Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x08 - A szökevény

2009. szeptember 22. 12:00 - Sikamlós Jim DiGriz

A kémek életének egyik hátulütője, hogy a szerelmi élet sok nehézségbe tud ütközni. Azt hinnénk, Fi tisztában van ezzel, és lehet, hogy igen, de makacsnak akkor is makacs: ebédet főz Mike-nak, hogy kicsit elterelje a figyelmét a nehezen beszerzett kiiktatási dossziéról. Még a strandra is kirángatja, ahol is kiderül, hogy közben el kellene kapni egy szökevényt - Fiona ugyanis ilyesmikből fizeti a lenge ruhákat és a fegyvereket. A célpont Thomas McKee, aki az óvadékot letéve meglógott a tárgyalás elől. Meg is látjuk őt, ahogy éppen rohan ki egy hotelből, nyomában sajnos egy hatalmas nagy darab másik fejvadásszal, Wayne Ray-jel. Amíg Mike kicsit lelassítja a hústornyot, Fi elkapja a srácot, és hazaviszik őt.

A házban viszont már bonyolódik a meló: Thomas a fejpénz kétszeresét ajánlja, ha tisztázzák a nevét, mivel alaptalanul vádolták egy kétmillió dollárt érő bross ellopásával. Az ellene szóló bizonyíték (egy ellopott belépőkártya a bross kiállítási helyéről, a Victor hotelből) sajnos elég meggyőző a hatóságoknak, de hőseink úgy gondolják, talán lehet fordítani az ügyön. Fiona valamiért különösen lelkes, és ahhoz is ragaszkodik, hogy a szökevény nála aludhasson. Mike nem érti a dolgot - vagy érti, de nem foglalkozik vele.

Sam találkozik Barry-vel, és kifaggatja, ki lehet az orgazda, aki a brossal foglalkozik. Egy Cristo nevű fószer az, akire pénzmosónk amúgy is fúj egy kicsit, ezért szívesen Mike gondjaira bízza. Hősünk meg is lepi őt otthon, lefegyverzi, majd faggatni kezdi. Miután e diszkrét üzletember egy ügyfelét zargatja egy kicsit telefonon, a madár máris elcsacsogja, hogy tényleg el akarja valaki adni a brosst, méghozzá nagyon gyorsan. Van egy telefonszámunk, és Mike eltesz egy lopott karkötőt a nyugis üzlet zálogául. Sam eközben utánanézett Philip Cowan-nek, a Mike dossziéjában szereplő titokzatos nemzetbiztonságisnak, és minden kapcsolatát latba vetve kiderítette, hogy ő Philip Cowan, a titokzatos nemzetbiztonságis. Nem lesz egyszerű elérni.

Fionánál kétszemélyes kerti parti van, Thomas süt, hozza a söröket, és remekül érzik magukat. Mike beesik, és kér a lánytól egy szívességet: kéne beszélni valami ijesztőbb illegális kapcsolatával - az irániak már túl ijesztőek, de egy épp itt tárgyaló líbiai különítmény pont megfelelő támogatást nyújt ahhoz, hogy Michael Westen igazi nemzetbiztonsági kockázatnak tűnjön.

Sam ezalatt lenyomozta az ékszertolvajt: ő Lawrence Henderson, a már ismerős Victor hotel tulaja, aki éppen pénzproblémákkal küzd. Biztosítási csalásból van pénze, és kicsit paranoiás. Mike és Fi elmeséli ezt Thomasnak, aki kétségbeesik, de szinte azonnal el is felejtheti a problémát, ugyanis Wayne Ray jelenik meg Fi ajtajánál. Mike teljesen eredménytelenül veri őt egy kicsit, végül Fionának sikerül kiiktatnia a hústornyot a kedvenc hógömbjével. Thomast át kell költöztetni Michael lakásába, ahol is megbeszélik a tervet: kémünk lesz az érdeklődő vevő, és megpróbálja a rendőrök elé csalni a tolvajt a brossal. Ó, és mivel a vevő is paranoiás lesz, kell egy közvetítő: Sam Axe, öltönyben, és antialkoholistaként, Charles Finley néven.

Sam beszél is Lawrence-szel, aki ragaszkodna a személyes találkozóhoz. Lesz is, de Mike gyorsan elintéz egy másikat: egy parkolóban vált néhány szót Anwar-ral, a líbiai ügynökkel, üzletet ajánlva. Anwar persze óvatos, hisz a pletykák szerint Michael Westen beszélgetőpartnerei közül jó néhányan hunytak már el idő előtt.

Miközben Fiona lendületesen flörtöl Thomas-szal, Mike találkozik Lawrence-szel. Az anyagiakban sikerül is megegyezniük, de mikor 'Mr. Smith' élőben szeretné látni a brosst, a tolvaj lefújja az üzletet. Jöjjön hát a pszichológiai hadviselés: el kell hitetni Lawrence-szel, hogy egy profi tolvajbanda akarja ellopni az ékszert. Előtte azonban Mike-nak még találkoznia kell új Líbiai ismerősével, akinek felajánlja: hasznos információkat adna át, ha cserébe Anwar egy-két megfelelően lehallgatott helyen megemlíti, mekkora országos cimborák ők Philip Cowan-nel. A líbiai megígéri, hogy átgondolja a dolgot.

A trió megkezdi Lawrence biztonsági rendszerének módszeres zaklatását minden fronton. Ő nemsokára jelentkezik is, hogy kellene még egy személyes találja 'Mr. Smith'-szel, minél előbb. Ez meg is történik a hotelben, mikor azonban Lawrence átkíséri Mike-ot az irodájába, ott már egy eléggé összevert Cristo található, a tolvaj ugyanis rájött, honnan indulhatott az egész probléma. Szorosan bár, de persze Mike kimenekül a veszélyes helyzetből - viszont egyrész ki lehet dobni 'Mr. Smith'-et, másrészt Lawrence el fogja valahova suvasztani a brosst, ahonnan jó ideig nem kerül majd elő. Barry azonban segítőkész (miután megkapja a Cristo-tól szerzett karkötőt), és megsúgja, hova fogja Lawrence rejteni az ékszert. Jelentkezik Anwar is, benne van az üzletben. Alakulnak hát a dolgok, és az ékszertolvaj szerencsére nagyon kiszámítható rutin szerint szállítja a cuccot a bankba - így hát Sam-éknek sikerül a bankba érkezést eladni a rendőröknek úgy, mint egy készülő rablás, Lawrence-nél meg ott van a perdöntő bross.

Mindenki örülhet hát - kivéve Wayne Ray, aki az utolsó utáni pillanatban tudja csak meg, hogy Thomasról kiderült, hogy ártatlan. Ja, és Philip Cowan sem örül, mivel kapott egy gyümölcskosarat egy líbiai titkosrendőrtől, és az FBI most baromi kíváncsi a csodálatos barátság részleteire. Mike megnyugtatja, hogy ez sokkal durvábban is el tud fajulni, ha nem tud meg érdekességeket a kiiktatásáról. Cowan megígéri, hogy még jelentkezik. Thomas szabad: fizet, örül, és meglepődik azon, hogy Fi hirtelen már teljesen érdektelen az irányába - de azért jobban leveszi a dolgot, mint Mike. Aki pedig egy új hógömbbel lepi meg Fionát, ha már a kedvencével megmentette a testi épségét. És a Charger lassan eltűnik a forgalomban...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása