Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x01 - Buffy kontra Dracula

2009. szeptember 30. 14:00 - leeann

Buffy és Riley édesdeden alszanak, de a vadász nem tud nyugodtan eltölteni egy éjszakát, és kiugrik egy kicsit gyilkolászni a temetőbe, majd visszatér párja mellé. Jól kezdődik ez az évad is. Másnap a csapat a tengerparton üti el az időt, de egy hirtelen jött zuhé hazakergeti őket. Az eső még este is esik, és két munkás egy dobozt szállít valahova. A dobozból kitör valami, ami meg is öli a munkásokat. Közben Giles elmondja Willnek, hogy ideje minden anyagot archiválni, mert hamarosan visszautazik Angliába, és az egész misztikus könyvgyűjteménynek a kisujjukban kell lenni.

Persze Buffy ma este is vadászni megy, és összefut a dobozban érkezett rémmel, aki nem más, mint Dracula gróf. Buffy gúnyolja, majd megérkezik Will és Xander, ők is gúnyolják, de amikor a hegyes fogú gróf bemutat egy-két trükköt, a csapat jobb híján csak áll tátott szájjal. Indulás is Gileshoz, ahol ideje megbeszélni, hogy mit tegyenek ebben a helyzetben. Will minden szavával próbálja bizonygatni, hogy Giles nélkül meg vannak lőve, de a csapat még csak nem is sejti, hogy a figyelő távozni készül. A lányokat nagyon megigézte a gróf, amit a fiúk és Tara nem néznek jó szemmel.

Buffynak tetszik, hogy még Dracula is hallott róla, Anya még démon korában találkozott a gróffal, Will meg csak lelkesedik. Riley szerint semmi extra nincs Draculában, csak egy vámpír, akinek nagyobb az antréja, mint a többieknek. Xander hazafelé ismét összefut vele, és a Dracula arra veszi a rá a fiút, hogy legyen a nappali megfigyelője. Később Riley elmegy Spikehoz, és megkérdezi a vámpírt, hogy mit tud Draculáról. Spike szerint sem nagy szám, de Rileynak nagy falat lenne, így óva inti a fiút, attól, hogy megkeresse Draculát.

Rileynak ez kevés, ő meg akarja védeni a vadászt, de itt most forrófejűséggel nem megy semmire. Az éjszaka közepén Dracula meglátogatja Buffyt, és közli a lánnyal, hogy az egész világot felkutatta érte és vágyott utána. A vadász teljesen Dracula hatása alá kerül, és az éjszaka hercege kiszúrja azt is, hogy Buffyt már megkóstolta valaki. Ő is ezt szeretné tenni, és meg is harapja Buffyt. A vadász reggel úgy kel, mintha mi sem történt volna, de észreveszi a nyakán a fognyomokat.

Másnap a csapat újra összeül Gilesnál, majd Will és Riley elmondják, hogy mit derítettek ki. A nagy részét eddig is tudták, de Buffy ma valahogy nincs elemében. Azért persze a legtöbb infót most is Will derítette ki, és amit elmond, azt nagyjából Buffy át is élte előző éjjel. Rileynak azonnal feltűnik, hogy Buffy más, mint eddig, és megpróbálja levetetni a lánnyal a sálat, amit hord. Buffy ellenkezik, de mikor lekerül róla a sál, az egész csapat meglátja a nyakán lévő fognyomokat. Rileynak igaza volt, a lány a gróf hatása alá került.

Giles kiosztja a feladatokat. Will és Tara elmennek védelmi átkot szórni Buffyék házára, ahol kiderül, hogy Joyce-t környékezte meg a gróf, és ő hívta be a házba, ami miatt később be tudott jutni Buffyhoz. Ő és Riley pedig elmennek, hogy megkeressék Draculát. Xander szürkületkor elviszi Buffyt a grófhoz, Anyát pedig bezárja a szekrénybe. Ez fura tett lenne, ha nem tudnánk, hogy Xander és Buffy is bűvölet alatt áll. Közben Giles és Riley az igényes kastélyokban keresi a grófot.

Dracula elküldi Xandert és örül, hogy Buffy eljött, de van egy kis meglepi, a vadász egy karóval jött a grófhoz és úgy tűnik, most nincs rá akkora hatással ez a nagy hókuszpókusz, mint az előző éjjel. Azért van némi hatása ennek a fickónak Buffyra, mert a lány egy szóra leteszi a karót. A fiúk is megtalálják azt a várat, amiben a gróf lakik. Dracula megint előad egy méses-mázas szöveget, ami hatással van Buffyra, sőt meg is akarja itatni a saját vérével, hogy vámpírrá tegye a vadászt.

Közben Riley és Giles már a várban ténferegnek. Riley Xanderbe botlik, akit simán kiüt, Giles pedig három lányba, akik őt teszik harcképtelenné, csak nem azon a módon, ahogy Riley Xandert. Buffy vagy a befolyás, vagy a kíváncsiság miatt, de megkóstolja Dracula vérét. Ahogy a gróf azt mondja a lánynak, hogy találja meg igazi önmagát, Buffy abbahagyja a vérszívást és az igazi önmaga azonnal felülkerekedik a megigézésen, majd kiüti a démont. A vadász és a Dracula összecsapnak egymással, és egy kedves ki bunyó alakul ki. Miközben Buffy harcol, Riley megtalálja Gilest és a vámpírcsajokat.

Riley kimenti a könyvtárost a lányok halálos öleléséből, de Giles maradt volna még egy kicsit. Buffy jól kiszámítja, hogy Dracula hol jelenik meg újra, mikor éppen az egyik eltűnős trükkjét veti be, és szíven is szúrja a grófot a karóval. Végszóra a fiúk is megérkeznek, de már nincs mit tenniük, mert Buffy elintézte. Indulás haza! De egy pillanat! Lehet, hogy mégsem intézte el Buffy a grófot? Megint összeáll a fickó, amint újra alakot ölt, máris kap még egy szívbe karót, mert a vadászt sem ejtették a fejére és számított erre.

Dracula megint porrá lesz, majd amikor megint össze akarja lapátolni magát, Buffy közli vele, hogy még mindig itt van, úgyhogy ideje elhagynia Sunnydalet és nem kikezdeni többé a vadásszal. Másnap Giles meghívja Buffyt és el akarja neki, mondani, hogy elmegy, de Buffy megelőzi őt és elmondja, hogy rossz hatással volt rá, az, hogy Dracula többet tudott róla, mint ő maga, ezért megkéri Gilest, hogy legyen újra a figyelője és tanítsa meg neki azt, amit még nem tud. Giles vállalja, és már nem akar menni. Oké, és most jön, ami még nem volt - egy húg. Buffynak a semmiből lett egy tini húga. Izgalmas lesz ez az évad is!

Címkék: buffy
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2009.09.30. 17:06:37

Az kiderült, hogy Buffynak hogy lett húga hirtelen? Nekem kimaradtak azok a részek, remélem, innen majd megtudhatom azt is.

mignon 2009.09.30. 17:45:26

Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de az egész Dawn dolog annyira idegesített mindig is, főleg az, hogy végig marad, ez volt az a momentum, ami arra késztetett, hogy csak koca néző legyek a hetedik évadig.

Relik 2009.09.30. 18:10:43

Igen, kiderül később, hogy Dawn hogyan került a képbe. Egész pontosan az 5. évad 5. epizódjában (No Place Like Home). Persze a nézők már ezelőtt is kitalálhatták, de ebben a részben egyértelműen meg is magyarázzák, hogy mi történt.

Dawn karakterével meg igazából csak egy baj van: túl gyerekesre írták meg és a 7. évadra már szinte szöveget is alig kapott. Mintha Michelle Trachtenberg (vagy valaki más a stábból?) nyilatkozott is volna valami ilyesmit, hogy egyre idegesítőbb volt eljátszani a buta kiscsajt. :)

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2009.10.01. 06:40:27

Hát azt elhiszem,tényleg kissé idegesítő,de engem ebben az évadban irritál.
A 6.évad Spike miatt tiszta jó,szal azt szerettem a 7. meg egyértelmű:D
süti beállítások módosítása