Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x11 – The Confession

2009. augusztus 31. 16:00 - Milo Rambaldi

Beszédes cím a mai, és a legütősebb rész az eddigiek közül, öveket becsatolni. Feszült epizódon vagyunk túl, volt benne vallatás, furcsa megmenekülés, Jack még furcsább áldozatvállalása. A heti kötelező cliffhanger ezúttal viszont a szokásosnál egy fokkal durvább lett: Jack a saját lányára fog éppen pisztolyt, mivel az ellen (a bombagyáros, arcplasztikázott Hassan) elkapta őket, és ez Jack bátorságpróbája, akinek egyébként meg kellene ölnie Hassant.

Jack megoldása a problémára egyszerű, de nagyot üt, lemorzézza a szemével Sydnek, hogy „őr a jobbodon”, Jack lelövi a bal oldali őrt, Syd legyakja a jobb oldali őrt, Hassan meg csak néz. Majd átadja a listát, amiért a srácok jöttek, előtte azért készül róla egy-két fénykép, amint holtan fetreng. Így az SD-6 azt hiszi, Hassan halott, holott a CIA kezeibe került, az ügynöklista is megvan, és mindenki túlélte. Syd kérdez egyet apjától: ha tudtad, hogy a geciknek dolgozom, miért nem szóltál? A válasz érdekes: mert akkor azt is el kellett volna mondanom, hogy én min dolgozom.

Már otthon is vagyunk, Syd meséli Vaughnnak, hogy képzeld apám mekkora hős, egészen el vagyok olvadva, olyan a terepen, mint az álom, nem csoda, hogy mindenki ódákat zeng róla, és most már megértem, miért áldozta fel Russeket, az életemről volt szó, én ugyanezt tettem volna. Vaughn már nem ennyire lelkes. Syd kérdi is, mi a baj, szívecském? Hát annyi, hogy 20 éve rejtély volt, ki ölt meg 9 CIA ügynököt, és a cirill betűs könyvedet, amiket apád rendelt, odaadtam a nemzetbiztonságiaknak, és hopp, mi jött ki a kódokból? A 9 ügynök neve, akit megöltek. Akiket az apád ölt meg. És most pedig feljelentem az apádat. Mert egy rohadt KGB kettősügynök. Főcím.

SD-6. Jack azt hazudja Sloane-nak, hogy már holtan találta Hassant, Arvin boldog, de jön is az újabb bevetés. Van egy Sakkoulas nevű görög ipse, aki Hassan jobb keze volt, most önállósította magát, és valami rejtélyes csomagot akar elsózni sok pénzért. Őt kell elkapni, de nem egyszerű bejutni, retinaolvasó van az irodája előtt. Marshallnak persze erre is van kütyüje, pink napszemüveg, és kontaktlencsegyártó kézikészülék. A CIA bázison eközben Vaughn fenyegeti Hassant, hogy elintézi, óránként dugják majd seggbe az Alcatrazban, ha nem mondja meg, mi az a rejtélyes csomag. Pedig Hassan csak a családját kéri cserébe. De Vaughn kemény, mint a vídia, nem alkudozik.

Jack vonja félre Sydet, egy kis apa-lánya beszélgetésre, ehhez Sydnek láthatólag nem sok kedve van, pedig Jack csak megköszöni, amit tett érte a lánya. Syd rohan tovább Vaughnhoz, aki továbbra is kardoskodik Jack feljelentése mellett, amit Syd nem nagyon akar, mert szerinte kell az apja az SD-6 lerombolásához. Vaughn szerint Syd csak szentimentális, amire most semmi szükség, és az apja egy rohadt gyilkos állat. Syd időt kér, Vaughn látszólag ad, de amikor Syd elhajt, előkap egy diktafont a zsebéből. Amin rögzítve van Syd mondata: lehet, hogy az apám ölte meg ezeket az embereket. De egy tetű vagy, Vaughn fiam!

Athén. A kurvás Victoria Beckham Barbienak öltöztetett Syd próbálja Sakkoulas retináját olvasni, de ehhez 10 másodperc szemkontaktus kell, ami végül megvan, a végeredmény viszont dupla szopás: Syd egy melákkal marad egy szobában, mert Sakkoulas dugni akar vele, és Dixon megy be az anyagokért, amiért Sydnek kellett volna, így a CIA nem kapja meg, amit meg kell neki. Végül közösen legyakják a bandát, Sakkoulast úgy lefejeli a mi Barbienk, mint vasorrú bába a mágnesasztalt.

LA. Vaughn még mindig nyúzza Hassant, most már percenkénti seggbevideóval fenyegetőzik, ennyi élvezet már sok Ineni barátunknak, ezért elárulja, hogy Krétán vannak a fegyverek, és az a bizonyos csomag is. Syd már indulna is Krétára, de Vaughn mondja neki, ez veszélyes. Nem baj, majd apám elárulja Sloane-nak, és SD-6 küldetés lesz belőle. Apádról jut eszembe, felvettem a múltkori beszélgetést, de nem adtam oda senkinek, mert nem vitt rá a lélek. És nem mutattam meg neked az egyik aktát a halott CIA ügynökök közül. Nem csak neked személyes ügy ez, Syd, hanem nekem is. És valóban. MERT A KIMARADT AKTA VAUGHN APJÁÉ. A feljelentés nem kérdés innentől fogva, Syd viszont totál kiakad, és Will karjaiba omlik bőgve, aki nagyon nem ért semmit, de Syd egy szót sem szól.

Kréta. Syd végül csak kiköt itt is, miután megkéri az apját (akit ugyebár feljelentetni készül...), hogy etesse meg Arvinnal Hassan infóját, amit Jack meg is tesz. Syd bemegy az elhagyatott bunkerba, Hassan egész készséges, ad kódot, Syd megtalálja a csomagot, de egyszer csak becsukódik az ajtó. És elkezd ömleni a gázolaj a tűzoltónyílásokból. Hassan rossz kódot adott! Ha egy percen belül nincs aláírva a papír, hogy a családja jöhet Amerikába, Syd átéli a porból lettünk, porrá leszünket. Rohanás, gépelés, ordítás, Devlin (nagyfőnök) aláírja a papírt, Hassan megadja a jó kódot, Syd menne, de érkezik Sakkoulas egy késsel. Akit Syd legyak, belevágja a kést a kódtáblába, bunker robban, Sakkoulas kampó.

LA. Ideges Vaughn kérdezi a szétesett Sydet, biztosan akarsz Devlinnel találkozni. Igen, akarok. Be is ülnek a fiatalok a tárgyalóba, érkezik sok-sok ember, mind fejes, Devlin is jön. ÉS JACK IS JÖN. Néz is nagyot a nyomozópáros. És Jack beszélni kezd. Ezek az emberek, akik itt ülnek, mind tudják az igazságot. Nem akartam, hogy így tudd meg az igazságot, de nincs mit tenni. Igen, 25 éve a KGB parancsot adott sok CIA ügynök meggyilkolására. Igen, ezeket egy itteni KGB ügynök hajtotta végre. Igen, a könyvekből kapta a parancsokat. De egyet tudnod kell, Sydney. NEM ÉN VOLTAM A GYILKOS KGB ÜGYNÖK. HANEM ANYÁD VOLT AZ. HŰBAZMEG!!!! Folyt. köv.

Címkék: alias
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.08.31. 22:17:22

Ez a szakasz (kb. az argentínai kalandtól a duplarészig) az 1. évad - talán az egész Alias - egyik legütősebb része.

Duerre 2009.09.03. 06:59:46

Szeretem ezt a részt. Érzelmi hullámvasutas, de akció is van benne.
(-Először úgy értettem, "falról a szőrt"!
-Balról az őrt...)
Meg sok-sok új információ.

"Ideges Vaughn kérdezi a szétesett Sydet" :)))
Köszi Rambaldi!

Duerre 2009.09.04. 18:58:23

Néztem tegnap a 4/1-et az RTLklubon, és beleolvastam a 4. évad első pár részének hogyvoltjaiba.
A Loki-s és BL-es utalások simán aktuálisak benne! :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.08. 10:29:22

Bocs mindenkitől, holnapra legkésőbb fent lesz a duplarész. Természetesen dupla hogyvolttal.
süti beállítások módosítása