragadni. Jarod tehát önként és dalolva sétált be egy olyan helyre, ahonnan nincs kijárat, és tutira van köze a Központhoz. Az érzelmei már megint elvakulttá tették. A bázison Smitty, a rádiós fogadja, majd egy tomboló kolléga érkezik, a helikopterhez akar menni azonnal. Manny el akar tűnni innen, megtámadja Smittyt, hívja vissza rádión a gépet. Jarod higgadt hangja menti a helyzetet, 'most nem tudlak kivinni, de segítek, hogy mielőbb elmehess'. Manny retteg Qallupilluit-tól [továbbiakban Q, mert én ezt mégegyszer le nem írom!], az eszkimó démontól.

Sydney megint ikreken dolgozik, Broots segít neki. Miss betoppan, beszámol a Rém újabb ügyéről. Brootsnak eszébe jut a sürgős üzenet, amit a Rém kapott. Sydney, kicsit Broots nélkül maradsz, más dolga lett.

Smitty körbevezeti Jarodot a bázison, ez itt a világ teteje, hitted volna, hogy ilyen? Sötét, büdös, zárt. Bemutatja a Kapitánynak, aki ellenséges, de Jarod szenátori aláírással jött ide, nincs vita. [Meg hát esélye sincs, hogy ellenőrizze, mennyire hitelesek az iratok] Itt van még Doki, egy gnóm, de ez nem csoda, ő állandó alkalmazott itt, a többiek évente cserélődnek. Joe, a másik kolléga heves természetű, épp Beth-szel üvöltözik. A nyomasztó hangulatot erősítendő, most megy el az áram, Joe rohan generátort javítani. Beth sem barátságos, szegény Jarod orrára vágja az ajtót. Smitty mesél, Beth a kabinlázról írja a pszichológia doktoriját, olyasmiket kutat, ami itt is történt: az emberek elzárva a világtól elkezdik egymást ölni vagy öngyilkosságba menekülni. [Király, ilyen társaság kell neked, Jarod.] Egyébként el kell kenni ezt az ügyet, mert Delaware-i gazdagok támogatják a kutatást [na vajon kik?], nem kéne ezt bukni. Végre elérkeztek a vendégszárnyba, Jarod szállása itt lesz. Köszi.

Jarod még nem hagyja Smittyt lelépni, miért ilyen érzékeny itt mindenki a látogatókra? Az őrnagy képe előkerül újra. Nincs értelmes válasz, Smitty elhúz.

Központ, a Rémet épp masszírozzák, gusztustalan testéről kapunk képeket, közben kéjesem hörög [hé, ez már horror!]. Telefonon kapja a hírt, hogy Jarod a bázison van, úgy véli, ebből még akár előnyt is kovácsolhat. Affene. Jarod újra Angelo felvételét nézi, az Őrnagy képén mélázik: 'Mit találhattál? És vajon itt vagy-e még?' Hm. Fontos történések lesznek itt, mert megint tükrös utalást kapunk. A műhelyben pedig félelmetesen rázkódik az ajtó, hörgést hallunk, talán Q?

Jarod a kommunikációs szobába lóg be, klíma helyett aktákat kutat, majd a helyi hálón keres rá az Alfa projektre. Access denied. Affranc, megint hackelni kell. Elsőre nem sikerül, ezt az anyagot jól védik. Mire Beth beront a szobába, addigra ártatlan arccal bámulja a meteorológiai műholdfelvételeket.

Beth hisztizik, hogy de ez az ő gépe. Sokat nem ér el, Jarod leszereli, az övé még nincs összerakva, és dolgoznia kell. Központ, Lyle nyavalyog apunak és a Rémnek, az Őrnagy 3 hete érkezett a bázisra, lehet, hogy még ott van. A projekt minden anyagához hozzáférhetett, valszeg tud mindent. Sőt, már Jarod is ott van. Parker-apu olyan fejet vág, ami megér egy képet:

Takarítókat azonnal! Azt nem lehet, az időjárás miatt senki nem tud odajutni. És a belső emberek? A Rém részletes utasításokkal látta el őket [Jarod, bajban vagy]. Smitty zenét hallgat a rádiószobában, tisztogatja a műszereit, valaki belép, köszön neki, folytatja a matatást. A látogató lecsapja, majd felgyújtja a szobát. A kollégák eloltják a tüzet, de Smittyn már nem tudnak segíteni. A rádiónak is annyi, már nincs kommunikációs csatorna kifelé, Manny újra parázik, Q-t emlegeti.

Broots kutatott, szól Misséknek, hogy Jarod apja körül forognak az események. Helyszínt még nem tud, de Miss visszahajtja dolgozni, elszámolnivalója van Jarod apjával. Sydney már előre nyugtatja, majd hagyja élve az Őrnagyot, mert úgy hasznosabb.

Bázis, orvosi szoba, megint halljuk a hörgést [mondom, hogy tiszta horror], a látogató most Dokihoz jött?

Nem, ez Jarod, a boncolásnál akar segédkezni, de már elkésett. Doki támad, nem klimatológus vagy? Ööö, sokoldalú inkább. Doki szerint baleset volt, Smitty beverte a fejét az asztal sarkába, és füstmérgezésben halt meg. A Kapitány örül, akkor nem kell tettest keresni. Jarod nem hiszi, hogy baleset, a Kapitány egyből félrehívja, főnöki lebaltázásra. Nem meggyőző, Jarod viszont érzi az ő félelmét is, tudja, hogy vmi nagyon rossz dolog folyik itt. A Kapitány nem akar ezzel foglalkozni, félti az embereit. Jarod látszólag egyetért, de nem hagyja annyiban, most Manny-t próbálja szóra bírni. Emberünk folyton retteg, de még két hónap, és hazamehet, hogy meglássa a nemrég született fiát, akit még sosem látott. Jarod tovább kérdezősködik, Smitty látott egy idegent, te láttad-e Manny? Nem, Q van a bázis alatt, megöl mindenkit, hallja a hangját éjszakánként. Manny kattant, de nem gyilkos. Az Őrnagy neki sem ismerős, de már tombol. A keze a múltkori hepaj miatt újra kivérzett, Joe most érkezik, Manny, irány Dokihoz. Aztán rendreutasítja Jarodot, Manny ideges, hagyja békén. De miért ideges? Nem a te dolgod. Manny jön vissza lihegve, Q elkapta Dokit! A rendelőben szétdobált műszerek, véres szike, vértócsa. Jarod követi a vérnyomokat, a bázison kívülre mutatnak, a szemétégető felé. Már tudjuk hová tűnt Doki, a koponyája még látszik a tűzben, brr.

Jarod újra a Kapitányt győzködi, Doki halála nem baleset, van egy gyilkosunk. Beth toporzékol, ő megmondta, hogy az emberek már a holtponton vannak. Jól összeveszik mindenki mindenkivel, Jarod bedobja a megoldást: talán még valaki van itt rajtuk kívül. Q, muhaha. Nem, de Joe és Manny látott egy embert jönni-menni az eszkimókkal. A Kapitány előszedi a pisztolyát, megint elmegy az áram. Joe, nézd meg a generátort, utána reteszeld le az ajtót a műhelyben. Manny, amit lehet, szedj össze Doki szobájából. Együtt kell maradniuk, amíg nem jön segítség. Ha jön egyáltalán... Manny-re rátör a para, miért a Kapitánynál legyen a fegyver? Mert már most is nála van, azért.

Broots közben megtalálta Angelo videóját a Központ kimenő fájljai közt. Miss végignézi, majd kiadja a parancsot: 'kapjátok össze a meleg cuccaitokat, északra megyünk, kicsit felforrósítjuk a dolgokat'.

A bázison megint hörög a rémség, a műhelyben Joe szerel, közben jelent valakinek, 'minden úgy megy, ahogy tervezted, de Jarodból probléma lehet'. Na, legalább tudjuk, hogy Joe lehet Raines egyik kutyája. Ettől neki nem annyira jó, mert Q [vagy valaki más] csákányt küld az arcába. Miss pedig bosszúra készül, különleges fegyverrel a különleges vadra.

Gáz van, Parker-apu belép, és meglátja a kezében ezt a fegyvert. Miss nem kér az apai intelmekből, Charles Őrnagy érdekli, Ellesmere-re megy. Apu hebegni kezd, öö, csak meg akarta kímélni az ő kicsi leányát, ezért nem beszélt az ügyről.

Jarod most Beth-t látogatja meg, a nő is kezd szétesni, késsel fogadja. Jarod lenyugtatja, megint előszedi az Őrnagy fotóját, és igen, Beth felismeri! Látta a Kapitánnyal beszélni, a Kapitány átadott neki egy csomagot. Jarod józan és racionális, lehet, hogy az apja a gyilkos? Beth szerint nagyonis lehet, hallotta, mikor Doki azt mondta a Kapitánynak, hogy ez egy veszélyes ember. Megint elmegy az áram. Mindenki rohan a műhelybe, megtalálják Joe holttestét. Manny most a Kapitányt vádolja a gyilkosságokkal, fog egy vascsövet, támadna, a Kapitány a pisztolyt rántja elő, vállon lövi Mannyt. Jarod és Beth Joe-t támogatják, a Kapitány tovább lóbálja a fegyvert. Tudja magáról, hogy nem ő a gyilkos, akkor tehát Jarod és/vagy Beth. Jarod megint a rábeszélőképességét veheti elő, megnézné Smitty testét, talán többre jut vele, mint Doki. A Kapitány kiadja a parancsot - fegyverrel a kezében ez könnyű - irány vissza mindenki a közös helyiségbe. Útközben ő is felfigyel furcsaságokra. A raktárajtó, amit bezárt, most nyitva van. Az itt tárolt dinamit eltűnt. Ez végre meggyőzi, mégis van itt még valaki. Jarod tehát boncoljon inkább, Beth pedig Manny-t látja el.

Missék a Központ repülőjén várnak, vihar van, egyelőre csak a kanadai reptérig jutottak. Sydney megállapítja, hogy ha ők nem tudnak bejutni, akkor a bázis lévők sem tudnak kijutni. Aggódik Jarodért, el ne késsenek.

Jarod vizsgálata szerint Smitty még a tűz előtt meghalt, Doki hazudott. A szikén, amin azt hitték, hogy Doki vére van, más vércsoportú vért talált. A csontváz a szemétégetőben? Nos, szegény szemléltető Samu volt, hiszen ő is eltűnt a rendelőből, Dokival egyidőben, csak eddig senkinek nem tűnt fel. Valószínűleg Joe végig segítette Dokit. De mindezt miért? Erről a Kapitányt kell megkérdezni. Jarod megemlíti Charles Őrnagyot, azt is elmondja, hogy ő az apja.

Missék még mindig a repülőn vesztegetik az idejüket, egy helikoptert talán 24 órán belül tudnak szerezni nekik. Miss már nem is dühöng, nem biztos benne, hogy felkészült mindarra, amit a bázison fog találni. A közelgő végzet nyomasztó érzése: egyszerre kaphatja el Jarodot, tudhatja meg mi történt az anyjával, és még az anyja gyilkosa is meglesz. És utána?

A Kapitány mesél: Ő és Charles együtt szolgáltak a Tűz köre egységben a Légierőnél [Na végre, értjük a tűzkör szimbólumot], barátok voltak. Évekig segített neki a fiuk keresésében. Jarod eltűnése után néhány évvel a Kapitány azt a hírt kapta, hogy Charlest megölték. Később az Őrnagy újra felvette vele a kapcsolatot, elmondta a központos sztorit. Aztán felfedezte, mi folyik a bázison, időjárás-kutatásnak álcázva. A bázis alatt egy másik, titkos szint van, lemennek. A Kapitánynak 8 hónapig tartott ezt felfedezni, Jarod rájött két nap alatt. Itt bizony genetikai kutatások folytak, Doki ezen dolgozott, genetikusként. Feltérképezte az emberi DNS-t, minden tudós előtt. De mire akarta használni ezt a tudást a Központ? A Kapitány szerint az Őrnagy rájött. Lövés dördül, a Kapitány összeesik, Beth sikít, Doki előjön a rejtekéből. Mindenért az Őrnagyot okolja, ha nem szaglászott volna, nem kellett volna megölnie senkit. 3 perc múlva robbanás, itt semmi és senki nem maradhat épen, életben. De biztosra menne, most Bethre fogja a fegyvert. Jarod a lányra ugrik rá, a Kapitány fektében lő, Doki most tényleg meghalt. Az idő fogy, a Kapitány azt kéri Jarodtól, Manny-t és Beth juttassa ki. Egy rádiót is ad, az eszkimó barátai hallják ezt. Charles most a Kapitány lányánál lakik, Jarod ott rátalálhat. Egy tűzkörös gyűrűt, és egy fényképet is küld magáról az Őrnagynak. És a végső titok: amin itt dolgoztak, az nem egyszerű emberi génállomány volt. Az Jarod különleges génállománya volt. A titkot átadva a Kapitány meghal. Kifelé az épületből, már alig van idő, de Jarod még gondolkodik. Ez a kutatási anyag kellene neki, de nem tudja kimenteni. Beth és Manny végre kimozdítja a gondolataiból, még épp időben kimenekülnek. Robbanás.

Az eszkimók megérkeztek értük. Folytatják...

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanna 2009.10.11. 14:46:35

PHuuuu! Ez aztán izgalmas volt. :)

kekhalal21 2009.10.17. 18:31:29

Ez nekem is nagyon bejött bocsi hogy most írok de most sikerült el olvasni ezt a részt.

Pissta 2009.11.28. 09:26:22

Frankó! Jöhet a folytatás. :)
süti beállítások módosítása