Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x06 - A halál árnyékában

2009. október 06. 13:00 - Freevo

Na végre, folytatódnak a vidám fiúk kalandjai, csak már nem sixx aranybillentyűzetéből, úgyhogy kicsit változik a stílus meg az elnevezések, de azért nem vészesen, mégiscsak az ő nyomdokán vagyunk, vagy mi. Ott hagytuk abba, hogy a hőseinknek már csak három kártyát kell megszerezniük, hogy a Scylla teljes paklija a kezükben legyen. Közben Mahone a Nagyon Félelmetes Néger Bérgyilkos sarkában van, mert megszerezte a telefonszámát, Gretchen pedig kiszabadult a fogságból, ahova az übergeci Cég tette. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Don Self ügynök lebukott, a kopaszember már tudja, hogy ő nyomoz utánuk. 

Sara csini ruhában, kirakott mellekkel és a bandzsa tekintetét leplező napszemüvegben közlekedik egy mozgólépcsőn, itt tuti akciózás van folyamatban, in medias res meg minden. A csapat hímnemű tagjai orrnyeregig behúzott sapkában és sötét tekintettel próbálnak feltűnésmentesek maradni, ezek se olvastak egy kémregényt se. A helyszín egy lóversenypálya, Bellick bácsi kezdi az Elképesztően Komplex Terv megvalósítását azzal, hogy az egyik pénztárnál hangosan balhézni kezd.

A lovin annyira düddő a biztonsági őr, hogy észre se veszi a kiabáló Bellicket, csak amikor Sucre direktben rászól, hogy hé, nem kéne odamenni ahhoz a jómadárhoz. Így Lincoln be tud osonni az istállóba, és megkeresi azt a lovat, amelyikről Mahone időközben kiderítette, hogy tuti befutó. Egy elektronikus kütyü van a kezében, de hogy mit művel vele, az nem derül ki, mert váltunk a lovi igazgatójára, aki kijön az irodájából, hogy lecsillapítsa a még mindig parádézó Bellicket. 

Az igazgató ajtaja előtt külön biztonsági őr ácsorog, az ő figyelmét Sara tereli el játszi könnyedséggel, hogy Alex és Pánsíp Mihály belopózhassanak. Felerősítik az asztal aljára a kártyamásoló szerkezetet, ebből már biztosan tudjuk, hogy az egyik céges pókot jöttek csőbe húzni, aki történetesen nagy lóversenyes arc. Ne feledjük, a "múlt héten" a kopaszember utasításba adta a klubtagoknak, hogy mindig hordják maguknál a kártyákat (amit ha előbb meglép, kurva sok kellemetlenségtől kíméli meg Scofieldékat).

Miska egy távkapcsolót szorongat feszülten, közben meg szuggerálja az ominózus ló rajtmezejét, és amikor eldördül a startpisztoly, ő átbillenti a kapcsolóját, és a ló kapuja nem nyílik ki. A kártyahordozó, aki úgy néz ki, mint bármelyik republikánus szenátor, bepipul, és mivel iszonytatóan nagykutya, megy számonkérni az igazgatót, hogy hogy lehet ez. Bejött Scofield számítása, amíg az irodában vitáznak, az ázsiai hekker gyerek simán lemásolja a faszinál lévő kártyát. Sara figyelemelterelésének segítségével Mahone visszalopakodik az irodába, hogy elhozza a másolókütyüt, de visszafelé menet lebukik, és hogy biztosan ne tudja magát kimagyarázni, jól pofán is vágja az egyik őrt. Viszlát, Alex, a rendőrségen találkozunk. 

Don Self dolga lenne, hogy kihozza a rácsok mögül Alexet, de Don Self egy balfasz, aki csak keménycsávónak adja ki magát. Így aztán Mahone marad a sitten, csupán a kártyaolvasó kerül szabadlábra a lefoglalt holmijai közül. Mahone szarban van, mert amint kiderül a valódi személyazonossága, végleg lecsukják, de telefonon megígéri Michaelnek, hogy őket akkor se adja fel. 

A néger bérgyilkos, aki pszichopátia címszó alatt úgy néz és beszél, mint aki mindjárt elalszik, mostantól a Darth Vader nevet viseli, mert egyetlen arckifejezéssel sikerül úgy ráijesztenie Selfre, hogy az majdnem összeszarja magát. A Nemzetbiztonsági Hivatal mélygarázsában látogatja meg a szőke ügynökbarátunkat, majd kis fenyegetőzés után továbbáll, és benéz a fogdában Alexhez, aki szintén majdnem összeszarja magát. Miskának eközben megesik a szíve a bajtársán, és a megmentésére siet. 

Mahone-t átszállítják a bíróságra a tárgyalására, ahol Darth Vader is várja. Sara jelenik meg, és eljátssza, hogy ő Alex ügyvédje, így megszerzi az ujjlenyomatokat, amiket vettek tőle a lecsukása előtt. Az épületen kívül a kopasztesók túlfeszültséget vezetnek a hálózatba, és kisütik a tárgyalóterem lámpáit, az így keletkezett zűrzavarban pedig Sucre gyorsan meg tudja szöktetni Mahone-t. Vader a nyomukba ered, de nincs esélye, túl sok rendőr cirkál a bíróság körül. Így csak többször farkasszemet néz Alexszel, amíg William Fichtner csúnyán le nem játssza. 

A vidám banda visszatér a raktárépületbe, ahol Alex megköszöni a segítséget, aztán félrevonul, hogy a legutóbbi részben szerzett számon felhívja Darth Vadert, és fenyegetőzzön egy kicsit. Az egész csak arra jó, hogy felkeltse a hekkergyerek figyelmét, aki kihalássza a kukából a cetlit, amire a bérgyilkos száma írva volt. 

Ez alatt az idő alatt T-Bag a mondvacsinált munkahelyén, a Gate vállalatnál próbálja értelmezni a Whistler által hagyott rejtvényeket a madárhatározóban. Rájön, hogy egy szorzat, a 8x10 az irodája mögötti raktár alapterületére utal. Közben az egyik tenyérbemászó munkatársa rájön, hogy az álnevének, Cole Pfeiffernek a legendás eladásai mind hamis jelentések. T-Bag úgy dönt, jobb lesz, ha hanyatt-homlok eltávozik. 

Gretchenről kiderül, hogy van egy kedves húga, aki az ő kislányát neveli, és egész eddig fogalma sem volt, hogy a nővére hivatása a bérgyilkolászás. Gretchen egy hullaházban megszerzi a néhai Whistler cuccait, és így rájön, hogy hol keresse Cole Pfeiffert, akárki is viselje most ezt a nevet. A Pfeiffer nevére lefoglalt lakáson T-Baget találja, akit egyáltalán nem ismer, úgyhogy pszichó barátunk hamar azon kapja magát, hogy az arcába van lépve.

Címkék: szökés
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaskala 2009.10.06. 16:55:55

nem értem hol a csöcs

bright.side 2009.10.06. 17:07:16

A hozzászólásodban. Ügyesen végigolvastad, és ez is volt a cél a címválasztásnál! :-D

hallgato_k 2009.10.06. 19:51:38

Végre van újra szökés hogyvolt, nagyon örülök ennek! :-)
Freevo jól nyomod, csak így tovább! ;-D

GJ1 2009.10.07. 17:56:29

klassz az új HV is :)
süti beállítások módosítása