Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x04 – Orfeusz

2009. szeptember 27. 11:00 - Llew

Nem várt külső aktiválás. A CSK-1 jön haza menetrenden kívül, és a kapun átsüvítő lövések alapján nem új barátokra leltek. Mindenki rendben átér, sőt még egy az üldözésbe belefeledkezett jaffa is átszalad a nyomukban. Pechére, mert ideát a fél amerikai hadsereg várja rángatózó ujjal a ravaszon. Rendesen ki is lyuggatják, de előtte még ő is bele ereszt egy lövést Teal’c hasába, aki ki is terül a csarnok padlóján. Azonban a feje még szinte nem is koppant, Frasier doktornő már kinőtt a földből, és kezdi az újraélesztést.

Sikeresen visszarángatja a kopasz embert erre az oldalra, akinek az a szerencséje, hogy Junior már nincs a hasában, mivel a lövés pont a kukactartó erszényt érte. Így azonban a gyógyulás is tovább fog tartani. Carter és Daniel jelentik a tábornoknak, hogy Ba’al katonái támadtak rájuk, aki mostanában azon van, hogy többségi tulajdonos legyen a bolygóközi ingatlan piacon. A feladattal pedig elég jól halad, mióta a kezére játszották a Rendszerurak Egyesült Szövetségének seregét.

Fraiser is beszámol arról, hogy összekanalazta az izomembert, nyomott bele extra tretonint is, szóval lehet nyaggatni látogatás címszó alatt. O’Neill már volt is nála, hogy több adag színes zselével kifejezze az együttérzését. Most Daniel a soros. Rya’cról érdeklődik, aki toborzáson van Bra’tackal. Teal’c azonban nem akar csevegni, inkább morgolódik, amiért hagyta magát meglőni. Daniel pedig Rya’c hangját hallja. Telik-múlik az idő, Danny fiú és Sam éppen keményen gyúrnak. A szöszi a Jelek földönkívülijeit hülyézi le, a régész azonban inkább arról panaszkodik, hogy mostanában mintha elfelejtkezne valami fontosról. Talán még nem késő megetetni Jonas halait, ha már két résszel ezelőtt megígérte.

Teal’c is a konditeremben van, csak ő fizikoterápián. Még nincs rendben, de makacskodik, hogy bírja az edzést. Közben meg nem és majd összeesik, azt azonban nem hagyja, hogy segítsenek neki. Daniel megint hangokat hall. Később meg még mindig nem tudja mit felejtett el – a halak már biztosan éhen döglöttek –, de talán egy bejövő járathoz kapcsolódott, így átnézi a kapu naplót. Mivel nem tudja mit keres, nem is találja meg, ezért inkább Jackkel együtt igyekszik Teal’c lelkét ápolni. A nagyember ugyanis Fraiser vizsgálatai ellenére úgy döntött, hogy még nem áll készen a szolgálatra. Gyengének érzi magát mióta tretoninra cserélte a kukacát. O’Neill szerint elvesztette a mojoját, úgyhogy időt kell neki adniuk.

Daniel ráveszi, hogy csinálja a kelno’reemet, habár a kukactalanítás óta nincs rá szükség. Ha Teal’cnek nem is használ, arra azért jó, hogy Danielnek – miután végre befogja a száját – látomása lesz Rya’cról és Bra’tacról, akik valami jaffa munkatáborban robotolnak. Teal’c erre elmeséli neki, hogy a jelentéséből kihagyta azt a részt, mikor Daniel tartotta benne a lelket élet és halál között lebegve. És ezért nagyon hálás és bármit elhisz neki. Sőt a tábornok is simán veszi a sztorit, mire régész barátunk hasonló döbbent fejet vág, mint Jack a múltkor, mikor elhitték a halott látós sztoriját. Hammond tábornok úgy van vele, hogy hallott ő már elég furcsa dolgot, mióta itt van, miért pont most kezdjen kétkedni.

Teal’cnek nem ismerős a bolygó, ezért a bázisra hívja Rak’nort. Szerinte a bolygó az Erebus. Egy hajógyár, és naqahdah finomító, ahol olyan jaffa hadifoglyokat dolgoztatnak, aki nem hódoltak be új uraiknak. Ba’al nemrég foglalta el a bolygót, Bra’tacék valószínűleg akkor estek csapdába. Megszökni pedig nem lehet csak úgy, mert a kaput egy erőtér zárja le. Danielnek erre beugrik egy emlék, arról, hogy felemelkedettként látta, amint Bra’tacék megszerzik az erőtér távirányítóját, majd utána elfogják őket. Előtte azonban az öreg még elküldte a jelet a kapun át, amit most hogy tudják mit keresnek, meg is találnak a számítógépben. Sam elő is tudja állítani, így semmi akadálya egy mentőakciónak.

A munkatáborban eközben zajlik az élet. Bra’tac és Rya’c nagy erőlködések közepette követ törnek, a hidrogénezett hajó táborvezető pedig a többieket motiválandó kivégeztet négy foglyot. A csapat készen áll a mentőakcióra. Jack és Sam felhúzták a titkos mentőakciókra félretett fekete kötött sapkát, Teal’c pedig újra szolgálatba helyezte magát. Indulás előtt azért megkéri O’Neillt, hogy viselje gondját a fiának, ha ő meghalna. A CSK-3 biztosítja a kaput a többiek mennek foglyokat szöktetni. Rya’c, aki eddig se volt túl optimista, végképp kezdi elveszteni a hitét, mikor kiderül, hogy Bra’tac mester csak azért mondta, hogy van még tretoninja, hogy benne tartsa a lelket.

Éjszaka Teal’c és Rak’nor beosonnak a táborba, de egy fogoly árulása miatt elkapják őket. Jöhet a „B” terv, csak előtte még ki kell találni. Ez azonban csak reggel jut eszébe O’Neillnek, addigra pedig Teal’c arcát rendesen összekenik paradicsommal, plusz még játssza az erejét vesztett harcos hülyeséget is. Aztán mikor a szőke munkavezető ki akarja végezni Rya’cot, amiért nem dolgozott, úgy dönt az a legjobb megoldás, ha helyet cserél a fiával, hiába jött előtte Bra’tac olyan közhelyekkel, hogy a harcos ereje a szívében van. Idő közben azonban megszületett a „B” terv, ami egy elterelő hadművelet, melyben Carterék felrobbantják az antigravitációs platform vezérlőjét, amitől az lezuhan az épülő ha’takkal együtt.

Erre az őrség egy része rögtön rohanni kezd a hajó felé, talán, hogy Supermanként alá állva elkapják, mire a CSK katonák megszórják őket aknavetővel. A maradékot meg leszedi a mesterlövésszé avanzsált O’Neill, illetve elintézik őket a foglyok. A harc sűrűjében, Teal’cnek visszatér az élet kedve és személyesen tekeri ki a szőke jaffa nyakát. Happy end, a foglyok csatlakoztak a jaffa felkeléshez, így elvitték őket az Alfa bázisra. Bra’tac hálás, hogy Hammond Texasból ismét segített neki. Teal’c és Daniel ismét kelno’reemeznek, mert bár nem szükséges a kopasz jobban érzi magát tőle. O’Neill pedig hivatalosan is tájékoztatta, hogy visszanyerte a mojoját.

Daniel bevallja, hogy köszönetet kell mondania a producereknek jaffa barátjának, mivel régebben nem tudta igazán hová tartozik. A sorozat elhagyása felemelkedés után azonban ez megváltozott. Rájött, hogy túl nagy áldozatot hozott, hisz az itteni szerepe élete túl fontos ahhoz, hogy csak úgy hátra hagyja. Életében most először érzi úgy, hogy a részese valami fontos dolognak. Ahogy Teal’c is, csak Christopher Judgenak volt annyi esze, hogy nem ugrott ki, ezért nem is adnak a szájába ilyen hülye szövegeket.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korxi 2009.10.03. 19:40:08

@Jim DiGriz: Igen, az nagyon büntető jellegű:) főleg MS-re nézve:) De egyébként igaz.
süti beállítások módosítása