Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x02 - Az igazi én

2009. október 07. 10:00 - leeann

Buffy és Giles edzenek, de most a koncentráltságra mennek rá, amit Dawn, a hugica egy rossz mozdulattal tönkre is tesz. A mai történetet Dawn naplóírása vezeti be, vagyis a tinilány naplójának főszereplője a vámpírölő nővér. Ha már ilyen hirtelen került a képbe Dawn, akkor nézzük, hogy viszonyulnak hozzá a csapat tagjai. Riley kölyöknek szólítja, amit utál, Giles nem bírja, hogy új kocsijában tekergeti a rádiót, Tara és Will pedig kedvesek vele. Bár ők kivel nem kedvesek?

Tehát Buffy és Giles a varázsboltba készülnek, de a mama egyéb elfoglaltság miatt a vadász nyakába sózza a tinit. A trió a varázsbolt előtt összefut Willel és Tarával. A bolt fel van dúlva és a tulaj igencsak halott. Buffy kiküldi a boltból Dawn-t, akit egy elmebeteg fickót talál meg. Amíg a csapat azon munkálkodik, hogy kiderítsék, mi történt - bár a fognyomok a halotton ad néhány tippet -, Tara kimegy Dawn-hoz, hogy a tini ne érezze kiközösítve magát.

Az azonnal látszik, hogy a fickót vámpírok támadták meg, és nem egy volt, hanem egy falka, ami csak azt jelentheti, hogy valaki bandát szervezett. A vámpírok könyveket vittek el, és úgy tűnik, hogy a vadászt tanulmányozzák. Mialatt Will és Buffy azt szervezi, hogy ki hogy megy őrjáratozni, Gilesnak megtetszik a varázsbolt, és a főkönyv átlapozgatása után már a berendezést méri föl. Hamarosan az is kiderül, hogy ki az az elvetemült, aki megölte a varázsboltost. Az illető nem más, mint Harmony, aki nagyon idegesítő, de annál nagyobb bajkeverő.

A terveivel is mindig melléfog, de most a vadász megölését tervezi, ami remélhetőleg nagy melléfogás lesz a szőkeség részéről. Amikor a Summers csemeték hazaérnek, Joyce marha dühös, mert úgy gondolta, hogy lepasszolhatja kisebbik lányát a nagyobbiknak estére, de mivel Buffyt hívja a kötelesség, ez nem jön össze. Sebaj, Buffy riasztja Xandert, aki vállalja a gyerekfelvigyázó szerepet. Dawn se bánja túlságosan, mert fülig szerelmes Xanderbe. Természetesen ahol Xander ott van, ott Anya is megjelenik 3 társasjátékkal a kezében. Neki már kevésbé örül Dawn.

Este Tara elmondja Willnek, hogy nagyon nehéz kívülállónak lenni, amikor őrsgyűlés van, ezért jobban oda kéne figyelni Dawn-ra. Will nem érzi, hogy kirekesztenék őket. Buffy és Riley őrjáratoznak, és szintén Dawn a téma. És ha már témává vált, akkor nézzük, mit csinál Xanderrel és Anyával! Éppen társasjátékoznak és Anya áll nyerésre, de egyszer csak egy kő repül be az ablakon. Üzenet is van a kő köré tekerve, ami a vadásznak szól. Harmony és bandája ugrott be egy kávéra és egy krémesre, de mivel nincs meghívójuk, csak az ajtóból kardoskodhatnak.

Xander egy helyes szócsatába keveredik a szőkeséggel, és Dawn egy óvatlan pillanatban nagyon rosszul szólal meg, amivel Harmonynak megadja az engedélyt a belépésre. Harmony olyan lendülettel lép be az ajtón, mint annak idején a lányszövetségbe, és azonnal Xanderre támad. Dawn felszalad a lépcsőn, Anya pedig próbálja menteni a barátját, ami sikerül is, mert Harmony hamarosan a bejárat előtti füvön landol. Később, amikor a vadásznak elmesélik a történteket, Buffyt rázza a röhögés, főleg a Harmonynak kegyencei vannak, majd a megölős résznél is még dúl a vidámság.

A vadásznak csak akkor komorul el az arca, amikor azt is megtudja, hogy húga meghívót is adott a vámpírnak, úgyhogy ideje kiosztani a hugicát. A pórul járt banda összefut Spike-kal, aki kiröhögi a társaságot. Később, Buffy nagyon kikel magából, mert szerinte Dawn-nak is fel kell nőnie, ha túl akar élni ebben a világban. A tini hallotta nővére minden szavát, és sértődötten elszalad az éjszakába. Anya próbálja visszatuszkolni a tinit a házba, de késő. Dawn-t elkapták Harmony kegyencei.

Buffy elindul megmenteni a húgát, amit azzal kezd, hogy elmegy Spike-hoz, és addig veri, amíg az el nem árulja Harmony búvóhelyét. Harmony ugyanolyan ripacs, mint amikor még élő volt, így a kegyencek átveszik tőle az irányítást, így Dawn felkerül az étlapra. Mielőtt viszont belekóstolhatnának a tinilányba, Harmonyt akarják megölni. A tétlenkedés csak arra jó, hogy a vadász is befusson. Harmony ugyan életben marad, de a kegyencei elég gyorsan porrá lesznek.

Dawn azonnal megígéri, hogy beárulja nővérét, amiért előtte harcolt, de Buffynak is lenne mondanivalója anyucinak, ha már erről van szó. Mire Joyce hazaér, a lányok már otthon vannak és persze egyik sem árulkodott. Dawn a naplóját már a varázsboltban írja, azt ugyanis már Giles vezeti. Buffy szerint nagy fába vágta ezzel a figyelő a fejszéjét, de mostanában elég sok újdonság történik, úgyhogy talán ő lesz az első varázsboltos, aki nem hal meg idő előtt. Az persze még mindig kérdéses, hogy ki a fene Dawn, és mi a frászt keres itt, és miért nem emlékszik senki arra, hogy Buffy eddig egyke volt.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása