Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x20 - Mud Bowl

2009. szeptember 26. 13:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából… Julieval közlik a TMUs ajánlatot, megint költözésveszély van. Tyra megemészti hogy Mrs Taylor szerint neki fősulin a helye, Waw közli Smashel hogy mániákus depis, Tim pedig megkedveli a szomszéd kissrácot majd az anyját is, Jason kiakad azon hogy edző Taylort pereljék, és már bizonytalan hogy akarja e a házasságot Lylával. A focipályai sörözésen Matt parázik a középdöntő miatt de majd Jason ad neki pár tanácsot.

Reggel van, Tim Judy ágyában ébred, csak lesik egymást boldogan. Edző neje és Edző lánya a TMU esélyekről vitáznak, Julie szerint szívás, és Mattel sem beszélheti meg, Tammy szerint no para, még nem hivatalos…Taylor vezet a stadion felé, egy parkban meglátja Jasont ahogy irányítói különedzést tart Mattnek. (szép dolog ez tőle, főleg hogy ma lesz egy egyeztetés az ügyvédfalkával). A rádióban Sammy Meade sporthírei, két nap a középdöntőig a brant-i Vikingekkel, és miután megvan a győzelem (hát hogy is lenne más ugyebár ?) akkor Állami Döntő, valószínűleg a West Cambrai-al. Itt derül ki hogy régi ismerősünk Vudu Tatum mégsem ment Luisianáig, hanem West Cambraihoz szerződött, és azóta az ő irányításával ritkítják a kelet-texasi gulyát.

 

A stadionnál Edzőnk nem tud leparkolni a saját nevével ellátott Edzői Helyre mert már most megjelentek a pólóárusok, gagyiárusok, meg hasonlók és persze Garrity egy emeletes reklámtáblával. Taylor elégé ideges lesz, a temploma előtt gyülekező kufárok miatt, az ekkor besiető Buddy, pedig éppen most akar két nagyon jó helyre tiszteletjegyet kérni mert van ugye két fontos austini vásárlója…. Taylor persze nemet mond, üljenek csak a kijárat mellet, hálistennek jön Matt hogy vele beszéljen, a jegyvitának ezzel vége. Az irányító hírétől sem lesz jobb a reggel, Matt ugyanis a szekrényében 200 dollárt talált egy borítékban, nem tudni honnan. Ekkor egy kinti robbanás légnyomása nyomja be az ablakot, senki sem sérült meg de a távolban füstoszlop ered az égnek.

Jasonék reggeliznek, Anya nem bízik a mai egyeztetésben, mert úgysem kapják meg amit kérnek, Jay szerint nem is kellene annyi, kevesebb is elég, aztán a TV híreiből kiderül egy vegyi anyagot szállító vonat siklott ki a Dillon suli közelében. A sulinál kihirdetik, hogy ma nincs oktatás, amíg be nem vizsgálják a levegőt, a stadiont is kerüljék el. A csapatnak persze van edzés, a helyszint majd megüzeni Taylor, úgyhogy búcsúzkodás van, Mattől Julie egy öleléssel. Landry hiába erőlködik Tyránál, tőle csak egy jeges pillantást kap, majd Nagyszőke el.…. Hogy hova az Julietól tudjuk meg, matekozni a könyvtárba. Ezt hallva Landrynek hírtelen húzni kezd a vállát pár könyvtári, amiket vissza kell vigyen….Smash is gyorsan lelép Wavetől, aki már tudja milyen egy sztárral járni. Lyla együtt érzőn bólogat, az ő fiúja felment Austinba, tetováltatott egy csajjal, és szerinte nem történt semmi. Na de ha már ilyen jól összeismerkedtek és szabad a délelőtt, Wawe meghívja Lylát az ő kedvenc sportjára. Wawe kedvence abból áll hogy apja puskáival, üvegeket lő szét messziről és pontosan. Lylának is tetszik a játék, biztos van kiknek a fejét az üvegek helyére képzelnie.

Könyvtár, és micsoda véletlen, Landry ott találja Tyrát matekozni. Mindjárt felajánlja segítségét, de szokás szerint le lesz intve, hogy van más segítség. De Landry nem feladós, bedobja a nagyágyút, elárulja, hogy ő tanította meg Tim Rigginst másfél nap alatt olvasni. Ismervén jól a nevezettet Tyra elismeri a sikert, megadja magát a dumagépnek és beleegyezik az együtt tanulásba….Judy Miller munkahelyéről sietne, mert Bo ugye a sulinál várja, de ekkor befut a kissrác, akit Timriggins hozott el, ezúttal pontosan érkezve. Anyu örül de megkéri Timet hogy ilyet többet ne csináljon mert ez kisváros és – ’Helló Harminchármas, csak keményen pénteken !’- szóval Timet mindenki ismeri és anyuka nem akarja a viszonyukat nyíltan. Tim nem akarja érteni és meghívja vacsorára….A Párducoknak egy általános suli udvarán van az edzés, a nagymenők persze morognak hogy milyen égő is ez. Na akkor pont itt az idő, hogy Taylor edző feltegye a 200 dolláros kérdést, ki kapott még Matt Saracenen kívül ilyen szép ajándékot a szekrényébe… az autójába….a suliban…otthon. esetleg….? Persze hogy senki… A polgármesterasszony és Buddy érkezik, rossz hírrel, egy hétre lezárták a sulit és a stadiont is, amíg a gázszivárgást kivizsgálják, a döntő meccset nem tudják itthon játszani a Párducok….

Buddy és Taylor stadionnézőben a környéken, lenne is egy szép nagy, 12.000 helyes, új gyep, sajtószoba, Buddynak megfelel, bizonyára Buddy barátainak és üzletfeleinek is. Taylornak nem. Az okok, egyrészt ez a pálya közelebb van Branthez mint Dillonhoz, így nem lenne hazai a meccs. Másrészt meg a stadion üzemeltetőjének a bátyja a Vikingek edzője, zászlójuk is ki van téve itt. Hazafelé menet Taylor elsorolja hogy neki a foci nem üzlet, hanem 22 srác meg egy labda a gyepen. Buddy egyetért, de szelíden megjegyzi, hogy a szponzorok adományai fedezik az edzői fizetést is. Taylor visszaszól, hogy a játékosai pénzajándékot kaptak. Garrity végre elhallgat, majd megáll egy farmnál fáradt gőzt leengedni Taylor tekintete közben egy táblán megállapodik „ Legelő kiadó” és először a mai nap elmosolyodik.

Wawe búcsúzik Lylától egy büfében, távozása után hirtelen megjelenik Smash és kérdi a cherleaders-hercegnőtöl mióta lettek ilyen jó barátnők? Lyla a szokott fensőbbséges mosolyával közli, hogy jó lesz ha a srác nem lép félre, mert Wawe jól lő. Smash arca hamuszürkére vált a közléstől, és elmondja Waw betegségét…Landry mégis ér el némi sikert Tyránál. Nem reagál az elutasító megjegyzésekre, de szívatja a matekkal. Sikerül így némi mosolyt és egy péntek esti újabb matekozást kiérdemelnie… Taylor kiviszi feleségét a legelőre, Tammy ellenvetései, hol lesznek a fények, hol fognak ülni, és hol vizelni? Nos ezt Taylor még nem tudja, de nagyon elege van a pénzéhes emberekből, akik a foci körül lógnak állandóan. Tammy elképzeli Buddy Garrity fejét, és máris imádja az ötletet, hoznak a kocsiból pár takarót és lesz némi házasélet, csak Isten és a tehenek szeme előtt. 

Reggel, festékbolt, Taylor és a csapat jelenik meg, húsz zsák narancssárga kréta ugyanennyi bödön festék, meg gereblyék a rendelés, pályát építenek. Jay is a boltban vásárol, váltanak pár szót Edzővel, este ott lesznek az egyeztetésen, de főleg az ügyvédek lesznek ott. Jay ezután depis hangulatban fekszik otthon, kicsit üvöltözik Lylával hogy mindent elvesztett, barátot, barátnőt, quad-rugbyt, a Párducokat, Lyla visszaüvölt neki, hogy hagyja már az önsajnáltatást, és akkor kezdjen végre valami másba, majd kiviharzik…Hát, Buddy feje mégsem robbant fel a marhalegelő láttán, csak azt nem érti, miért töri magát Taylor ennyire, ha a nagy TMU-s ajánlatot már megkapta? Kedvenc edzőnk lesújtó pillantással válaszol csak, nincs ideje dumára éppen a pontozótáblának készíti a helyet…Landry fodrásznál tollászkodik Matt barátilag gúnyolódik, persze randi, majd biztos sok egyenletet megoldotok, dumagép haver nem sértődik meg (egyáltalán van valami, amitől igen?), csak nagyon készül egyértelmű szerinte a jelzés, péntek este az ugye fociidő, vagy randi idő.

Lyla megemlíti, csak úgy, minden előzmény nélkül, hogy Mrs Taylorral jó beszélgetni, Wawe azonnal rájön hogy sztárfocistája árulkodott. Mindjárt meg is keresi, puska nélkül, hogy tehettél ilyet, Smash leállítja, nézd babám, nem vagy jól, nem szeded a bogyókat, én nem tudok segíteni, valaki kell! Ha apád a lelkész nem, akkor anyám, aki ápolónő. …Timtől kérdi bátyja, hogy apunak szólítja e Bo? Meg hogy ez az ügy jól nem fog végződni, Tim néma válasza, nyit egy újabb doboz sört….Per előtti egyeztetés, Taylorék, Streeték meg féltucat ügyvéd. A suli ügyvédje szerint, ha mindent elvesznek Taylortól amilye van, és megháromszorozzák, akkor sem lenne meg a követelés, Streeték ügyvédje szerint, ha begurítja Jayt akármelyik bíróságra az esküdtek elé, a követelésük háromszorosa sem irreális. Jaynek elege lesz abból hogy lottószelvénynek, vagy cirkuszi látványosságnak nézik, leír egy számot, megkérdi szüleit ez elég e kezelésre majd továbbadja. A suli ügyvédei elégedetten bólogatnak, Jason ügyvédei megnyúlt képpel ülnek, per nem lesz.

A legelőn a Vikingek edzője ki van akadva, hogy itt akarnak döntő meccset játszatni velük? A Játékfelügyelet embere szerint viszont a szabálykönyv nem szól VIP ülőhelyről, sajtószobáról, csak, arról hogy egy pálya ennyiszer ennyi yard legyen. A legelő mostanra megfelel ennek, szóval ez egy dilloni pálya. Némi keménykedős szöveg után, a Viking vezér beadja a derekát, lehet meccs. Gyűlik a jónép, mindenki oda ül ahol talál helyet, Sammy Meade a pálya széléről tudósít mint Szepesi György egykoron.

Tyra egy majdnem üres büfébe ül be, csak egy vendég van, aki megkérdi ’miért nem vagy a meccsen--mert vizsgára készülök’. Landry kocsija pont randira menet robban le, mikor elkezdi szerelgetni nyakába hullik az eső. ….Gáz van, a Vikingek kezdenek, nagyon jól indítottak, TD hamar, és kétpontost visznek be extraként 0-8. És az eső is elkezd esni. Második negyed sem jobb, csúszik a labda, Matt alacsonyan dob, a Vikingek könnyen elkapják, interception, de blokkolják szerencsére. Csúszik a pálya, még Tim sem tud áttörni. Marad a 0-8, ekkor Jay, Taylor füle hallatára, emlékezteti Mattet hogyan, tud magasan átdobni a Vikingek felett. Matt megjátssza, előbb mintha Smashnek dobna, de mégsem, testcselez, majd tényleg Smashnek dob, aki TD-t szerez. Extrapontért Dillon is kétpontosra megy és megvan, 8-8. A bíró megkérdi tőlük, akarnak e ilyen sárban tovább játszani? Taylor akar, a Párducok akarnak, Brant edzője nem akar, a Viking játékosok viszont igen. „Oké uraim, két negyed és valaki megy az államira!”

Tyra, csalódottan üldögél, majd összepakol, hogy hazamenjen. A kocsija felé megy a szakadó esőben, a benti egyetlen vendég utána fut hogy ’itt hagytad a füzetedet’, a megforduló lányt azonnal szájon vágja, majd betuszkolja annak furgonjába. Erőszakra készül a fickó, de Tyra kapálózik, ellenáll. Dulakodás közben benyomja a szivargyújtót…Második félidő. Brant elvéti a kezdőrúgást, de a Párducok nem tudják kihasználni, nincs pont….Taylor a pályán kis lelkesítő beszédet tart arról, hogy minden vér, szenvedés és sár itt és most dől el ezen a pályán uraim, majd Párduc csatakiáltás. A pályán Smashnek majdnem sikerült előrevinnie a labdát, de a 40 yard körül lerántották, 8-8, negyedik negyed.

Tyra kikapja a szivargyújtót és jól a szemétláda arcába nyomja, az elengedi a lányt, aki gyorsan kiugrik a kocsiból és vagy kétszer a fickó fejére csukja az ajtót. A kemény fickó eztán sikoltozva elrohan az éjszakába. Landry érkezik a helyszínre, a parkolóban Tyrát találja, aki sokkosan szedegeti a földről a könyveit….Negyedik negyed, 18 másodperc van még… Minden szem Matten.. kezdés, dobja a labdát, azaz csak dobná, mert megtartja, nem dobja Smashnek, és ő rohan előre vele, Tim és a többiek tisztítják az utat előtte, keresztültörnek a Vikingek vonalán, és sikerült ! Touchdownt szerzett az irányító, a Párducok mennek a döntőre. !!!.... Közös hálaadó imádkozás, korrekt kézrázogatás a Vikingekkel, majd kitör az örömünnep,Matt és Julie egymást kenik be sárral Smash ugyanezt teszi Waw-el aki előtte még beszélt valamit Mrs Williamssel, Bo gratulál Timnek és megkérdi hogy megint az anyuval alszik-e ? Tim csak vigyorog, de az anyu nem ugrik a nyakába.

MacGill közli Taylorral hogy a másik döntős meccset a WestCam nyerte, szóval Vuduval találkozni fognak. Taylor odamegy Jasonhez, megköszöni a mai napi új irányítót, vigyorogva nézik egymást egy darabig majd az Edző megkérdi, nincs e kedve segédedző lenni?Dillon ünnepel nyakig a sárban, mindenki boldog, kivéve a zokogó Tyrát, és Landryt aki nem így képzelte el az Oltalmazó Férfi szerepet.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása