Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x21 - Egy (sorozatzáró)

2009. augusztus 28. 11:00 - missparker

Kedvenc riporter-narrátorunk visszatért, ismeretlen helyen Romant kérdezgeti nem kéne-e börtönben lennie. Hát az emberek szeretnek neki szívességeket tenni, és talált egy kedves embert, aki leüli a büntetését. Mikor sor kerül a kérdésre, hogy mit üzenne Charlie Crews-nak, Roman bedühödik, lelövi szerencsétlen riportert. Ezt a 8 golyót üzenné Charlie Crews-nak.

Ezután fütyörészve elindul az épületben, ez a főhadiszállása. Minden szépség megtalálható itt, ami Romant élteti. Kutyák, kurvák, fegyveresek, szerencsejátékosok. A pincében Reese-t tartja fogva. Reese a maga bájos módján szemenköpi, sosem volt úrinő, de ezt a húzását most megértem. A következő képen összeverve mond videószalagra egy üzenetet Charlie-nak, úgy látszik Roman nem volt megértő.

Charlie egykedvűen autózgat a városban, egy piros lámpánál egy biciklis kazettát vág a szélvédőjére, majd tovateker, Charlie nem tudja követni a forgalom miatt, meg sem próbálja. Tidwell-lel ezerszer végignézik a felvételt, Roman Mickey Raybornt akarja Reese-ért cserébe. Ennek sok értelme nincs, lévén Mickey eltűnt, csak pár liter szétlocsolt vér maradt belőle. A ruszki vagy tud valamit, vagy nem zavarják a tények az éleslátásában.

Tidwell toporzékol, mit jelent Roman követelése? Mert jönnek a fejesek, és őt ugyan nem érdekli, mit tesznek Charlie-val, csak Reese-t akarja. Charlie olyan józan, mint még soha: Reese-t akarod? Akkor indulnom kell, mielőtt megérkeznek. Az FBI-hoz készül, nem zsaruként. Letenné a jelvényét, de Tidwell nem hagyja, jól jöhet az még. Mivel Charlie telefonját biztos bemérik, ha eltűnik, telefont cserélnek. Tidwell jófej, ezt mindig is tudtuk. Charlie az utolsó pillanatban slisszol ki az irodából, sajnos senki nem tud a hollétéről, a fejes hiába vonult fel nagyadag fakabáttal. Megtalálni! Charlie útközben zent hallgat: Egy meg egy eggyel egyenlő. Létezik olyan világ, ahol te és mégegy eggyel vagytok egyenlőek. Ez a világ... Itt kinyomja a magnót, valszeg ismeri a folytatást, csak hallani nem akarja.

Reese Roman idegein citerázik, hiába fogoly, fölényben van, Charlie nem fogja megadni, amit kér, valami mást fog kapni. Minden kapcsolatban van mindennel. Ha már kapcsolatok, Roman Donna Tonnát hívja. Figyelmezteti, hogy Charlie feléjük tart, és 'vegyék fel az ingeiket'. Donna Tonna továbbadja az utasítást az embereinek, hiba volt: ez volt a jelszó, a csúnyánnéző embere fegyvert ránt, lemészárol mindenkit.

Charlie telefonon értesül Seevertől, hogy az FBI irodában 3 halott van, akit keresne, már nincs ott. Megkönnyebbülve hallja, hogy Bodner nincs az áldozatok közt. Azért vannak gondjai: Tidwell telefonjában Tidwell számai vannak, Bodneré nincs benne. De neki még az is probléma, hogy a hívó számát kivarázsolja egy idegen telefonból. Nagy nehezen visszahívja Seevert, de mivel mellette zsizsegnek a fakabátok, nem tudja felvenni. Üzenetrögzítő, te csodás. Charlie a gázra tapos, Bodner veszélyben lehet. Jól gondolja, Csúnyánnéző már a békésen szerelgető Bodnernél van. Baljóslatúan gördül le a garázsajtó.

Bobby kibányássza Bodner számát Charlie telójából, küldi SMS-ben Tidwellére, keresik az autódat, Charlie! Kösz Bobby, szabadulj meg a telefonomtól. Bodnerhez érve a garázsajtó üvegén keresztül látja, hogy baj van, nem sokat gondolkodik: Csúnyánnéző eltaposódik a Buick által.

Bodner értetlenkedik, miből gondolta, hogy Csúnyánnéző meg akarta ölni? Charlie válasza megdöbbenti, ha Csúnyánnéző nem megölni akarta volna, az azt jelentené, hogy még Romannak dolgozik, akkor pedig ő ölte volna meg. Bodner feleségének autójával mennek tovább. Mivel mindenki Romant keresi, itt az ideje, hogy valaki Mickey-vel is foglalkozzon. Charlie a maga módján kezd az ügybe: Mickey beteg volt, kezelésre járt. Ha él, kezelésre is szüksége van. Ted Amandánál van, gyorsan előkerül a doki száma. Kösz Ted, maradj ott. Ted is foglalkoztatja a luvnyát, keresse meg Oliviát.

Bodner garázsából a fakabátok összevakarják Csúnyánnéző hulláját, a fejes tombol Tidwellnek, itt egy halott FBI ügynök, egy másik FBI-os házában, itt van Crews kocsija, megvan a telefonja is, az iroda szemeteséig követték, mi folyik itt? Tidwell néz ártatlanul, ahogy Charlie-tól tanulta.

Mickey orvosa kénytelen vallani, elvégre egy nemnyomozó és egy nemFBI-os néz rá mérgesen, még az ajtót is be akarják zárni, belülről. Mickey nem volt rákos, a feladat az volt, hogy minél több vért levegyen tőle, minél rövidebb idő alatt. Már értjük a szétlocsolt vérmennyiséget...Charlie ennek örömére DVD-zik és McDonald's-ot eszik Bodnerrel a kocsiban, várnak. Bobby és Seever érkeznek, megvan, amit Charlie kért. Bobby félve adja át a cuccot, 'Charlie, ez nem zen'. Az lesz, amíg a zen dolgozik bennem.

Roman MMS-ben kapja meg Csúnyánnéző hullafotóját, eszerint valaki még köp neki a fakabátok közül. Reese látja, hogy nem Roman kedve szerint alakulnak a dolgok, még rugdalja kicsit verbálisan a ruszkit. 'Hiába bujkálsz, Charlie kapcsolatról kapcsolatra közelebb jut.' Roman megint pofonhajítja, nem valami leleményes alak.

De Reese-nek nem a pofon fáj, hanem a közlés. Jack Reese halott, Roman azzal kérkedik, hogy megölte. Tidwell a tekiknél a Reese-videóval küzd, a háttérzajokat elemzi. Jön a fejes, kapitányunk telefonját akarja. Tidwell előveszi a jól bevált ártatlanul-nézést, az irodájában hagyta, nahát, ott sincs, hol lehet? Kár a gőzért, a telefonját bemérik, Bodnert lekapcsolják. Csakhogy már nem Charlie ül mellette, hanem Bobby, ő őrzi Tidwell telefonját. Charlie valszeg továbbképzést tartott ártatlanul-nézésből, Bobby is jól vizsgázhatott. A fejes kezd gutaütést kapni a zenmestertől. Charlie most Seeverrel van, figyelmezteti a csajt, ha ezért elkapnak, újra egyenruhás leszel. Seever nem így gondolja, ha elkapják, majd azt mondja, lekapcsolta Charlie-t, és jól kitüntetik. Ez is megteszi. Az eldobható telefon jó ötlet, ezt mérjétek be, ha tudjátok, pancserek. Ted Amandánál átfutja Mickey számláit, Charlie kapja az infót, egy centet sem vitt, pénz nélkül él valahol. Ezt vajon hogy oldja meg? Hajléktalanszállókat üzemeltetett, egyben sosem járt személyesen, ez az! Ted megtudja Amandától, amire vágyik: Olivia Spanyolországban van.

Útban a menhely felé Charlie-nak két dolog jut eszébe: talán Tom Seybolt mégsem csapta be őt, és Seever jusson hozzá egy régi gyilkossági aktához. A saját ügyét akarja látni, zsaruszemmel. A szállón ráakad Mickey-re, köszönésképp falhozvágja, megrángatja.

Seever lenyugtatja Charlie-t, Reese-t kéne visszakapni, ne amortizálja le a cserealapot. Mickey folyamatosan kölyöknek hívja Charlie-t, 'mindig tudtam, hogy jó zsaru vagy', ezzel eléri, hogy zenmesterünk ne kímélje.

Tidwell végre rájött, mi a háttérzaj Reese felvételén: metró! Így rátalált Roman főhadiszállására, ő maga irányítja az akciót, igazán elegáns a lőálló cuccban. Remek orosz zenére sasszéznak be, a riporter holtteste és a Reese vérével összemocskolt szék fogadja őket. A kapitány kétségbeesik, már csak Charlie sikerében bízhat.

Zenmesterünk ragasztószalaggal hallgattatta el a vénembert, az átadásra készül. Találkozót kell szerveznie Romannal, ez nem gond. Szól Bobbynak, hogy kerítsen egy orosz kurvát a placcról, rajta keresztül eljut az üzenet. Autóznak tovább, Seever segítőkész, nem kell megszereznie Charlie anyagát. Már rég elolvasta, minden betűjére emlékszik. 'Átnézik' az aktát. Tom halálakor az asztalán egy taxikérvényt találtak. Charlie következtet, másodállásra volt szüksége, nem volt sok pénze. Tehát nem mosott pénzt, nem volt bűnös, csak be akarták sározni. Kinek állt ez érdekében?

Ha Tom ártatlan volt, akkor nem a maffiás kapcsolatai miatt ölték meg. Seever, állj félre. Charlie egy sikátorba ráncigálja az öreget, fegyver elő, beszélj! Mickey retteg és mesél: kinézte magának, még az akadémián. Tudta, hogy az az elszántság, ami a tekintetében van, erősebbé teszi mindenkinél, és igaza lett. Ez az a tekintet:

Szüksége volt egy fiatalra, aki majd váltja. Aki zsaru is, erős is. Tomot azért akarta besározni, hogy Charlie-nak kelljen kisegítenie. Így került volna az ő köreikbe. Tom és a családja halála, a börtön nem volt a tervben. De Charlie ebből is jól jött ki (hm, erről azért megoszlanak a vélemények). Ez az az erő, amivel más nem rendelkezett. Ez kezdettől Charlie-ról szólt, 'ezt még az az állat Roman is tudja'.

Találkozó Romannal, ott, ahol mindez elkezdődött, a Tom és Charlie régóta üresen álló bárjában. Roman Mickey-t követeli, nem kapja meg.

Charlie mindig is profi volt mások lealázásában, most Romannal játszadozik. Miért akarja Mickey-t? Nem a pénz miatt, ugye? Átadja neki a lövedéket, amivel meg akarta öletni. Roman dührohamot kap, 'ez az amiért ő ...' Charlie ezzel megkapta a választ. Mire visszaérne a kocsihoz, a fakabátok a puskáját nézegetik, Mickeyt pátyolgatják, Seevert hallgatják ki. Szemét liba! Zenmesterünk gyorsan túl van a sokkon, nem kötődöm ahhoz a fegyverhez. Amanda megkapja a hírt, megvan Mickey! Juhéj, így nem bukik dollármilliókat, rohan az ügyfeléhez, nem ér rá tovább Charlie-ra és Tedre. Annyit még elmond, hogy a fakabátok az ő segítségével akadtak Seeverre és Mickey-re. Nem Seever volt szemét.

Nem, Seever hülye volt, erre Tidwell világít rá neki: mostmár komolyan aggódhatnak Reese miatt, hiszen Charlie elvesztette a cserealapját. Seevernek viszont előléptetés néz ki, Mickey megmentéséért.

Charlie újabb eldobható telefont szerez be, Bobbyt hívja, találkoznia kell Romannal, az orosz kurva tudja a dolgát. Az üzenet rövid, szereted-e a narancsot, Roman? Ha a ruszki igazán ismerné Charlie-t, tudhatná, hogy ez kőkemény fenyegetés. De ostobább ennél, két böhöm terepjáróval és Reese-zel elindul Charlie narancsligete felé. Charlie Bodnerrel megy, az FBI-os csodálkozik, ez a magáé? Az első szabadulásomkor vettem, nem jutok ki annyiszor, mint szeretnék. Mickey-nek igaza volt, az elfojtott dühe fogvatartja. Roman telefonál, hozta-e Mickey-t. Kamuzik, igen, hozta. Létrejön a találkozó, állnak szemközt Charlie és a ruszki. Első sokk Romannak, hogy Bodner már nem neki dolgozik. Második, hogy nem kapja meg Mickey-t. A harmadik, hogy Charlie tovább idegeli, fejezze csak be azt a mondatot. 'Ez az amiért ő...'. Nem fejezi be, de kénytelen előhozni Reese-t. Charlie meggyőző: Mickey Rayborn nem elérhető, de ő Mickey utódja, tőle is megkaphat mindent. A ruszki belemegy a cserébe, Reese kiszabadul, még egy szót, egy érintést sem válthat Charlie-val, a zenmester Roman túsza lesz. Kezeket a kocsira, a fegyverét elveszik, a jelvényét a földre hajítják, nem kár érte, úgysem jelentett semmit.

Roman pribékjei az autóba tuszkolják, Reese bénultan nézi, mi történik. Eddig tartott a terv, Charlie csak arra koncentrált, hogy Reese kijusson. Innentől rögtönöznie kell. Legegyszerűbb, ha magát adja, Roman ideggyenge, könnyű felhúzni, hátha hibázik. Képzeld, Mickey állatnak nevezett. De ez nem olyan rossz, szereti az állatokat, láttam a kutyájával. Roman egy ideig bírja, csak az érdekli, megkapja-e Mickey számláit Charlie-tól. Hogyne. De neked más kell. Hogy téged is kiválasszon. Amit a kutyájának is megadott. A ruszki berág, az öklétől Charlie a kocsiüvegre kenődik, a világ elmosódik egy pillanatra, de a zen erőt ad. Egy meg egy egyenlő eggyel. Lélegezz. Tudod-e, hogy éltem túl a börtönt, Roman? A ruszki röhögni kezd, höhö, a zennel? Olyasmi, szól Charlie, és torkonvágja.

Röhögésből hörgés lesz, Roman hiába maszírozza törött légcsövét, végül kileheli ocsmány lelkét.

Charlie végignéz a pribékeken, azok jobbnak látják, ha elengedik. Charlie-nak újra eszébe jut a zen-gondolat az összeadásról, már nem fél az egészet felidézni: Amit gyermekként tanultunk, hogy egy meg egy egyenlő kettővel tudjuk, hogy lehet hamis is. Egy meg egy eggyel egyenlő. Létezik olyan világ, ahol te és mégegy eggyel vagytok egyenlőek. Ez a világ a szerelem.

Záróképek: Amanda Mickey-t kísérgeti, Ted hagy egy levelet, 'Spanyolországba mentem', a gardrób falán minden kép értelmet nyert. Roman pribékjei a terepjárót locsolják le benzinnel, Roman holttestét elégetik, ahogy általában a szemetet szokás. Charlie áll a narancsligetben, élvezi a napfényt.

Reese közeledik, mosolyognak egymásra. Charlie, reméljük kiszabadultál végre.


Kedves Olvasóim, Charlie Crews története itt véget ért, az NBC - úgy tűnik - végleg elkaszálta a sorozatot. Nem tudom, mennyien olvastátok, kedveltétek a lökött zenmester kalandjait, én mindenesetre köszönöm a figyelmet és a kommenteket.


10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laliath 2009.08.28. 11:51:10

Nem Charlie Crews története nem ért véget; csak mi már nem láthatunk bele :P

Köszönöm a hogyvoltokat, jó volt olvasni őket.

Galádriel 2009.08.28. 12:03:04

Köszi a hogyvoltokat, miattad néztem meg végül is a sorozatot :-)

Relik 2009.08.28. 12:35:35

Én is az első hogyvoltok miatt néztem végig és nagyon megérte!

Viszont ha a "Létezik olyan világ, ahol te és mégegy eggyel vagytok egyenlőek. Ez a világ a szerelem." idézet így szerepelt a magyar szinkronban, akkor valaki nagyon mellényúlt. :( Az eredetiben ugyanis tudtommal nem world, hanem word van Valahogy úgy, hogy még egy szavunk is van rá, ami azt jelenti egy+egy=egy, és ez a szó a szerelem/szeretet. (We even have a word for when one and one equals one: and that word is love.)

bree-gee 2009.08.28. 13:27:49

Én is hű olvasó voltam!:)

Köszönöm a hogyvoltokat! :))

A sorozatért kár, főleg az utolsó részben történtek miatt sajnálom nagyon ezt a kaszát. :(

basil 2009.08.28. 13:37:03

A sorozatnál már csak a hogyvoltokat imádtam jobban, nagy kár, hogy most ez is véget ért. Miss Parker, köszi még egyszer. :-)

Johnny336 2009.08.28. 13:57:40

No, elértünk a végére, spoilerkedés nélkül feltehetem a kérdésemet.

Amikor Mickey a sikátorban mondja Charlie-nak, hogy téged választottunk, akkor arra céloz, hogy a rossz zsaruk közé megpróbálják berángatni őt is?
Iletve mi az, hogy őt választotta, és nem Romant? Az egyik rendőr, másik bűnöző, kezdettől fogva.

Egyébként Charlie nem végignéz Roman emberein, miután eltörte a gigáját, hanem azt mondja nekik, vagy megöltök engem, vagy mindenki megszabadul ettől az állattól, és nem fenyeget titeket, illetve a családotokat. Igazából észérvvel győzte meg őket, nem csúnyanézéssel.

Relik 2009.08.28. 15:29:14

Mickey arra céloz a sikátorban, hogy Charliet választották, mint az egész rendőrök irányította bűnszervezet örökösét és nem Romant, akit amúgy bevontak a szervezetbe.

Neoprimitív 2009.08.28. 15:40:27

Én is köszönöm a hogyvoltokat, jó volt ez a visszanézés.

Relik: tudtommal magyar szinkron nincs, hiszen a második évadot nem is adták még le.

Sajnos a második évad vége (kb. az utolsó öt rész) érezhetően áldozatául esett részben Sarah Shahi terhességének, részben pedig a nagyon belebegtetett cancelnek. Az elsőt még megpróbálták kezelni (ez az FBI-os vonal szerintem valós kitérő lett volna addig, amíg vissza nem tér a szülésből) de aztán a cancel miatt inkább megkavarták, hogy adhassanak a sorozatnak egy lezárást. Az egyes részek hangulatosak és jók voltak, de a végső nagy összeesküvés olyan kusza lett, hogy én sem értettem, hogy mi is volt az egésznek a célja.

Sajnos a második évadban is megmaradt, sőt fokozódott az első évad azon hibája, hogy a mellékszereplők teljesen esetlegesek voltak. Arra, hogy ez nem okvetlenül csak a forgatókönyv írók hülyesége miatt volt így csak a Ted szájába adott "Ugye én nem csak egy Robinnak kellek melléd?" kérdésből következtetek. Rachel, megmentett keresztlánya hol volt, hol nem. Az ügyésznővé avanzsált egykori ügyvédnő, szerelem (aki nem mellesleg a második évad elején kerek-perec letagadta az első évad végi telefont, hatalmas kérdőjelet hagyva bennem) szintén végleg eltűnt a képből, csakúgy, mint Charlie exe, akivel pedig megpróbálta felmelegíteni a viszonyt. Kicsit olyan érzésem van, hogy ezt az évadot egy ilyen magánéleti "ki kiben bízik és csalódik" téma köré akarták felhúzni - megtartva az átívelő összeesküvést -, ebbe tartozhatott bele Reese ellentmondásos viszonya Tidwellel is, csak aztán valamiért ez nem jött be.

Az utolsó snittért viszont, amiben visszaköszön a legelső rész kezdő képsora, azért gratula a rendezőnek, így volt szép kerek.

Berix 2009.08.28. 16:45:50

Nagyszerűek voltak a hogyvoltok, köszi. Sajnálom, hogy vége lett a sorozatnak...hiányozni fog.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.28. 19:50:22

Köszönöm mindenkinek a szép szavakat, így legalább tudom, hogy érdemes volt :)

@Relik: Utánanéztem, pontosan így hangzott, "We even have a word for when you plus another equals one." - én a "világ"-ot elfogadtam műfordításnak, nekem így jobban tetszett. A magyar felirat alkotója meg valszeg hallás után fordította, nem az angol feliratból, így lett világ.

@Johnny336: Roman a rendőrségi bűnbandának pénzt mosott, de Mickey vezér helyére pályázott. Mickey meg zsarut akart, mert belsőleg is kellett intézkedni, hogy jól menjenek a dolgok (lsd. még Bank of LA rablóinak kirablását megszervezni).

Roman leölése után Charlie valóban próbálkozik észérvekkel, de mivel nem kap választ, csak döbbent nézéseket, még rákérdez, tudnak-e a pribékek angolul. Aztán kiszáll. Nem tudni biztosan, hogy végülis az észérvek győztek-e, lehet így is venni.

@Neoprimitív: Valóban, a mellékszereplők nem voltak jól használva. Rachelt hiányoltam, Jennifert egy búcsúdugással lezárta szerintem, Constance nem lehetett a nagy szerelem, elvégre ismerte a börtöntöltelék Charlie-t is, Charlie emiatt tudatosan távoltartotta magától. Ugye akkor költözött el, amikor Charlie kerekperec visszautasította. Meg rossz is volt az irány, hogy egy nő teper Charlie szerelméért, azt jó hogy abbahagyták. Bobby remekül volt használva, amíg Charlie társa volt, kihozták belőle, amit lehetett. A Reese-Tidwell kapcsolattal nem igazán tudom, mit akartak, talán ahogy Tidwellnek Charlie-val szemben a vagyona volt az egyik fenntartása, egy esetleges 3. évad szólhatott volna arról, hogy mennyire szereti, ha elszedik a nőjét. Tidwellért nagy kár, ő egy igen jó karakter volt.
süti beállítások módosítása