Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hazudj, ha tudsz! 1x04 - Szerelem mindhalálig

2009. szeptember 21. 10:47 - Silme Betty

Videónézéssel indítunk, Cal épp az arckifejezésekről (mégis mi másról...) magyaráz egy csomó öltönyös faszinak, akikről ordít, hogy biztonságiak. Egyébként szerintem a pasas Doctor Who-t néz, a szemüvege totál ugyanolyan, mint a Doktor "brainy specs"-je. Egy kolumbiai gyilkosság a példa, megtudjuk, milyen képet vágnak azok, akik „előre megfontolt erőszaktettet” követnek el. További képek következnek kedves, gyilkolászós emberekről. Lightman végül levonja a következtetést: ha valaki arcán az előbb leírt arckifejezést látják, az illető valószínűleg megtámad valakit. Egyik öltönyös megjegyzi Riának, hogy egy csaja arcán látott ilyet, de szerintem rögtön utána Ria arcán is láthatta. Újabb öltönyös a képen, megtudjuk, hogy FBI-ügynök, és a kimondhatatlan nevű koreai nagykövetre kell vigyázniuk. A pasi két hete bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson, a fiának ma lesz az esküvője – tökéletes alkalom egy gyilkosságra, nem? Cal és a többiek ott fognak korzózni az esküvőn és azt lesik, ki néz csúnyán a távol-keleti Obamára.

Öltönyös 3.0 felveti a a problémát: a koreaiak nem fejezik ki az érzelmeiket, mert tiszteletlenség. Gillian és Cal elmagyarázzák neki, hogy ez teljesen önkéntelen dolog és az sem számít, ki milyen nemzetiségű.

Váltunk, Lightman csúnyán nézve sétál az udvaron, ami dugig van vendégekkel, fotósokkal, satöbbi. Utána az FBI-os főmuftival és Gilliannel beszélnek a munkáról, a lényeg: Cal nem bízik az esküvőkben, mert házasság a végük. Megjelenik Gillian férje, FBI-os el. Mr. Foster kb. annyira irritáló, hogy legszívesebben itt hagynám abba a mai epizódot, és mennék tüntetni a FOX-hoz. Arról nem is beszélve, hogy a brainy specs-utánzata finoman szólva is ostobán áll rajta. A szertartás után mennie kell melózni, óh, szegény... Gillian olyan vak, ha a férjéről van szó, mint egy újszülött kismacska. Cal kiadja az utasítást: Torres és Loker a fémdetektoroknál figyeljék a népet. Ria is látja, hogy Gillian férje hazudik, kérdőre vonja Calt, aki azzal küldi dolgozni, hogy ez nem az ő dolga.

Gillian és Cal mennek a nagykövethez. Lightman megpendíti, hogy ha lemondaná az esküvőt, nem lenne semmi baj, de persze erről szó sem lehet. Ahogy a nagykövet segédjéről beszélnek egy percre, Cal lát valamit a férfi arcán, a kedves néző meg rághatja a körmét, hogy már megint mi zajlik a háttérben. Loker és Torres megállítanak egy ideges emberkét a detektornál, akinek a zsebéből egy kis nejlontasinak látszó dolog kerül elő. A korábban Riának dumáló titkosszolgálatos besegít, de az incidens végén a nő közli vele, erre semmi szükség nem volt. Loker persze észrevette, hogy a pasinak tetszik Ria.

Közben Gillian letolja Calt, amiért az esküvő elhalasztását javasolta. Kiderül, a nagykövet arcán látott furcsa mosoly annak a jele, hogy zavarban volt. Eközben Gillian a tortába szeretne ugrani, ez sajnos elmarad. Cal szerint az esküvő a hazugok karácsonya – meg kéne ismerkednie House-zal, biztos jól megértenék egymást.

Nagyteremben folklórfesztivál, a csapat figyeli az embereket. Loker a nősülésről bölcselkedik, majd jön az ifjú pár. Előbb a nagykövet mond beszédet, majd a fiáról és a menyasszonyról készült home videót láthatjuk. Közben egy vaklárma után végre felfedezik a gyilkosjelöltet, aki a vőlegényt lövi le. A mentő elviszi, majd ebzárlatot rendelnek el, mindenki maradjon a sejhaján, kedvenc hazugságvizsgáló csapatunk mindent ki fog deríteni. Cal hamar rá is jön, az elfogott ember nem az igazi tettes, csak magára vállalja. Egy üveg benzint és öngyújtót találtak nála, biztos csak fázott, ezért akarta felgyújtani magát. Ez megoldva, keressük tovább a merénylőt. Szűkítik a kört az 50 alatti férfiakra. A videókat nézik meg, valamint a vőlegény barátaival kell beszélni. Utóbbi feladatot Ria kapja, bónuszként a rá hajtó ügynök is megjelenik.

Cal és Gillian a menyasszonnyal csevegnek, aki persze titkol valamit. Közben Loker megszerzi a kazettákat, bár elsőre nem akarják neki odaadni. A nagykövet pedig hazudik, mily meglepő. Cal a CIA-t hívja, Gillian csodálkozik. Megjelenik a férje, aki szívesen menne már „munkavacsorára”, de Foster közli vele, ezt nem lehet. Laura a CIA-től majd visszahívja Calt, addig is a vőlegény tanúját vizslatják, aki sutyiban dühös rá. Mint kiderül, a nagykövet fia szerencsejátékfüggő, és a tanú kölcsönadott neki.

Egy vendég mindenáron távozni akar, de a „tetszik-nekem-Torres” öltönyös, más néven Karl nem bír vele. Ria segít neki, bár erre persze semmi szükség nem volt. A játékadósságokat a nagykövet kifizette, ezt megbeszélik, majd Cal az egekig magasztalja a vőlegényt, csak hogy lássa a nagykövet segédjének reakcióját, ami a megvetés. Mr. Foster a szeretőjét főnökét hívja éppen, amikor Cal arra jár. Neki is könyörögni kezd, hogy engedje ki, de Lightman hajthatatlan. Tudja jól, hogy nem munkatelefon volt az az előbb.

A vendégek zúgolódnak, közben Cal elfelejtette, hogy Karlt már bemutatták neki. Újabb mérgelődő emberek, ezúttal a nagykövet és a testőr. Cal elnézést kérve végre beállít és egy pisztollyal a levegőbe lő. A nagykövet ösztönösen a segédje elé áll, holott neki kellene őt védelmeznie. Cal elnézést kér, de messziről látszik rajta, hogy cseppet sem bánta meg a dolgot, sőt, élvezte. Kiderül, a testőr a nagykövet törvénytelen fia, és az apa attól fél, ő is benne van a gyilkossági kísérletben. Ez nem talált, viszont újabb adalék a családi viszonyokhoz: a segéd undorodik Phoebe-től, a menyasszonytól. Pár hete a nőnek titkos találkozója volt valakivel, na ez vajon mit jelenthet?

Lightman végre megjegyezte Karl nevét, el is küldi Phoebe-ért. Amíg megérkeznek, addig a videókat nézegetik a többiek, hoppá, a nő hazudott a nevéről. Alighanem egy régi szerető bukkant fel az életében, ezért kellett volna a vőlegénynek meghalnia. Közben az öltönyösök sürgetik Calt, ki kéne engedni végre a sok fontos embert, mielőtt agyvérzést kapnak. Lightman még negyedórát kér, az epizódból 7 perc van vissza. Hát, ez nem real time, mint a 24-ben. Phoebe eltűnt, lehet, hogy nem lesz elég a 15 perc sem megoldani az ügyet? De nemsoká el is hangzik a rész kulcsmondata: „Ha valaki gyilkosságot fontolgatott, azt nem vette fel a kamera.” Jön az epifánia, tisztára, mint House-nál. Lightmanen látszik, hogy gyakorlatilag megoldotta az ügyet.

Cal addig piszkálja a videósokat, amíg az egyik neki nem ugrik. Oké, hogy modortalan a pasi, de bántani azért nem kell. Öltönyösék lebirkózzák a gyanúsítottat, aki megbilincselve üldögélhet csak ezután. Felsóhajthatunk, az imádott főszereplő már nincs veszélyben. A férfi Phoebe exférje, aki a házasságról értekezik. Ez valami mánia ebben az epizódban. Az ügynökök elviszik, majd a menyasszony adja elő a hattyú halálát és elrohanna, valószínűleg örökre, de az apósa inkább magával viszi a kórházba, megbocsátás a köbön, hurrá. Végül a nagykövet még gyanúsan mélyen hajol meg a törvénytelen fiú előtt, úgy tűnik, végre tényleg tiszteli és bízik benne.

Karl sikeresen ráhajt Riára, a pasit nem zavarja, hogy nyitott könyv előtte. Gillian a férjével vacsizik, és persze neki van bűntudata, hogy nem juttatta ki a férfit a lezárt épületből. A nő megjegyzi, Lightman nem a férje – gyakorlott sorozatnézők itt kezdenek kombinálni, hogy: „de később még lehet...” Cal cserébe közli vele, hogy ő nem jó kislány. Gillian mosolyogva válaszol: „Hazug!” - ezzel otthagyja Lightmant, aki megsebzett arckifejezéssel áll ott - a magányos farkas-image már nem jön be senkinek, ezért inkább kisétál a képből, ki tudja, hová.

Címkék: hazudj ha tudsz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása