Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kés/alatt 4x08 - Connor McNamara

2009. október 05. 13:45 - Madmoazell

Régi ismerőssel kezdünk - Mrs. Grubmannel, akit utoljára egy stroke hozott el a rendelőbe. Most egész jól néz ki, viszont haldoklik, és ez lesz a nagy visszatérő parti indoka is. Merthogy idő nincs a partira, csak a temetésre, Mrs. Grubman végső stádiumú tüdőrákos. Annyira viszont már ismerjük, hogy a legnagyobb vágya ne legyen meglepő - a koporsóban is jól akar kinézni. Ezt pedig csak Christian tudja elvégezni rajta, hiszen milyen szép is lesz, ő lesz az utsó pasi, aki hozzáért.

Julia otthon van Connorral, Marlowe mindenféle szépeket mond neki, mikor megérkezik Sean. Előző este sokáig maradt el, gyakorolt Connor ujj-szétválasztó műtétére. Asszony morog (jogosan), hogy ha bárki más csinálná a műtétet, akkor merne tőle kérdezni, de mivel Sean teljesen belemászott a dologba, nem mer megszólalni se. Ja, mert Sean koncentrál. Különben meg örülhetnek, hogy van rá pénz, hogy meglegyen az operáció. Seannak eszébe jut, mi volt, amikor kicsi volt - farkastorokkal született, és a szülei szegények voltak, nem volt esélye a műtétre. Na jó, volt pénz, csakhogy a főiskolára, és nem valami szépészeti beavatkozásra.

Kicsivel később a díszapa Connorral és Annie-vel elmegy ebédelni, ahol a mellettük ülő srác nekiáll piszkálni a kismakit. Sean kicsit csúnyán morog rá, hogy nem kéne fogyatékosból viccet csinálni, majd apucinak is beszól, a vége egy diszkrét csihipuhi lesz. Közben Christian meglátogatja Mrs. Grubmant, aki egyre kevésbé hajlandó elviseli, hogy valaki gondját viseli - nem akarja az infúziót, meg enni se, az ápolónője pedig már nem bír vele. Hedda azért nem eszik amúgy, mert nincs rá idő - a saját temetését rendezi. Hogy meghal, az nem is zavarja, az annál inkább, hogy nem feküdt le Dr. Troyjal amikor lehetett volna. Christian kijelenti, hogy ha nem eszik, akkor nem fogja megműteni. Aztán bizniszt kötnek, hogy ha Hedda nekiáll enni, akkor kap egy botox-szurit másnap.

Sean este még mindig a hülye apukán pampog. Julia teljesen meg van lepve, hogy férjurában mitől van ilyen szenvedély, és megkéri, hogy esedezzen bocsánatkérésért a verekedős apukánál. Seant nem nagyon izgatja ez a mozzanat, minél hamarabb meg akarja műteni a gyerkőcöt, hogy minél hamarabb neki lehessen kezdeni a koordináció fejlesztésének. Mr. Thompson, a verekedős apuka éppen baseballozik a fiával, amikor Sean meglátogatja őket, és eszébe jut a saját gyerekkora, amikor az apukája nem hagyta, hogy csapatban játsszon, mert kinevették volna. Mr. Thompson nem akarja elfelejteni az ügyet, de Sean megpróbálja meggyőzni egy kis gyerek feletti sajnálkozással.

A dokik és Julia találkoznak a korrekciós műtétet végrehajtó sebésszel, és Marlowe is beesik - Julia hívta, ha már ő fogja ápolni a gyereket. Sean nem örül neki. A kismanóra bonyolult műtét vár, és előreláthatóan sokáig fog gyógyulni - mindenféle csavarokkal fogják nyújtani az ujjakat. Marlowe beleköt abba, hogy a babáknak milyen a fájdalomtűrési küszöbük, Sean és Christian pedig nekiállnak morogni, amire Julia lelép. Mrs. Grubman újra elmegy a rendelőbe a beígért botoxért, Evetta, az ápolónő pedig teljesen odavan, hogy milyen rendesen eszik. Ekkor viszont olyan dolog történik, ami csak ebben a sorozatban történhet - míg Christian előveszi az injekciós tűt, Mrs. Grubman meghal.

Julia valami könyvet olvas otthon, ami ijesztő gyerekkori élményekről szól. Marlowe már bánja, hogy odaadta neki, mert díszanya kitalálta, hogy még nem kéne szerencsétlen babát ilyennek kitenni. Ennek örömére Marlowe felmond, mert nem akar bomlasztani. Julia kiakad, hogy ha nem marad, akkor nem lesz képes túljutni az egész hercehurcán. Marlowe vigasztalja, majd asszonypajtiból kibukik, hogy ha másnap felébred, és nem látja őt, akkor az szomorúság lesz. A vége egy hatalmas smaccantás lesz (részemről itt indul el az a vonal, amitől rosszul voltam pár részen keresztül). Marlowe végül csak lelép.

Sean kijelenti, hogy segíteni akar Christiannek Mrs. Grubman műtétén - Christian fogja mondani amúgy a temetésen a beszédet. Egyelőre viszont az a cél, hogy Heddát minél tökéletesebbre csinálják meg. Otthon Sean kipakolja a gyerekkori dolgait, amiről persze eszébe jutnak megint az emlékek - az első baseball-edzése, ahol azon parázott, hogy ki fogják-e nevetni a többiek. Julia kijelenti, hogy nem írja alá a beleegyező nyilatkozatot a műtéthez, Sean pedig bocsánatot kér tőle, és elmondja, hogy azért állt így az egész sztorihoz, mert a kiskorára emlékezteti. Végül azt is megtudjuk, hogy Sean 8 éves korában anyu kifizette a főiskolai műtétet a gyereknek, amire apuci berágott és lelépett otthonról.

Mrs Grubman temetésén egyelőre senki sincs, csak Christian és Evetta. Úgy néz ki, nem is jön más... Kiderül, hogy Mrs. Grubman a végrendeletében a McNamara/Troyra hagyta az összes pénzét, hogy létrehozzanak egy alapítványt, amiből a szegény műtétre vágyókat lehet kisegíteni. Christian majdnem elsírja magát, aztán az üres teremben elmondja a búcsúbeszédét. Meg aztán nekiáll a halott Heddának morogni, és végül tényleg elsírja magát. Éjszaka Seanék nem tudnak aludni - hajnalban ébrednek, hogy a műtéthez időben megtörténjen az előjáték.
George Michael énekel, közben Connor egyik pracliján három helyett lesz öt ujj, miközben Julia odakint idegeskedik. Megérkezik Marlowe is, díszanya örül neki, ujjé.

Címkék: kés/alatt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása