Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x15 – Blinders (Szemellenző)

2009. augusztus 29. 16:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából: Jay kiosztja a Garrity szülőket és bejelenti a házasságot, Lyla később lassításra inti, Tyra és Julie összebarátkoznak, Smash beismeri a kokszolást, és Eric keményen meghajtja, majd mégis játékba állítja, Matt részt vesz egy jacuzzis-csajos.sörös fotózáson, Julie meg kiadja az útját.

Meccs, utolsó negyed, Párductámadás. Eric egy olyan playt választ aminek hallatán minden játékos és edző ledöbben, de csinálják. Matt előbb rövidpasszt ad Rigginsnek, 33-as jobbrafut, és átadja 20-asnak, Smash pedig, nem rohan mint szokott, hanem ő dobja a hosszút előre, éspedig Mattnek aki időközben előrerohant a réseken, kihasználva hogy a védők már nem rá figyelnek, és elkapja és beviszi a TD ! Az első rájátszás (selejtező) meccs megnyerve.

Ünneplés az öltözőben, Eric büszke győzelmi beszédet tart, Smash–rapp, majd a sajtó hordái szabadulnak be. Kérdeznek mindenkit, Mattet Smasht, edzőket. Két firkász MacMillant faggatja, hallottak-e a következő ellenfélnél kitört faji botrányról, illetve van e Dillonban ilyen Mac persze elutasítja, itt csak a játék a fontos. Tovább feszegetik a kérdést, Dillonban hogyhogy nem volt egy fehér irányító sem, Vudun kívül? Mac szerint ez nem faji kérdés, mindenki ott a legjobb ahol van. Ennél a pontnál a dilloni csapat másik (fekete) edzője is hallja a beszélgetést és rohan Eric irodája felé. Mac ugyanis belelendül, és lelkesen elmagyarázza hogy Smash, Baxter és Vudu rettenthetelenek, úgy küzdenek, mint a roncstelepi kutyák, legázolnak bárkit. A riportercsaj szeme felcsillan és összefoglalja a kérdést, ’Szóval Mac edző szerint a fehérek alkalmasabbak a gondolkodást igénylő irányítói posztra, míg a feketék erre alkalmatlanok?’ MacMillan itt kap észbe, kijelenti hogy ő nem ezeket a szavakat használta, de…. ,és Eric itt szakítja félbe az interjút. A riportercsaj elégedett így is, van sztori…

Reggel. Sammy Meade műsora, a téma kitalálható. Az összes telefonáló radikális beindult, mind tudni véli hogy MacMillan majomnak, állatnak nevezte a nagy fekete sztárokat, akik csak földtúrásra jók, nem gondolkodnak, nem emberek… stb, stb.. Smash és családja is hallgatják, és 20-as nem érti mi a balhé, tudható hogy Mac hülyén fogalmaz néha, de nem rossz ember. Mama sem kíváncsi erre, háznézőbe mennek, szép nagy sokszobás, csak a hitelt kell megkérni… Tammy irodája, Julie és Tyra van leszúráson, kihagytak tesiórákat, de a büntetés hogy ezt megemlegessék, részt kell venniük a női-foci csapatban. Hiába a duma hogy ők utálják a focit Tammy hajthatatlan. Hogy még durvább legyen a helyzet, a lánycsapat meghívott edzői a két ex, a Párducok két büszkesége, Matt és Tim, bírónak pedig Landry bohóckodik majd. A két edző elkezd csapatot válogatni a boldogan vigyorgó csajok közül,. Matt elsőre Tyrát választja, Tim Lylát másodszorra, Julie csak a vége fele jut Matt eszébe és így Edzőlánya is bekerül.

Jay a suliban, mindenki örül hogy visszatért. A biológiaórán viszont a békaboncolás nem megy , a szike ugyan a kezébe van rögzítve, de nem tud egyenes vágást csinálni, és mindenki őt kezdi nézni, kínos….Eric közli Maccel hogy az egész Sportfelügyelet a nyakában liheg a kijelentései miatt. Mac nem érti, még mindig azon ragad le hogy különbözőek a képességek. Edző kemény, nem volt szerencsés hogy MacMillan általánosított bőrszín szerint, és ezért nyilvánosan bocsánatot kell kérnie. Mac belemegy, bár jelzi előre hogy ez nem lesz elég…..Büfé, Matt Landrynek nyavalyog a szakításáról, haver előáll egy újabb hülye ötletével. Hetes derítse ki milyen szappant és kölnit használ Eric Taylor és azzal visszaédesgetheti Juliet, hiszen a lányok szeretik az apjukat…. Smash és Wawe is itt édelegnek, a srác célozgat rá hogy most már dughatnának is, a lány egyenlőre hárítja. Aztán nagy csend, a TVben MacMillan jelenik meg aki kijelenti „hogy minden játékos része a csapat sikerének, bőrszinttől függetlenül, nem akart megsérteni senkit, ha mégis, bocsánat.” Kis vita támad a srácok közt, elegendő-e ennyi, végül abban maradnak, hogy igen, hiszen Mac nem durva rasszista dolgokat mondott. Wawe viszont harciasan beszól mindenkinek, szerinte kirúgták volna máshonnan az edzőt ezért, végül önző-fehér-rasszistázza a fehér srácokat. De nem ér el vele semmit, a fekete srácok is csak poénkodnak a bocsánatkérésen, így Wawe sértődötten elhúz.

Tyra és Julie sulifolyosón nyavalyognak, minek is kerültek a focicsapatba, mikor is Lyla szólítja meg Nagyszőkét hogy édesdeden megdicsérje Collette anyut aki jól dolgozik apjánál. És hogy csodálkozik hogy Tyrát a pályán látja. Nagyszőke erre úgy dönt, hogy mégis elkezdi szeretni a focit. Smash és Wawe a tegnap estét tárgyalják. A srác elmagyarázza, hogy ő nem akarja túlreagálni a dolgot, mert az árt a focinak, és különben is, ha egy fekete tesó mondott eddig durvább dolgokat a fehérekre, Riggins sem kezdett el szónokolni, Wawe szerint ez nem lehet ugyanaz. A srác ezt nem akarja elfogadni, ha ők feketeként így viselkednek, akkor az is rasszizmus szerinte. Wawe leinti, szemellenző van rajtad babám, de la leveszed, és felnősz, itt leszek melletted….A női fociedzés. Nem valami beöltözött, ütközős-keménykedős játékra számítson senki, csak úgy edzőruhában a csajok, és hogy ne törjenek a készített körmök, két szalag van derekukra erősítve, ha egyet az ellenfél letép, az a blokkolás. A Riggins csapat kemény erőnléti edzést tart, Lyla lett az irányító, jelmondatuk „Csak a győzelem számít”. A Matt csapat jóval lazábban csinálja, edzőjük nem egy határozott egyéniség, a csajok elhülyéskednek, esnek kelnek. Addig amíg Tyra fel nem húzza magát Tim és Lyla látványán és kezébe nem veszi az irányítást, na innentől végre mozgásba lendülnek a dolgok. Mindjárt Julie lesz az irányító, hiszen neki van legtöbb köze ehhez a sporthoz.

Edzés, az Igazi, a Nagy, a fiúcsapatnak, erőnléti edzés, egymást kell hátukon cipelni, közben az egyik fekete srác beszól Macnek, „Mr Rabszolgahajcsár” aki ettől kiakad, az öltözőben meg kap pár sötét pillantást. De a helyzet egyre romlik. Tammy szétoszlat egy majdnem-verekedést, és úgy dönt, egy fórumot szervez a tanulóknak, hogy megbeszéljék a fekete-fehér dolgokat….Matt és Smash melóznak, Hetes hazakészül de még elmondja, ő sem ért egyet MacMillan kijelentéseivel. Brian barátságosan félbeszakítja a szónoklatot, ne fáradj, ismerlek, te haver vagy. Később Tim jön be, hogy beszéljen vele a kialakult helyzetről. De rosszul kezd, előbb kiröhögi Smash fehér kuktasapkáját, majd ’enyémeim-tieid’et mond. Hát ugye Tim nem a szavak embere, és meggondolatlan, egy fekete srácot ezzel fel lehet dühíteni, fel is dühíti.

Csalási este Tayloréknál, Julie holtfáradtan az edzés után még megtudja hogy a focin kívül lesz más büntetése is. Hogy mi azt még nem tudni, de kis lelkifröccs is elhangzik a szülőktöl hogy nem akarják elveszíteni a lányukba helyezett bizalmukat. Majd Eric amint megtudja hogy lánya irányító, egyből vajszívűbe megy át és elkezd éjféli edzést tartani, legtitkosabb play-eiből….Tyra este anyjáért megy a melóhelyére, Anyu azonban zavartan közli hogy még túlórázik. Megérkezik a jó főnök Buddy is kétadagos kínai kaját hozva igyekvő alkalmazottjának. Tyra pedig távozik azzal a gondolattal hogy anyja már megint rosszul pasizott be.

 

Csajfoci meccs. Timék Fehér, Matték Kék mezben, Fehér kezd. Vihogás, kis ütközések, de Lyla komolyan vesz a dolgát, és bevisz egy TD-t. Kékek támadnak, Julie futójátékkal kezdene, de Lyla blokkolja az egyik szalaggal. Vitás a helyzet, Landry bírónak egy Eric Taylor nevű szülőt le is kell küldenie a pályáról, mert bejött vitázni. Tyra dühös, és még jobban felhúzza magát anya és Buddy édes kettesének látványától. Így a következő playnél kicsit komolyabban veszi a dolgot, és úgy fellöki Lylát mint a valódiban. Kis vita lesz, meg  vicsorgás. Zsákolás volt, ha durvább is, Fehéreké a labda. Matt nem nagyon tudja, mit hívjon, hát most megtanulhatja milyen felelős dolog, edzőnek lenni. Julie erre előáll Eric Taylor egyik legtitkosabb játékával, amitől Hetesnek elkerekedik a szeme de, rendben, menjen. A play lényege, az irányító előbb úgy tesz mintha dobna, ezzel megtéveszti a rárontókat, majd hátrál hogy eldöntse, dob vagy fut. Futás lesz a vége, és TD. És a Kékek nyertek, hurrá.

Jay autóvezetést tanulja újra Herc speciális kocsiján, közben az első sulibeli napról dumálnak. Vörös elmeséli, neki az első napja olyan volt mintha 100 éves lett volna, és hamarosan vissza akart menni a kórházba. Semmi nem lesz ugyanolyan, hiába ezt reméli Jay. Aztán sörözni mennek, de meglepetés, itt van a teljes kórházi quadrugby csapat, Corey meg a többiek. És közlik Jasonnel, hogy meghívást nyert a Nemzeti Quad-Rugby válogatott austini edzőtáborába. Van a válogatottban négy kiadó hely, és kéthetes edzés után választják ki az új embereket, majd irány Peking. Jay büszkén meséli Lylának az edzőtáboros-pekingi paraolimpiás dolgot, de a lánynak nem tetszik a dolog. Nem érti minek kell megváltoztatni terveiket, hogy végigjárják együtt a sulit, majd egyetemet…. Williamsék a bankban, kiderül sajnos egy ápolónői fizetés nem elegendő egy házvásárlási kölcsönhöz. Brian ezt a bőrszínüknek tudja be, és kis jelenetet is rendez, mindenki a kiabáló fekete srácot nézi ijedten, Mama alig tudja leállítani, fülébe súgva figyelmezteti, most pont úgy viselkedik ahogy azt a veszélyes feketékről képzelik el.

 

Diákfórum, Tammy a moderátor, téma a fekete-fehér együttélés. Anton, egy fekete játékos kezd, szerinte ha sulin-játékon kívül ha jobban elkülönülnek a bőrszínek, nincs abban semmi rossz, mindenki a saját közösségét keresi, saját zenéiket szereti, ott érzik jól magukat. Landry is elkezd valami szokásos okosat a génekről, azok egyezéséről, ilyen konfliktuskerülő dolgokkal folytatódna is a fórum, ekkor azonban Wawerly szólal fel. Kijelenti hogy nem így van ez, igenis a felszín alatt izzik a parázs, Dillon városát áthatja teljesen a rasszizmus. Erre aztán ki is tör a vita, a legdurvább sztereotípiákat vágják egymás fejéhez a fekete és fehér tanulók, üvöltve, Tammy alig bír rendet teremteni, Brian éppen erre a végre érkezik, dühösen. Edző felesége elég remegő térdekkel megy haza, és sírva meséli férjének, a történteket. A gyerekek úgy viselkedtek szerinte, mint ahogy a TVben, interneten láthatták, mert ő itt Dillonban ilyet nem tapasztalt még soha..

 

Mac edző rosszkedvűen meccset elemez, benyit hozzá Brian hogy beszéljenek. Smash megkérdi hogy mégis mire vélje a kijelentését, és hogy ezt egy bocsánatkéréssel szerinte nem intéződött el. MacMillannek viszont már nagyon elege van a dologból, a sajtóból, Ericből, Sportfelügyeletből, és most egy tizenéves játékos kér rajt számon dolgokat? Szóval elküldi a srácot elég keményen. Otthon Brian valamire készül. DMX-et hallgat szobájában komoran, majd este a fekete csapattagoknak gyűlést hirdet, a helyszín a Leghatalmasabb Tér Egyházának temploma. Wawerly hozta el apjától a kulcsokat és most elégedetten adja át Smashnek.

Másnap reggel edzés. A játékosok felállnak vonalba és Mac edző sípszavára irány rohanva az ég alja. Azaz csak lenne, mert a fehér és latin srácok indulnak csak meg. Smash és a feketék csak állnak komoran, sisakot levéve, majd egyik a másik után levonul a pályáról. Olaj nincs Dillonban, de gáz van...
Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása