Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Harper-sziget 1x01 - Whap

2009. szeptember 24. 06:42 - foxglove (törölt)

Egy esküvő, sok temetés – nagyjából így lehetne összefoglalni legrövidebben a Harper-sziget lényegét. Persze az áldozatok száma még kérdéses, de az esküvő az biztos: Patricia Wellington és Henry Dunn kötik majd össze életüket, míg a halál el nem választ. A lagzinak megadják a módját, minimum 3 napig tart, mint a mesében; a násznépet pedig egy hajóval szállítják át a szertartás helyszínére, na ennél a pontnál kapcsolódunk be a történetbe.

A Menyasszony bájos és igen gazdag (más erénnyel mondjuk nem dicsekedhet ezen kívül), a Vőlegény jóképű és igen szegény, lesz még ebből probléma. Ami a többieket illeti, egyelőre teljesen hiábavaló próbálkozás név szerint megjegyezni őket. A Menyasszony családját az apja, mostohaanyja, a nővére, a sógora és az unokahúga képviseli. Utóbbi egy igazi kis pszichopata, kezdetnek elég annyi, hogy szabadidejében csigákat gyújt fel nagyítóval. A szüleinek igazi ajándék lehet egy ilyen ilyen gyerek. A Vőlegény rokonilag nem ennyire erős, neki csak egy szem öccse és egy mindig jókedélyű, örökifjú Marty bácsija van, aki valamiért egy táskányi készpénzzel és egy fegyverrel együtt utazik.

Az utolsó pillanatban befut a Vőlegény gyermekkori legjobb barátja, a „Csak Barátként” funkcionáló Abby. A Menyasszonyt érdekes módon nem zavarja, hogy a jövendőbelije egy olyan csinos, fiatal, egyedülálló lánnyal fogja eltölteni a következő napokat; aki speciel jobban ismeri a Vőlegényt, mint ő maga, de hát ez egy ilyen sorozat, meg aztán Abbyt valahogy mindenki szereti. Ő a rendes lány, meg egyébként is, jól meg tudja húzni a piásüveget, ami az igen nagy királyság jele.

A meghívottak között vannak még a vőlegény főiskolás (ivó)cimborái; koszorúslányok kutyával ill. anélkül; és nem utolsósorban Cal és Chloé, a Szőkék. Cal fő jellemvonása, hogy angol, a barátnőjéé pedig, hogy szőke, kb. ez minden amit tudni érdemes róluk. Egyelőre. Pontosabban, Chloéról az is kiderül, hogy gerjed a gyilkosokra, és elég sokat tud a sziget történetéről. Mindenki jelen, egyedül egy Ben kuzin nevű alak hiányzik, de ő le van szarva, amúgy meg oda van kötözve a hajó propellerjéhez. A hajó elindul, szerencsétlen színészt pedig nem ebből a sorozatból fogják felfedezni, az arcából semmi sem látszik és még egy mondatot sem kapott, de ami mellette szól: kiválóan trancsírozódik apró darabokra másodpercek töredéke alatt. Megvan az első áldozat, kezdődhet a buli.

Az úticél a Harper-sziget, ahol az ifjú pár a gyerekkorát töltötte, mellesleg teljesen ideális helyszín egy romantikus programhoz, hiszen csak az elmúlt időszak leghátborzongatóbb gyilkossági ügye kapcsolódik oda. Hét évvel ezelőtt egy John Wakefield nevű sorozatgyilkos ritkította meg a lakosságot (6 embert gyilkolt meg), fogunk még erről hallani bővebben. Sőt, Wakefield nevének elhangzása és a rémtetteinek felemlegetése még egy ivós játékhoz is kiváló alap lenne. Előljáróban annyit, hogy az áldozatok között volt Abby anyja is, a nyomozást pedig az apja vezette. Ezek után nem csoda, hogy Abby az első adandó alkalommal lelépett a „nagyvárosba”, és nagyon nem szívesen tér vissza a Harper-szigetre, fene se akarja bolygatni a múltat.

A szigetre érkezve Ben kuzin már csak nyomokban felfedezhető, de mivel ez úgy sem érdekel senkit a násznépből, el is felejthetjük. Az első személy, akit Abby a hajóról lekászálódva megpillant,az egykori szívszerelme, a Halászfiú. A Halászfiú, mint később kiderül, a mai napig nem tudta túltenni magát azon, hogy Abby elhagyta, se telefon, se képeslap; ettől függetlenül most úgy tűnik, tárt karokkal fogadná vissza az egyébként gyökér nem túl barátságos módon viselkedő lányt. És itt kezd gyanússá válni a Halászfiú, mert egyszerűen túl jól néz ki ahhoz, hogy ne ő legyen a gyilkos ekkora lúzer legyen.

Abbyt viszont rohadtul nem érdekli a Halászfiú, az ő fejében csak egy név viszhangzik, Wakefield, Wakefield. Ennek örömére egyenesen ahhoz a fához siet, amire Wakefield az anyját felakaszotta. Még szerencse, hogy a Vőlegény véletlenül éppen arra jár, és hazakíséri szegény Abbyt, szerencsésen kikerülve az őket bámuló puskás ember látószögéből.

A „haza” esetünkben a kisebb kastélynak is beillő szállót (The Candlewick Inn) jelenti, hála a lelkes esküvőszervező hölgy szorgos munkájának. A hangulatra nincs panasz, este nagyban folyik tehát a délutáni alapozó piálás hardcore változata. Marty bácsi a feleannyi idős Chloét próbálja felszedni, aminek a Vidám Négyes őszinte elismeréssel adózik. Az angol srác már nem annyira, mert ő éppen most készülne megkérni a választottja kezét. Ennek lesznek Marty bácsinál komolyabb akadályai is, például Chloé a tudta nélkül egész egyszerűen a tengerbe vágja az eljegyzési gyűrűt egy rosszul sikerült éjszakai fürdőzés után. De ez legyen a legnagyobb problémájuk az itt tartózkodás alatt.

Van egy hívatlan vendég is , egy Hunter Jennings nevű, tesztoszterontól majd kicsattanó férfiember. Ő a Menyasszony lezáratlan kapcsolata, és fő szándéka, hogy lebeszélje a Menyaszonyt az esküvőről. A Menyasszony nehezen, de elllenáll, és műkönnyben úszó szemekkel szentül megfogadja a nővére előtt, hogy véget vet ennek a kapcsolatnak. Biztosan könnyebb lenne számára meghozni a döntést, ha tudná, hogy Huntert az apja bérelte fel, ő ugyanis nagyon ellene van ennek a rangon aluli házasságnak, ezt még sokszor a szánkba fogják rágni. Marty bácsi, aki jókor volt jó helyen, és véletlenül kihallgatta a beszélgetésüket, az egyetlen, aki tud erről az ügyletről. Marty bácsi felveszi a keresztapa-attitűdöt, és szivarozgatás közben lazán megfenyegeti a Menyasszony apját, aki leginkább attól a gondolatától parázik be, hogy hamarosan ez a faszi is a család tagja lesz.

Közben megismerkedhetünk a Vőlegény öccsével is, akit már ránézésre el kéne tiltani az éles tárgyaktól. Goth? Emo? Sátánista? Ez nem derül ki, de hullafehér bőre van festett(?) fekete hajjal, plusz ijesztő tetkói. Akár eséllyel is pályázhatna a Gyilkos címre, ha éppen az egyértelműsége miatt nem zárnánk ki őt egyből. Minden igyekezete ellénere Madison, a Parakislány simán túltesz rajta pszichoságban. Valami nagyon nem stimmel ezzel a gyerekkel, mert Ben kuzin ajándékkártyáját apró darabokra tépi, mintha kihúzná őt az élők listájáról. Aztán, az éjszaka kellős közepén belopózik a szülei hálószobájába (de hülyék, ilyen gyerekkel mellett azért zárni kéne az ajtót) és sátáni mosollyal az arcán elmeséli az anyjának, hogy az „új barátja” szerint itt emberek halnak meg.

Az Öcsi első dolga a szigeten, hogy jól bajba kerüljön a helyi krimóban, méghozzá azért, mert túlságosan feltűnően mustrálja egy csaj melleit (bocs, a „tetoválását”), ami a csaj tahó expasijának nem vívja ki a tetszését. Mivel itt mindenki ismer mindenkit (a Pultoscsaj például Abby gyermekkori barátnője), az expasi egyben a Halászfiú társa is, együtt halásszák a red heringeket a tengerből. Abby, aki nagylelkűen magára vállalta, hogy szemmel tartja az Öcsit, éppen a Halászfiúval billiárdozik (üzenet a sztájlisztnak: Soha többet vörös koktélruhához farmerdzsekit. Főleg ne derékra kötve. Köszi.), amikor a Helyi Erő és Öcsi egymásnak ugranak. Abby rögtön Öcsi védelmére siet, de mielőtt eldurvulnának az események, a Seriff (aki ugye Abby apja) közbelép és rendezi a sorokat. A Seriff titkon nagy családi összeborulásban reménykedik, de Abbynek nincs sok kedve ehhez, így ez még várat magára, de gyanítom, hogy nem sokáig.

Abby kesereg egy sort (ezért is én vagyok a hibás, stb.) a Vőlegénynek, aki ezt most annyira nem érzi át, inkább szexel egyett a leendő nejével, a rózsaszirmokkal teleszórtágyukban (giccsfaktor a maximumon), annyira kínos ez a jelenet, hogy az már vicces. A sutaság netovábbjaként a Menyasszony intimebb testrészeit párnákkal(!) takargatva indul zuhanyozni. Vőlegény elégedetten lazul, aztán a menyasszony telefonjára pillantva elkomorodva veszi tudomásul, hogy egy bizonyos Hunter Jennings hívogatja a kedvesét. Úgy látszik, ez a név neki is mond neki valamit. Azért valljuk be: nem ez a legizgalmasabb szál idáig. A következő jelenet azért felébreszt egy kicsit. Marty bácsi éjszakai sétára indul, de nem sokáig jut el, mert a kis erdei fahíd beszakad alatta, ő meg deréktájon beszorul a deszkák közé. A szituációnál már csak a lenntről érkező hangok aggasztóbbak: lépések zaja, és valamilyen fémes, idegborzoló hang. A Gyilkos újra aktivizálta magát, méghozzá ismét kreatív módon: Marty bácsi alsótestét elválasztja a felsőtestétől. Viszlát, Marty bácsi, a várttal ellentétben nem sokáig húztad.

Zárásként még visszatérünk Abbyhez, aki a fürdőszobája tükrén egy megfakult újságcikket talál a hét évvel ezelőtti eseményekről, pontosabban arról, hogyan végzett Wakefield az anyjával. Ami a következő részeket illeti, kiemelkedő színészi teljesítményekre és pörgős dialógusokra ezután sem érdemes számítani, de szereplők elhullása legalább garantált.

Címkék: harper sziget
37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.09.24. 07:54:12

Ez jól jött így reggeli indításnak, mert tegnap sikerült a fele körül bealudnom. Akkor Marty bácsit most élve vágták ketté? És ez a "fémes, idegborzoló hang" mit takar? Kard, fejsze, fűrész láncfűrész, ...?
"együtt halásszák a red heringeket a tengerből":)

Bejgli 2009.09.24. 08:27:04

bírtam a sorozatot, kösz a hogyvoltot :) viszont leraktam a hajamat, hogy a főcímben a hátborzongató kislányt szinkronizálták, így most nem azt susogja, one-by-one, hanem bűbáj hangon azt, hogy egy-gyen...-ként... sírok! :(

sarasvati (törölt) 2009.09.24. 09:07:44

keveslem a vért
azt hittem, durvább lesz.
lesz?:)

tomarill 2009.09.24. 09:12:31

Én is ott aludtam be, mikor a csajszi tökrészegen lejön a bárba, addig elég nulla volt

WhiteFalcon 2009.09.24. 09:15:29

Én Abby nosztalgikus sétája körül aludtam el, és bár felvettem, de a hogyvolt után asszem nem is nézem meg. Így sokkal élvezetesebb volt! Várom a következő rész összegzését. :)

sélli_ 2009.09.24. 09:50:56

Annak ellenére, hogy semmit nem tudam erről a sorozatról, és tök véletlenül maradtam ott House bácsi után a tv előtt, NAGYON bejött hangulata. Alapból imádom a késesgyilkosos-trancsírozós-ijesztegetős sorozatokat, uhogy engem megvettek.
Halászfiú túl czuki ahhoz, hogy Ő legyen a gyilkos... nem is értem hogy jutott eszetekbe. Viszont szegény Harry Hamlint elég hamar ki(ny)írták :(
Kafa a hogyvolt, köszi!

Homeoffice 2009.09.24. 09:51:27

@tomarill:

Én is kb odáig emlékszem.
a fenébe. Az öreg volt a jófej nálam...
Azt hittem tovább húzza....

Hypofx 2009.09.24. 10:05:00

Siralmas, most mar egy fos forgatokonyvet ahelyett hogy egy filmben adnak le szetdaraboljak sorozatta...mar csak kell egy 4 vagy 5 fos nyomozo team, egy computer guru lehetoleg vagany csaj, egy feka odamondo meg egy oregebb feher okostojas es rogton megkapjuk a mostani sorozatok 90%-at ncis csi, criminal minds...stb lol

Dr. Trebitsch 2009.09.24. 10:06:24

Én meg bekapcsolódtam pár perccel a kezdés után, és azt sem tudtam, hogy ez egy sorozat. Vártam, hogy minden kiderüljön, erre vége lett, affrancba.

Abby nagyon bejön, talán ezért adok majd a következő résznek is egy esélyt... :)

Kérdés a tájékozottabbakhoz: az a Wakefield-es szál, amire annyit hivatkoznak, az egy korábbi évad volt, vagy eleve most kezdődik a sztori?

Bocsi, tökhülye vagyok a sorozatokhoz. :(

2009.09.24. 10:10:55

annyira untam a House-t, hogy simán bealudtam a végére, erre a kaszabolós sorozatra esélyem se volt.
az előzetesből amúgy is azt hittem a Julia Robertses Álljon meg nászmenet! tv-s remake-je... de gyanús volt hogy valami belezésről van szó...

Hypofx 2009.09.24. 10:14:47

@zsollancs: majd ha van lehetoseged a house season 6 elso reszehez erdemes tuti nem alszol be

2009.09.24. 10:51:51

@Hypofx: tuti végignézem mindet, mer amúgy imádom, csak vhogy új évad, új részek, de semmi nem változik egy epizód struktúrájában. Ezt már évadok óta unom, kizárólag a szemétkedése, ami színt visz bele, amúgy egykaptafa minden rész. (egyáltalán hanyadik évad megy tevekettőn most?)

Hypofx 2009.09.24. 10:56:37

off topic: na majd akkor a 6 evad, tok mas meglasd

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2009.09.24. 11:03:04

@igazitrebitsch:
pontosan ugyanígy jártam én is: vártam, hogy végre "beinduljon" a dolog, hiszen mindjárt vége, ugye... - és erre kiderül, hogy lófax, csak most kezdődik!
Azt hiszem, továbbra is sorozatfüggetlen maradok... :-)

Kivéve persze SP - bár az nem klasszikus sorozat, természetesen.

gyurmalány 2009.09.24. 11:13:57

nekem bejött. és a vőlegényre gyanakszom, a halászsrác inkább a jófiúnak tűnik, aki a végén elnyeri a jólányt.

Bejgli 2009.09.24. 11:24:45

@igazitrebitsch: nincs első évad, úgyhogy még semmiről sem maradtál le, majd csak most bontják ki :)

Őri András · http://www.creativslave.hu 2009.09.24. 11:48:09

Ja, nekem az oldalborda mondta, hogy kinézett valami filmet, nézzük meg.

A főcímnél még gondoltam is, hogy milyen sorozat jellegű, aztán vártam, hogy haladjon a sztori, majd vége lett.

Mostmár kíváncsi vagyok a gyilkosra. :)

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.24. 12:16:24

Még egy ilyen siralmas,zagyva és értelmetlen filmet!Bízom benne,hogy némiképpen összekapják magukat a többi részre a szereplők és a film készítői is...
Halálra untam magamat és hulla szar a "színészi teljesítmény".A csajok rusnyák és még egy árva csöcs sincsen benne!!Ki hallott már olyat,hogy a horrorban a kishölgy szex után eltakarja a mellét egy kispárnával,majd villámgyorsan átvált fenékre,amikor végre lenne valami izgalom... :D

linike 2009.09.24. 12:41:14

Szerintem is tök jó volt! Utólag olvasni még jobb:o)))).
Én a Halászfiú haverjára tippelek, olyan mint a Sikolyban!
Meg szerintem lesznek még ismeretlen szereplők!

Aragorn831109 2009.09.24. 13:58:17

No akkor itt egy tabló a halottakról és hogy még hányan vannak a 25 közül életben. Terveim szerint minden héten fogom frissíteni.
images.netbag.hu/20090924/13565425875.JPG

Aragorn831109 2009.09.24. 15:03:54

Egyébként a CBS is így adta, eddig nem láttam beleollózást.

A DVD változatot már véresebbre ígérték...

Mocsár 2009.09.24. 15:37:07

@Aragorn831109: fasza kis tabló, várom, hogy alakul. :)

A house s5 nekem is alulmúlta a várakozásaimat. :S

Aragorn831109 2009.09.24. 16:01:35

Köszi, de nem az én művem. Én csak alápingálom a dolgokat. ;-)

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.09.24. 16:05:47

@Llew: Én egy szamurájkardra tippelnék.
Azért jól bírta az öreg. Meg se mukkant, csak beleeresztett pár golyót a fadeszkákba.

Dr. Trebitsch 2009.09.24. 16:47:43

@Más Magyar: ez jogos.

Ha már amúgy is 18-as a film a vér miatt, mi a tökömért kell szemérmeskedni???

Aragorn831109 2009.09.24. 18:40:27

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Azért ezt nem mondanám. Elég fájdalmasan kiáltott, nyögött, hörgött szegény néhai Marty bácsi...

Aragorn831109 2009.09.24. 18:42:02

@igazitrebitsch: A témája miatt, és igen a vér miatt. Elviekben ez egy horror/pszichothriller sorozat

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.09.24. 21:37:54

@Aragorn831109: kiáltott is? biztos bealudtam arra a másodpercre :)
A nyögései is oly halk volt, hogy még én se nagyon hallotam, nemhogy más, aki esetleg arra bóklászik(mint az említett Abby-Vőlegény-halálfás jelenet)

Aragorn831109 2009.09.24. 23:15:38

Szerintem ez már kákán a csomót... Hiába kiáltozott volna, mert pár másodpercre rá már csak fél Marty bácsi lett szegény pára. Ha meg oda is csődít valakit a gyilkos addigra úgyis árkon-bokron túl van.
Ha meg épp jár még kinn valaki rajtuk kívül, és meghallja akkor is a csalitosban mire odatalál...
De, ha odatalál is. Felfedezi(k) a gyilkosságot és mindenki hazafut és vége a sorozatnak....

Szóval érted... :D

báró Csekonics 2009.09.25. 09:41:36

"Megvan az első áldozat, kezdődhet a buli."
:-D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 13:06:31

@igazitrebitsch: "Ha már amúgy is 18-as a film a vér miatt, mi a tökömért kell szemérmeskedni??? "

Mert ez egy tévéfilm, és vannak ott olyan prűd és álszent szervezetek, amelyeket a gyilkosságok, trancsírozások nem zavarnak, de ha felvillan egy mellbimbó, akkor már sikítanak, hogy jaj a gyerekek (hiába megy este 10-kor) pedig a szex minden ember életében átlagos dolog, és jó, gyilkosságot viszont az átlag élőben soha sem lát, és rossz.

Logikát ne keress, én se találtam.

Alexa81 2009.09.25. 17:28:44

Komolyan ezért rakták át péntekre a Szellemekkel suttogót? Eddig szerettem a szerdát, House, Szellemekkel suttogó, Médium. De lehet, hogy ezt az időt fogom felhasználni arra, hogy ázzak egy kicsit a kádban...

Krisztike@ 2009.12.16. 23:45:39

Sziasztok! Komolyan mondom mindjárt kitépem az összes hajam! Ilyen negyedórás utolsó részt... Összecsapott volt az egész, és ilyen véget... Azt hittem legalább Abby és Jimmy megmenekül, és ez az elejétől gyanús Henry is az apjával együtt döglik meg... Erre mindenkit kinyírnak- kivéve a nőt, meg a kis köcsög Madisont(marha ellenszenves volt végig a kiscsajszi, nem bántam volna ha őt megölik, a sok hazugsága miatt meg is érdemelte volna, meg amúgy is)- és Henry szépen "haza"megy... Hát amilyen jó volt a sorozat első 10-11 része a végére úgy elsz--ták.

belekotyogok 2009.12.17. 10:23:12

@Krisztike@: te melyik utolsó részt nézted? :)
Merhogy Ebi és dzsimi forró csókban egyesülve hagyták el a szigetet.

Potyka :-) 2009.12.17. 13:28:11

Szerintem tuti volt a sorozat!
Bár tudtam mi lesz a vége,mert olvastam Wikipedián.

Krisztike@,meg kellett volna várni a reklámot és láthadtad volna Abby hogyan szúrja le Henryt(aki kicsit perverz ha szerelmes a húgába!!!)
süti beállítások módosítása