Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x21 - A prófécia

2009. szeptember 12. 15:30 - the black ball

Bányászbolygón járunk, ahol Chazen és Ellori fogad minket. Baálnak bányásztak naquadah-t, de ő már 100 éve nem járt erre, mivel kiürültek a bányák. Ellori közli, hogy ugyan egyre ritkábban fordul elő, de még így is vannak készleteik. Amit egy bizonyos Mot nagyúr szokott átvenni Baál nevében. Ráadásul két hét múlva ismét eljön. Jónás kicsit rosszul érzi magát, melege van, aztán elkezdi bámulni Chazen pajeszát, amitől úgy beflessel, hogy hirtelen maga előtt látja, ahogy Chazen kioktatja Ellorit, miszerint Baállal nem szabad ujjat húzni. Ellori burkoltan célozgat rá, hogy talán Baál nem is isten, amire mindenki felkapja a fejét, O’Neill még be is veri egy gerendába.

Chazennek nagyon nem tetszik, amit az öreg csinál, de az továbbmegy: van egy próféciájuk, miszerint idegenek érkeznek a kapun át, erős fegyverekkel, és felszabadítják őket. És hát ugye itt van a CSK-1. Chazen lehordja Ellorit, hogy ne beszéljen baromságokat, Baállal nem szabad ujjat húzni. Nabazmeg. Jónás akkorát néz, hogy a hólyagja is működésbe lép, és elindul a természet lágy ölébe, de pár lépés után összeesik. A hólyagja is.

Otthon Fraiser mindent elvégez Jónáson, amit csak a modern orvostudomány fel tud mutatni: megkalapálja a térdét, megcibálja az orrszőrét, kólás mentosszal öblögettet, ördögöt űz, és végül egy kis istenkáromlásként elküldi MRI-re. A felvételek szerint Jónás agyában egy terület fokozottan aktívan működik. Jónás próbálna menekülni, szerinte semmi baja, csak egy kis szédülés, de Fraiser már készíti is a spanyolcsizmát. Ebből bizony újabb vizsgálatok lesznek.

Később a tárgyalóban Carter csúnyán megvádolja Mot nagyurat, szerinte Baál tudtán kívül gyűjti be a naquadah-t. Elkanászodott ez a lyány. Jónás elmondja, hogy Mot a halál istene volt jó régen, de Baál jött, látott, röhögött és győzött, és most a szolgája lett. Teal’c szerint Mot most készül a visszavágóra. Hühű, mindenki fejében kattan a hippikapcsoló, gyors szabadítsuk már fel őket, elvégre Baál a tuti, úgyis ő nyer, őt meg nem érdekli a bolygó. De Jacknek még kell egy kis infó. Jónás éppen a zokniját szagolgatja, amikor ismét beflessel, és látja, ahogy Carter elhívja kajálni, mert mexikói nap van. Aztamindenit, mexikói zselé. Az eligazítás után Jónás levonul a szobájába, Carter meg követi, és elhívja kajálni, mexikói nap van. Jónás megáll a növésben, amikor tudatosul benne, hogy látja a jövőt.

Később Fraiser véres ruhában, bárddal a kézben beállít Hammondhoz, és közli, hogy végzett a vizsgálatokkal. Szerinte Jónást nem a naquadria tette szupermenné, ugyanakkor felfedezett egy daganatot az agyában. Jackék persze nehezen hiszik el, hogy Jónás már előre tudja, mi lesz holnap az ebéd. Ekkor Jónás úgy megbámulja az íróasztalát, hogy ismét flessel, aztán közli, hogy jön egy Sina nevű tok’ra. Erre megszólal a riasztó, valaki jön a kapun. Egész véletlenül egy Sina nevű tok’ra. Sina elmondja, hogy Baált jól szétverte Yu, ami Anubisznak nagyon nem tetszik. Itt az esély Mot előtt, szóval sietnünk kell. Később Jónás arra a következtetésre jut, hogy Nirrti tette őt ilyenné. Elég csak megnézni Cassandrát, vagy a többieket. Nem végzett jó munkát, ugyanis a daganat másfélszeresére nőtt rövid idő alatt, ami ha így halad, hamar kinyírja Jónást. Valószínűleg ezt nem flesselte még.

Fraiser műteni akar, már hozza is a Black & Decker fúrókészletét, de Jónás szerint nincs itt semmi látnivaló, látnok lett és kész. A többiek csak irigykednek. Mindenesetre Hammond felmenti, a többieket meg visszaküldi a bolygóra. A gyengélkedőn aztán újra beflessel, Cartert látja, vállán egy égett sebbel, amint hordágyon viszik. Már rohan is a kapuhoz, és időben eléri, hogy Carter ne mehessen küldetésre, mert szerinte el fogja találni egy botfegyver. A többiek odaát felderítik a környéket, de nem találnak jaffákat. Jack megkérdi Ellorit, hogy tényleg azt akarja-e, hogy felszabadítsák őket. Ellori elmondja, hogy télen járvány volt, így nem tudtak elég naquadah-t bányászni. Meg akarták magyarázni Motnak, de az magasról letojta, mint Pelikán a stéget, és kinyírta a 10 leggyengébb bányászt, köztük Ellori vejét is. Szóval igen, akarják.

Kivéve Chazent, aki elbújik, és egy kukac kommunikátorral üzen Motnak. Otthon Jónás olvasni próbálna, amikor riadó lesz, valaki megsebesült. Sylar és Carter a kapu generátorát ellenőrizték, amikor az egyik kondenzátor felrobbant. Aztán hozzák is Samet, pont úgy, ahogy Jónás látta. Újra kell éleszteni, mire a nővér feltolja Carter felsőjét, de a kamera PONT kihátrál. Az anyjuk térde kalácsát! Jónás meglátogatja. Tartunk egy gyors fizikaórát, amit most hadd ne írjak le, a lényeg annyi, hogy a jövő nincs kőbe vésve, nem biztos, hogy Jónás minden látomása valóra válik. A bolygón ezalatt a haditervet beszéljük meg. Ellori szerint Mot egy hajóval szokott jönni, és csak 8-10 jaffa követi. Teal’c szerint meglephetjük őket.

Ekkor feltűnik Chazen, aki szerint bolondok vagyunk. Elsuhan a fejünk felett egy felderítő: Mot megérkezett. Aztán Chazen egy villanógömbbel kiüt mindenkit. Otthon Jónás is kiütődik, vérző orral elterül a padlón. Mot jól megfenyegeti Jackéket, hogy most majd megint jól megfizetünk mindenért. Kivéve ha elmondják neki az írisz kódját. Akkor csak a Földet pusztítja el. Jófej gyerek ez a Mot, bírom. Jónás magához tér, és rögtön beleflessel az éjszakába: a CSK-15 azonosítója érkezik, mire Hammond kinyitja az íriszt. Csakhogy jaffák érkeznek, akik egy bombával az egész hegyet elintézik. Ezt elmondja Hammondnak és Carternek is.

Carter szerint nem biztos, hogy megtörténik, de Jónás meditálni akar, hogy többet láthasson. Fraisernek meg már viszket az ujja a szikén, ő műteni akar. De jó, meditáljon. Fless: Jack, Teal’c és a CSK-15 a kapu felé osonnak. Tárcsáznak, elküldik az azonosítót, aztán rajtuk ütnek a jaffák, és mindenkit megölnek. Aztán összeesik megint, és Fraiser azonnal műtet. A műtőbe igyekezve Jónás elmondja Carternek mit látott. A bolygón Ellori lánya vizet visz a jaffáknak, akik aztán elájulnak. Kiszabadítja Jackéket, és odaadja nekik a GDO-t, csak ezt bírta ellopni Chazentől. Elvisz minket a kapuhoz. Otthon Hammond tárcsáztatja a bolygót, de a rádió Chazennél szólal meg. Hammond figyelmezteti a többieket, hogy csapda lesz a kapunál.

Chazen rájön, hogy Mot bácsi foglyai megszöktet, jaj mi legyen most, gyorsan riadóztat. Csakhogy Mot hagyta, hogy megszökjenek. Voilá, a csapdának lőttek, Jackék időben észreveszik a jaffákat. Mot máris adná a sugárnyalábos fejmasszázst Chazennek, de Ellori lánya lelövi a fenébe egy pisztollyal. Jónást ezalatt műtik, kritikus a helyzet, de mivel Daniel nem röpköd a plafonon, tudhatjuk, hogy nem hal meg. A külsős doki ki is kapja belőle a daganatot. Megérkezik a CSK-15 azonosítója, és Hammond kockáztat, kinyitja az íriszt.

Persze a mieink érkeznek, és közeleg a hepiend. Jónás daganat nélkül a jövőbe látás helyett a jelenre koncentrál, ergo ismét kivégzi a bázis könyvtárát. Jack kicsit sajnálja, hogy most már nem mehet el Jónással Vegasba. Jónás pedig érdekesnek találja, hogy azzal, hogy megváltoztatták a jövőt, kiderült, hogy az tényleg nincs kőbe írva, ugyanakkor valóra váltottak vele egy ősi próféciát. De Carter szerint csak szerencséjük volt. És itt a hepiend.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.09.12. 22:51:30

"Aztamindenit, mexikói zselé." LOL
"de a kamera PONT kihátrál. Az anyjuk térde kalácsát!" Jobb ez így, a vetkőzés nem illet volna az okos szőke imázsához.

the black ball 2009.09.14. 18:14:59

@Llew: természetesen, de azért csak elhúzták a mézesmadzagot.

Llew 2009.09.15. 12:13:24

@the black ball: ezzel az epizód eyecandy faktora 0,1-ről 0,2-re nőtt:)
süti beállítások módosítása