Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x13 – The Box, Part 2

2009. szeptember 09. 16:30 - Milo Rambaldi

Folytatódik is a kaland Tarantino mesterrel, mint főgenyával, aki az SD-6 széfjéből akar valamit ellopni az Ember nevű főnökének. Sydnek sikerült a széfkódot átállítani, így nem robbant fel az épület, viszont kiszúrták, elkezdték lőni, ezért menekülőre kellett fognia a szellőzőrendszerben, majd beszorult egy ipari ventilátorba.

Ahol léptek zaja hallatszik, de KémFater érkezik csak, az ötlete ismét remek, feladja magát, így Syd el tud menekülni, Cole és csapata meg azt hiszik, elkapták a renegát ügynököt. Cole smárol is egy kört vietkong banyájával, aki elrohan kódot törni, egy sztetoszkóp és egy MacBook ehhez biztosan elég. Cole megy vissza Arvint szurkálni a pincébe. Syd a kandikamerás szobába visszaérve Jack instrukcióit találja, szereld le a bombákat, most, mert előbb-utóbb feltörik az új kódot, ás levegőbe repülünk. Syd indul is dolgára, Dixon viszont rendetlenkedik a PDA-ján Langleyt akarná hívni. Jack mondja, ne hívd, úgysem jönnek. Az más kérdés, hogy azért nem jönnek, mert szarnak az SD-6-ra magasról, de Dix ezt nem tudja, ő ugyebár abban a hitben él, hogy az államnak dolgozik, ezért így szól: lehet, hogy normál helyzetben te vagy a főnök, Jack, de ez most nem normál helyzet. Főcím.

Dixon addig ügyeskedik, amíg eléri a PDA-ját, és leadja a vészjelzést Langleynek. Közben mindenki feszülten nézi az őröket. A CIA-ba befut az üzenet, Weiss rohan vele Vaughnhoz, aki megy Devlinhez, ahol Haladki is tombol. A döntés: egyelőre várunk, nem segítünk. Haladki szerint ez Sloane játéka. Vaughn tombol, de nem hat meg senkit. Így átmegy renegát ügynökbe. Ha nem jövök vissza pár óra múlva, akkor halott vagyok. Arvin ezalatt a „hogyan gyűjtsünk be öt perc alatt nyolc pokoli tűt” játékot nyomja Cole-lal, szívatja rendesen Cole barátunkat a vén genyó, miattad haltak meg az embereid Csecsenföldön, mondja neki. Syd a pincében rohangál Jack kincskereső térképével, ráakad az egyik bombára, ami egy vasajtó mögött van, poroltóval fagyasztja a zárakat, majd vassal leüti, ügyes lány ez.

Syd megtalálja az egyik adag C4-et, közben a vietkong picsa már 5 számnál jár a 12-ből, fogy az idő, Sydnek látogatója akad, de legyakja két félkörívessel. Az őrt hívják a rádión, Syd győzködi, hogy mit mondjon, nem teszi, ezért leüti. Vaughn is befut, simán bemegy a garázsba, ahol a légkondisnak álcázott őr várja, de élete gyors véget ér, miután Vaughn Syd autójának simogatása után a munkára tér. Hívja Weisst, de Haladki veszi fel, aki szabályáthágásokról pofázik, de Vaughn csak annyit mond, üzenem Devlinnek, hogy tényleg betörtek, küldjön erősítést. És kuss, mert lehet, hogy esténként Sydre gondolsz, miközben... de én itt vagyok, te meg nem.

Mocsárrészeg Will érkezik Franciehez, nyavalyog, mindenki élete annyira normális, még Sydé is, leszámítva ezt a bankos őrületet, én meg szopok ezzel a cikkel. Fran gyorsan végighallgatja Willt, majd így szól, én segítenék. Mert akkor lennék jó ember. Will ennek örömére megy a kikötőbe, ahová a kulcs vezet, egy csomagmegőrzőbe. McNeil felségének halottkémi jelentését találja benne. Hoppá. Oda is adja McNeil lányának, vidd be apádnak felszólítással. Ugrunk vissza Cole-ra, aki vietkong babáját cseszegeti, hol van az a másik, akit leküldtem a pincébe. VK Babe megy utána, közben Syd és Vaughn összefutnak, majd mennek bombát deaktiválni. Egyik sem ért hozzá, ez így vidám lesz. Vaughn megbizonyosodik a bomba mibenlétéről, biztos C4, mert az van ráírva. Melyik kábelt vágjuk el? A kéket? Nem, abból hat van. Akkor a sárgát. Az sem jó. Nézd csak, egy jelvevő. Húzzuk ki. Túl egyszerű. Az bizony, mert lézeres védelem alatt van. De a lézer között benyúlva kihúzható. Meg is van. Király! Katt. Mi ez, a bomba? Nem, VK Babe érkezett. Egy gépfegyverrel.

VK Babe egy szobába viszi a kémpárost, akik legyakják, erre közli, hogy brit titkos ügynök, aki beépült Cole-hoz. Cole egyébként valami Rambaldi miskulanciát keres. És ha VK Babe nem megy vissza fentre, akkor minden borul. A brit küldetés is, és nem tudjuk meg, ki az Ember. Lehet, hogy ez mind igaz, de az is lehet, hogy nem, ezért megkötözik kis barátnőnket. El is rohannak bombát hatástalanítani, ezzel nem lenne gond, de Cole egyre idegesebb, hogy mindenki eltűnt, újabb embereket küld a pincébe. VK Babe-et kiszabadítják, de a szabadulást kötözéssel honorálja, mégis brit ügynök, ezt csak akkor tudjuk meg, amikor a megkötözött embert egy szekrényen keresztül lelövik. Cole begurul, és így szól. Kedves alkalmazott, aki az embereimet gyilkolászod. Ha nem vagy itt húsz másodpercen belül, akkor kivégzem a kollégáidat. Mondjuk a partnereddel kezdem. Jack Bristow-val.

Syd feladja magát, és sajnos nem tudta leszerelni a harmadik bombát. Közben Weiss szervezi a mentőcsapatot, Vaughn telefonál, Weiss Haladki torkának esik, fokozódik a nemzetközi helyzet. Vaughn nem tudja, hol a harmadik bomba, VK Babe viszont ismét munkában a lapotpnál, már hét szám van meg. Cole megy Syddel beszélgetni. Közben pezsgőt iszik, Sydet is ezzel locsolja. Mi találkoztunk már, egyszer bent jártam, elhívtalak randizni, de azt mondtad, ha még egyszer látlak, szétrúgom a térdedet. Vonzó volt az a hozzáállás. Most is az. És hogy tudd, a főnököd egy genya, erre remélem egy nap te is rájössz, és utálni fogod. Syd nem mondhatja, ez már most is így van, de annyit mond, hogy most sem kellesz. Az lehet, de telenyálaztam a pezsgőt, amiből ittál. Hehe.

Cole Arvinnál van, aki láthatólag élvezi a tűket, mert feszt szopatja Cole-t. Biztos azért vagy annyira oda ezekért a tűkért, mert te megtörtél. Sírtál, mint egy kisgyerek, mi? Az életedért könyörögtél, ugye? Cole egyre idegesebb, ordít, jön VK Babe, már csak egy szám van. Cole vele is ordít, majd szitává lövi a csajt. Tyűha. Ezek után parancsot ad, lőjetek le fent mindenkit. Ebből nem lesz semmi, mert az SD-6 csapat legyakja az őröket, Jack rohan Arvinhoz, kiszedi belőle a tűket, majd kérdezi: hogy lehet leállítani a vészhelyzeti állapotot? Ujjlenyomattal. De én innen nem tudok mozdulni. Jack gondolkodik egy kört. Erre Arvin így szól. Az ujjam tud mozdulni. Harapófogó. Nyissz. Auuuuu.

Cole a széfhez rohan, Jack Arvin gépéhez, ki a gyorsabb? Szerencsére Jack, a rendszert hatástalanítja, eközben Cole is hatástalanítja Sydet és Dixont is, az a baj veletek, hogy nincs elég erő az ütéseitekben. Cole bejut a széfbe, kikap egy Rambaldi jeles dobozt, majd irány a garázs, de ott a CIA várja, díszlövésekkel. Syd is befut, legyakja Cole-t, Vaughn megkapja dobozt, amiben valami parfümszerű cucc van. Majd annyit szól, hogy a hokimeccs ráér. Nem kell ezt elsietni. Syd szerint sem most már, bár reméli, hogy valami drága parfüm van a dobozban, ha már ennyit küzdöttek érte, visszamegy az irodába, könnyes összeborulás következik, Arvint is elviszik ujjvisszavarrásra, Jack boldog, hogy Syd mégsem lép ki, csak Dixon nem érti, miért nem jött a CIA segíteni, amikor pedig ő küldött nekik SMS-t. Hát Marcus barátom, sok dolog van még, amit te nem értesz...

Címkék: alias
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása