Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x26 – ÉVZÁRÓ (70. fejezet, 19891228)

2009. szeptember 21. 14:00 - Milo Rambaldi

A szokásos évvégi elmebajt elkerülendő, nálunk van év(ad)záró. Bár biztos lesz megint egy troll, aki elkezd vitatkozni. De ahogy ezt kedvenc miniszterelnököm mondta: hagyjuk is ezt.

Amikor már azt hittem, hogy nincs lejjebb, hogy nem lehet alulmúlni az egyébként is siralmas színvonalat, megleptek az alkotók. Lehet. Karácsony elé időzítették ezt a szociológiai tanulmányt, amely elvetemülten megátalkodott hülyeségében magasan veri az előző rettenetes részt (október 6.). Volt kabáttalan kisnyugdíjas, aki a menekülteknek adta a télikabátját, volt csöpögő tej, lyukas cipő miatt iskolát mulasztó kislány, patkányokról fantáziáló közös képviselő, és a full extra: minden magyarok nagy megmondója, Etus megint megmondta a tutit – senki ne vegyen karácsonyi ajándékot ilyen vészterhes időkben.

Kegyetlen felütéssel nyitunk. Taki és Lenke az aktualitás ürügyén a karácsonykor lezajlott román „forradalomról” beszélnek fa mellett, a gyertyák idén a halottakért égnek. Ez a karácsony olyan, mint 1945 és 1956 karácsonya. Az emberek meg úgy viselkednek, mintha itt lett volna forradalom, holott mégsem. Vagy mégis? Lapozzunk. Bár ne tettük volna. Bőhm öblögetését hallgathatjuk a karácsonyfákról. Szépen égnek (a gyertyák), majd a fa megy az utcára. Szeretet ünnepe, mégis mekkora szeméthegy. Takinak mondja mindezt a szenátor úr, de Taki jobban el van foglalva a rendőrségi papírjával. Amit a múltkori éjszakai kölcsöneset miatt kapott. Mert a kocsival bűnügyet követtek el. És bizottság vizsgálja. Vérnyomot találtak a csomagtartóban. Taki lenne a gazdagréti baltás rém?

Erdészke és főnöke beszélgetnek vadkárról, meg perről, meg soha be nem fejeződő eljárásról, a főnök úr nyugdíjba menne, de fél, hogy nem lesz elég a nyugdíj, nem érti ő ezt az új törvényt. Szerencsére befut Dénes, megfagyott a remete. Snitt. Lenke és Boltos Bandi jön egy újabb aktuális témával. Na mivel? A privatizációval. Pro és kontra érvek repkednek, Mozdonyfész Marika is majdnem repül, mert csak kötekedik, de a munka büdös. Lenke a végén a kapitalizmus pártjára áll. Ami a szakadék szélén áll. És a kommunizmus? Mindig egy lépéssel előtte.

Géza szaktársnak hívja Ferit. Elvtárs nyet. Haladunk a korral. A gépek nem, bár már egyes lapokat a nagy Ámerikában szednek. Vaúúúú. Feri balra el, jön a művezető, Gézát kapacitálja, hogy Ferit léptesse be a szakszervezetbe. Kapcsoljuk a Hegylakó forgatását, Janka őrjíti Frusztrát, aki nem bírja a kiképzést, meg akarja ölni, Jutka meg olyan szemét, hogy nem akar az anyjánál lakni. Frusztra meglátása szerint ha Jankát megmurdálja, megy a börtönbe, ott nem lesz egyedül. És a házat nem adja el... mert jön valami bérlő.

Juli és Mara AIDS értesítőket küldenek a vénasszonyoknak. Vajon milyen kérdések lehetnek benne? Hetente hányszor jár a Gerbaud-ba? GG és Mara síelni készülnek, de közbeszól GG frissen kijött isiásza. Szar is az, mikor nyúz a csúz. Ugrunk a remetére, akit a kiérkező Mágen doktor Fekélyes Franciként diagnosztizál, régi ismerős, úgy remete, mint ahogy én Indira Gandhi. Viszont lázadás van, mert Balekdokinő nem bírja Ádám hisztijét, le akarja erről szoktatni. Szerintem csatlakozni akar Ádám egyik testrészéhez, amibe ha remek nyelvérzékével végigmondja a bajait, minden megoldódik. Én Ádám fülére gondoltam. A mentőszobára érkezik Évike, a régi medika, aki immáron orvos, ámde szingli, Ádám kellene neki. De ő foglalt. Összefut viszont az új medikával, aki azzal fenyegeti meg Ádámot, hogy a türelmetlenégét hisztériával honorálja. Na az még szép lesz.

Etus és Józsi pálinkáznak, és a szabad árakról osztják az észt, amikor is csöngetnek. Egy pali az, aki Etelkának kiállítást rendezne. Etus azt akarja, hogy Józsi maradjon, ezért közli, hogy a vidéki unokatetvére. Józsi sokkot kap, és menekülne, de ezt nem ússza meg. Még jó, mert az ürge takonyrészegre issza magát, hülyeségeket beszél (a kiállítás piac is, és majd ő elad mindent), majd leveri Etelka egyik, hárfát mintázó kerámiáját. Jutalma egy gyors kihajítás, amit Józsi hajt végre.

Julcsi bulit rendez, szól a Lambada, Rita von Affektapina cigizik, és vedel, erre akarná rávenni Juniort és Moby Dicket is, de Moby, aki időközben Body Dick lett a súlyok hatására, ellenkezik. Junior nem, ebből még balhé lesz. A házba érkezik Sümeghy és Lila Pause, utóbbi megbocsátott, és azt kérdi, most megvan-e a kulcs. Na végre, dugás lesz? Csak ez a rettenet ricsaj ne lenne. Pedig a Lambadának jó a ritmusa... Rita szerint is, távozáskor ráugrik Bodyra, Junior paterol mindenkit kifelé, de csöngetnek. Sümeghy az, aki ordítana, de amikor betoppan Ádám és Senior, kiderül, hogy jó fej is tud lenni, azt mondja, hogy ő is itt volt a bulin, semmi gáz. Buli után rendrakás a program, Ádám diktál, Junior pakol, Senior tombol.

Fogtündér szerzett beutalót, küldi nagyanyját fürdőbe, aki ki van akadva a gondoskodástól, de Gyümike csuklóból úgy lebassza Lenkét, hogy szóhoz sem jut. Érkezik Taki és Erdészke, utóbbi dühöng, mert a telekkiutalós papír még mindig nem jött meg. Lenkének büdös az ágyban fekvés, együtt akar vacsorázni a többiekkel, nem maradhat ki egy jó kis családi balhéból. Snitt. Jutkáéknál vacsora van, Hável és Béla a vendégek, Hável nm akar igazgató lenni tovább, ennek örömére összetegeződik Jutkával. Bástyának mennie kell, mert népszámláló is a lelkem, ezért meghallgatjuk, hogy szegények vagyunk, és egyre kevesebben vagyunk. Rosszabbul élünk, mint négy éve, pedig a jövő elkezdődött. De jobb, ha mindenki tudja, ez bennünk van. Mert új kiegyezés jön. Világbéke, egészség, tejjel-vajjal folyó kánaán. Megy egy gyilkosság. Jankáé. Vagy nem. De ezt a szereplőink még nem tudják.

Címkék: szomszédok
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.09.21. 14:26:45

Áááá, ez kurva nagy hv! Grat!

vorti 2009.09.21. 15:11:03

"Lenke a végén a kapitalizmus pártjára áll. Ami a szakadék szélén áll. És a kommunizmus? Mindig egy lépéssel előtte."

Ezen maj' beszartam! XD

Jankát meg ki fogja kinyírni? Nem ez néző...? XD Nem lepne meg.

Borcsika 2009.09.21. 15:49:59

Ez a mai hv olyan volt, mint egy ColorStar, nehezen indult, kicsit nyögve-nyelősen, de a végére robbant. Pedig kezdtem azt hinni, hogy egy hatodkos gyerek olvasónaplóját bújom.

Köszi Rambaldi, klassz volt!!!
süti beállítások módosítása