Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x07 - Csodagyerek

2009. szeptember 12. 12:00 - bree-gee

Vége a nyárnak, és vége a kis nyáriszünetnek is, amire elküldtem Sötét angyalunkat, de most már, ha minden jól megy, tovább dübörgünk a végkifejlet felé. Köszönöm a kitartás annak a pár embernek, aki olvassa! :)

Egy korai reggelen a lányok készülődnek a napra, Max fogat mos, Kendra pedig egy papírhalom felett szenved. Egy Tanaka nevű tudósnak dolgozik, az előadásának anyagát másolja, de meggyűlik a baja a sok idegen szóval. Kiderül, hogy a pasas kutatási területe a génmanipulálás, egy koraszülött, sérült gyereket 6 éves korára zsenivé fejlesztett. Max érdeklődését felkelti a dolog. Elmegy Loganhez, hogy juttassa be hamis papírokkal a tudós konferenciájára. A férfit morcos hangulatban találja, ugyanis próbálkozott kikelni a tolószékből kevés sikerrel, és Max majdnem meglátta, ahogy tehetetlenül fekszik a földön.

A lányt azért érdekli nagyon az előadás, mert reméli, hogy a tudós kitalált valamit arra, hogy az ilyen eljárás során fellépő hibákat hogy lehet kiküszöbölni (magyarán, hátha talál gyógymódot a rohamaira). Logan elég durván lekoptatja Maxet, de megígéri, megcsinálja neki a belépőt.Jam Pony-nál megint megy a pletyka, most épp Cindy panaszkodik az álomcsajjal töltött randi sikertelenségéről, amit Skatchy gyönyörűen összefoglal egy mondatban: „Mit ér, hogy biszex, ha nincs semmi szex”. Max előadja a hattyú halálát a főnöknek, hogy milyen beteg, el szeretne menni. Olyan jól megy, hogy Normal gyorsan mindent lefertőtlenít. Simán felvehetnék szegény Magdia anyus megüresedett helyére a Barátok köztbe.

Közben Logan elkészült a belépővel: Max Rachel Glasser, a nem létező Biotechnika magazin egyik riportere lesz. Plusz még egy bocsánatkérést is kap a férfitól, hogy goromba volt vele. Max elmegy az előadásra, Kendrának meghagyja, hogy tegyenek úgy, mint ha nem ismernék egymást. A lány épp belemerül a témába, és az emlékeibe, mikor Lydacker huppan le mellé. Na, ez se semmi egy rész lesz!

Max-et érthető okból kicsit elkapja az ideg, és a szünetben le akar lépni, de eszébe jut, hogy mit tanítottak neki kiskorában: Ismerd meg ellenfeled! A félrevezetés fegyver! Így hát összeszedi magát, és visszamegy. Folytatódik az előadás, Tanaka professzor sok okosságot mond a génekről, ezalatt Lydacker és Kendra szemeznek egymással! Kendrának nincs valami jó pasi radarja, az biztos. Az előadást közben terroristák zavarják meg. Ők a Május 22-e Mozgalom, és a céljuk, hogy megmentség a gyereket, a „csúnya, gonosz génmanipuláló tudóstól”. Csak hát a nagy emberiesség közben simán lekaszabolnának mindenkit, aki az útjukba kerül. Aki egyszer megérti a terroristák gondolkodásmódját, az szóljon.

Max persze nem tehet semmit, mert akkor leleplezné magát, pedig egy-két Chuck Norris mozdulatsorral simán leverhetné az összes géppisztolyost, úgy, hogy levegőt venni se lenne idejük. Lydacker-nek természetesen van pisztolya, amit gyorsan átpasszol Kendrának, azzal, hogy „magát úgy se kutatják át!” Miért, a csúnya lila (kék?) boa visszatartó erő a terroristákkal szemben?Vagy mit szeretne, hova dugja, ahová ő nem tudja? Nem értem. Na, mindegy, ezt már sosem tudjuk meg! Begyorsulnak az események: megérkeznek az épület elé a rendőrök, a bentiek pedig, hogy bizonyítsák, komolyak a szándékaik, ledobják Tanaka tudóst a tetőről, és szabad elvonulást kérnek maguknak, különben több embert is megtanítanak repülni…

Persze minden híradó a túszejtésről tudósít, Logan is értesül a dologról és a helyszínre siet. Kiderül, hogy egyszer régen csinált interjút a vezetőjükkel, így ráveszi a rendőröket, hogy közvetítő lehessen. A főterroristát fűzi, hogy legalább a nőket engedje el. Bent közben Lydacker osztja meg ideológiáját Max-szel („Ezt a világot nem a szeretet irányítja, hanem a harc a túlélésért”), aki persze annyira nem osztozik a világszemléletében. A férfi bele akarja vonni a kisfiút a programjába, ami nem hangzik túl jól.

Főterrorista belemegy, hogy elengedje a nőket, ha Logan bejön cserébe túsznak. Hát persze, hogy bemegy, nem is kérdés, hogy főként Max miatt. Persze tudhatná, hogy a lány nem hagyja csak úgy simán megmenteni magát. Kifelé menet az egyik lépcsőfordulóban eljátssza a „jaj de kificamítottam a bokámat, szegény gyenge nő vagyok” c. előadást, melynek csúcspontja az őr fejének ütköztetése a fallal.

A teremben Lydacker épp Logan mellett ül, és megjegyzi, hogy milyen őrült, hogy önként ajánlkozott túszként a nő helyett. Értjük, hogy nem érti, az ő világát ugye nem a szeretet mozgatja, mint tudjuk. Logan meglátja a férfi belépőkártyáján a nevet, és rájön kivel is cseveg épp. Kinn a kommandósok lelőnek pár túszejtőt, amivel csak azt érik el, hogy Logant viszik a tetőre repülni tanítani. Szerencsére Max egy kötél segítségével utána ugrik, és belendülnek egy szobába, pont egy ágyra huppanva. Erről a jelenetről beszéljenek inkább a képek. :)

Ezután Max elrohan megmenteni a kisfiút. A túszejtők menekülnek, Lydacker előveszi a pisztolyt, de leütik hátulról, és le akarják lőni. Max pedig nagy dilemma előtt áll: hagyja, hogy lelőjék a pasast, és ezzel megoldódna egy csomó gondja, vagy mentse meg. Mivel a lány eddig sem az egyszerű megoldások híve volt, és ez még csak a hetedik rész, természetesen megmenti Lydackert.

Beszabadul a terembe, lekung-fuz pár terroristát, és a gyerekkel menekülő fővezér után ered. Bemutat pár villámgyors golyó elöli cikázást, majd elkapja a fickót, és megölelgeti a gyereket. Lydacker csak a „buli” végére ébred fel, mikor a katonák berohannak a terembe. Addigra már a lány karján a kissráccal kisétált. Főterroristát kezelésbe veszik a katonák: egy kis veserúgás itt, egy kis gyomorütés ott…De Lydacker felmutatva az igazolványát megállítja őket, mondván, hogy a fickónak is jár az igazságos tárgyalás. Hogy miiii? Aztán fog egy pisztolyt, és lelövi a főterroristát. Na azért, a világképembe nem illett ez a humanitárius Lydacker! Csalódott, hogy a fiú eltünt, de szerencsére őt már Logan kivitte a területről, így nem juthat a nyomára.

Max elmegy a férfihoz megköszönni, hogy cserébe érte és a többi nőért bement túsznak. Logan is megköszöni a légi mentést. Szóba kerül Lydacker, és Max elpanaszolja, hogy hagyhatta volna, hogy lelőjék, most egyszerűbb lenne. Attól, hogy megmentesz egy rossz embert, az még jó dolog, vigasztalja a férfi. Nekünk mindenképp, hiszen Lydackernek köszönhetően biztos lesz még egy-két izgalmas rész.

 

Címkék: sötét angyal
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GaTa 2009.09.18. 13:59:12

ööö, bocs a baromi tájékozatlanságomért, de hol adják a sorozatot. És honnan lehet megszerezni?

bree-gee 2009.09.18. 18:59:50

@GaTa: Szia! Sajnos nem adják jelenleg sehol, a megszerzése pedig nem nehéz. Beírod a google-be, és kidob egy csomó oldalt, ami segítségedre lehet.

Van egy szuper rajongói oldala is, ha több mindent szeretnél megtudni a sorozatról, szintén első pár találat között kidobja a google.

kekhalal 2009.09.21. 16:21:44

Sziasztok most már tudok én is ide írni mert rendbe raktam a gépemet.

kekhalal 2009.09.21. 16:27:48

Már nagyon várom a következő részt.

kekhalal 2009.09.23. 06:35:48

Oké köszi hogy vissza írtál.

pleb 2010.08.14. 17:59:28

Egy nagyon jó rész egy nagyon jó sorozattól. Kár, hogy kaszálták a 2. évad után, pedig elég sok mindent ki lehetett volna hozni belőle. Ha ilyen jó maga az 1. évad, akkor vajon milyen lett volna a többi?

bree-gee 2010.08.14. 19:45:45

@pleb: Nekem az első évad sokkal jobban bejött, mint a második. Utóbbi mire épp kezdett volna magára találni, addigra vége is lett, még hozzá úgy, ahogy... :/
süti beállítások módosítása