Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harper-sziget 1x02 - Crackle

2009. október 01. 08:40 - foxglove (törölt)

Halottak száma: 2 fő. Abby elnarrálja a minden rész elején visszatérő kis monológját: rossz előérzete van. Szokjunk hozzá. Most éppen laza erdei kocogással relaxál, igazán idillikus képsorok következnek: békés természet, van őzike is, na meg egy talpig véres Halászfiú. Így nézne ki egy Jófiú?!

Halászfiú a véres kezeivel betapasztja Abby száját, és vészjóslóan annyit suttog, hogy csak egy pillanatig fog tartani. Mármint az, hogy a Helyi Erővel együtt levadásszanak egy őzikét. A Helyi Erő lövéshez készülődik egy nyílpuskával. Abby a kritikus pillanatban megrugdossa a Halászfiút, ami eléggé megzavarja a Helyi Erőt is ahhoz, hogy elszalassza a lövést. Az őzike megmenekül, Abby boldog, a férfiemberek dühösek. Halászfiú szép tagoltan megkísérli elmagyarázni, hogy így akarták egyensúlyban tartani a sziget őzpopulációját, de ahogy a Helyi Erő is nagyon helyesen felismeri, totál felesleges a próbálkozás. Abby kiakad, ő nem akar több vért látni a szigeten. Nem mintha ítélkezni akarna, felőle a Halászfiú szabadidejében nyugodtan öldöshet dolgokat. Szerintem azért ez így egy elég merész és felelőtlen kijelentés.

A vadászatnak tehát befellegzett, de nem úgy a kellemetlen meglepetéseknek. Valaki egy elnyisszantott torkú őzikét hagyott a vadászok terepjárójának motorháztetején, a szélvédőre pedig vérrel a PSYCHO szót mázolja.

A tréfás kedvű vágónak köszönhetően a következő jelenetben máris az Öcsi szobájában vagyunk. A sziget kis pszichopata fiúcskája éppen a vért mossa le a kezeiről a fürdőszobában. Mi mást is csinálna. Vagyis ilyen gyorsan fény derülne a szarvasvandál kilétére? Közben meghallgathatunk egy beszélgetést a Vőlegény és az öccse között, amiből sok újdonság nem derül ki: az Öcsit kiskorában is mindenki utálta. Ahogy az felmerült már párszor, a szigetlakók nemigen tűrik meg az idegeneket. Pedig a Vőlegény jobban tenné, ha a kedves menyasszonyával törődne hasonló intenzitással. A Menyasszony ugyanis valahogy ismét a Hunterjenningsszel cseveg édeskettesben. Egyelőre még visszautasítja a fickó közeledését, de kezdi már megadni magát az ostromnak. Nem sokkal később a Menyasszony lélekszakadva rohan a folyosókon. Üldözésről (mert ezt várnánk, nem?) persze szó sincs, csak késésben van. Leghülyébb red hering idáig. Mire a teraszra ér, a Vőlegény már javában magyarázza az általuk kitalált játék szabályait a vendégseregnek. Nem bonyolultak egyébként: a násznép négy csapatra válik, a hovatartozásukat pedig színes egyenkendők jelzik. A csapatoknak a sziget különböző pontjait kell felkeresniük, ahol feladatok várják őket. Mellesleg, a szeparáció remek alkalom, hogy egy kellően motívált gyilkos kedve szerint gyilkolászhasson. És már azt is tudjuk, hogy mivel: a tengerészeti múzeumból eltűnt egy bizonyos bálnadaraboló, ami nem mellesleg Wakefield kedvenc fegyvere is volt.

És a gyilkos egyből akcióba is lép. Mialatt a násznép a felfedező túrán szív, az ifjú pár pedig csokit nyalogat egymásról a konyhában; a tiszteletes, aki a ceremóniát vezényelné egy békés erdei sétán csapdába lép, egy olyan kötéllel fellógatós típusba. Ez önmagában még nem lenne akkora katasztrófa, de villámgyorsan közeledő hatalmas és éles bárdszerűséget (csak nem egy bálnadaraboló?) már nyugodtan nevezhetjük annak. A tiszteletes feje fél másodperc alatt elválik a testétől. Szegény, pedig ő aztán igazán nem sok vizet zavart.

Vissza a vendégekhez, akiknél természetesen még a csoportra bontás sem ment zökkenőmentesen. Sully, a Vőlegény tanúja szemet vet Chloéra, és abszolút pofátlanságként meggyőzi az Angolt, hogy adja át neki a sárga kendőjét, amivel így egy csapásra szétválasztja a Szőkéket, plusz ő maga egy csapatba kerül Chloéval. Cal mostantól a Kékek (Abby, a kutyás lány és Richard – a pszichokislány apja) tagja, de legalább az ivós játék címén jól leihatja magát a krimóban.

Rajtuk kívül az előző részben már bemutatott Tetkós Csaj, az Öcsi lelki társa (Kelly) tartózkodik csak ott, aki valamiért élénken érdeklődik Abby után. Rögtön ki is derül, hogy ennek mi az oka: vannak közös vonásaik, például, Wakefield mindkettejük anyját felkötötte, szóval van miről beszélgetniük. Abby egészen addig a pontig jól viseli a dolgot, amíg a Tetkós csaj halálra vált arccal be nem ismeri neki, hogy látta John Wakefieldet. Ébren, fényes nappal, azt a faszit, akinek nagyon is halottnak kéne lennie. Merthogy (és ezt hallani fogjuk még egy párszor) a Seriff ölte meg. Ez már kicsit sok Abbynek is. Kelly lelép. Richard közben felveti Calnek, hogy ha ennyire ki van borulva Chloé miatt, hát menjen és keresse meg. Cal kap az ötleten és egy, az Abby által ajánlott rövidebb úton (mindig van egy) elindul visszaszerezni szíve hölgyét.

Abbynek valószínűleg látott már horrorfilmet, ezért annak fenntartásai a rövidebb utakkal kapcsolatban, és már-már Cal után indulna (mert ő ilyen rendes lány), amikor a Halászfiúval és a Halászfiú ezerwattos mosolyával találja szembe magát. A mentőakció elnapolva, Abbyn ugyanis érthető módon az elgyengülés jelei mutatkoznak, lehet, hogy mégis nő, sőt, normális? Kezdetnek bocsánatot kér tőle a korábbi taplósága miatt. A csevegésüket a Helyi Erő szakítja félbe, aki elrángatja a haverját a veszélyforrástól. Nem igazán kedveli Abbyt, főleg azért, mert annak idején nyafogós bőgőmasinát csinált a Halászfiúból. Meg egyébként sem.

 

Ismét az erdőben vagyunk. A Sárgák, Chloé külön kívánságára Wakefield sírját keresik egy temetőben. Ami érdekes, hogy a sírt körülvevő gyertyákból ítélve valaki rendszeresen kijárhat ide. Úgy látszik, nem csak Chloé az egyetlen rajongó. Sully úgy gondolja, hogy ez a megfelelő hely és pillanat arra, hogy lesmárolja Chloét. Hát, téved.

Abby Calt próbálja utolérni, de valahogy mindenki az erdőben nyüzsög, most éppen a Tetkós Csajba botlik. Azt tanácsolja Kellynek, hogy talán tovább kéne lépnie, amit kezdhetne azzal, hogy elköltözik a szigetről. Kelly megfogadja a tanácsot, sőt, továbblép egy gondolattal és úgy dönt, hogy Abby los angelesi lakásában szándékozik új életet kezdeni. Abby arca egy hatalmas OH CRAP, szóval Kelly csalódottan lelép, és inkább az arra ólálkodó Öcsi társaságát választja. Visszatérve a hotelbe Abby elpanaszolja a Vőlegénynek, hogy a Helyi Erő mekkora bunkó volt vele. A Vőlegény némi töprengés után elvonul a Halászfiú hajójára. Na ez érdekes lesz, iszapot nekik. Tévedtem, a fiúk között egész jó a viszony, legalábbis úgy tűnik. Vőlegény csak úgy dumcsizni jött kicsit, de ha már ott van, azért csak megemlíti, hogy probléma van a Helyi Erővel. Igazi Machiavelli módjára lebaszás helyett meghívja mindkettejüket az esti buliba. Halászfiúnak nem akaródzik igazán elmenni, de mivel a Vőlegény ismeri az „Abby is ott lesz” kulcsszavakat, a megjelenés garantált.

A Vőlegény elégedett, hogy ilyen szépen elsimította az ügyet, de csak addig, amíg hazatérve a vérben úszó hotelszobában egy, az Öcsinek címzett szarvasfejet nem talál a fürdőkádban. A Helyi Erő válasza a reggeli Psycho incidensre. Harper-sziget-PETA= 2-0. A hotelben közben tovább folyik a rendkívül unalmas Hunter szál, sok szót nem is érdemes rá vesztegetni. A Mennyasszony rajtakapja Huntert, amint az apjával tárgyal, de az apa kimagyarázza magát, ennyi. Ennél jóval érdekesebb, hogy a „rövidebb úton” bóklászó Angol a.) eltéved, b.) egyenesen egy csapdába sétál, szintén a fejjel lefelé lógatós fajtába, c.) az egyetlen, aki rátalál, a szintén eltévedt Sully, és hát róla meg tudjuk, hogy nem tartozik az igaz barátai közé. Sully nem hazudtolja meg magát, szépen zsebre teszi a térképet, és anélkül, hogy a kisujját is mozdítaná, lógva hagyja az Angolt.

Abby végül meggondolja magát a Tetkós Csajjal kapcsolatban, mert ő ilyen rendes. Személyesen közli vele az örömhírt, igen, lakhatnak együtt. Tetkós Csaj repdes a boldogságtól, ez élete legjobb napja. Barátságot kötött Abbyvel, szerzett egy lakást Los Angelesben és még Öcsivel is sikerült nemi életet élni. Apró szépséghiba, hogy a nap végén Kelly egy kötélen lóg holtan, legalábbis a Pultoscsaj ebben az állapotban talál rá. Oké, talán mégsem ez volt a legjobb.

A többieknek egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy egy fővel nőtt a halottak száma (még az előzőkről sem tudnak), vígan mulatnak az esti bulin a tábortűz mellett. Ha már az előző áldozatokról van szó, a Vőlegény SMSt kap, méghozzá MARTY BÁCSITÓL, amiben az áll, hogy az öreg becsajozott, az esküvőig ne várják. Hmm. Ezek szerint a Gyilkos jól ismerte Marty bácsit? Közben megérkezik a Helyi Erő, akit a Vőlegény egy jól irányzott jobbegyenessel üdvözöl, ezt a szarvasért kapod, haver. Kezdenek sűrűsödni a dolgok, Chloé például rájön, hogy eltűnt a pasija, azért volt kis reakcióidő itt is. A többség elindul megkeresni Calt, a kutyás lány kivételével, mert Gigi, a kiskutya is eltűnt. És mi sem természetesebb, mint egyedül, a sötétben bóklászni utána az erdőben. Naná, hogy csapdába lép, egy gallyakkal elfedett mély gödörbe. Sokáig nem raboskodik ott, mert Valaki már várt erre a pillanatra. Először benzinnel locsolja le a kutyás lányt, aztán lángra lobbantja.

A gyufásskatulyán egyébként …EWICK… felirat áll. The Candlewick Inn, nemde? Lucyt, a kutyás lányt kiírhatjuk az élők soraiból, viszont az Angolra rátalálnak a többiek, épen és egészségesen. Akik pedig hozzám hasonlóan a cast legmagasabb IQ-jú szereplőjéért aggódnának, azokat megnyugtatom, hogy készülhetnek Gigi kutya drámai visszatérésére!

Címkék: harper sziget
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.01. 08:49:23

az egész olyan, mint a twinpeaks és a 10kicsi néger mixe....

Aragorn831109 2009.10.01. 09:01:09

No akkor itt a frissített tabló linkje az aktuális rész után ;-)

images.netbag.hu/20091001/09005286888.JPG

2009.10.01. 09:23:15

srácok, ezt most tényleg érdemes nézni? én frankón ugyanúgy bealudtam, mint a múlt héten, persze nem azért mert unalmas, hanem csak. de ha jó, akkor jövő héttől felveszem.

johevi 2009.10.01. 09:29:29

@Babette:
szerintem meg 3. pap, lógós, égős. Angol megszólalt.
CC-n mi lesz a feladvány?

Aragorn831109 2009.10.01. 09:30:26

@Babette: Van az már 5 is.

Sorrendben:
Ben kuzin
Marty bácsi
Fain tiszteletes
Kelly Seaver
Lucy Daramour

Viszont az első és a harmadik áldozat csak, (ha lehet így mondani) járulékos veszteség. A 25 nevesített főszereplőt a tablón látod.

Blackrock (törölt) 2009.10.01. 10:06:03

Én azt nem értem, hogy az eddig elhunytakat senki nem keresi, ill. fel sem tűnik a népnek, hogy nincsenek meg...

sarasvati (törölt) 2009.10.01. 10:17:47

jó a hogyvolt, köszi.
tegnap én is elaludtam rajta, na nem az unalomtól, hanem a fáradtságtól.
kár, hogy nem láttam a nyafka csajt égni:))

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.10.01. 10:18:00

Ja, én is azon gondolkodtam tegnap, hogy furcsák ezek a népek: hullanak mint a legyek, de ez senkinek fel nem tűnik, senki nem igazgatja magát, vidáman isznak és buliznak tovább. Cool...:)

Edward Nygma 2009.10.01. 10:24:33

A Helyi Erő nemis nyílpuskával vadászott, hanem egy jó kis csigás íjjal. De egyébként korrekt hogyvolt, mint ahogy a sorozat is az.

JohnWatt · http://allas.dolgok.com 2009.10.01. 12:05:18

el kell kezdenem nézni ezt a sorozatot!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.10.01. 12:28:00

@JohnWatt: ne kezdd el, egy nagy kalap szar.

Van benne kétszer annyi szereplő, mint egy átlagos szappanoperában, viszont mire a felét megismernéd, hogy mi a nevük meg mi a faszt akarnak, már meg is haltak.

A cselekménynek nevezett szerelmi/féltékenységi/mittomén milyen szál tökéletesen érdektelen és béna. Ennek következtében meg se próbálom kitalálni, ki a gyilkos, mert egyszerűen nem érdekel.

A gyilkosságokból kb fél másodperceket mutatnak, vér is csak a szarvasból dőlt eddig. Epizódonként van 2-3 pár másodperces izgalomfokozónak szánt rész, amikor azt hiszed, hogy na most lesz valami véres vagy sikítós, aztán mégse. A hullák nagyrészét eddig meg se találták, kíváncsi leszek hogy majd ha már csak öten lesznek, feltűnik-e valakinek, hogy fogynak.

Bár nem hiszem, hogy jövő héttől nézném, elég volt ez a két dögunalmas rész eddig.

Én valami izgalmas, érdekes dolgora számítottam, ehelyett kb annyira cselekményes az egész, mint a Columbo, csak nincs benne érdekes sztori és karakter, aki feledtetné a vontatottságot és elvinné a hátán az egészet.

Egy másfélórás filmet kellett volna csinálni ebből szerintem, ez így kibaszott löttyedt.

haruka 2009.10.01. 12:43:18

"Abby arca egy hatalmas OH CRAP"

Ezen mekkorát röhögtem. Sokkal izgisebb így, mint a tévében. :) Bár szerintem egész nézhető.

Aragorn831109 2009.10.01. 15:56:18

@zsollancs és @Zka: Szerintem meg nyugodtan kezdjétek el nézni, és döntsetek ti. Nekem pl bejött.

Van egyfajta hangulata a sorozatnak, ami ha megfog, akkor elnézed a kisebb-nagyobb hibáit és kíváncsian fogjátok várni a következő részt. Ráadásul gyönyörű képekkel operál végig a sorozat. Klassz helyen vették fel. Ez is segíti szvsz a ráhangolódást.
Az hogy vér miért nincs kellő mennyiségben a sorozatban, nos ennek is megvan az oka. Amerikában a CBS-en ment, amit nyugger csatornának is titulnak. Szóval a csatorna erősen megkövetelte, hogy csökkentsék minimálisra a vér faktort. A DVD kiadásban már a vágatlan halálok kerültek fel.

foxglove (törölt) 2009.10.01. 20:33:16

@Edward Nygma: köszi a csigás íjért:) tessék nyugodtan korrigálni az ilyen tévedéseket (lesznek még, szerintem). Jól néz ki nagyon a cucc egyébként, most megnéztem guglin is.

Greg36 2009.10.01. 21:15:53

Ha nem spoiler, az első rész elejéről lemaradtam. Kié volt a fej a kikötőben a hajó alatt?

Aragorn831109 2009.10.01. 21:23:54

Ben kuziné, valami mennyasszonyági unokatesó, akit hiába vártak, hogy megérkezzen a hajóra, mert az alá volt kötözve...

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.01. 22:14:32

@Aragorn831109: tényleg, a hajócsavaros csávó kimaradt az agyamból....

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.10.02. 10:17:11

@Aragorn831109: én elkezdtem nézni, azért is tudok beszámolni arról, hogy nem érdemes :) Az értelmes történeten kívül pont a hangulat ami hiányzik belőle, abszolút nincs neki olyan.

Aragorn831109 2009.10.02. 17:41:50

@Zka: Ezért jó, hogy ahány ember annyiféle, én pl nem szeretek úgy valamit úgy megítélni, hogy azt nem láttam/olvastam/próbáltam. Gondolom a legtöbb ember ilyen. Szerinted nincs értelmes történet, hangulata, ellenben szerintem van. Te elkezdted nézni, neked nem tetszett. Én végig néztem már egyszer és nekem meg bejött. Viszont sem a te, se a én véleményem a sorozatról nem lehet igazán mérvadó a számukra. Szvsz, hogy mi jön be nekik, nekik kellenne eldönteniük...

Aragorn831109 2009.10.02. 17:44:33

@Zka: Bocs, közben néztem, hogy a kettővel ezelőtti kommentemben zollancs mellett téged is kiemeltelek, holott nem volt szándékomban. :)

Emanuelle 2009.10.06. 20:01:20

Minek kellett ebből sorozatot csinálni?
Simán lehetne egy B kategóriás 90 perces
standard gyilkolós horror, valakinek sok
pénze volt erre a vacakra.
A halászfiú viszont nagyon bejön nekem, vele szívesen andalognék a meseerdőben.

Celtic 2009.10.31. 12:27:37

@Babette: Most kezdtem el nezni, es ugyanez az erzesem. Csak a Twin Peaks finom humora hianyzik belole (de nagyon).
Meg az a sok hulyeseg idegesit, amit elottem felsoroltak (menyasszony parnat tart maga ele, mikor zuhanyozni megy, eltunik valaki es a kutyat sem erdekli, ki a joisten rak egy gyulolt tomeggyilkos sirjara gyertyat, hoyg kerult Ben bacsi a hajo ala? ha ejjel, elfogyott a zoxigen, ha nappal, nem latta senki? stb),_mindenkinek_ van valami suuuulyos titka (TP), de ezek olyan kis gyerekes huzasok.

Az angol srac kimondottan idegesito, a baratnoje kezd szimpatikus lenni (de csak nagyon lassan), a kiscsaj tenyleg erdekes teremtes (csigak kinozasa nagyitoval szorakozas gyanant? , kivancsi vagyok, mitol lett ilyen, a milliomos tipikus arisztokrata allurokkel van megaldva. En igazabol azt sem tudtam, hoyg van felesege, aszittem, a lanya simogatja a hajat a napozoagyban, mar eppen megorultem valami jo kis verfertozeses marhasagnak, de kiderult, hogy az a felesege :(

Szoval, erdekel, ki lesz a gyilkos, de orulok, hogy masodik evad nem keszult belole :)
süti beállítások módosítása