Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagközi szökevények 1x04 - A trónfosztott király

2009. szeptember 01. 16:00 - Tipca

A Moyán – szokás szerint – áll a bál. A csapat egyik fele alkut akar kötni pár csempész tavlekkel, mások viszont (Aeryn) nem mondanak le arról, hogy teljes fegyverzetben állítsanak be a tárgyalásra. Mint mindig, most is Rygel lesz a szóvivő, s a legszebb az egészben, hogy azt sem tudják, mire alkusznak, hogy mi a tavlekek áruja. A tavlekok landolnak a hajón, az egész legénység kinyalja magát, és tornasorba állnak a köszöntésükre, aztán meg csak pislognak nagyokat, mikor a tavlekok karra csatolható ionsugárvetőgépágyúikkal szarrá lövik a rakteret. A nagy zűrzavarban Johnnak sikerül kiütnie az egyiküket, akinek a karjáról leesik a fegyver. D’Argo rögtön fel is kapja, ám mivel fogalma sincs, hogyan kell használni, csak extrém bizsuként mutogathatja, amíg a vendégek felkapják Rygelt, belegyömöszölik egy zsákba, és elszelelnek.

Míg Zhaan a tavlek felélesztésével van elfoglalva, D’Argo tisztára begőzöl a szertől, amit a karkötő belé fecskendez, és ámokfutásba kezd a fedélzeten, mondván ő a főnök, húzzanak innen a fenébe. A tavlek magához tér, és nem szolgál túl jó hírekkel: az élénkítő drog túl erős, hogy csak úgy kibírja egy edzetlen ember. John rájön, hogy a tavlek karjáról is lejött a szerkezet, mikor az elájult, tehát nincs más dolguk, mint kiütni D’Argót. Ez jó kör lesz. A Pilóta közben be van szarva, mert D’Argo a karjai levágását és a végbelébe való feltuszkolását helyezi kilátásba, ha nem indulnak azonnal, még az sem érdekli, hogy Rygel akkor itt marad.

A szemtelen tavlek vezér kapcsolatba lép a legénységgel, és váltságdíjat kér a hyneriai királyért, méghozzá nem is keveset, hiszen hatmillió alattvaló majdcsak ki tud csikarni egy nagyobb összeget is. John cserét ajánl, az elfogott tavleket Rygelért, de a vezérnek csak annyit ér meg az embere élete, hogy valamennyit lefarag az árból. A tárgyalást követően Crichton és Aeryn D’Argo vadászatra indul, az altatóköd hatni is kezd, ám a karfegyver megnöveli a dózist, úgyhogy az üldözőkből üldözött válik. John egy váratlan gyorsulással akarja kiütni a luxánt, ám jön a fekete leves, a D’Argónak beadott hazugság, miszerint a Moya üzemzavar miatt nem képes elindulni, valóra válik. Sebaj, mondja Crichton, van másik, a Pilóta zárja le a hajó összes nyílását. A Pilóta hiába sápítozik, hogy akkor megnő a nyomás, Johnnak épp ez a célja. Elterelik D’Argo figyelmét, aztán hirtelen kieresztik a nyomást, ami kiüti a csápost.

Eközben a tavlek táborban Rygel dumálni kezd a szomszéd cellában raboskodóval, és kiderül, hogy a tavlekek sportot űznek az uralkodók elfogásából, hogy aztán busás váltságdíjat kérjenek érte. A rabtárs is kollega. A Moyán John és Aeryn kiderítik, hogy Rygel tehet a leviatán megbénulásáról, ugyanis az irányítókristállyal díszítette fel a jogart, amivel el akarta kápráztatni a tavlekeket. Aeryn minihadseregként már indulna is a bolygóra, hogy visszaszerezze a kristályt – és ha már ott van, hogy kibelezze Rygelt –, és bármennyire is tiltakozik, Johnt is magával rángatja. Szó szerint, ugyanis Crichton nem hajlandó menni, úgyhogy Aeryn kénytelen leütni. Zhaan kaját vinne az elfogott tavleknek, ám a lakoma végül vetkőzőversenybe torkollik. Vidám az élet a leviatánon!

Aeryn és John leszállnak, és elindulnak a tavlek tábor felé, miközben Rygel, szokásához híven, csak sopánkodik, és mindenkit sérteget, aki az útjába kerül. Crichtonék belefutnak néhány vadászó tavlekbe, mire Aeryn felcsatolja magára a karkötőt, és bunyóba indul. Sikerül is kiszedni a félájult tavlekekből, hogy merre találja a vezér Bekhesh táborát, ám közben a többiek ébredezni kezdenek, mire John mentőakcióba kezd – sikeresen túltölti és felrobbantja Aeryn puskáját. A robbanást a Moyán is érzékelik, mire az éppen magához térő D’Argo már szedi is a cókmókját, hogy segítsen a többieken. Rygel rabtársáért már jön a váltságdíj, de a törpe még mindig adja a nagyképűt, és váltig állítja, hogy az alattvalói őt is kifizetik. Ezalatt a leviatánon fogva tartott tavleken jelentkeznek az elvonási tünetek, de Zhaan egy csókkal és az átérző képességével enyhíti a tüneteket. Rygel szökni próbál, ám Bekhesh elkapja, és megöli őt, csakhogy a rabtárs feléleszti, mondván, ha a hyneriai nép nem fizet az uralkodójáért, majd az övé megteszi.

Aeryn is kezd begőzölni a szertől, és John hiába próbálja csellel kiütni őt, csak egy púpot kap a fejére. Szerencsére épp időben fut be D’Argo, aki a nyelves trükkel könnyedén elkábítja az ex-békefenntartót, és leveszi róla a karkötőt. Mint kiderül, a rabtárs azért váltotta ki Rygelt, hogy a megmentésével az ő népét is az uralma alá hajtsa, de a törpe csak röhög, hiszen egy alattvalója sincs. Míg Aeryn és D’Argo szokás szerint egymással marakszanak, John felderíti a tábor környékét. Ő és a luxán indulnak támadni, Aerynt pedig hátra hagyják, hogy fedezze őket D’Argo kardjával, amiről kiderül, hogy nemcsak szúró, hanem lőfegyver is. Johnék belopóznak a táborba, ahol a tavlekeknek éppen ebéd utáni szunyóka van, mint az oviban, így feltűnés nélkül megtalálják a börtönt. Csakhogy a jogarban már nincs benne az irányítókristály, és mint a rabtárs beszámol róla, Rygel csak addig hajtogatta, hogy „értékes vagyok”, míg Bekhesh át nem szállíttatta egy jobban őrzött helyre.

A hajón Zhaan csak nem boldogul a tavlek fogollyal, hiába győzködi, hogy a karkötő fegyver által belé pumpált szer méreg, a fickó hallani sem akar róla, hiszen ez az élete. Most, hogy a táborban nincs keresnivalójuk, D’Argo és Crichton igyekeznek ugyanolyan észrevétlenül kilopózni, mint ahogy érkeztek, ám ez már nem jön össze nekik. Még jó, hogy Aerynt hátrahagyták, így el tudnak menekülni a tavlekek elől. D’Argót azonban az egyikük hátba találja a sugárvető kesztyűjével. A luxán egyre csak azt kérdezgeti, milyen színű a vére, John válaszol, hogy sötétvörös, mire Aeryn veszettül püfölni kezdi D’Argo hátát. Crichton lefogná, de Aeryn elmondja neki, hogy a luxánokat addig kell véreztetni, amíg a vérük áttetsző nem lesz, különben a seb elfertőződik. John értesíti Zhaant a fejleményekről, aki magára hagyja az étkezőben a tavleket, és a vezérlőbe megy. Egy gyors vizsgálódás után már jelent is Johnnak, tőlük nem messze van egy felszállni készülő tavlek hajó. Sajnos nincs elég idő odaérni, főleg nem Aerynnek és D’Argónak, akik közül az egyik jobban nyögdécsel és fetreng, mint a másik. Crichtonnak nincs választása, felcsatolja a karkötőt, aztán uccu neki!

A tavlek zendülés a Moyán nem túl hosszú életű, Zhaan elkapja a fickót, aki éppen a drogot próbálja magának beadni, és bependeríti őt a cellájába. John Bekheshék után sprintel, s mikor eléri őket, gyorsan ártalmatlanná teszi a testőröket, csak a nagyfőnök marad. Kezdődne a nagy leszámolás, csakhogy John kesztyűjéből kifogyott a nafta, úgyhogy jöhetnek az észérvek. Crichton próbálja meggyőzni Bekhesht, hogy Rygel végig csak átverte őt, és nincsenek semmiféle alattvalók, a hyneri csak egy szökött elmebeteg, aki királynak hiszi magát. Nagy nehezen sikerül meggyőznie Bekhesht, hogy semmi értékeset nem tudnak felajánlani érte, és ha nem hiszi, hát beszéljen a hajón lévő fogollyal. A fickó megerősíti John állítását, úgyhogy Bekhesh visszaadja Rygelt, aki – mint kiderül – lenyelte az irányítókristályt. A Moyára visszatérve minden visszatér a régi kerékvágásba, Rygel megy a klotyóba, a tavlek fickót visszaengedik a népéhez, és rögtön magára teszi a karkötőt, dacára Zhaan minden kiselőadásának a függőség veszélyeiről. Zhaan arcára ráfagy a mosoly, de nem szól semmit. Nem prédikál.

"Képzeld csak, valahol van egy világ csupa Crichtonokból... nagyon unalmas lehet." (Aeryn)

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.09.01. 16:21:06

Azt nagyon bírtam, mikor Crichton cipeli a Rygelt, az meg nyaggatja, hogy menjen már gyorsabban, meg mikor John mondja: "mákvirág" és eldől.:D

Tipca 2009.09.01. 16:32:55

Nekem John puskarobbantó akciója tetszett a legjobban. Nekikészül, hogy most hú, de mindjárt lemészárol mindenkit, aztán meg elkerekedik a szeme, és usgyi! :D

Sephinroth 2009.09.02. 20:02:56

Júj, az is nagy volt!:D
Meg amikor Aeryn leüti Crichtont.:D
süti beállítások módosítása