Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x22 - Álmatlanság (ÉVADZÁRÓ)

2009. szeptember 23. 14:00 - leeann

Elérkeztünk a sorozat 4. évadának befejező részéhez. Tehát Adamnek annyi, és a katonaság behívta Rileyt, hogy kikérdezzék. A csapat a jól végzett munka után most nem Gilesnál, hanem Buffyék házában gyűlik össze, és Joyce végre találkozik Rileyval, aki rohan a kikérdezésre. Joyce felmegy az emeletre és lefekszik, Buffy, Will, Xander és Giles pedig a nappaliban heveredik el egy kis videózást tervbe véve. Persze a csapat a film kezdete előtt elalszik, és Will Tarával álmodik. Will görög betűkkel írja tele Tara hátát, majd találkozik a suliban Ozzal és Xanderrel, de szinte letojja őket.

Will álmának fő témája az, hogy ő dráma órára jár és szinte minden ismerőse ott van. A dráma óra konkrétan egy előadás, és a nézőtéren ül mindenki, akivel Will valaha találkozott. Az előadás rendezője Giles, és szerepet kapott a műben Buffy, Riley és még Harmony is. A színpad mögött persze Tara is ott van, és próbál segíteni Willnek. Az csak egy dolog, hogy Willnek szerepelni kell egy színpadon az álmában, de még kergetik is őt, és nem tudja, hogy milyen rém elől kell menekülnie.

Elég meredek álma van Willnek. Az álomban még van egy visszaváltozás gimis Willow-vá, egy kis flört Tara és Oz között, és mindezek végén még az a lény, ami idáig csak kergette Willt, meg is támadja. Amíg Will álmában fulladozik, a többiek fent vannak, és nem foglakoznak azzal, hogy barátjuk vergődik, miközben alszik. Természetesen igazából mindenki alszik továbbra is, csak Xander álmában van ébren a csapat. Most Xander álmában vagyunk, és amikor elkóborol a házban, Joyce jelenik meg egy kihívó piros hálóingben az egyik szoba ajtajában, és Buffymama felkínálja magát a fiúnak.

Xander a fürdőszoba felé veszi az irányt, ahol Iniciatíva katonák és fehér köpenyes alakok jelennek meg. Amikor átmegy egy másik szobába, hírtelen a saját pincelakásában találja magát, és valaki próbál bejutni oda az ajtón. Hamarosan kijut a házból, ahol az eddigi legbizarrabb kép fogadja. Giles és Spike (aki most inkább William) hintáznak, Buffy pedig homokozik. Xander is érzi, hogy valami rossz közeledik, de nem tudja, hogy mi, vagy ki az. Egy kis kitérő után visszamegy a pincelakásba, és még mindig be akar jutni oda az a valaki, aki eddig is.

Xandernek sikerül elmenekülni, de ő is a suliban köt, ki, ahol Giles is és Anya is franciául beszélnek hozzá, és el akarják rángatni valahova. Xander még lesz hadifogoly és beszélget a halott gimis igazgatóval, majd elszökik, és újra a pincében találja magát, ahova bejut a lény, és Xander is veszélybe kerül. Xander után Giles álmába csöppenünk. Ő éppen Buffyt próbálja hipnotizálni, majd pár pillanat múlva egy vásárban találja magát a barátnőjével és a vadásszal, aki úgy viselkedik, mint egy gyerek. Hamarosan Spike hívja őket valahova. Spike-ot turisták fotózzák, Giles barátnője pityereg és meg van kötözve.

Giles nemsokára a Bronze-ban találja magát, ahol összefut Willow-val és Xanderrel. Ha már így összegyűltek, próbálják kideríteni, hogy mivel harcolnak, de Giles felpattan, felmegy a színpadra és énekelni kezd. A szám közepén kikúszik a színpadról, megtalálja az órát, amit az álom elején Buffy előtt himbált, és rájön arra, hogy ki vadászik rájuk. A lény persze Gilest is megtámadja. Buffy álmába is belelátunk egy kicsit, ami Anya és Tara megjelenésével kezdődik. Buffy elmegy megkeresni a barátait és Tara arra kéri, hogy térjen vissza hajnal előtt.

Buffy is a gimiben kezdi az álmot, és először az anyjával találkozik, aki a gimi falában él. A mama után Rileyval is összefut, aki öltönyt visel és világuralomról beszél. Riley Adammel van a helységben, de nem a gép-, hanem az ember Adammel, aki nem emlékszik a géppé válása előtti életére. A fiúk elrohannak, mert valami veszélyt kell megállítaniuk, és amikor Buffy a fegyveres táskájába nyúl, hogy segítsen, csak valami homokos iszapot talál benne. Buffy az iszappal bekeni az arcát, Riley pedig folyamatosan gyilkosnak hívja őt. Buffy elindul a helységben, és hamarosan egy sivatagban találja magát.

A hatalmas homokdűnéket látva azonnal a Párizs-Dakar verseny résztvevőit keresné az ember, de Buffy még mindig a barátait keresi. A barátok nincsenek erre, csak Tara és az tetőtől talpig kifestett csaj, aki a barátok álmában rájuk támadt. Tara azért van itt, mert a lény megidézte, hogy beszéljen helyette. Buffy pár kérdés után rájön, hogy ők idézték meg ezt a lényt, amikor Adammel harcoltak, ugyanis a nem beszélő gyilkos az ELSŐ vadász. Buffy azonnal visszaköveteli a barátait, de az első vadász még abban hisz, hogy minden vadász magányos harcos.

Most magányosan kezd el verekedni egymással a két vadász. Buffy felébred, és azt gondolja, hogy ezzel minden rendben van, de az első vadász is az ő világukba került, úgyhogy a harc folytatódik a nappaliban. Buffy rájön arra, hogy itt már nem árthat neki a másik vadász, és gúnyolni kezdi őt, majd varázsütésre mindenki felébred. Később a csapat összeül az ebédlőben, hogy megbeszéljék ezt az egészet. Ők is rájönnek, hogy a varázslatukkal ébresztették fel a vadászok ősét. A másnap elkezdődött, és mikor a csapat mindent megbeszélt, Buffy kap egy még egy üzenetet az ősvadász szellemétől arról, hogy még rengeteg dolog vár rá, de ezt azért sejti a jelenkor vadásza is.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása