Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x12 - The First David Job

2009. augusztus 26. 11:00 - Annácska5

Kezdőmomentumként a full részeg Nate-et kapjuk, amint megpróbál kiszállni egy taxiból. Szigorú tekintettel igyekszik egy fogadásra, ahol köszönésképp lefejeli a beengedő bácsit, majd fegyvert fog Ian Blackpoolra, akinek a tiszteletére rendezték a fogadást. A pasas üdvözli őt, és mivel Nate azt mondja, ma este még nem kívánja eltenni láb alól, ezért beinvitálja, hiszen rákot szolgálnak fel. Ütős kezdés az évadzáró duplaepizód első részének. Odabent andalító zene szól, és Nate előhozakodik, hogy miért is jött, ha nem megölni Iant. El akar adni valamit a férfinek, a fülébe is súgja, hogy mit, amitől Ian bácsi arca elkomorodik, majd Poria-ért kiált, aki a Vatikáni Múzeumból jött. Portia szerepében Sophie-t láthatjuk. Tehát bele is csöppentünk egy átverés kellős közepébe.

Most először ugrunk visszafelé az időben, két héttel a fogadás előtt találjuk magunkat a főhadiszálláson, ahol a főnök ittasan kóvályog, a csapat pedig a tárgyalóban fogadja, kis borítékokkal. Ez az a bizonyos „közbelépés”, amit az amerikaik előszeretettel alkalmaznak, mielőtt valamelyik kedves rokonukat, ismerősüket bevágják egy elvonóra. Nate rá is kérdez a dologra, de nem rehabra küldik őt, de nem ám. Ugyanis Nate-nek nem arra van szüksége, hanem arra, hogy bosszút álljon Ian Blackpoolon, aki miatt tulajdonképpen meghalt a fia.

Ismét a fogadáson vagyunk, ahol Professzor Sinclair is feltűnik, akit Eliot alakít, szemüvegben, és csak úgy puffogtatja a szakszavakat egy nőnek. Eliot játsza a Vatikáni Múzeum művészeti szakértőjét. De Blackpool még nem kéri a segítségét, inkább elviszi Nathant és PortiaSophie-t a kis régiségeinek termébe, hogy megmutassa az egyik Dávid szobrot, amit Michelangelo készített a eredeti Dávid makettjeként. Kettő készült belőle, az egyik Blackpoolnál van, a másik pedig eltűnt. Amikor belépnek a terembe Sophie elámul, mennyi mindent el lehetne lopni onnan. De a Dávid egy külön teremben van, amit egy speciális biztonsági rendszer őriz, persze Blackpool elmond mindent róla.

A hetedik perc környékén ki is derül, hogy mi a csapat terve. Egy hamis Második Dávidot adnak el Blackpoolnak, aki azt az IYS-szel fogja bebiztosítani, és ha a biztosító rájön, hogy hamis a baba, akkor csalással fogják megvádolni az öreget, ezzel elveszti a cégét, a pénzét és a becsületét is, teljesen tönkremegy. Nate persze hitetlenkedik, Blackpool megakarja majd vizsgáltatni a szobrot, de Sophie megnyugtatja, az a szakértő a csapat egyik tagja lesz. Ennek az átverésnek a közepén vagyunk most, a partin, Blackpool biztonsági termében, miközben Sophie és Nate az Első Dáviddal néznek farkasszemet.

Nathan 8 millió dollárt kér az Első Dávidért, ami állítólag egy sejknél van, akinek csak az a lényeg, hogy gyorsan, minél több pénzt kapjon. Blackpool végül belemegy az üzletbe azzal, hogy a végrendeletében a Vatikáni Múzeumra hagyja a szobrot. Nate Eliotnak kiabál a fülesen, aki éppen egy szőkét fűz, de Nate szerint hozza csak magával, hogy hitelesebbnek tűnjön a karaktere. Miközben Nate azt ecseteli Blackpoolnak, hogy mennyire le van csúszva, és mennyire kell neki a pénz, megérkezik Eliot a szőkével oldalán, aki ki más lehetne, mint Maggie Nate ex-felesége, aki Blackpool művészeti szakértője. Szerepben kell maradni, bár Nate fortyog a dühtől, ezúttal Eliot kezét töri majdnem össze, mikor bemutatkoznak egymásnak. De Sophie sem boldog, hogy Maggie pont most tűnt fel.

Érdekes beszélgetés zajlik Nate és Maggie között. Hűnek kéne maradnia a szerepéhez, de közben a férfiúi büszkesége is néha feltör, de nem gond, így hitelesebben alakítja a lepukkant alkoholistát. Eközben persze Eliot eredetinek találja a Dávidot egy fénykép alapján, aztán megérkezik oda Nate és Maggie. És rosszra is fordulnak a dolgok, Maggie is meg akarja vizsgálni. Sophie áll elő a megoldással, azonnal el kell lopni az Első Dávidot, és azt átadni azt Másodikként. Itt lép Parker akcióba, aki lélegzetelállítóan néz ki abban a ruhába, amiben betipeg a fogadásra. Összegyűjti, ami csak kell, majd csókolózást imitálva be is jut a raktárba, ahonnan némi jég, alufólia és fekete szemhéjfesték segítségével könnyedén kihozza a szobrot. Persze, eközben Maggie lelkizne ex-urával kicsit, akit eléggé lefoglal az akció, Sophie pedig egyre idegesebb és féltékenyebb lesz a nőre. Nate pedig Eliotra, mert amikor lelépnének a partiról, Maggie utána kiabál, hogy megadja neki a számát.

Sophie újabb ötlettel áll elő. Mi lenne, ha valahogy az eredeti Dávidot is megtartanák, és Blackpool még nagyobbat bukna két hamis szoborral. Nate-nek gyanús a nő, el is hívja beszélgetni. Üvöltözés lesz belőle, Nate szerint Sophie át akarja verni őket, Sophie Maggie miatt vádaskodik, nem érti, hogy a nő hogyan dolgozhat Blackpoolnak azután, ami a fiukkal történt. Rémesen egyszerű a válasz, Maggie nem tud róla, Nate ezidáig nem mondta el neki.

Az akció másnap a második fázisba ér, Hardison némi csalással eléri, hogy pontosan akkor, amikor Blackpoolék megérkeznek, tudjon leszállni a gépről, mint az arab sejk fia, aki túl sokat veszítette szerencsejátékon, ezért ellopta apuci egyik csecsebecséjét, hogy tudja rendezni a tartozását. Maggie és Eliot szakértő kezeibe kerül a szobor, és egy pillanatra a lebukás veszély fenyeget, de Maggie biztosítja Blackpoolt, valódi a szobor. Az üzletet nyélbeütik Nate búcsúzásként egy jókorát behúz Blackpoolnak, amitől igencsak jól érzi magát. Végül a férfi elmegy, Nate és Sophie pedig közösen indulnak el. Csakhogy egy idegen fényképezi őket titokban. Eliot le is buktatja, de a hapsi egy ökölcsapással köszönti őt. Ezzel elkezdődik az évad legnagyobb harcjelenete. Eliotot nem kicsit veri az idegen, és sokáig úgy is néz ki, hogy ő kerül ki a csatából vesztesként, ami ellen fangirl énem visítozott, de közben nagyon mély elismerést is éreztem a férfi iránt, aki elsőként meg tudta verni Eliot Spencert. Törnek a bordák mind két félnél, de végül Eliot beviszi az utolsó ütést, amivel harcképtelenné teszi támadóját, és szédelegve bár, de győzelemittasan elvonul.

De közben a csapat másik két tagját is elkapták. Hardisont a főhadiszálláson egy kisebb hadsereg hatástalanítja, Parkert pedig akkor füleli le Sterling, amikor éppen a páncélautóba tör be, hogy ellopja a Dávidot. Sterling velük zsarolja meg Nate-et, ugyanis kell neki a Második Dávid is. Tudja nagyon jól, hogy a szobor Sophie-nál van, és csak akkor engedi el Parkert és Hardisont, ha a nő estig elviszi neki arra a tetőre, ahol Sterling és Nate munka után iszogatni szokott. Persze Nate-nek fel kell adnia magát a főhadiszálláson, ahol fogva tartják Hardisont is. Előtte még elmennek Sophie-val a raktárba, ahol nem csak a Dávid van elrejtve, hanem rengeteg lopott műkincs is. Egy érzelmes beszélgetés tanúi lehetünk, Nate tudta, hogy Sophie átveri, Sophie pedig előadja az én tolvaj vagyok, nem tudom megállni című előadást, de ennél jóval több igazságot is kimond Nate-ről, Maggie-ről, és arról, hogy a férfi még mindig másnak tartja magát, a csapatot még mindig bűnözőknek látja, magát pedig egy erkölcsileg fölöttük álló személynek.

Mivel Sterling ismeri őket, nem tudnak egy tervet kieszelni, mindössze annyit tudnak tenni, hogy úgy kezdenek gondolkodni, mint valaki más. Sophie elviszi a szobrot a tetőre, de csak úgy hajlandó odaadni, ha Parker közben elindul felé. De csapdában vannak, mert Sterling emberei mindenhol ott vannak. De Sterling Nate-éket sem akarja elengedni, azt a parancsot adja az embereinek, hogy tartsák fogva őket. És most indul be a mit tenne a másik hadművelet. Sophie-ra biztonsági kötelek vannak erősítve, Parker agyával gondolkodva, együtt leugranak a tetőről. A főhadiszálláson Eliot jelenik meg, de ő sem azért jött, hogy összeverje a hat marcona fickót, nem is menne törött bordákkal és agyrázkódással, hanem előkapja a mobilt, néhány gombnyomással összezavarja a fogvatartóik füleseit, ezzel elgyengítve őket, így már hárman könnyedén elintézik őket. Mikor elhagyják az épületet, még A Festményt kimenekítik.

Sterling Sophie és Parker menekülése után, még mindig magabiztosan vonul be a főhadiszállásra, balga módon azt hiszi, hogy Nate-ék még a kezében vannak, de ledöbben, mikor az emberei halomra vannak pakolva, megkötözve. Ekkor Hardison is bejelentkezik, a hatalmas kivetítőn, és utasítja a bagázst, hogy azonnal takarodjanak a házából. Sterlingnek kell néhány pillanat mire rájön, hogy most futni kell, de nagyon gyorsan. És nem sokkal azután, hogy leérnek fel is robban az épület legfelső szintje, ahol a Leverage főhadiszállás volt. Sterling még most sem kenődött el, tudja ő nagyon jól, hogy Nate ezzel el lett lehetetlenítve, és a csapat feloszlik. Sajnos igaza is van, záróképnek azt, a már látott jelenetet kapjuk, amikor a csapat ötfelé indul. Vigaszunk, a folytatjuk felirat.

 

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kriszt 2009.08.26. 13:49:01

üditő kis sorozat...

kriszt 2009.08.26. 13:49:59

a második évad is ütősen kezdődik..

bree-gee 2009.08.26. 17:02:33

Huh, már csak egy hogyvolt van vissza *könnycsepp kitörlés a szemem sarkából* !

Muhaha, milyen jól elkapott pillanat ez az "Eliot köpi a vért" :D :D
Mivel enyém az utolsó hogyvolt,a kedvedért igyekszem sok Eliot képet betenni majd! :D

Jó kis rész volt. Nem tudom miért, de nekem nem jött le, hogy "Nate tudta, hogy Sophie átveri".
A kedvenc részem, amikor mindenki mást csinált, mint amit vártak volna tőle. :)

Ja, és Nate felesége idegesítő, nem csoda, hogy Sophie felkapta a vizet.

Kymy 2009.08.26. 18:21:29

Akkor már csak egy rész és vége? Lehet tudni, hogy mikor lesz a folytatás a tv-ben?

Annácska5 2009.08.26. 19:48:18

@bree-gee: Nagyon szépen köszönöm :D Minél több Eliot van, annál jobban érzem magam :D

Valóban nagyon jó volt amikor egymás agyával kezdtek gondolkodni. "Mit tenne Parker?" :D

Én is sajnálom, hogy vége :(

@Kymy: Sajnos egyelőre nincs hír róla, gondolom, ha befejezték odakint a második évadot, tehát szerintem valamikor jövőre.

Annácska5 2009.08.26. 19:49:13

@kriszt: Igen, egy nagyon jó sorozat :)

KiWiSaGe 2009.08.30. 08:40:06

Ez egy nagyon nagyon jó rész.
Parker rögtönzött rablása, a fiúk arca a csók hallatán vagy az egész más fejével gondolkodós jelenet mind hatalmas volt.

bree-gee 2009.09.03. 12:04:16

Aki rendszeresen olvassa, az nyilván észrevette, hogy picit csúszik a hogyvolt. A fele kész, most már csak egy kis idő kéne a másik feléhez.
süti beállítások módosítása