Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x13 - The Second David Job (ÉVADZÁRÓ EPIZÓD)

2009. szeptember 04. 17:30 - bree-gee

Ez is elérkezett, az első évad utolsó részének hogyvoltját olvassátok. Mivel ez egy dupla évadzáró, nem árt tisztában lenni az előzményekkel, amit én itt most itt nem részleteznék, megtette Annácska a múlt héten. Az utolsó jelenetünk akkor a csapat szétszéledése volt, kezdő jelenetünk pedig fordítottja az előző résznek: Nate-re pisztolyt szegez Ian Blackpool, exe pedig ott sápítozik a háttérben. Hmmm…Ez meg hogy történhetett? Vissza is ugrunk három nappal ezelőttre, hogy választ kapjunk. Az IYS-nél Starlinget alelnökké nevezik ki, úgy néz ki, megkapja hát az annyira áhított irodát. Sophie-t látjuk a következő képen, aki épp terepszemlézik a Blackpool kiállításon.

De nem csak ő sántikál valamiben, hanem Parker is felbukkan. Mi lesz itt? Sterling közben előadja a nagy tervét: ne csak biztosítsanak, hanem ők is őrizzék az általuk biztosított dolgokat. Első ilyen projekt a múzeum lesz, ahol Blackpool értékes tárgyai, valamint VIP ügyfelek cuccai lesznek kiállítva. A múzeumban ezalatt Eliot is megjelenik, szintén forgat valamit a fejében. Ahol 3 csapattag van, ott lesz 4 is, ha megérzésem nem csal. És igen, Hardison se marad ki a jóból. Nate megjelenik Sterling irodájában, amikor Blackpoollal beszélgetnek és bejelenti, hogy ki fogja rabolni a megnyitó napján a múzeumot. Kivéve, ha a pasi lemond a vezérigazgatói címről, és jótékony célra fordítja a vagyonát. Nagyarcú Ian jól kineveti.

Közben a múzeumban az ex-csapattagok felfedezik egymást, de a biztonságiak is felfigyelnek rájuk, és futás van ezerrel: Nate menti meg őket, egy kocsival odafarol a múzeum elé. Szerencséjük volt, hogy szemmel tartotta őket. Hardison új, „nem feltűnő” birtokára mennek. Korábban MC Hammer lakott itt, és még a WC-k is aranyból voltak, amíg az adóhivatal el nem vitte, hiába mondta, hogy U Can't Touch This. A „boldog egymásra találás” kollektív veszekedésbe torkollik, de végül mindenki megosztja a terepfelméréses tapasztalatait.

Készül az új terv: kirabolni Blackpoolt, és megalázni Sterlinget. A kiállító terem alatt a restaurátorok terme van, ezen keresztül lehetőségük lesz megvalósítani a tervet. Viszont ugyebár Nateexnej Maggie is lent dolgozik. Mi legyen vele? Hát hívja fel Eliot, mint dr. Sinclair, úgy is bukott rá a nő! Nate fintort vág, de legyen. Össze is jön a randi, Eliot be van kamerázva.

Nagy mosollyal indítja a társalgást, ami fokozatosan halványul el, mikor Maggie a volt férjét kezdi el szidni, sőt, még azt is kijelenti, hogy még az ágyban is rossz volt. Persze a többiek, Nate-tel az élen mindent látnak és hallanak a furgonban. Jááj! Kiderül, Maggie pontosan tudja, hogy lehallhatják/figyelik, ő is ilyen gomb kamerát vett anno karácsonyra az ex-férjének.

Jól le is üvölti Nate haját, hogy mit képzel magáról. Végül Nate elmondja az egész 'segítünk az embereken' sztorit, plusz, hogy milyen szerepe volt Blackpoolnak a fiuk halálában. Ezt követi könny, ölelés, bánat, emlékek. Maggie úgy dönt, segít nekik.

Az akció megkezdődik, de Sterling figyeli a nőt, és látja, amint Parkerral ügyködnek, hogy a kiállítás vezetőt megzavarják. Bemesélik szegénynek pasinak, hogy egy múmia átkától van rosszul (pedig csak felnagyítják az allergiás tüneteit egy kis virágporral). Közben Sophie ügyetlenül bár, de bocsánatot kér az előző részbeni hazugságaiért a csapattól (Eliot van leginkább megsértve), és a kedvenc, „Nate őse” kép is kiakasztásra kerül a villában.

Úgy tűnik, minden visszatér a régi kerékvágásba. Eljön a megnyitó napja, Blackpool virul, és nagyon büszke magára, a két Dávid szobor egy helyen van kiállítva, micsoda ritkaság! Sterling pedig dörzsöli a tenyerét: mindenki el lesz kapva, és meg lesz leckéztetve, de nagyon! Miközben lelki szemei előtt látja a saját diadalát, az említett személyek pár lépésre vannak tőle mindig. Pancser. A kamerákon felfedezik, hogy Nate besétál a kiállításra, persze ráröppennek, mint maci a mézre. Sterling már épp a torkát marcangolná, hogy mit keres itt, mire a válasz: hát vettem jegyet.

Blackpool még mindig lenézi Nate-t, ezért nagy kegyesen megengedi neki, hogy maradjon. Sterling rájön, hogy a múzeumigazgató az átoktól való félelmében elvitetett egy múmiát, miután Maggie-vel beszélt. Nagy erőkkel le is vonul megkeresni a kérdéses darabot, ami persze pont a két Dávid szobor alatt van, a kamerákon kívül. Ahá, biztos lyukat fog fúrni valaki, aki ebben a szarkofágban bujkál, diadalmaskodik Sterling.

Kinyitja, mire kizuhan szegény múmia, aki max. jópárszáz évvel ezelőtt fúrt volna lyukat valahova, a rátelepedett porból kiindulva. Viszont ezzel beindította valamit, a Dávid szobrok üvegburáját ellepte valami fehér füst. A csapattagok csak erre várhattak, megindul egy 5 perces visszaszámlálás mindenki telefonján. A tárolót nem lehet kinyitni: nemzetbiztonsági szabály lép életbe ilyenkor, hiszen ismeretlen gázt bocsátottak ki. Sőt, még az épületet is ki kell üríteni. Szívás. Persze kitör a pánik is. Sterling már nem vidám. Közben Parker az ajándékboltban mindenkinek Dávid szobrokat osztogat (olyanok, mint az eredeti), lassan mindenki azzal sétál. Tisztára olyan, mint a Thomas Crown – ügyben a kedvenc kalapos jelenetem.

Sterlinget persze elkapja az ideg. Mikor mindenki kiért, Hadison lezárja az épületet, 220-as vérnyomású biztonsági főnökünk se tud visszajutni, és Blackpool is hiába tapad az ajtóra, mint Cirmi cicánk reggelente. Nate közben bent kergetőzik a biztonságiakkal: felcsalja őket a tetőre, aztán leszánkázik a kiállítóba egy kötélen a többiekhez, a biztonságiak csak néznek. Mikor leér beindul Sterling hiper-szuper mindent elzáró-bezáró berendezése, és ők benn rekednek. De mielőtt megijednénk, kiderül ez is a terv része volt.

Mire Sterling és a többiek bejutnak a kiállítóba minden eltűnik, kivéve a két Dávid szobrot! Ez nagyon ciki Blackpoolnak, hűlt helye a VIP ügyfelek tulajdonának. Totál elveszti a fejét, és ekkor fog pisztolyt Nate-re, követelve, hogy adjon mindent vissza. Most ő neveti ki nagyon nagyarcú Ian-t. A rendőrséget nem hívhatja, mert ő vállalt felelősséget a festményekért. 150 millió dollár veszteség éri az IYS-t, ha kártérítést kell fizetni. Nate alkut ajánl Sterlingnek: Blackpool bukik, ő lesz a cég megmentője, cserébe Nate kisétálhat. Sterling belemegy, és talán még jól is szórakozik. Maggie pedig kihasználja a lehetőséget és behúz egyet Iannak. Nate visszaadja a festményeket a múzeumnak, miután Blackpoolt kirúgták. Igazából csak a kiállító alatti terembe vitték le a padon keresztül.

Elérkeztünk időközben az utolsó jelenethez. A csapat egy repülőtéren van. Nate megköszöni mindenkinek a segítséget. Nehéz a búcsú, még Parker is elérzékenyül, ami nagy szó! Aztán hátra arc, öten öt felé indulnak….majd megálnak és….VÉGE AZ ELSŐ ÉVADNAK.

Köszönöm mindenkinek a figyelmet, aki velünk együtt követte végig a sorozat első évadát! :)

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2009.09.04. 18:23:54

De kár, hogy vége! Mikorra várható a következő évad?
Nem szeretnék sokat várni.

bree-gee 2009.09.04. 18:52:33

@Kymy: Nem szeretnélek elkeseríteni, de szerintem nem fogják egyből adni a folytatást. Bár ne legyen igazam!

jinjang 2009.09.07. 10:28:14

Köszi a hogyvoltokat, csak miattatok kezdtem el nézni ezt a sorozatot, de megérte. Eliot rulez, külön hála a mostani sok fotóért róla!
süti beállítások módosítása