Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x17 – Ties That Bind

2009. augusztus 29. 10:00 - missparker

Ijesztő képekkel kezdünk, az összevert Jarodot gólemek vonszolják a Központ folyosóján, Miss Parker győzelemittasan számol be Apunak és Rainesnek. Apu gratulál, felajánl egy exkluzív irodát jutalmul a kicsi leánykájának. Nem kell, Miss kiszáll, megmondta, hogy Jarod az utolsó ügye itt, és most itt a vége.

Apu nem engedi, ez csak a kezdet, Angyalom. A padlón nyögdécselő Jarod hirtelen röhögni kezd, Miss felébred rémálmából, Tommy nyugtatja.

Jarod a floridai Jacksonville-ben, egy békebeli kisbolt tulajdonosasszonyának hálálkodását hallgatja, kaparós sorsjegyet is kap ajándékba, ilyet most lát először, de gyorsan kiszámolja, hogy a főnyereményre 1:13.983.816 az esélye, pont annyi, mint annak, hogy belécsapjon a villám egy tengeralattjárón. Imádom a racionális embereket :) A néni megint segítségre szorul: egy tolvaj kölyök ügyes csellel elemeli a pénzt a kasszából. Jarod rövid kergetőzés után utoléri. A srác lelépett otthonról, Jarod hazavinné. Dylan Hale tipikus kamasz, utálja az ügyvéd apját. Egy hajón laknak, anyu megpattant, Londonban van. Dylan a maga részéről vonatozna a haverjaihoz Atlantába. A kikötőben tovább tiltakozik, ennek nincs értelme, apu úgyis az irodában van. De nem, már a mólóról is látszik, épp rendezkedik a hajón. Pár pillanat múlva a hajó felrobban. Ez durva volt.

Búvárok, rendőrök a helyszínen, Jarodnak veszélyes a terep, de nem lép le, Dylan miatt. A helyi zsaru Dylant kérdezgeti, a hajót épp felújították, tele volt festékkel, hígítóval, a fiú szerint ez lehetett a baleset oka. A zsarun látszik, hogy nem mondott el mindent, Jarod félrehívja, rákérdez. Búcsúlevelet találtak, öngyilkosság, Jarod vállalja, majd ő elmondja Dylannek. Zsarunknak vendégei érkeztek, Hale kollégái. Beszámoló, 48 óra, mire eredmény, esetleg holttest lesz. Zsarunk nem lehet teljesen tiszta, mert kövér borítékot kap a kezébe, legyen 36. Jarod csúnyán néz. Az is aggasztó, hogy Dylan közben eltűnt. Furcsa mód a jó kollégák is aggódnak ezen, 'hátha az apja mondott neki valamit'.

A központos üldözőboly Jarod újabb búvóhelyét kutatta fel, az asztalon egy mappa, egyértelmű, mi foglalkoztatta Jarodot.

Szépfiú, Sydney és Broots rágódnak a megfejtésen, Miss nem tudott jönni erre az útra, beteg. Természetesen Szépfiú is tisztában van vele, hogy most más dolgok érdeklik a nővérét, és előrevetíti, hogy lesznek, akik kevésbé megértőek a témában, mint ő. Sajna igaza van, mindig is a jó meglátásai miatt kedveltem. Tommy eközben a döntésétől igen boldog Misst győzködi, beszéljen az apjával, ez az egyetlen módja, hogy szabad legyen.

Jarod persze tudja, hol keresse Dylant, a vasútállomáson, talán még mindig Atlantába akar menni. Bingó, tényleg ott van, épp az anyját akarta felhívni, de nem érte el. Jarod elmondja neki a búcsúlevelet. Dylannek most nevelőotthonba kellene kerülnie, de nyilván ezt nem akarja. Jarod visszaviszi a boltos hölgyhöz, szállást kér neki. A néni Jarodra tekintettel enged. Dylan most omlik össze, reggel búcsú helyett azt mondta az apjának, hogy gyűlöli, és már nincs lehetősége bocsánatot kérni. Az apjának volt egy nője, Ashley, miatta váltak el a szülei. A két jó kollégát is ismeri névről, az öregebbik Edgar Hoyt, a főnök. A másik Winston, a biztonsági főnök, egy rosszarc, ezt még Dylan is tudja róla, egyszer megfenyegette, megverte az apját. Jarod már pontosan tudja, hogy jut be a Hoyt és Társai ügyvédi irodába. Mitől fél egy csapat ügyvéd a legjobban? Adóhatóság :)

A vizsgálat 48 óráig fog tartani, külön irodát kap. Ez jó, így szabadon hozzáférhet a céges adatokhoz, Hale anyagával kezdi, a 'rejtett' kamerán úgysem a monitorát látják, Winston hiába töri magát. Este, Dylan már alszik, az anyját egész nap hívta, nem tudta elérni. Jarod most Ashley után nyomoz. Nem könnyű, de megvan a száma, a címe, egy FBI ügynök, Matthew Ashley. Nem is nő, tehát Hale-nek nem szeretője volt. Dylan erre felébred, de akkor miért hagyta az apja elmenni az anyját? Védeni próbálta őt. Mitől is? Utánajárunk. Ez egyre durvább, Ashley ügynök nem elérhető, meghalt közlekedési balesetben 5 napja. Jarod most belelapozhat a kaméleoni tudásába, lássuk a következő szerepet.

Emlékszünk még Jarod Resslerre? Az FBI-nál kicsit csodálkoznak, hogy Ashley az igazságügyi minisztériumnak is dolgozott, de miért is kételkednének? A Hoyt-iroda megfigyeléséről keveset tudnak, Ashleynek volt ott egy informátora, bizonyítékot gyűjtött, mert a gyanú szerint megöltek egy koronatanút, aki az ügyfelük ellen vallhatott volna. Ashley furcsa balesetben halt meg, hatalmas káosz maradt utána, az informátor által gyűjtött bizonyítékot sem tudta már átvenni, és csak ő tudta, ki az informátor. Ez az ügy az FBI számára halott.

Vissza az ügyvédi irodába, Jarod megnyugtatja Hoytékat, eddig mindent rendben talált. Hízelegnek neki egy kicsit, hű, gyors és okos, ez így együtt veszélyes kombináció. Jarod elemében van, ;ja, egy ijesztő Delaware-i helyen dolgoztam sokáig, de közben rengeteget tanultam;. Jó'van, Csodafiú, a szerénységedből kigyógyultál! Az ijesztgetés hatásos volt, amikor Hale aktájába szeretne bejutni, akkor Winston már hiába kapálózik, hogy 'csak érintetteknek'. Haver, egy költségvetési tételben az adóellenőr eléggé érintett. Hoytnak muszáj intézkedni a hozzáférésről, gyorsan bevonulnak Hoyt irodájába. Jarod ezalatt betör Winston kódos zárral ellátott biztonsági szobájába, nem megmondta, hogy sokat tanult?! Jé, Hoyt irodájában is van kamera, nézzük, mi folyik most ott? Winston tombol, veszélyes egy adóellenőr is, aki Hale-ről kérdez. Hoyt mossa kezeit, Winston intézte így az ügyeket. Winston érvel, a legfőbb ügyfelük, De Paz pont az ő intézkedéseinek köszönheti, hogy már nincs börtönben. Jarod már keresi is a De Paz-ügy fájljait, pofátlanul pont a biztonsági főnök gépéről hackel. Winston még megfenyegeti Hoyt-ot, ha ő bukik, magával rántja. Ezen ne dolgozz, haver, majd Jarod megoldja helyetted, hogy mindketten bukjatok, ennek a beszélgetésnek a felvétele is lementve. Winston az irodája felé tart, a floppy lassú, Jarod ideges, haladj már, kell a De Paz fájl, lebukni meg nem kéne. Mire Winston az ajtajához ér, már csak annyit lát, hogy Jarod kívülről türelmetlenül kopog, ’á, hát itt van, Mr. Winston!’. Jól befenyíti, talált egy furcsaságot, kinéz egy büntetés. Jarod mára befejezte, a rosszfiúknak alágyújtott, most hagyja főni őket a levükben, irány haza. Egy gyanús alak követi, ahogy kilép az irodájából, ez meg ki? Winston máris intézkedett volna?

Miss felmond, közli az elképedt apuval, hogy az anyja halála után csak apu céljaiért élt, mostmár szeretne a sajátjaiért. A teljes közönség (Raines, exSzöszi, Szépfiú) elkerekedett szemmel figyeli, ahogy leteszi a fegyverét, erre sem lesz már szüksége.

Mindenki érvelni próbál: Apu szerint Miss nem ismer más életet. Válasz: nagykislány, megoldja. ExSzöszi és Raines a megállapodással jön, előbb legyen meg Jarod. Szépfiú Miss mellé áll (naná, így eltűnne a legfőbb riválisa, akivel Apu székéért harcol), a Központ a hatalmával bárkit tud pótolni.

Miss nem vitatkozik tovább, tudja mit akar, megy és kész. Az inkvizíció ott marad faképnél, a Hullaimitátor hörög, ez elfogadhatatlan, majd ő megállítja. Parker-apu visszavág, a Parker-családot fenyegetni veszélyes.

Jarod Dylannek magyarázza, hogy az apja egy hős volt. De Paz egy drogdíler, megölt valakit, Hale a lebuktatásában akart segíteni az FBI-nak. A koronatanút és az unokáit a tárgyalás előtt ölték meg, egy bolti rablásnál (annak álcázták). Már csak bizonyíték kell. Nem azért Jarod, egy 14 évesnek kicsit korai még ez, nem mindenki olyan, mint te.

Másnap megint adóellenőrként érkezik az irodába, végre kiszúrja az őt figyelő gyanús alakot, falhoz is vágja rögvest. Jé, ez Hale! Életben van! Jarod lebaltázza, a fia teljesen össze van zavarodva, a dolgait felelőtlenül intézte, ő az utolsó esélye. Elviszi a boltosnénihez, aki sírva közli, hogy nem tudta megállítani Dylant, ami még nagyobb baj, hogy szegény megboldogult férje pisztolyát is elvitte.

Parker-apu elballag Tommyhoz, indít nagyarccal, ő mindenhez ért egy kicsit. Tommy már egyszer megmutatta, hogy jól bánik a kritikusaival, most is brillíroz: ’Akkor ideadna egy kézi satut?’ Parker-apu mégsem ért mindenhez, innen már nehéz lesz fölényeskedni.

Még mindig nem érti, hogy Tommy nem kispályás, és nem egyszerű ács: a nyakkendős kígyók világát belülről ismeri, és szakított vele. Cserébe maradt úriember, így az átadott kitöltetlen csekket nem az öreg torkán nyomja le, csak miszlikbe tépi. Bocs, Miss kell, nem pénz. Dylan eközben Winstonra vár az irodaház előtt.Jarod még időben megállítja, végre találkozik az apjával is. Akció indul, Jarod módra. Kamerák, stratégiai tervezés, fotó készül Hale-ről a mai újsággal a kezében, boríték címződik Winstonnak, Jarod megint betör az irodájába, szépen elhelyezi az asztalán, babrál a telefonjával.

Miss este otthon Tommynak aggódik, fél, hogy nem hagyják majd elmenni. Csöngetnek, apu érkezett Szépfiúval. Ezt a képet tessék jól megnézni, a sorozat egyetlen momentuma, amikor Miss farmerben látható.

Szépfiú elszólja magát, azért jöttek, hogy lássák, jól van-e. Ezek Raines-től féltik a kicsi lányt! Apu hebeg egy kört, Szépfiú nem kertel: Apu bizony le akarta fizetni Tommyt, nem jött össze. Erről Tommy nem számolt be Missnek, nem akart konfliktust. Apu áldását adja a kapcsolatra, de félti az Angyalkáját. Szépfiú elégedetten vigyorog, ezt a riválist letudta. Miss el sem hiszi, mindezt, de egy perc, és tudja, hogy baj lesz. A fegyvere a tokjában a komódon pihen. Egyelőre bevágja a fiókba. Nyilván azért hagyták itt, hogy meg tudja védeni magát, be kell látnunk, ez elegáns húzás volt.

Winston és Hoyt megtalálták Jarod borítékját, Hale zsaroló levele van benne, sok pénzért hajlandó hallgatni. Winston hős, megy a találkozóra helyzetet menteni egyedül, fegyverrel, nem pénzzel. Minő véletlen, útban a helyszínre durrdefektet kap, a kisbolt előtt. Affranc, a mobilja sem működik. A kisboltban van nyilvános telefon, besétál hát az oroszlánbarlangba. Boltosnéni még idegesíti egy kört, a nyilvános telefon nem működik, a sajátját nem adja, csak helyi hívásra. Winston a haját tépi, de végre telefonhoz jut, erre két rabló ront be a boltba. Winston retteg, a néni előkapja a pisztolyát, hadonászik ő is. Jarodék (mert ki más lenne a két rabló, mint ő és Hale) lövöldöznek, a néni a sikoltva a pult mögé bukik, hoppá ez gyilkosság, szemtanú meg nem kell, Winston most kezdj el félni. Megteszi. Abban a reményben, hogy nem ölik meg, elmeséli, hogy egy ügyvédi irodánál van, ott aztán tudják, hogy kell az ilyet intézni. Ő is így járt egy rablásnál, és lám, szabad! Jarod felfedi magát, lebuktál, haver!

A Winston-Hoyt vita felvételét és a bolti felvételeket átadják az FBI-hoz. Kikötő újra, Hale és Dylan boldogan tervezik a jövő, anyu is megérkezett Londonból, már nincs mitől félniük. Végpoénként a boltosnéni nyert a kaparós sorsjegyen. Azt, hogy Miss mit kezd a fegyverrel, csak jövő héten tudhatjuk meg.

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pissta 2009.11.18. 09:03:29

Szokásos gratu.
Ez is jó lett! ;)
süti beállítások módosítása