Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x19 - End game

2009. szeptember 19. 10:00 - missparker

Atlanta, Georgia. Jarod egy lepukkant raktárépületben fejezi be legújabb ügyét. Most épp nyomozó volt, a társát buktatta le. A rosszarc Jarod elődjét, Santora nyomozót lőtte le. Jarod most őt ismerteti meg az érzéssel, milyen is a fegyver csövébe nézni. Sok van a számláján, drogügyek, gyilkosság, így nem számíthat kegyelemre. Pedig optimista a nyomorult, a földön fetrengve megtalálja a fegyverét, Jarodra fogja, szerinte Jarod fegyverében már üres a tár, számolta a lövéseket, bizony ám, ekkora IQ-bajnok. Önbizalmától mámorosan elmondja, hogy igen, Jarodnak igaza van, ezt ő mind megtette, de hiába jött rá, mert őt is ki fogja nyírni. Meghúzza a ravaszt, a csőből helyes kis zászló jön elő, Jarod közben másik fegyvert ránt elő a kabátja alól, megvagy rohadék a vallomásoddal együtt.

A következő képen egy kölyök, Bryce sakkozik éjszaka a neten, megnyeri a meccset. Az ellenfél, Joshua személyes találkozót ajánl. Bryce elindul, a sötét parkban egy sötét alak várja. Joshua hazudott a koráról, kb. 25 éves, nem nyolcadikos. Hülyeségeket beszél, hogy ő Bryce bátyja, majd kocsiba tuszkolja a gyereket, és elhúz. A helyszín felrobban.

Jarod Doyle nyomozó épp a friss állását foglalja el Minneapolisban, a rendőrfőnök örül neki, de csodálkozik, hogy milyen gyorsan áthelyezték. Nincs idő tovább beszélgetni, hívják az eltűnt Bryce miatt. Bocs főnök, kicsit vissza kell ugranom a régi helyre Atlantába, tudok egyet s mást a gyerekrablásokról.

Bryce-ék házához érve beveti magát a munkába. A srác színjeles tanuló, sakkzseni. Az esti jóéjtpuszi után reggel az üres ágyát találták. Az apja szigorú és kemény, az anyja aggódik. Jarod az aggódó szülőket nézve a saját szüleire gondol, az anyja sikolyát hallja, 'Elvitték Jarodot!'

Központ, Misst apu hívatja, szüksége van a segítségére. Brigitte hisztis, megint szőke, folyton bőg,beszéljen vele, mint nő a nővel. [Miss, mint locsifecsi barátnő, haha.] Természetesen Miss tiltakozik. Apu erre először kiugrik a fotelből, aztán rájön, hogy a lánykájára ez nem fog hatni, kérlelni kezdi.

Jarod körülnéz Bryce szobájában, közli a szülőkkel, hogy a gyerek magától lépett le. Bryce-apu keménykedik, az ő eminens fia nem szökne meg. Más látszik, az apa-fia fotót földhözvágta, mielőtt elment.

Dühös volt, hogy nem gördeszkázhatott, mert jövő szombaton sakkverseny van. Bryce-apu Jarod számára használhatatlan, az anya érzéseivel foglalkozik inkább. Nem viselkedett furcsán a gyerek? Számítógépezett este? Na végre, valami használható, Jarod nekiesik a gépnek, rátalál a Joshua-levelekre. A találkahelyen a robbanás miatt nem sok nyom maradt. Jarodnak beugrik egy emlék, Raines-szel sakkozott gyerekként. 'Ha a legjobb vagy, azt az emberek felismerik'. A gyerekrabló felsőbbrendű elmére vágyik. [Nem csoda, ha Jarodnak ismerős a helyzet.]

Joshua közben az apjával beszél telefonon, fel kell készítenie valamire Bryce-t. Bryce retteg, Joshua egy adag nyugtatót ad be neki, aztán dührohamot kap. Bryce-nak végül egy székbe kötözve kell szörnyű képeket bámulnia egy kivetítőn, komplett agymosás.

A helyi nyomozó, Logan nyavalyog, sehol egy nyom, Jarod gondolkodik, az neki jobban megy, mint a kesergés. Végül megjelenik Samantha Waters, az FBI legjobb profilozója. [Igen, a hölgy a Profiler, azaz Pszichozsaru, aki képes látni a gyilkosságokat mind az áldozat, mind pedig a gyilkos szemével. Ez az epizód egy crossover, ahol összeengedték a két nagyszerű sorozatot.]

Sam szerint ez több egyszerű gyerekrablásnál, a nyolcvanas évek végén volt egy ügy Marylandben, 8 gyerek tűnt el ugyanígy. Az utolsó 3-ról tudják, hogy zsenik voltak. A rablások helyszínét ott is felrobbantották, később 6 gyereket megtaláltak, holtan. A rabló nem került elő.

Miss apu üres irodájába ront be, rászánja magát, hogy beszéljen újraSzöszivel. A tyúk a fürdőszobában bőgve épp egy fecskendőt döf magába. Ennyi elég is, Miss Brootsnak és Sydneynek tombol, ez egy drogos, apunak viszont bizonyíték fog kelleni. Ellentmondást nem tűrően néz, szegény Broots mehet ellopni a fecskendőt.

Jarod és Sam dolgoznak, Jarod Pezt szemezget, ez is régen volt már, Samnek persze feltűnik. Működik a kémia a két különleges elme közt.

Az áldozatokban közös, hogy a szigorú szüleik miatt súlyos lelki problémáik voltak. Jarod döbbenten nézi a halott gyerekek képeit, Sam látja, hogy kezd összezuhanni, így nekiáll terápiázni rajta, Sydney helyett. Nyugi Jarod, az ilyen képeket nem lehet megszokni, próbálj kívülálló maradni. És ez meg miféle kódolt írás? 'Ööö, semmi, még gyerekkoromban találtam ki'. [Rossz ómen: Jarod hebeg, és nő van a dologban. Ugye a csajozásai eddig még sosem sültek el jól.] Sam megütközve bólogat, könnyen rájött, hogy Jaroddal sem stimmel valami. Vissza az ügyre, úgy gondolja, hogy Bryce saját életet akart, az apja meg nem hagyta. Olyanná akarta tenni, amilyen ő maga sosem lehetett. Jarod egy keservesebb pillantásokat vet. Elmennek Bryce-apuhoz a sejtésükkel, a rabló csak a bajnokságon nézhette ki magának Bryce-t. Apu tombol, Jarod erősen kapaszkodik a zakójába, hogy ne csapja falhoz ezt a barmot.

Bryce anyja emlékszik egy újságíróra, aki különösen érdeklődött a fiuk iránt. Könyörög, hogy találják meg a fiát, Jarod ettől még eltökéltebb lesz. [Fogott ő már súlyos pszichopatákat, remélhetőleg most kíméletesebb lesz magával.] Sam 'hazatelefonál' az FBI-hoz, a főnöke Bailey Malone nem jutott előre Bryce ügyében. Sam megemlíti Jarodot, kiváló nyomozó, csak olyan fura.

Broots belóg Parker-apu irodájának fürdőjébe, kikukázza a fecskendőt. Közben megérkezik újraSzöszi, enyeleg valakivel, Broots a fürdőben ragad, újraSzöszi partnere jön rendbeszedni magát az aktus után. Broots a zuhanyfülkében retteg tovább. A partner persze Lyle, nem Parker-apu.

Jarod lenyomozta az újságírót, Joshua Meyers egy nemlétező magazinra hivatkozott, Logannel meglátogatják. Rövid lövöldözés után Jarod leteperi, Logan csodálkozik, a helyszíneléskor talált cipőnyom alapján egy nagydarab fickóra számított. Bryce eközben még mindig az őrült vetítést nézi valahol, már Joshua-nak hiszi magát.

Ami még furcsább, hogy mellette van Joshua, pedig Jarod elvileg most kapta el. Ezek többen vannak! Erre Sam is rájött. Az elkapott Joshua Meyers valójában Theodore Reed, az egyik korábbi áldozat. Nem mennek vele sokra, csak azt hajtogatja, hogy 'a nevem Joshua'. A másik Joshua eszerint Mike Taylor lesz, a korábbi elrabolt gyerekek közül őt sem találták meg.

Broots beszámol Lyle és újraSzöszi kapcsolatáról, Miss kiakad, ettől apu össze fog omlani.

Jarod nem adja fel, az elfogott Joshuából próbál kiszedni valamit, mint jó pszichológus. Sam kívülről figyeli őket, mintha vigyázna Jarodra, rádión súg neki.

Joshua nem mondja el, hol van Bryce, mert 'nem akar az erdőbe menni'. Sam súg: kérdezd az erdőről (ahol a holttesteket találták). Joshua újabb mondatot kezd kántálni, 'Mindent apáért'. 3 mondat, csak ennyit tud. Nem elmondani nem akarja, hanem egyszerűen nem képes róla beszélni. Logan most sem ért semmit, Sam magyaráz, ha egy gyereket elvisznek az otthonából, elveszíti az érzékét, hogy megkülönböztesse a valóst a valótlantól. Az őt szerető emberek nélkül könnyen átformálható. Jarod bölcsen hátat fordít nekik, képzelhetjük, milyen arcot vág. Aztán kihúzza magát, beszáll a beszélgetésbe.[Mi tudjuk, hogy magáról beszél] 'A kitartás felerősödik, az értelem élesedik, az identitás eltűnik, nem tudja, ki is ő valójában'. Sam kérdez, ezt honnan tudja? Hátraarc, nincs válasz. Viszont ha Bryce nem felel meg Apának, akkor az erdőben végzi. Sam újra a főnökének telefonál, keressenek valami Apát. Lelkészt, tanárt stb. A főnök jól ismeri Samet, rákérdez Doyle nyomozóra. Sam őszinte, erre a rejtélyre még nem jött rá. [Örülnénk, ha ez így is maradna.] Jarod otthon újra elővette a fémkofferét, videót bámul, olyan tragikus arccal, mint már rég. Pedig már úgy tűnt, elfogadta, leszámolt a múltjával. A videón Raines-szel sakkozik, 'mostmár mi vagyunk a családod'. 'Majdnem úgy érzek, mint az apád'. A Hullaimitátor betegesen rajongott érte, brr. Kopogtatnak, össze kell szednie magát, lecsukni a bőröndöt. Sam érkezett, rácsodálkozik a rendetlen lakásra, ‘ööö, átutazóban vagyok, ez egy hosszú történet’. [Jarod, esetleg ha nem mesélgetnél a titkaidról minden nőnek, aki szépen néz rád…] Sam nem kíméli, a szép nézés után egyből a közepébe vág, ‘szóval Jarod, miért hazudsz?’ A látnoki képességei segítségével is csak annyit lát, hogy egy gyermeket tart fogva a múlt. Jarod elhajtja, nem az a feladata, hogy róla készítsen jellemrajzot.

‘Ki maga, Jarod?’ Erre sincs értelmes válasz, Sam magáról kezd mesélni, kiskorában meghalt az anyja, az apja nem szerette. Ezzel kiszed Jarodból annyit, hogy ‘elkötelezett’ az ilyen esetekre. Sam kegyelemdöfése jön, ‘jobban hasonlít Joshuára, mint amennyire bevallja’. [Kösz, te is értesz ahhoz, hogy kell feldobni más hangulatát.]

Joshua jelent az apjának, az új fia majdnem készen áll. Kántálja is szépen, ‘a nevem Joshua’. Szerencsére annyira nem nagy a baj, a fiúcska megjátszotta magát, egy alkalommal megpróbál meglépni. Joshua elkapja, őszintén megrémülve kérdezi tőle: ‘tudod mi lesz, ha Apa alkalmatlannak tart?’

Jarod az elfogott Joshuával próbálkozik újra, új taktikát vetett be, ha Joshuának Apa kell, megkapja. A Kaméleon magára talált végre!

És brillírozik, ahogy megszoktuk! Tudja, hogy Sam figyeli, így oda is szólogat, ‘nem szeretett a saját apád? Találtál egy másikat?’Az eredmény megdöbbentő, az erdőben Joshua végzett a ‘testvéreivel’, mert Apa arra kérte. Jarodtól esélyt kap, hogy jóvátegye, segítsen Bryce-t megkeresni.

Miss összeszedte minden erejét, hogy elmondja apunak az igazat Bridgetről. Mikor belép az irodába, apu, újraSzöszi és Lyle vidáman cseverésznek, már épp belefogna a mondanivalójába, mikor Broots jön lóhalálában Sydney-vel, mondania kell valamit. A fecskendőben női hormonok voltak, Bridget gyereket akar. Mire Miss visszaér az irodába, Szépfiúék épp a fürdőszobás sztorit magyarázzák, persze némi szétlocsolt pezsgő a főszereplő, nem az, amit Broots látott-hallott. Majd bejelentik a nagy hírt, lesz egy kis Parker. [kérdés, ugyan ki az apja?]

Joshua megadta a helyszínt, ahol Bryce lehet, rendőrök törnek a házra, már nincs ott senki. Jarod kapcsol először, az erdő! Joshua valóban ott sétál Bryce-szal, megjelenik végre Apa. Egy negyvenes fazon, Abrahamnak hívja magát, hatalmas késsel, amit Bryce torkának szorít. Most érkeztek meg a rendőrök, Abraham egyre jobban szorongatja Bryce-t. Jarod nem törődik a nyomozói álcájával, a késsel, nekiesik Apának, Raines képe villog előtte, üti a fazont, ahol éri. Láttunk már olyat, hogy kishíján agyonvert egy gyerekrablót, most is pont ez történik, de most egyáltalán nem képes uralkodni magán, Logan téríti észhez.

Másnap, sakkverseny, Bryce megnyeri a meccset. Jarod Sammel rakja össze a tanulságot. Abraham gyerekpszichológus volt, ő foglalkozott az eltűnt fiúkkal. Magához csábította őket, amikor a saját fia egy öröklött betegségben meghalt. Az első Joshua. Theodore és Mike intézetbe kerül, még rendbe is jöhetnek, a szüleiket értesítették, bár azóta 10 év telt el, ki tudja, hogy éreznek most. Jarodnak is ez a dilemmája a saját szüleivel kapcsolatban, de már nem esnek rosszul neki Sam szavai. Egy csomag ajándék Pez is jár, ‘a benned lakozó gyemek’. Búcsúölelés, az első nő, akivel végre nem nagyon esett pofára. Azért ne várjunk hepiendet.

Jarod újra egyedül üldögél a rendetlen lakásban, rendetlen élete romjain.


A Profiler sorozat egyik epizódjában folytatódik az itt megkezdett történet. Sam segítségül hívja Jarodot, mert a Joshuáknál fordulat áll be. Megsértődnétek-e, ha jövő héten ennek a Profiler-epizódnak a hogyvoltja jelenne meg?

25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeugma 2009.09.19. 10:55:45

Missparker, te a Barátok közt-ről is hogyvoltolhatnál, én még azt is élvezettel olvasnám :-)

Amúgy meg amiben Jarod van, az jöhet. Pont egy Profiler crossovert hagyjunk ki?
(Csak úgy írd a hogyvoltot, hogy vedd számításba: nem mindenki van képben a másik sorozattal, pl. hogy ki kicsoda és mit csinál; többek között én sem. Köszi.)

Berix 2009.09.19. 11:29:49

Nagyon örülnék a Profiler epizódnak! Remek ez a hv-t is.

Semp 2009.09.19. 11:42:53

Hajrá, Profiler epizód! És a többiben is csatlakozom zeugmához. Kösz a hogyvoltot!

Elloth 2009.09.19. 12:02:03

Szegény Miss! Nem tudom elképzelni, ahogy az új kis hugira vagy öcsire vigyáz, és dajkálja. :D Amúgy tök mindegy ki az apa, családban marad a gyerek.

A Profileres epizód jöhet, régen azt is nagyon szerettem.

Laliath 2009.09.19. 14:43:26

Részemről is jöhet a Profiler epizód.

Nagyon szimpatikus volt nekem az a sorozat is, de sajnos alig láttam belőle pár részt :(

szanna 2009.09.19. 14:57:22

Csatlakozom zeugma-hoz. Bármi jöhet, amit te írsz, a te hogyvoltjaidat szeretem a legjobban. :)

mizrolist 2009.09.19. 15:01:55

A Profiler-epizódnak itt a helye :)

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2009.09.19. 16:07:56

Egy profiler epizód, vagy az összes... Mindent szívesen olvasnám a tolladból:D

bree-gee 2009.09.20. 09:56:24

Hú, nem is mertem remélni, hogy megkapjuk a Profiler-es rész hogyvoltját! :D :D De jó!Köszi!

De vigyázz, mert akkor a többit is kérjük! :))))) /A negyedik évadban is van 2 ilyen rész, ha jól emlékszem/

Tündérke21 2009.09.20. 21:41:13

Én is szívesen elolvasnám a Profileres hogyvoltot, annak idején azt a sorozatot is nagyon szerettem :-)

kekhalal 2009.09.21. 16:29:59

Nekem van egy jó hírem most szedem le az első a harmadik és negyedik évadot.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.09.26. 19:59:42

Sziasztok!

Csaxólok, lesz Profiler, de csak jövő héten, el vagyok úszva, most kezdtem hozzá.

Üdv

missparker

kekhalal 2009.09.26. 20:49:44

Lehet egy kérdésem hogy hona lehet letölteni a 3 évad magyar szinkronját ami nem fel iratos és nem kell sorban állni vele mert meg van a 3 évad nem magyar.
Kérlek minden képen valaki írjon vissza fontos lenne.

kekhalal 2009.09.26. 21:39:30

Ott csak a felirat van szívem de nekem nem az kell hanem a magyar szinkron mivel volt magyar csatornán így valahogy fent kell hogy legyen

kekhalal21 2009.10.03. 17:08:43

Van egy kérésem hogyan tudom össze rakni a hosszupuskasub.com a már torrentől leszedet filmet mert össze rakom de egyáltalán nincsen hang sem háttér hang kérlek segítsél nekem.De ez a rész nagyon jó volt még csak most tudtam elolvasni sajnos.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.10.03. 18:08:21

Ha nincs hang, az codec problémára utal, tölts le egy codec packet (pl. a letoltes.com-ról). Utána a videofájl és a feliratfájl neve pontosan egyezzen meg (kiterjesztés kivéve), és legyen egy könyvtárban. Innen indítva a videofájlt, VLC vagy BS Player a feliratot is indítja.

mizrolist 2009.10.03. 18:39:48

@missparker: VLC-vel codec sem kell, lejátszik az mindent izomból.

kekhalal21 2009.10.06. 06:55:58

Sziasztok sajnos egyik sem jött be mert vagy nincsen hang vagy angolul beszél. Szeretnék valakit meg kérni help mi plase.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.10.06. 20:03:28

@kekhalal21: Szia. Használj VLC playert. Ha kéthangsávos avi fájlban van a film, akkor VLC-vel elindítani, az Audio menüben pedig elvileg kettő darab Track lesz, az egyik angol, másik magyar, kiválasztod, melyikkel szeretnéd lejátszani.

kekhalal21 2009.10.07. 07:27:50

Hogy tudódom kéthangsávosá tenni a sorozatot?
Előre is köszi a segítséget.

mizrolist 2009.10.07. 11:10:03

@kekhalal21: nehezen, ha eredetileg nem az. Valószínűleg neked eredeti nyelven van meg, vagyis aligha fogsz magyar hangot varázsolni alá.

kekhalal21 2009.10.08. 06:56:27

Akkor újból le kell szedni? De hosszupuskasub.com/ hogyan tudok prémium tag lenni? Valaki nem tudja?

Pissta 2009.11.25. 19:27:30

"Nagyon ötös!" :)
süti beállítások módosítása