Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 2x03 - A mecénások

2009. október 08. 09:00 - wizdog

A sorozat rajongói tudják: Matthew Weiner a Maffiózók istállójából jött, így a hasonlóság sokszor elvitathatatlan. Egy reklámfilm forgatáson kezdünk, a stáb beáll a következő felvételre, miközben Freddy Rumsen (ő fedezte fel Peggyt) szundikál. A népszerű komikus, Jimmy Barrett az Utz cég számára forgatott reklám arcaként igyekszik a chipset népszerűsíteni a sós mogyoróval szemben. Jimmy önmagát adja a felvételen, de sajnos azon túl is: Ken Cosgrove bekíséri a Schilling házaspárt (ők Mr. És Mrs. Utz) a stúdióba, mire Jimmy megragadja a mikrofont, hogy elsüssön pár ízléstelen viccet a túlsúlyos Schillingné kárára, akit többek között a Hindenburghoz, és egy bálnához hasonlítja.(Emlékszünk még Ginny Sackre?)

Betty a lovardában találkozik Sara Beth- szel, és elmondja, hogy még el kell mennie Don órájáért. Sara Beth gazdag, de vágyakozó feleség, tíz év házasság után az évfordulójára új autót szeretne. Érkezik Arthur, az ifjú vőlegény. Sara Beth Arthur (szerinte) kisfiús báját Montgomery Clift-éhez hasonlítja, és egy filmre utal, amiben a főhős azért lovagol, hogy kerüljön be a gazdagok közé. Betty depresszív: szerinte azért ebben a történetben van egy halott nő a tóban (vagyis csontváz a szekrényben, de ez is egy filmes utalás). Arthur menyasszonya, Tara is beérkezik: igazi kékvérűként, beképzelt és akaratos. Betty lelépne, de Sara Beth ott tartja, hogy bemutatkozzanak. Utána Sara Beth bevallja, hogy álmodott a fiúval.

Az irodában Harryhez a kifutófiú hozza a fizetési csekket: ismerős a srác, ő volt az, aki az első évadban Pete-nek adta oda a csomagot, amit Adam Donra hagyott. Most is bénázik, mert Harry borítékjához hozzátapadt Ken-é is. Harry feltépi, és megtudja, hogy a srác többet keres nála egy százassal. Mikor rájön, hogy mit csinált, vicces bénázásba kezd, majd kínjában felhívja a feleségét, hisztizni kezd a nőnek, aki először aggódik, majd átvált hárpiába, hogy Harry kérjen emelést! Harry átmegy Salhez, hogy segítsen, majd bevallja az egész malőrt, beleértve, a telefonálást is. Sal ingerülten kihegyezi a cerkáját (újabb finom humor, hiszen bukik Kenre,), majd kioktatja Harryt: egy ilyen helyzetet nem kéne a felesége orrára kötnie!

Don ebből mind kimaradt, mivel épp a Tavaly Marienbadbant nézte egy moziban. Most egész kis csapat gyűlik az irodájába: Roger, Ken, Freddy és végül Duck. Megy az egymásra mutogatás amiatt, hogy ki is a hibás Jimmy humorbombája miatt, elvégre Freddy együtt ivott Jimmyvel, Ken pedig beengedte Schillingéket. Don számon kérné Ken-en, hogy miért nem jöttek először hozzá, de ettől majdnem kiderül, hogy moziban volt: Ken elmondja, keresték ugyan, de a titkárnő elmondta, hogy nincs bent. Don megígéri, hogy elsimítja az ügyet. Roger elnyomja a Kentől kunyizott cigijét, (elvégre a szívrohamai óta „nem dohányzik”) és bizalmasan megkérdezi Dont, hogy hol volt, aki a képébe hazudik.

Roger kéri Dont: legközelebb szóljon a titkárnőnek, mire Don levezetésképpen kirúgja Loist és visszaküldi a telefonközpontba. Harry Sallel való beszélgetésének a másik kérdése a fizetés mennyiségének a lényege volt, de Harry mintha nem értené, hogy miért keres annyit, amennyit. Felhív egy havert, aki a CBS-nél dolgozik, hátha ott van üres állás. Nincs, és ő is gázban van: a senki nem akar hirdetni a Defenders sorozat következő epizódjánál, mert abban túl sokszor hangzik el az abortusz szó. Harry, felajánlja, hogy segít. Másnap Joan veszi át a titkárnői feladatokat Donnál, akinek át kell mennie a stúdióba, hogy találkozzon Jimmyvel.

Jimmy helyett a menedzsere, Bobbie jelenik meg a stúdióban, aki egyben a felesége is. Hamar kiderül, hogy rámenős, és ő irányít Jimmynél is. Don rá akarná venni Jimmyt a bocsánatkérésre, de Bobbie szerint ehhez Donnak egy kicsit alá kéne játszania Jimmynek: „El kell hitetnie vele, hogy rajong érte, hogy okosabb, és hogy van esélye a feleségénél.” Don elviszi a nőt Jimmy után. Elkapja őket egy jégeső, mire Bobbie rámászik Donra, aki először eltolja, de Bobby nem hagyja magát, és csókolódzásba kezdenek. Don hazaérve először kimossa a száját, majd egy apró puszit ad Bettynek. Sally lovagolni akar az anyjával, de az nem engedi. Betty odaadja Donnak az óráját, amibe belevésette a férfi monogramját. Ez már csókért kiált. 

A mostani rész azt járja körül, hogy kinek a kezében is van a gyeplő (Maffiózók!). Betty a lovardában találkozik Arthurral. Nevelgetni kezdi a srácot, hogyan vezesse a lovát, mire az bevallja, hogy a vadászat közelebb áll hozzá, és hogy a feleségével nem tud szót érteni. Don otthonról felhívja Bobbiet, és leszervez egy vacsorát, ahol Jimmy bocsánatot kérhet. Hangnemet váltanak, de Don gyorsan leszögezi, hogy a gyerekeivel van, mire Bobbie megjegyzi: „Szeretek rosszalkodni, aztán hazamenni és jól viselkedni.” Az istállóban Arthur egyre jobban igyekszik Betty tudtára adni a vonzalmát, miközben azt is elárulja, látja Betty szomorúságát. Megpróbálja megcsókolni Bettyt, aki otthagyja, majd remegő kézzel rágyújt.

Don először sima vacsorameghívásként adja elő a hétfői munkavacsorát. Betty okos: „Beszélhetek is, vagy hallgatnom kell?” „Le kell nyűgöznöd őt.” – válaszolja Don. Az irodában Don és a csapat a Belle Jolie képviselőjét (ő az a fickó, akivel Sal együtt vacsorázott az első évadban) próbálja rávenni, hogy hirdessenek az abortuszos epizódban. Peggy zavartan figyeli, ahogy egy apa veszekszik a lányával annak abortusza miatt. A pasas leállíttatja a filmet, majd megkérdezi, miért is kéne ez nekik? Don elmagyarázza: a téma botrányos, ez vonzza a nézőket, ami növelheti a vásárlóerőt. És ez a nőket érdekli. Peggyre néznek, az bólogat. A pasas nem kockáztat, és kiszáll. Kifelé menet üdvözli Salt, de az levegőnek nézi.

 

Roger hívatja Harry-t aki először megijed, de mikor Roger mutatja, hogy örül Harry próbálkozásának a tv-s területen. Harry ügyesen megkéri Rogert, hogy csináljanak egy tévés szakosztályt, mivel minden stúdiónak van egy, és azt neki kéne vezetni. Roger áldását adja a dologra. Más? Hát, a fizetés emelés… Az már nehezebb. De azért mondjon egy összeget! (Vicces, ahogy Harry igyekszik ráverni egy tizest Ken heti 300 dollárjára!) Roger is nevet: Harry ne is álmodjon erről, és gyorsan visszamegy 225-re. A békítő vacsora estélyén Betty és Don igyekeznek szóval tartani Schillingéket. Betty elbűvölően csinos, és jól játssza a szerepét, ahogy behazudja, hogy Jimmy hívta meg őket.

 

Szegény Mrs. Schillingnek nem is merték megmondani, hogy Jimmy idejön, aki végre meg is érkezik. Edith rém hidegen fogadja Barrettéket, Jimmy pedig először észre sem akarja venni, és mindenki mást üdvözöl, leginkább Bettyt, aki azonnal elvarázsolja. Jimmy pörög, froclizza a pincért, és gátlástalanul flörtöl Bettyvel. Don és Bobbie egymás után kimentik magukat. Eközben Harry hazaé, ahol egy ismét jókedvű és büszke feleség várja. Don a bocsánatkérést akarja, de Bobbie zsarolni kezdi, hogy Don fizessen nekik 25 ezer dollárt érte. Don erre megragadja Bobbie haját, és benyúl a nő lába közé, amivel jelezvén, hogy inkább ne szórakozzon vele.

Visszatérve az asztalhoz, Don látja, hogy Jimmy továbbra is csak Bettyvel foglalkozik. Bobbie is visszaül, és ráveszi Jimmyt a bocsánatkérésre, amit az meg is tesz a maga sajátságos módján. Edith a megbocsátás jeleként bevallja, hogy nincs gyomra Jimmy humorához, aki bekapja a kezét, hogy ne röhögje el magát. Hazafelé az autóban Betty elsírja magát. De kiderül, hogy örömében tette: „Amikor azt mondtam, hogy az életed része akarok lenni, erre gondoltam.” Majd hozzáteszi: „Jó csapat vagyunk.” Don most kezdi megérteni, mennyire fontos a feleségének, hogy komolyan vegyék. Don átkarolja Bettyt, és a pár összebújva autózik hazafelé az éjszakában.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andicka 2009.10.08. 11:47:41

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, köszi a hv-t! Jó volt újraolvasni!
süti beállítások módosítása