Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x20 - Csillagkutatók: Tévútra térés

2009. augusztus 26. 16:35 - zaphodbb

Star Trek-féle sci-fi forgatásába csöppenünk, elég gagyi, eltávolodva a képernyőtől látjuk, hogy Hodges nézi, miközben egy gyíkarc magyaráz, hogy ez a Csillagkutatók című sorozat, ami legendás és most 750 dollárért Hodges megvehet a sorozatból valami kütyüt, ami eredeti és a parancsnoké volt. Hodges naná, hogy megveszi, mert egy idióta és megy vele villogni, de pár lépés múlva szembejön vele egy ugyanolyan kütyüs emberke. Höhö, szopacs. Csillagkutatók fesztiválon vagyunk, mindenféle űrlény mászkál mindenfelé. Hodges szeme megakad egy beöltözött jócsajon, aki megfordulva nem más, mint Wendy a laborból.

Tisztázzák, hogy mindketten nagy rajongói a Csillagkutatóknak és szemmel láthatóan Hodges rádöbben, hogy Wendy nőből van, méghozzá jó nőből. Majd mond valamit vellkoniul, amiből se Wendy, se  mi nem értünk egy szót sem, Hodges meg csak sejtelmesen mosolyog. A hangos bemondó harsan fel: helyzet van, halottat talátak a helyszínen a díszletek között. Wendy és Hodges rögtön megy is helszínelni, bár közük nincs hozzá, mint háttérmelósnak ugye. Hodges felhívja Brasst, aki ledöbben, hogy honnan van meg a száma. Nos, Hodges klónozta Grissom telefonját, mert hangsúlyozottan idióta. Brassnek dunsztja sincs róla, hogy mit hadovál, ki halt meg és milyen rendezvényen vannak, de azért persze megy, hamár hulla van.

Nick a helyszínen Daviddel: éjfél és 3 között halt meg a fickó. Nick visszaküldi Hodgest és Wendy-t a laborba és mikor vonakodnak, befenyegeti őket, hogy akkor az egész rendezvényt fel fogja porszívózni és nekik kell majd kielemezni a találtakat. Ez hat, a laborosok már indulnak is. Brass a hullánk - Jonathan, aki a producer volt a Csillagkutatók feldolgozásában -, producer társával beszél -ő Melinda -, akitől megtudjuk, hogy Jonathan már öt éve készült ennek a kezdő epizódnak a leforgatására.  Brass rögtön következtet: a nőnek érdekében állt legyilkolni Jonathant, mert így minden jog rászáll majd a sorozattal kapcsolatban.

Ugrunk a laborba, Langston vizsgálja a testet, fotóz mindenféle zúzódásokat. Fémes nyomok vannak a sebben, ezt mát Hodges fedezi fel és elő is kotorja azokat az orrából. Wendy is ügyködik a laborban, Hodges bámulja kifelé jövet Langstontól egy darabig, messziről. Közben fantáziál egy sort, amiben ő a Csillagkutatók parancsnoka a sorozatban, és Wendy a biokémikus nő benne és természetesen csókkal végződik a jelenet. Langston jön közbe, hogy Hodges ottfelejtette az orrból kivett cuccost. Megnézzük a Jonathanról készült felvételt Greggel: a hősökről beszél az előző éjjelen, a Csillagkutatós díszletek között, a nagyközönségnek. Beszél arról, hogy a Csillagkutatók mi mindenre megtanította. És hogy a Csillagkutatók: Visszatérés teljesen más felfogásban készült volna, kevesebb szuperhős figurával.

Látunk részletet a forgatókönyvből, ahol a parancsnok gyenge és esendő és még le is lövi az ellenfél. A közönség egy emberként háborodik fel és dobálja meg Jonathant. Greg összegzi a történteket: az egyik nyomi feldolgozza a Csillagkutatókat egy hitelesebb megfogalmazásban, amitől a többi nyomi kiborul és kollektíve agyonverik. Riley és Nick a helyszínen keres vért mindenfelé, hogy megtalálják a gyilkos fegyvert, de csak ondót találnak a parancsnoki székben, méghozzá sokat. Riley rábukkan a médiaközpontra, rajta az áldozat laptopja és egy dvd lejátszó. Egy kis béndzsa film van benne, ahol lefejezik Jonathant egy rajzolt guillotine-nal, mert szart akar csinálni a Csillagkutatókból.

A labroban Catherine ül az irodájában, Hodges néz be hozzá: körbepuhatolja, hogy ha két laboros romantikus kapcsolatot látesít, akkor annak mi a következménye. Semmi az ég világon, mint kiderül, Hodges nagy megkönnyebbülésére. Greg kutakodik a neten és rátalál egy videóra Jonathanről amint épp dobálja a közönség a kis bemutatója után. Egy Dr. Penelope Russel nevű egyetemi professzornő rakta fel a videót a netre, Greg be is gyűjti őt hirtelen. A professzor pszichológiai felmérést végez a gyíkokról, akik ilyen gyűlésekre járnak, ezért járt épp arra, amikor Jonathant lefilmezte. A nő szerint a Csillagkutatók, a rajongói számára szinte egy vallás, amiből Jonathan gúnyt űzött, úgyhogy egyáltalán nem lenne meglepődve, ha a közönségből ölte volna meg valaki.

Elugrunk a bárba Nickkel, a csapos elmondja, hogy Jonathan belekötött valami csajba, aztán nekiugrottak a csaj haverjai és összeverekedtek. Meg is tudja mutatni őket az egyik Nicknél lévő képen. Wendy és Hodges egy Csillagkutatós nyakörvet nézegetnek a laborban, amivel a sorozatban megbénították a parancsnokot, ha nem engedelmeskedett valami bolygón. Mindketten nagyon lelkesednek, csak a mögöttük lévő Mandy van kiakadva, hogy miket beszélnek. Hodges közben megint fantáziál egyet az erősen alulöltözött Wendy-ről és egy kis smárpartiról a Csillagkutatókban, ilyen nyakörvvel a nyakukon. Ez már szado-mazo.

Mandy szól bele az álmodozásba, megtalálta a két faszit a nyilvántartásban, akik kábító fogást alkalmaztak a bárban Jonathánon. Brass érkezik a két fickóhoz, akik a való életben is gyíkok, egy Csillagkutatós szobájuk van. Bent a kapitányságon kiderül, hogy ők készítették a kisfilmet Jonathan lefejezéséről, de az csak vicc volt. Brass szerint érdekes a humoruk. Szerintünk is. Elmondják, hogy a bárban szétrúgta Jonathan a seggüket, utána viszont a csajt, aki velük lóg mindig, Risát küldték el hogy a kisfilmet betegye Jonathan filmje helyett. Állítólag Risa volt az akit rajtakapott Jonathan, hogy ott bütyköli a dvd lejátszót. Risa még össze is veszett velük, az arcukba ordította, hogy kurvára el vannak tévedve, és igazából nem egy űrhajón élnek.

Labor, Hodges és Wendy: a parancsnoki szék testnedv elemzése szerint az áldozat és egy ismeretlen nő DNS-e van rajta. Wendy meghívja Hodgest, hogy nézze meg vele aznap este a Csillakutatók nagyfilmet. Hodges értetlenkedik egy sort, aztán rábólint, mintha nem is érdekelné az egész. De azért gyorsan álmodozik egy Csillagkutatósat kettejükről. Ebben Archie is szerepel, mint alien, Wendy pedig az ő ágyasa, aki azt suttogja Hodges fülébe, hogy "te szinte égsz", aztán meg riadt arccal azt mondja, hogy Hodges lángra kapott, merthogy Hodges felgyújtotta a kísérletét a való világban. Höhö. Wendy döbbenten mered rá, hogy mijazisten volt ez, amire Hodges beidegesedik és közli, hogy nem jó ötlet ez az egész dvd nézésesdi kettesben. Wendy veszi az adást és be is szól, hogy nehogy már ő legyen a hibás azért, hogy Hodges fantáziálgat róla. Összevesznek, hurrá, Hodges ebben a részben is szűz marad.

Nick és a bár csaposa a rendőrségen Risát figyelik, aki az egyik kihallgatóban ül. A csapos hozta be, teljesen kiütve támolygott be a bárba. Nick bemegy Risához és elmondja neki, hogy ha Jonathan zaklatta, akkor önvédelemnek fogják nyilvánítani. De Risa felvilágosítja, hogy lefeküdt vele a saját akaratából és nagyon felszabaítónak találta, a fickó megígérte neki, hogy együtt élik tovább az életüket Caboban. Riley és Catherine ehhez képest épp Jonathan laptopján nézegetik a faszi képeit, amiket titokban készített mindenkiről, akiket megdöntött a parancsnoki székben. A producer csajt, Melindát is megdugta, épp hét órával Risa és a show előtt. Brass megmutatja Melindának Jonathan szex képeit. Melinda állítólag tudott a többi nőről, de az arca kicsit mást mond. Szerinte ők nyitott kapcsolatban éltek és Jonathan egy igazi művész volt. Majd feláll és el akar menni, de Brass észreveszi, hogy a táskájának vasalt sarka olyan, amilyen alakú volt Jonathan sérülése. El is kobozza gyorsan.

Langston és Riley próbálják kitalálni, hogy mégis hogyan készültek Jonathan képei, látható a képeken, hogy Jonathan mindig ugyanazon a gombon tartja az ujját, a parancsnoki szék karfáján lévő távirányítón. Mivel nem találtak rejtett kamerát sehol a díszletben, így lézerrel próbálják a képek alapján, a helyszínen belőni, hogy honnan érkezhetett a kattintás. Csakhogy ahova mutat a lézer, ott nem látnak rejtett kamerát az istennek se. Váltunk Hodgesra és Wendy-re a laborban: Hodges átszalad a csajhoz a nagy hírrel, hogy mi az a fémes anyag az áldozatban. Felhívják Langstont, a vezérlőpultban kell keresni. Langstonnak fingja sincs mi az a vezérlőpult. A lényeg, hogy azon van egy gomb, azt kell megnyomni és akkor előugrik egy célzó eszköz. Nos, tényleg ott van és mellette a szexkamera is, rajta véres ujjlenyomat meg ezüstös festék. Minden stimmel, megvan a gyilkos fegyver.

Hodges és Wendy egy darabig merednek egymásra, de nincs csók, csak kézfogás, hogy milyen ügyesek voltak. Wendy balra el, Hodges kiskutyaképpel mered utána. Andrews - a másik laboros fickó, akinek nem szoktam tudni a nevét, de most figyeltem - beszól Hodgesnak, hogy essen már túl a dolgon és árulja el Wendy-nek az érzéseit végre. Hodges átvált Csillagkutató fantáziába, ahol elpanaszolja Andrewsnak, hogy nem úgy van az, neki itt kötelessége van és az igazság szolgalátban áll, blabla. Vicces kis részek ezek, főleg, hogy a környezet mit se tud róla és mindig lerángatják Hodgest a földre.

Brass Dr. Penelope-t hallgatja ki, úgy tűnik ő a gyilkosunk, övé a véres ujjlenyomat. Jonathan Dr. Penelope órájára járt, így került a nő a fesztiválra, ahol látta, hogy Jonathan minden ötletét, amit az egyik óráján elmondott a diákoknak, lenyúlta és belerakta a Visszatérésbe a tudta nélkül. Ezen vesztek össze, amiből aztán verekedésmajd az lett, hogy Dr. Penelope belelökte Jonathant a hegyes cuccba. Nick, Riley és Langston megy körbe a laboron, hogy megnézzék a Csillakutatók nagyfilmjét együtt a laborban. Hívják Wendy-t és Hodgest is, de ők most inkább nem mennek. Wendy tűnődik, aztán megkeresi azt a vellikon mondatot a fordítógépen, amit Hodges mondott neki. Ez pedig nem más, mint hogy "Egymásnak vagyunk rendelve."  Ő is fantáziál egy Csillagkutatókosat, ahol búcsúzkodnak, Hodges megy vissza a hajójára, Wendy pedig marad a bolygóján. Így hát igazam lett, ma is szűz maradt a mi Hodges barátunk.

Címkék: csi lv
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brown_h 2009.08.26. 18:39:24

Az jó poén volt, amikor a háborgó rajongók egyikeként (akik egy régi sci-fi új, drámai feldolgozása miatt dühöngtek) Ron D. Moore ordítozott, aki a BSG-vel csinálta zseniálisan ugyanezt.
Persze az író-producerek, Weddle és Thompson, valamint az epizód rendezője Michael Nankin, és persze a tettest játszó Kate Vernon is közös pont a CSI és a BSG között.

Sol 2009.08.27. 01:33:17

Az tényleg jó poén volt, jót vigyorogtam rajta:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.08.27. 08:43:20

@brown_h: no, ezt a poént és nem is vettem észre, nem vagyok túl tájékozott BSG terén, de most már ledarálom én is, mert annyira sokan vannak rákattanva.:)

szalesz123 2009.08.31. 08:00:24

még Grace Park is ott van a csodálkozó tömegben, meg a később mutogatott fényképeken is látható

naomi95 2015.06.11. 15:44:21

nem találom másikat :/
süti beállítások módosítása